Zari
ohodnotit

Casshern: První samuraj nového věku

Kyashān

Další název:
キャシャーン; Casshern
Země:
Rok:
2004
Délka:
141 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Casshern: První samuraj nového věku
Ve válkou proti Evropě zpustošeném post-apokalyptickém společenství budoucnosti zvaném Eurasie je planeta zdevastována účinkem nukleárních, biologických a chemických zbraní. Genetik Dr. Azuma (Akira Terao), který je sponzorován protřelou korporací, vyvine techniku zvanou "neo-buňka", schopnou regenerace těla lidské bytosti. Při snaze oživit svého syna, jenž padl při posledních bojích, nastane nečekaná nehoda v laboratoři, která ho nejen oživí ale navíc z něj udělá bájného bojovníka CASSHERN. Mezitím je na výrobní lince vytvářena nová rasa mutantů zvaných Neo-lidé, kteří se po krátké době rozhodnou vyhladit lidskou rasu a vybudovat svůj nový vlastní svět. Otázkou tak zůstává, ke které straně se CASSHERN rozhodne přidat.


Autor: bzuco1

Popis / Obsah / Info k filmu Casshern: První samuraj nového věku
Kdysi v budoucnosti se svět dostal zase jednou do krize. Lidstvo si za to samozřejmě může jak jinak než samo. Splodiny otrávily většinu oblastí, život si pomalu a nerušeně mutuju a nad tím vším se snaží upevnit svoji pozici hrstka diktátorsky založených individuí, která touží po nesmrtelnosti (a to nejen učebnicové). Jeden z předních vědců přichází s novinkou - neo buňkami, které jsou schopné vytvořit jakoukoliv část lidského organizmu a tím dát šanci pro život nejen jeho ženě, ale i nesčetným vojákům, kteří denně umírají ve válce s teroristy. Mezi nimi je i jeho syn Tetsuya, který se na chvíli ocitne na seznamu mrtvých. Božím zásahem (čtěte blesk z čista jasna) povstane z nádrží s magickým roztokem nová lidská rasa - neo sapiens, která se hned v prvních vteřinách života setká s olověným uvítáním, nečež čtyři přeživší přísahají lidstvu pomstu.
Velká tlustá čára a část plná filozofování a morálních otázek s hořkou příchutí beznaděje podkreslena Beethovenovou Měsíční sonátou se mění v akci v rytmu rocku se zástupy multifunkčních robotů, naostřených katan a strážným andělem Casshernem v bílé zbroji uprostřed.
Jak se film blíží ke svému nejistému konci, rytmus se spomaluje v záplavě vysvětlujících montáží, které odrážejí na diváky záblesky prozření, když propojují nejrůznější motivy v nové, zajímavější skutečnosti. A zase ten Beethoven...


Autor: Justik66

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Zítra vstanu a opařím se čajem...

15:50 - 17:20

58 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

ČT2 - Středověké srdce Evropy

16:35 - 17:05

13 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

NOVA - 3Bobule (2019)

15:50 - 18:00

58 minut již uběhlo
72 minut zbývá do konce

Prima - Duch (2022) [TV seriál]

15:35 - 16:50

73 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Reklama