Zari
ohodnotit

California Dreamin' (bez konce)

California Dreamin' (Nesfârşit)

Žánr:
Země:
Rok:
2007
Délka:
155 minut

Obsah filmu California Dreamin' (bez konce)

 
Celovečerní debut, jehož název pochází ze songu od The Mamas & The Papas, vytvořil Cristian Nemescu (1979-2006) s epickým rozmachem. Černobílý prolog začíná bombardováním za 2. světové války, epilog končí v roce 2004. Tématem této groteskní metafory, jejíž dosah je globální, není nic menšího než konfrontace slabosti a síly, vztah Davida a Goliáše, konkrétně Rumunska a USA. Malý člověk z východní Evropy není schopen rovnocenných vztahů s okolním světem. Je buď zpupný, nebo servilní, ale každopádně zkorumpovaný; chová se jak sluha, nebo jako podrazák. Velmoc je vnímána coby vysněná síla, která touhy slabých ustavičně šálí. Má však po ruce...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Oficiální stránka:
www.californiadreaminn...
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
rumunská
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu California Dreamin' (bez konce) >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Mlapiska
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.4.2008
Mírně šílený, přesto jedinečný film   natočený s jistou lehkostí, vtipem i nadhledem,   za nimž stojí nadějný rumunský filmař,   Cristian Nemescu, který bohužel nedávno   tragicky zahynul, aniž by tento svůj první   celovečerní film stihl dokončit.
Film v sobě   misí ryze komickou i romantickou složku, ale   končí vlnou násilí, což u filmů z těchto   končin není zrovna neobvyklé. Celý námět je   dobře postavený. Američané, kteří se na   cestě vlakem do Srbska zašprajcnou v menším   rumunském městě, což samozřejmě nemůže   uniknout pozornosti místních mladých slečen,   lačnících nejen po urostlých vojácích, ale i   po uskutečnění vize žití ve   "vyspělé" západní   civilizaci.
Hodně svérázný a gaunerský   Doiaru (Răzvan Vasilescu), který mě hodně   bavil, je asi nejzajímavější postavou filmu a   absolutně nemá chybu, což bohužel nemůžu   říct o mírně naslizlém Armandu Assantovi. V   závěru, v titulcích zazní známá oldiesovská   odrhovačka (California Dreamin), které jsem   vždycky nemohla ani vystát, dnes se mi   paradoxně velmi líbí (asi už taky stárnu :-)


Hodnocení:n12345678910
Reklama
California Dreamin' (bez konce) (2007)California Dreamin' (bez konce) (2007)California Dreamin' (bez konce) (2007)California Dreamin' (bez konce) (2007)
Reklama