Duben
ohodnotit

Uloupené Kosovo

Žánr:
Rok:
2008
Délka:
58 minut
„Hodinový dokument o historii a současnosti vyhánění Srbů a dalších nealbánských etnik z jihosrbských provincií Kosovo a Metochie.“

Popis / Obsah / Info k filmu Uloupené Kosovo

Obsah se zatím připravuje.
Pokud se chcete stát publicistou anebo napsat krátký obsah k filmu můžete zde.
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Václav DvořákVáclav Dvořák  
scénář:
Václav DvořákVáclav Dvořák  
hudba:
Josef SpitzerJosef Spitzer  
kamera:
Václav DvořákVáclav Dvořák  
střih:
Štěpán NeprašŠtěpán Nepraš  
  Nahrát trailer k filmu
Oficiální stránka:
atllanka.net/index.php...
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Zvuk:
stereo
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Uloupené Kosovo >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Xpojntman
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 10.8.2015
Srbská a bolševistická propaganda nevalé   kvality a je nevyrovnaná. Je to navíc zaměřeno   umyslně proti Vaclvovi Havlovi. Dvořaka měli   zavřit do toho trezoru i s filmem.
lucymat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.8.2013
Sice velmi jednostranný pohled, ale rozhodně   můžeme ocenit snahu i odvahu poukázat na   nepravosti, které se děly a dějí. Kazetové   bomby, které se nesměly používat a   používány byly, čachry mezinárodních   organizací a jako třešinka na dortu USA   vybírající si přátele dle svých cílů,   závěrečná douška o podpisu Mnichova 1938... a   kudla v kapse se otevírá.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.11.2012
Veľká hra na malej šachovnici
"Podrežeme ti krk, ty katolík",   kričí malý Albánec. Uznávam, dokument je   jednostranný, trocha manipulatívny,   kontroverzný a brutálny. Avšak nazerať sa dá   naň ako na vyváženie klasickej západnej   mediálnej masáže zlí krvilační Srbi a   mierumilovní láskaví Albánci. Tu sa na to   pozerá zo srbskej strany. Nerobím si ilúzie,   že Srbi sa nedopúšťali zločinov, a aj   dokument ich obchádza, alebo o niektorých   faktoch jednoducho mlčí. Ale západné média   nám s vážnou tvárou podsúvajú neustále   Albáncov plných lásky a pokoja, ktorí sa   stále boja beštiálnych Srbov. Aj   nezasvätenému musí byť jasné, že také   jednoduché to nebude. Remeselne je dokument   spravený špičkovo a profesionálne. Ukazuje   zločiny NATO, tzv. humanitárne bombardovanie,   mlčanie a nečinnosť mierových síl, a   "krásne" zdokumentované fotky   západných predstaviteľov s kosovskými   teroristami. "Krásne" sa tu ukazuje ako   je jednoduché mediálnou masážou urobiť z   hrdlorezov a teroristov bojovníkov, či rebelov,   alebo ešte vznešenejšie aktivistov za   demokraciu a slobodu. Zrejme sa riadia tým   povestným (a keď vidíme dnešnú moc médií a   mediokracie, tak možno aj pravdivým) stokrát   opakovaná lož sa stáva pravdou. Možno boli   Srbi obetným baránkom, Albánci sa asi hodia   nejak lepšie do nejakého veľkého plánu,   drogová cesta, základňa NATO, oslabenie Ruska,   všetko je možné. Avšak za cenu vypálených   domov, kostolov, chrámov, zborené školy,   nemocnice, zničené dediny, mŕtvy ľudia buď   podrezaní alebo zbomardovaní. Doteraz si   pamätám, keď v noci začali nálety na Belehrad   (dávali to v mimoriadnych správach naživo, a   nikdy by som nechcel na vlastnej koži zažiť to   peklo, to mesto bolo celé v plameňoch), bolo to   niečo otrasné a dokonca naša vtedajšia vláda   povolila prelety bombardérov bez súhlasu   parlamentu (!) čo už zaváňa zločinom.   Pripomínam, že sme neboli členom žiadnej   vojenskej organizácie, preto to bol asi akýsi   obchod, až môžeme vstúpiť do NATO. Nie som   vôbec protiamerický fanatik, ale toto asi   prehnali. Ďalej údajne mala ČT s týmto   dokumentom problémy a nejak dokazovala svoje   cenzórske umenie. Nakoniec naposledy sám   režisér odvážne ponúkol bývalej ministerke   tento dokument, mohla by si ho pozrieť veru.   Obdivujem odvahu pána režiséra. Má môj obdiv   ísť proti prúdu a ukázať aj druhú stranu   mince. Famózny dokument na ktorý sa čakalo,   body hlavne za odvahu a spracovanie, jeden ale   musím dať dole, že to bolo až príliš   subjektívne.
A ešte dve tak troška súvisiace   poznámky. Dnes keď toto píšem sú oslobodení   Gotovina a Markač. Prezumcia neviny nadovšetko   ale. Prvý súd ho odsúdil na 24 rokov, teraz   nevinný. Je oslavovaný ako hrdina. Srbskí   vojenskí hlavní aktéri sú prenasledovaní,   súdení a záhadne umierajú. Média pre nich   nemajú iné slovo ako zločinec.
A druhá.   Podobný dokument natočili ruskí novinári -   Bitva o Sýriu. Ruskí novinári sa   zúčastňovali ako pozorovatelia bojov po boku   vládnych jednotiek a vyvracajú zaužívaný   pohľad západnej masmediálnej masáže   krvilačné beštiálne civilistov vraždiace   vládne vojská verzus mierumilovní bojovníci za   slobodu a demokraciu, zväčša láskyplne   mávajúci samopalom či gulometom, niekedy na   korbe bojového vozidla.
Ono nechcem zastávať   vyložene žiadnu stranu, ale svet nie je   čiernobiely ako sa nám snaží podsúvať   západná mediálna masáž, ale ako všetko v   živote je šedý, alebo lepšie povedané   rôznymi odtieňmi šedý
sarf
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.8.2008
Zdrcující dokument. Tohle opravdu nastavuje   zrcadlo. Evropské unii, NATO, USA ...nám, dnes.   V důsledku ukazuje Balkán jako políčko na   šachovnici velmocenské bitvy, ve které o   vznešené ideály svobody a sebeurčení jde až   v poslední řadě.

Dávám 9 bodů za to, že   film otřásl publikem a donutil diváka   přemýšlet. A za to, že koliduje se vším, co   jsme o kosovském konfliktu dosud slyšeli, a   tvoří protipól jednostranné oficiální   politiky našeho státu. Za základní aspekty,   které má dokumentmít, tj. vyváženost a snahu   o objektivitu, by si body nezasloužil. Navíc   některá vyjádření, např. ve smyslu že   Miloševič sice vzal Albáncům autonomii, ale   veškerá práva a pravomoci jim nechal, působí   slušně řečeno nevěrohodně.

V kontextu   všeho, co jsem se dosud o problematice bývalé   Jugoslávie dověděl, mi film potvrdil,co si   myslím už dávno: na Balkátě bojujou prohlilí   proti prohnilým.
Mlapiska
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.7.2008
Problematika tohoto dokumentu je zcela zjevná.   Ano, není to objektivní pohled na situaci. Ale   ani se o to nesnaží. Je to zejména dokument o   Srbech v Kosovu z pochopením jejich postojů ne   celé problematiky obecně, a tak ho i beru.
hvezdyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.7.2008
Dokument, který měl zajímavý osud. Málem   nebyl naší vaší Českou televizí odvysílán.   Důvod? Nehodí se do oficiální propagandy   naší současné vládní garnitury. Vypráví o   zločinech, kterých se dopustila nejen UČK, ale   také, kterých se dopustili jednotky NATO a   tehdejší vládní představitelé tzv.   severoatlantické demokracie.
Na konci   odvysílaného dokumentu chybělo přirovnání k   Mnichovu. Kdopak jej vystřihl?

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih50026minih50026Zajíček bez oušek (2007) 
Keinohrhasen n
minih43264minih43264Infekce (2004) 
Infection n
minih6844minih6844Dračí srdce (1996) 
Dragonheart n
minih42156minih42156Chobotnice 3 (1987) [TV seriál] 
La Piovra 3 n
minih38424minih38424Resident Evil: Apokalypsa (2004) 
Resident Evil: Apocalypse n
minih38212minih38212Živí a mrtví (1963) 
Živyje i mjortvyje n
minih48093minih48093Útok na ponorku II: Klamný cíl (1999) 
Counter Measures n
minih6534minih6534Dobrodruzi (1967) 
Les Aventuriers n
minih138996minih138996True Štúr (2015) 
True Štúr n
minih114671minih114671San Andreas (2015/1) 
San Andreas n


Hodnocení:n12345678910
Uloupené Kosovo (2008)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10