Zari
ohodnotit

Svědkem zločinu

While She Was Out

Další název:
Odhodlaná zabiť
Žánr:
Rok:
2008
Délka:
82 minut
„Čtveřice mladých vrahů, osamělá žena a nákup, který se změní v boj o holý život.“

Obsah filmu Svědkem zločinu

 
Della Myerová je v domácnosti a žije s rodinou na předměstí. Pohádá se s hrubiánským manželem Kennethem, uloží děti do postele a vydá se do blízkého nákupního centra. Je totiž Štědrý den a ona potřebuje koupit balicí papír. Naštve se, když nemůže najít místo k parkování, a napíše vzkaz na okno auta, které bezohledně zabírá dvě parkovací místa. Zdrží se v obchodě, a když se vrátí, je parkoviště skoro prázdné. Čeká tu však auto, jehož majiteli napsala nevrlý vzkaz. Vystoupí z něj čtveřice mladíků - Huey, Vingh, Thomas a Chuckie, který je vede. Napadnou Dellu s úmyslem ji znásilnit. Když se však objeví hlídač, Chuckie vystřelí a zabije ho....
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Susan MontfordSusan Montford  
hraje:
Kim BasingerKim Basinger.....Della Myers [54]   
Lukas HaasLukas Haas.....Chuckie [32]   
Craig ShefferCraig Sheffer.....Kenneth [48]   
Erika-Shaye GairErika-Shaye Gair.....Tammi [9]   
Michael StrusieviciMichael Strusievici.....dítě [7]   
Jennifer KitchenJennifer Kitchen.....matka [37]   
Rachel HaywardRachel Hayward.....Lynn   
Jamie StarrJamie Starr.....Huey   
Leonard WuLeonard Wu.....Vingh   
Luis ChávezLuis Chávez.....Tomas   
Luke GairLuke Gair.....Terri   
Katie MessinaKatie Messina  
scénář:
Susan MontfordSusan Montford  
námět:
Edward BryantEdward Bryant  
hudba:
Paul HaslingerPaul Haslinger  
kamera:
Steve GainerSteve Gainer  
střih:
William M. AndersonWilliam M. Anderson  
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazykové verze:
anglická, španělská, čínská
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Svědkem zločinu >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.7.2014
Temný thriller o ženě, která jedné   předvánoční noci hodně zkusí. Doma jí   ponižuje a týrá manžel a když jede do   hypermarketu nakupovat, na parkovišti se do ní   pustí nějací drsní mladíci. Po vraždě   -sucuriťáka- se ocitnou za městem, kde si to s   nimi doslova rambovským stylem vyřídí. Ne,   není to akční film. Hrdinka tohoto snímku   rozehraje válku za použití své ženskosti a   typické rafinovanosti, což jí dokonce i velmi   zocelí. Vyprávění příběhu je poklidné,   všemu dává přijatelný čas, čímž buduje   napínavou atmosféru, která sice po chvíli   začne být předvídatelná, ale to mi tu nějak   nevadí. Hlavním posláním příběhu je   především takové, že se osamocená žena v   podobné situaci nemá bát a naopak se má   začít bránit. I tento příběh se klidně   může stát reálným.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.6.2014
Prostá žena v domácnosti Della se stane sice   pronásledovanou čtveřicí (trojicí)   násilníků, ale strach o rodinu v ní probudí   šelmu, která se z pronásledované změní v   pronásledující a trojice mladíků bude litovat   toho, že si s něco začali, Dobrý výkon   K.Bassingerové v hlavní roli. Nechápu, co   většina komentujících na filmu kritizují,   jiné filmy jsou mnohem horší.
amilter
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 5.6.2014
Pane boze ...
... reziserka se scenaristkou v jedne osobe by   mela byt povysena na svacinarku, myslim ze by byla   u filmu uzitecnejsi. Kim Basingerova si to timto   filmem u me uz nacisto posrala a prisaham, ze s ni   uz v zivote nejdu na kafe ! :P Za me totalni   sracka.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 6.3.2014
Tak jsem v závěru čekal nějaké vyústění,   třeba jako že Kim je na palici, nebo drogách a   zdálo se jí to, nebo prostě NĚCO. Nekonalo se   to. Pouze se na mně valil nesmysl za nesmyslem,   hlavně tedy v tom lese. Kim mohla být asi   stokráte daleko a daleko, ale ona ne, ona se   toulá kolem lidí, kteří jí chtějí zabít.   Evidentně se v tom lese vyzná, protože mimo   jiné se po vleklé honičce naprosto bez   zaváhání vrací zpět ke svému autu. A to už   nemluvím o tom, že v temném lese, kde je navíc   potok, kde je možnost utéci všemi směry by ji   nenašel ani velmi zkušený stopař.
Takže   dávám Kim plusko za poměrně slušný výkon i   když věděla, že točí naprostou stupiditu.   201204067702/8217
Reklama
mat.ilda
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 4.4.2013
Ó la la, tomu říkám veselohra - promrzlá   křehule likviduje bandu zlých výrostků sadou   automobilového nářadí, s kterým temným lesem   ladně hopká, jak kdyby šlo o kufříček od   Louise Vuittona, a když dojde nářádí,   posledního nešťastníka oslní nejprve   sexappealem a nakonec světlicí..., a to ji   ještě doma čekají nevyřízené účty :-)
Omnibus
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.10.2012
Lze si užít i podprůměrný film? Lze. Poradím   vám, jak na to. Užijte si s   Prvosenkou!
(Samozřejmě jsem myslel s jejím   komentářem :-). Jako jsem to u „Svědkem   zločinu“ udělal já. I když jinak se   spoilerům vyhýbám jako čert kříži   (samozřejmě hlavně u lepších filmů). Začalo   to klasicky. Co si tak pustit (kromě plynu),   když na nějakou uměleckou kládu nemám zrovna   sílu, na erotiku náladu (nebo naopak ? :-) A   když nechci riskovat neznámý, byť námětem   lákavý film, u kterého bych se místo   užívání třeba mohl jen zbytečně nasírat? A   vtom na mě z monitoru spiklenecky vykoukl její   trefný komentář tohoto filmu - a bylo   vymalováno. Užiju si, podle návodu, trochu té   plytké zábavy, ovšem na jiný, podstatně   rafinovanější způsob...
Takže jsem vlezl do   sklepa, pro něco z regálu, a vybaven Prvosenkou   a kufříkem mého kvalitního nářadí značky   „reca“ :-) jsem nedočkavě vyrazil za   nabíječkou mého mládí Kim ( 9 ½ týdne –   wow!) . Kdo se bojí, nesmí do lesa, uťápnuté   domácí puťky - v boj! No, já jsem to   vybojoval za necelé 4 hvězdy. A to ještě jen   díky Kim a doporučenému přístupu brát to   jako komedii, nedopatřením zamýšlenou jako   thriller, díky čemuž se zbytečné nasírání   se nad nelogičnostmi a stupiditami změnilo v   užívání si téhož. Prvosenka měla   pravdu...

P.S. Ovšem šlo by tam určitě   ještě leccos vylepšit: Grázlíkovi ujede sprst   na spoušti a sejme strážného. Řekl bych, že   je to docela průser - dokonce i v Americe... A on   nevezme hned roha, ale (asi aby hezky umělecky   vtáhnul diváka do hierarchie a vzájemných   vztahů v bandě) nad ještě teplou mrtvolou na   parkovišti u obchoďáku (vánoční nákupní   horečka, ještě před chvílí všude lidí jako   psů) začne s kámošem řešit oslovení a   dojemně mu slibuje, že už mu nikdo z party   nebude říkat Negříku ! ROFL ! Zde bych   navrhoval přidat dojemnou scénu, kdy Negřík   vytáhne ze záňadří medailonek s fotkami   rodičů - téměř bílé maminky a tatínka   Hispánce. Následuje upřímná omluva, chlapské   objetí, tklivá melodie, stmívačka... Nebo:   stojí 14 metrů od jejího auta (to je   přesně-podle jejich kroků a stínů) a hroznou   dobu se vykecávají, jak tu Kim zoufale musí   najít, než si auta všimnou. Jako vylepšení   navrhuji, že se jde Chuckie vycikat a :   „mordyje-pardyje! Chlapi, už vím, kde je   její auto, právě na něho chčiju...!“
A pak   v lese... tentokrát již nepřetržitě ROFL!   Byl někdy scénárista filmu v noci v lese?   Škoda, že ne... Tam je vám stromů a křovisek,   tomu by neuvěřil ! No nekecám, já už jednou   v lese byl... A v noci? To je prý prd vidět.   Říkala paní učitelka. To by našli (spíš   teda vyšlápli) kulový, i kdyby jich bylo   mufnáct a ještě několik k tomu :-)
No, nebudu   vás obtěžovat dalšími scénáristickými   perlami a že jich tam je! Klidně posuďte sami   - ale pak si nestěžujte, že jsem vás nevaroval   !
prvosenka
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 23.10.2012
SVĚDKEM ZLOČINU

Hodně nepovedený a málo   uvěřitelný snímek. Film, ve kterém se   vyskytuje celá přehlídka nelogických situací.   Tolik podivností pohromadě v jednom filmu jsem   už dlouho neviděla, a doufám, že ani dlouho   neuvidím. Kim Basinger se představí jako   utlačovaná žena v domácnosti, která je   neustále deptána hrubiánským manželem. Po   jedné takové scéně se večer utíká   odreagovat do víru předvánoční nákupní   horečky. Na parkovišti se nechá vytočit   špatně zaparkovaným vozem a zadělá si tak na   slušný malér. Mladíci, kterým vůz patří,   totiž jakýmsi záhadným způsobem zjistili, kdo   jim dal za stěrač neomalený vzkaz a na ženu si   počkají. Co taky dělat jiného před vánoci,   že? Chlapci si zahrají na zlé drsňáky, ala   celá situace se zvrtne a následuje honička v   temném lese. Jaké štěstí, že osvětlovači   měli silné žárovky, to se to hercům po lese   běhalo. A ještěže si předvídavá Kim obula   na cestu do supermarketu apartní gumáčky, jako   amulet pro štěstí si nezapomněla s sebou vzít   obrázek od milovaných dětí a do ručky místo   kabelky kufříček s nářadím. Pak už   následuje přehlídka debilního chování lovců   i lovené oběti, která nám názorně předvede,   k čemu všemu se dá použít auto-nářadí.   Poté, co se Kim ručně a stručně vypořádá s   mladíčky ozbrojenými pistolí a s posledním z   nich si málem střihne milostný románek,   vrátí se domů a když už je v ráži, tak si i   doma nakonec dokáže získat respekt a dávno   ztracené sebevědomí. Herecký výkon Kim   Basinger byl asi jediné pozitivum filmu. Jako   drama je to málo zajímavé, natož strhující,   ale je to neskutečně vtipná přehlídka   filmových blbostí. Jedna krabice s nástroji a   touha po přežití dovedly film k několika   opravdu nečekaným momentům. Když se to vezme   kol a kolem byl to docela legrační film. A to   komedie nemám ráda. Tato ale byla docela dobrá.   Jen škoda, že tvůrci původně obmýšleli   natočit thriller.
Peykka
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.1.2010
Tenhle film se mi vůbec nelíbil. Celý film je   ponurý, kalný, protože děj se odehrává pouze   v lese a v noci. Některé scény mi přišly   nesmyslné. I jak se zachovala nakonec hlavní   hrdinka mi přišlo dost unáhlené a jak všechny   "pomlátila" v lese, to bylo podle mě   zbytečné. Našly by se jiné způsoby... I když   mám Kim Basinger ráda, tak tohle nebylo moc   dobrý.
Reklama
Kuvik
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.1.2010
Súhlasím s názormi, že K. Basinger podala   dobrý herecký výkon v tomto filme, no ako film   u mňa len podpriemer. Je to samozrejme málo   reálny dej, v skutočnosti by si Kim asi sotva   poradila so štyrmi mužmi v lese, no ale veď vo   filme je všetko možné.
netopir55
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.12.2009
Kim Basinger zahrala rolu veľmi obstojne.Jediné   čo filmu možem vytknúť sú diery v   scenári.Tak napríklad neviem,prečo Della Myers   z auta neutiekla ihneď,kým zločinci boli   zaseklí v piesku.Neviem,prečo sa na nich tak   pozerala a až ju mali na dosah,začala zdrhať.V   týchto veciach to bolo úplne stupidné,ale viem   je to predsa film.Dej filmu je napínavý a   odohráva sa len počas jednej noci.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih43361minih43361Pošťák Pat (1981) [TV seriál] 
Postman Pat n
minih46470minih46470Válečníci (2007) 
Tau ming chong n
minih24573minih24573Tobě hrana zvonit nebude (1975) 
Tobě hrana zvonit nebude n
minih64192minih64192Kouzelný křišťál (2004) 
Bergkristall n
minih159290minih159290Temné síly (2018) 
The Darkest Minds n
minih5206minih5206Co řekne žena (1958) 
Co řekne žena n
minih40442minih40442Panic je nanic (2005) 
Panic je nanic n
minih47051minih47051Dlouhé dopoledne (1969) [TV hra] 
Dlouhé dopoledne n
minih6269minih6269Dick Tracy (1990) 
Dick Tracy n
minih11536minih11536Loganův útěk (1976) 
Logan's Run n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
dopisovateldopisovateldopisovateldopisovatel
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Gilda

Gilda
Gilda

Naposled navštívené:
Gilda

Gilda
Gilda