Duben
ohodnotit

Vraždy podle Jidáše

Resurrection

Další název:
Vraždy podľa Judáša (SK)
Žánr:
Rok:
1999
Délka:
93 minut
„Podivné zločiny s ještě podivnějším motivem…“

Komentáře k filmu Vraždy podle Jidáše

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 23
klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.4.2020
Christophera Lamberta mám   rád a tady odvedl jako   tradičně dobrý výkon ale   nemůžu si pomoci film jako   celek mi připadá jen jako   vývar slavného thrilleru   "Seven". Nebýt   této místy až frapantní   podobnosti nebyl by to vůbec   špatný snímek. Má to díky   citlivě vedené kameře   správnou atmosféru i dobré   tempo ale je to takové   nepůvodní což se mi u filmu   který chce být opravdu   dobrý jeví jako dost velký   problém.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.11.2010
Resurrection
John Prudhomme je tím   ztrápeným detektivem,   kterého něco tíží.   Detektiva, kterého něco   tíží a který si sebou   táhne to své břímě   najdete skoro v každém   filmu, ale naštěstí, film   Vraždy podle Jidáše na tom   nestaví celý svůj   příběh. Už na první   pohled se film nápadně   podobá svému předchůdci z   roku 1995, thrilleru Sedm. Jak   už sám název napovídá je   jasné, že půjde o thriller   s náboženskou tématikou.   První vražda rozpohybuje   další události a divák   nemá šanci se příliš   nudit, ano našlo by se tam   pár scén bez, kterých by se   film obešel, stejně jako   práce s kamerou, která byla   někdy protivná, protože si   myslíte, že jste   navštívili zrcadlové   bludiště na Petříně,   naštěstí podobných   záběrů je tam hodně málo.   Vraždy podle Jidáše jsou   filmem zcela obstojným   thrillerem, má to poměrně   slušnou atmosféru, kterou   doplňuje hudba skladatele   Jima McGratha, ze které   místy až mrazí. Na svou   dobu je to poměrně drsný   snímek, s krví se tam   nešetří a ta zápletka sice   není úplně originální   (pro dnešního filmového   konzumenta), ale co musím na   filmu ocenit je to, že se   poprvé nemusíte obávat, že   by jste vraha odhalili díky   českému dabingu, jako by   snímek byl českým divákům   ušit na míru, což opravdu   potěší.

Christopher Lambert,   americká hvězda, která je   dnes za zenitem. Ve své éře   Christoper Lambert zářil,   přesto buďme upřímní   nikdy nepatřil mezi velká   herecká esa, přesto v tomto   případě podává až   překvapivě dobrý výkon,   najde se pár scének, kdy až   zbytečně dramatizuje, ale   přesto dokazuje, že   hrát.
Každý   správný thriller by měl   být dobrou atmosféru, hudbu,   která umocňuje napětí a   originální myšlenku.   Vraždy podle Jidáše   splňují dva body ze tří a   to je poměrně slušné   skóre. Film ve své době   uměl šokovat, dnes už   otrlého diváka nepřekvapí,   ale i přes těch pár   nedostatků a i přes to, že   to není zrovna nadčasový   film se budete dobře bavit a   o tom to přece je.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.11.2011
Co na tom,že to   je"nenápadná   kopírka"filmu Sedm,mně   se líbila a budované   napětí,spád,drsné aš   nechutné záběry,herec   Christopher Lambert mně   udržely v pozoru aš do konce   a jsem rád,že film má   slušná hodnocení,Zaslouží   si ho!
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.10.2014
Temný hororový thriller se   veze ve své době na velmi   oblíbených motivech   náboženského fanatismu.   Jeho komiksové ztvárnění   se odlišuje od podobných   snímků. Že v těch   nejdramatičtějších   chvílích neustále prší se   už stalo pravidlem. Tady   déšť tvůrci ještě pro   větší efekt patřičně   zvýraznili světlem v   pozadí. Snímek se přísně   drží tématu a nijak se   nesnaží vybočovat. Udržuje   si své tempo a patřičné   napětí. A tak se stalo, že   motiv ztráty syna hlavní   postavy působí krapet   rušivě. Na hlavní dějovou   linku to nemá vůbec žádný   vliv. Příběh je velmi   jednoduchý a plný klyšé,   ale vem to čert. Dobře se na   to kouká a to je hlavní.
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.9.2009
Velmi kvalitne natocena   kriminalka.
U nekterych   zaberu je husi   kuze......brrrrr
Ch.Lambert tady velmi mile   prekvapil.
Petra.Barbie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.5.2008
Skvělý psychothriller!!!
Chr. Lambert zde dosahuje   vrcholu svého herectví v   postavě detektiva, jehož   kariéra a honba za   vraždícím maniakem je   neustále prošpikována   návraty k vlastní osobní   tragédii - ztrátě   dítěte...Drama od začátku   až do konce, bez zbytečných   scén a zavádějících   dějů do nepodstatnosti, jako   tomu mnohdy bývá. Slabším   povahám doporučuji zavřít   oči u některých   vizuálních vjemů (např.   sestavení Kristova těla z   částí zavražděných   osob), přesto film hodnotím   tou nejkladnější známkou a   považuji jej za jeden z   nejlepších ve svém žánru.   Skvělá stránka logické   úvahy k cestě za pachatelem.   Český dabing nemá chybu,   zvláště pak hlas Jiřího   Štěpničky mluvícího   právě Christophera Lamberta.
Agostino
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.8.2009
Hneď na prvý pohľad sa   zdá, že nakrútenie tohto   trilleru sa vydarilo.   Christopher Lambert si tu   zahral postavu policajného   detektíva, ktorý má na   starosti vyšetriť sériu   vrážd. Dej tohto filmu je   dosť napínavý a   dramatický, niektoré scény   tu idú bodu varu.
Chrustyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Vcelku povedený a velice   brutální thriller, který   atmosférou připomíná   vynikající Sedm. Jedna z   nejlepších rolí   Christophera Lamberta.
rankinfitch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.3.2009
Takovej trochu odvar filmu   Sedm. Christopher Lambert   vyšetřuje sérii vražd, kdy   je z těla oběti vždy část   odstraněna. Postupně se   dostává k vrahovi, který   skládá tělo Krista. Film   výbornej, ale jak říkám,   filmu Sedm bych dal jasných   10, tady o kus míň.
Mlapiska
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 7.6.2008
Nuda
Rádoby šokující záběry   už snad nemůžou nikoho   příliš ohromovat. O ničem   jiném to není. Pár drsných   záběrů a klasické   vyšetřování série vražd,   jejichž charakter opravdu   připomíná Sedm.
To   by šlo, pro toho, kdo tohle   má rád. Co bylo však   nejhorší, byl Ch. Lambert a   celá jeho postava, vskutku   křečovitá, nepřirozená,   přehrávající a   postrádající jakoukoliv   psychologickou hloubku. Jeho   problémy, včetně bolestné   ztráty dítěte, mě opravdu   vůbec nezajímaly. Jenom   další snaha vnést do filmu   "osobní příběh"   a zapůsobit na diváka.   Kromě toho spousta značně   nelogických trhlin ve   scénáři.
Nejzajímavější se tak   pro mě stal Robert Joy,   který mě dlouho chránil   před spánkem a udržoval v   bdělém stavu. Později ale   ani to nepomohlo a od spánku   mě neodradilo už vůbec nic.
hejtman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.8.2006
7-8
Slušné,napínavé,zaujme a   ne jednou.Ale vidím zde i   spoustu nedokonalostí jako   třeba Ch.Lambert se mi pro   tuto roli moc nehodí-   nevýrazný občas i   křečovitý výkon.I vše   ostatní je dělané jak již   bylo řečeno pro široké   publikum a umělecký dojem   jde stranou.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.10.2019
Dobrý thriller. Dobře   vystavěný příběh   pátrání po sériovém   vrahovi. Je to vcelku drsné,   má to spád a zajímavou   zápletku.
Deviant_Girl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.7.2022
Vraždy podle Svatého písma
Skvělý thriller o sériovém   vrahovi který vraždí podle   Bible s Christopherem   Lambertem. Nechybí napětí a   nečekané zvraty. Prostě   velmi dobrý film.
Pardal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.8.2006
Dobře, je to docela kopie   filmu Sedm, ale co dneska v   Hollywood není opičárna,   takovejch 60% filmů z   Americké produkce už   vlastně jednou existovala,   takže to bych zas až tak   neřešil, celkem se na to   dívat dá, dokonce bych řekl   že Vraždy podle Jidáše sou   o něco věrohodnější...   Jinak je tento film natočen   tak aby se líbila větší   skupině lidí, má   rychlejší spad a není tak   ponurý jako Sedm. Já tedy   doporučuji podívat se na oba   filmy, hodně záleží na   tom, který uvidíte jako   první, ale Sedm bylo první,   to se mu musí nechat, a B.   Pitt s M. Freemanem jsou   přeci jenom o něco lepší   variantou!
Tom_Hardy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.9.2007
Jak se ukazuje, když Lambert   chce, nejen že umí podat   solidní výkon, ale dokonce   umí napsat i kvalitní   scénář. Jeden z klenotů   videopůjčoven, který by   bylo škoda ignorovat...   dodatek: viděl jsem to již   snad 10x a ten film je   dějově i formálně   perfektně zvládnutý. Nebýt   občasných úchylných   zkosených obrazů, neměl   bych k technické stránce   jedinou výtku. Veliká   škoda, že se to ve své   době nikdo neodvážil   nasadit do kin...
legenda
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.7.2005
Hm,...
Lacná napodobenina filmu   Sedem s Bradom Pittom a   Morganom Freemanom, no dalo sa   to sledovať. Možno trošku   brutálne, takže kto nemá   rád brutalitu vo filmoch nech   sa tomuto filmu oblúkom   vyhne.
Aj napriek tomu   si myslím, že sledovanie   tohto filmu je stráta času.   To už radšej film Seven...
Strength
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Po pravdě řečeno, nevím co   si o tom filmu mám myslet.   Působilo to na mě docela   chaoticky (příběh), ale na   druhou stránku, když jsem to   viděla podruhý tak jako zase   dobrá detektivka.   Každopádně Lambertovy   herecké schopnosti se   nezapřou.:-) Nejspíš   záleží na náladě, při   které se na to člověk   podívá.
luongovae
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.3.2007
Film pro milovníky anatomie.   Nedoporučuju slabým   náturam. A scénář vzato   vcelku dobrý,ale snímek jako   celek nechutný a trochu   přehnaný.
callaghan
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Jedná se o sprostou   napodobeninu filmu Sedm se   stejnými motivy a dokonce i s   některými dost podobnými   dialogy. Navíc Fincherův   thriller ničím   nepřevyšuje. Vraždy podle   Jidáše tak upadají do   slabého podprůměru. Přijde   mi to jako obyčejný,   zamaskovaný plagiát.
notime
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 17.3.2006
Podle mě naprostá kravina.   Srovnávat to se sedmou je   skoro zločin.
Werwolf
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.8.2006
nepříliš povedená kopie   Sedm... nic víc, nic míň
mark20185
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.4.2015
Lambert zas vyborny film fakt   dobry vrah mě ani   nepřekvapil lambert zas   vyborně zahral 100% jinak   nemam co dodat
Dragoni
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.11.2010
Další skvělý film ve stylu   Sedm, kde vrahem je   "náboženský   fanatik". Výborný   herecký výkon Christophera   Lamberta. Napětí od   začátku do konce.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih25570minih25570Tucker: Člověk a jeho sen (1988) 
Tucker: The Man and His Dream n
minih21303minih21303Trójanky (1971) 
The Trojan Women n
minih17871minih17871Robin Hood (1991) 
Robin Hood n
minih11578minih11578Lost Highway (1997) 
Lost Highway n
minih24374minih24374Žhavé výstřely (1991) 
Hot Shots! n
minih44684minih44684Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street (2007) 
Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street n
minih120301minih120301God's Pocket (2014) 
God's Pocket n
minih37139minih37139Bridget Jonesová: S rozumem v koncích (2004) 
Bridget Jones: The Edge of Reason n
minih56696minih56696Pouta (2009) 
Pouta n
minih87637minih87637Pavučina (1989) 
Das Spinnennetz n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Hobby naší doby (2010) [TV poř...

04:45 - 04:59

12 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

ČT2 - Hraje vám... Straňanka

04:25 - 04:59

32 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 04:59

12 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Prima - Rozpal to, šéfe! (2014) [TV po...

04:50 - 04:59

7 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10