Zari
ohodnotit

Cena slávy

La rançon de la gloire

Další název:
The Price of Fame
Žánr:
Rok:
2014
Délka:
114 minut
Premiéra v ČR:
19.5.2016
„Máme Chaplinovu rakev, zaplaťte!“
Popis / Obsah / Info k filmu Cena slávy
Film inspirovaný skutečnými událostmi vypráví o jednom z nejpodivnějších únosů, které se kdy odehrály – o únosu Chaplinovy mrtvoly ve švýcarském městě Vevey.

Eddymu je čtyřicet, právě ho propustili z vězení a krom toho, že patří do čeledi drobných zlodějíčků, není ničím zajímavý. Jeho kamarád Osman bydlí v karavanu, má chytrou sedmiletou dceru, ženu v nemocnici a žádné peníze, kterými by rodinu zabezpečil. Když Eddy v televizi zahlédne reportáž o smrti Charlie Chaplina, dostane brilantní nápad, jak vyřešit neradostné vyhlídky všech zúčastněných. Otázka je, zda únos Chaplinovy rakve není až příliš geniální na to, aby ho pochopil i někdo jiný.

Film Europe CZ


Popis / Obsah / Info k filmu Cena slávy
Vevey, městečko ležící u Ženevského jezera, rok 1977. Eddyho, kterého právě propustili z vězení, se ujímá jeho přítel Osman. Uzavřeli spolu dohodu: Osman Eddyho ubytuje a ten mu na oplátku bude hlídat sedmiletou dcerku Samiru, jejíž matka Noor musí na testy do nemocnice. Jenže za dveřmi jsou Vánoce a Eddy zoufale potřebuje peníze. Když se z televize dozví, že právě zemřel bohatý komik Charlie Chaplin, napadne ho, že ukradne jeho rakev a bude po jeho rodině vyžadovat výkupné!

FFF 2015


Popis / Obsah / Info k filmu Cena slávy
Film inšpirovaný skutočnými udalosťami rozpráva o jednom z najzvláštnejších únosov, ktoré sa kedy udiali – o únose Chaplinovej mŕtvoly vo švajčiarskom meste Vevey.

Eddy má štyridsať, práve ho prepustili z väzenia a okrem toho, že patrí do čeľade drobných zlodejíčkov, nie je ničím zaujímavý. Jeho kamarát Osman býva v karavane, má šikovnú sedemročnú dcéru, ženu v nemocnici a žiadne peniaze, ktorými by zabezpečil rodinu. Keď Eddy v televízii uvidí reportáž o smrti Charlieho Chaplina, dostane brilantný nápad, ako vyriešiť neradostné vyhliadky všetkých zúčastnených. Otázkou je, či únos Chaplinovej rakvy nie je až príliš geniálny na to, aby ho pochopil i niekto iný.

Film Europe SK


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Monte Hellman

Hellman Monte

Naposled navštívené:
Monte Hellman

Hellman Monte