Zari
ohodnotit

Chata v horách

The Cabin in the Woods

Další název:
Chata v lesích (festivalový název)
Žánr:
Rok:
2012
Délka:
105 minut
„Když se tajemný rituál vymkne kontrole, do cesty se postaví zombie a nastává boj o holý život...“
Popis / Obsah / Info k filmu Chata v horách



POZOR SPOILER

Dva muži, třeba A+B, vedou diskusi v nějaké budově se spoustou kanceláří.
Mladá dívenka jménem Dana si balí věci na výlet s kamarády. Její kamarádka Jules jede také. A už sem přichází Julesin mládenec Curt. Dole v autě čeká nenápadný Holden a autem přijede věčně zkouřený Marty. Na výlet jedou větší dodávkou.
U jakési zbořeniny zastaví aby natankovali, a mají zde drobný incident s majitelem. Ten po jejich odjezdu volá těm dvěma mužům A+B do jejich kanceláře.
Mladí si to na chajdě v horách užívají, až se zničehonic otevřou padací dvířka do sklepa. Zde najdou spoustu hraček, ale i deník, ze kterého Dana přečte nějaký úryvek. Tím ovšem probudí dávno mrtvé.
Omladina netuší, že jsou sledováni videokamerami a na jejich úkor se v kancelářích sází o to, kdo na ně bude útočit. Ti dva , A+B, to celé kontrolují. Například přidají plynu, aby mladé přepadly erotické choutky. Pak je pozorují na obřích obrazovkách.
Právě při sexu je Jules napadena a pak i zabita. Její krev chytá jeden z kanceláře a pouští na určené místo.
Dana se sbližuje s Holdenem a do toho se vrací Curt. Všichni se rozběhnou do svých pokojů, kde jsou na dálku těmi z kanceláře zamčeni. A Marty objevuje kameru. Vzápětí je napaden a vtažen do díry.
Zbývající tři se rozhodli pro útěk autem. V kanceláři, nebo lépe v řídícím středisku je z toho panika, protože tunelem neměli vůbec projet. A tak je tento až na poslední chvíli odstřelen.
Trojka se vrací a Curt se pokusí přeskočit na motorce průrvu. Nepovede se to. Holden a Dana tedy zůstávají sami a vůbec to nemají jednoduché. Navíc Holden bourá a vůz končí v jezeře. Dana se zachrání, ale je napadena znovu. Nebýt Martyho, nepřežila by. Ten jí pak ukáže co objevil, Je to kabina. Snad výtahu. Marty propojí dráty a kabina se dá do pohybu. Za dramatických okolností se dostanou oba až k jakémusi pultu, kde Dana zmáčne červené tlačítko.
Samozřejmě netuší, že tím vypustila všechny běsy co vůbec existují…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Chata v horách



Parta mladých přátel chce zažít dobrodružství a tak se vydají na víkend do lesů, kde narazí na podivnou chatu. Okolo chaty se začnou dít zvláštní a nevysvětlitelné věci.

V hlavních rolích Jesse Williams, Bradley Whitford a Richard Jenkins.


Autor: hledaseniki

Popis / Obsah / Info k filmu Chata v horách



Má všechna ta bolest a prolitá krev nějaký smysl? Americký horor, vyznamenaný řadou cen.

Skupina pěti kamarádů se vydává na víkend na odlehlou chatu v horách, ale místo nespoutané zábavy je čeká noc plná nepředstavitelné hrůzy a nekončícího krveprolití. Zní to povědomě? Nenechte se mýlit. Zatímco se studenti chovají jako bezpočet jejich předchůdců v tuctových hororech, chata skrývá tajemství dosud v tomto žánru nespatřené, které celému příběhu dává zcela nový rozměr.

Scénář k filmu napsal Joss Whedon, momentálně patrně nejznámější svým angažmá v sérii Avengers, který vždy vynikal uměním prošlapávat nové cestičky ve známých scenáristických uličkách. I v případě Chaty v horách mu otřepaná béčková zápletka posloužila jako pouhý základ pro něco úplně jiného. Vznikla tak inteligentní a přitom navýsost zábavná hororová lahůdka, bortící všechny hranice a zároveň umně čerpající z toho nejlepšího, co žánr v posledních desetiletích přinesl. Ve filmu si tak můžeme vychutnat odkazy na Noc oživlých mrtvol (1968) George A. Romera, Raimiho Evil Dead (1981), Barkerova Hellraisera (1987), japonský Kruh (1998) a mnoho dalších klasických titulů, ba i ozvuky některých videoherních konceptů, to vše pod patronátem slovutného H. P. Lovecrafta. Režie se zhostil Drew Goddard, který na sebe upozornil již svým předchozím snímkem Monstrum (2008).

Česká televize


Popis / Obsah / Info k filmu Chata v horách



Šéftechnici operačního střediska ukrytého v podzemí zahajují akci na tajemný rituál. I když jsou místní specialistkou varováni, že se experiment může vymknout kontrole, nenechají si nic vymluvit. Mezitím se do zdánlivě opuštěné chaty v horách uchýlí parta mladých lidí, kteří si chtějí užít chvíle svobody v divočině. Netuší, že je místo pokryté sledovacími zařízeními a technickými vychytávkami. Ve sklepě narazí parta studentů na mnoho bizarních předmětů včetně starého deníku sadistické rodiny Brucknerů. Bohužel jedna ze studentek vysloví latinské zaklínadlo. Brzy se tak prázdninový pobyt v romantické chatě promění v brutální hon sadistických zombií na své kořisti a v boj o život mladých studentů...

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Chata v horách



Vysokoškoláci, nesmělá dívka Dana, sportovně naladěný Curt a jeho děvče lehčího ražení Jules, hulič trávy Marty a intelektuál Holden, se rozhodnou vyrazit společně na chatu v lese blízko jezera. Letní dovolená na zdánlivě opuštěné chatě se ale mění v jatka...

Zdroj: Nova (krátká synopse)


Popis / Obsah / Info k filmu Chata v horách



Myslíte si, že ten příběh znáte. Jestli se dveře do sklepa otevřou, jděte dolů…Uvidíte, co jste ještě neviděli. Technici operačního střediska ukrytého v podzemí zahajují akci na tajemný rituál. I když jsou místní specialistkou varováni, že se experiment může vymknout kontrole, nenechají si nic vymluvit. Mezitím se do zdánlivě opuštěné chaty v horách uchýlí parta mladých lidí, kteří si chtějí užít chvíle svobody v divočině. Netuší, že je místo pokryté sledovacími zařízeními a technickými vychytávkami. Ve sklepě narazí parta studentů na mnoho bizarních předmětů včetně starého deníku sadistické rodiny Brucknerů. Bohužel jedna ze studentek vysloví latinské zaklínadlo. Brzy se tak prázdninový pobyt v romantické chatě promění v brutální hon sadistických zombií na své kořisti a v boj o život mladých studentů...

Zdroj: Československá filmová společnost


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Zajímavosti z regionů

06:00 - 06:35

30 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

ČT2 - Nové objevy v Pompejích

06:00 - 06:50

30 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

NOVA - Karate ovce (2022) [TV seriál]

06:15 - 06:40

15 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

06:30 - 06:50

0 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Za svitu měsíce (Moonlight)

Za svitu měsíce
Moonlight

Naposled navštívené:
Za svitu měsíce (Moonlight)

Za svitu měsíce
Moonlight