Zari
ohodnotit

Transcendence [2k digital]

Rok:
2014
Délka:
119 minut
Premiéra v ČR:
17.4.2014
„Co kdyby vznikl zcela nový druh inteligence?“

Komentáře k filmu Transcendence

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 15
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.11.2014
Geniální...
... pokud hledáte sci- fi   film položený do možná ani   ne tak daleké budoucnosti,   tak je to jistě tento.
Líbilo se mi hlavně to,   jak jde teoriticky ( možná i   prakticky - kdo ví ) přes   celosvětový systém   ovládnout víceméně cokoliv   a kohokoliv. Ta pointa filmu   je prostě perfektní....co se   může stát a co se   stane.........co my víme   :-).
J. Depp - klasika   - výkon hodný jeho jména.
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2014
TRANSCENDENCE

Obnovit životní   prostředí, ozdravit   ovzduší, zamezit hladu a   strádání lidí na celém   světě. Krásné ideály. A   málem se to povedlo…

Jenže lidé se   bojí toho, co neznají a   čemu nerozumí. Ano, to je   skutečný problém, který   platí. Bohužel, lidé se   mnohokrát zklamali, když   uvěřili ideálům   jednotlivce a svěřili moc do   jeho rukou. I proto se bojí.   Dnes se stále více   setkáváme se zneužíváním   pravomocí, s cíleným   okrádáním celé   společnosti, bezohledného   jednání vůči druhým. Pak   není divu, že svěřit moc   do rukou „myslícího   stroje“ je pro společnost   nepřijatelné. Kdo by jej   hlídal a kontroloval? Mnozí   lidé budou raději chudobní   a nemocní, ale budou mít   pocit, že jsou svobodní.   Chtějí zůstat   „lidští“ i za cenu   nevyhnutelného konce své   existence. Film přináší   zajímavé filozofické   myšlenky. Schválně, co by   jste volili vy?

Transcendence je   zajímavé sci-fi s neotřelou   zápletkou nastavující   zrcadlo dnešní nenasytné   společnosti, která v zájmu   svých zisků neváhá   zneužívat přírodní zdroje   i lidskou pracovní sílu a   zdraví celé lidské   populace. Pokud čekáte plno   akce a bojových scén, tady   se nedočkáte. Film plyne v   poklidném tempu a umožňuje   vnímavému divákovi   přemýšlet a zpracovávat   toto neobvyklé téma. Mně se   film líbil, a hodně mě   oslovil svým námětem. Johny   Depp si konečně zase zahrál   „obyčejného člověka“ a   Morgan Freeman dodal snímku   patřičnou vážnost a   serióznost. Já mohu celé   dílo jen a jen chválit. ©
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.10.2014
Příběhově to bylo něco   nového než většina   sci-fi,vědci kteří chtějí   vytvořit umělou inteligenci   která vnimá emoce ale jako   vždy se najdou odpůrci   kteří se tomu snaží   zabránit,akční scény se   dočkáte až ke konci,takže   průběh filmu jsou spíše   spousta dialogů a sem tam   zajímavý efekt ale bohužel   pro mě osobně tam byli   chvíle kdy jsem se   nudil,hlavně první polovina   filmu byla slabší,druhá   polovina byla svyžnější a   víc napínavější a na   konec Blackout kterého se   všichni obávají i ve   skutečnosti až to jednou   přijde...,herecky taky   spokojenost takže za   podívání to stálo.
Langley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.4.2014
Johnny Depp konečně po   letech ve vážné roli. K   Transcendence mě přilákala   zajímavá myšlenka filmu,   známé herecké tváře a   prostě, že je to takový   sci-fi techno-thriller. No a   možná ještě, že to byl   první debut Wallyho Pfistera,   dvorního kameramana   Christophera Nolana. Když   bych to měl vzít kolem a   kolem, tak začátek měl   docela spád, pak se to vleklo   a pak to zase nabralo   rychlost. Mám rád   filozofování o výkonných   technologiích a jejich   pokrocích, kvůli těmto a   jiným tématům, jsem byl   ochoten mávnout rukou nad   nedostatkem akce, která má   místo až v závěru. V   jistých ohledech mi ale   snímek přišel naivní a   někdy i nelogický.

Pfister se snaží   navodit pocit strachu, že   jednou zajdeme v technologii   opravdu hodně daleko a pak   už může být pozdě. Nejde   teď o žádné vyzrazení,   vše už bylo odhaleno v   traileru nebo nahoře v   popisku. Vědec s tváří   Deppa je postřelen ozářenou   kulkou a zbývá mu sotva   několik týdnů života. Jeho   ženuška v podání Rebeccy   Hall se nechce dívat, jak   trpí a proto zahájí ještě   s Paulem Bettanym experiment,   v němž nahrají Willovo   (Depp) vědomí do   superpočítače. Johnny se   tak v digitálním světě   internetu stane tak trošku   něco jako bohem, nebo se stal   spíš hrozbou? Závěr   prozradit nehodlám, jen   zmíním, že na mě   zapůsobil a díky tomu u mě   film získal zpět několik   bodů navíc. Láska vždy   zvítězí. A obětování se   pro člověka, kterého   opravdu milujete má svůj   smysl. Jinak vyvedený   soundtrack.
enejčel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.7.2014
Johny Depp se rozhodně tímto   snímkem nepředvede a   nejspíš mu je souzeno být v   očích diváků, jako   kapitán Jack Sparrow z   Pirátů z Karibiku.
Transcendence má totiž   několik zásadních   problémů. Ten hlavní je,   že role, do které byl Depp   obsazen neměla patřit jemu,   ale podle mého názoru   nějakému hereckému   nováčkovi, který se   potřebuje teprve osvědčit.   Johny byl ve všech směrech   zastíněn svými hereckými   kolegy, jako je Paul Bettany,   nebo Morgan Freeman.
Johny hraje úspěšného   vědce, který na následky   atentátu zemře, ale ještě   před jeho smrtí se jeho   kolegům podaří navázat   jeho mysl s počítačem.   Johny se tak bude mít pod   palcem veškeré   počítačové sítě. A od   této chvíle už ho uvidíme   pouze na televizních   obrazovkách, nebo   počítačových   monitorech.

Snímek se tváří jako   sci-fi, ale je tomu jenom na   půl pravdy. Scénáristycky   je film nedodělaný a má   spoustu nelogických věcí.   Např. Filmaři se snaží   diváka tahat za vlasy tím,   že se jedna strana lidí   říká, že počítač   ovládaný Johnym není ve   zkutečnosti Johny, ta druhá   zase tvrdí, že ano. Pravdu   se však nedozvíme. A stejně   je to pak s Johnyho záměry,   které však nebudu   prozrazovat, abych   nespojleroval.

Snímek je tedy   nedodělaný, Johny Depp   zastíněný, Wally Pfister   jako režisér je špatný.
Žánr sci-fi patří mezi   nejtěžší žánry filmu.   Natočit zajímavé, efektní   a bezchybné sci-fi dokáže   jenom zkušený a šikovný   režisér, což Wally není. V   každém případě film se   dá dokoukat, ale unešeni z   něho rozhodně nebudete.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.7.2014
Hned v prvních vteřinách,   kdy se z klávesnice stává   zarážka do dveří, je jasno   - jedná se o budoucnost - a   možná nedalekou...   ostřílenému filmovému   konzumentovi v hlavě blýskne   vzpomínka na předešlé A.I.   katastrofické scénáře a   tak nahodí vědoucí úsměv,   pohodlně se na tu nudu usadí   a spoléhá na protispánkové   stimulanty - efekty, nebo   alespoň šokující herecké   výkony, čehož se mu tedy,   mezi námi, nedostane   (ohleděná skvadra, kde   chybí jen Batman, nu a Johnny   Depp - když se nenašaší,   jakoby nebyl, plus Kate Mara -   ohavné to stvoření a   všechny postavy, až na Paula   Bettanyho, nesympatické a   neživé) a tak se divák   pomalu chystá začít dštít   síru... skoro můj případ,   kdyby nebylo sugestivního   napětí v té aseptické   unylosti, které mě nejen   dokázalo udržet bdělou, ale   dokonce přinutilo   přemýšlet a měnit závěry   svých úvah, takže třeba   nápad vyloupit sběrnu   surovin kvůli měděným   drátům jsem nejméně   dvakrát přehodnotila,   stejně jako přesvědčení,   že se snahou o dokonalý   svět v podstatě zabíjíme,   jindy jsem se pro změnu   obveselovala myšlenkou, jak   si je systém PINN podobný s   Honzou Skotákem z Hrdlořez,   nebo že mohl Will klidně   Evelyn zmenšit zadek, či FBI   - hlavně nenápadně! :-).   Mno, nakonec mně sklaplo -   zůstalo jen osvěžení z   přemýšlení, ke kterému   Transcendence nutí, nadmíru   příjemné pocity z   revolučního finále a   úleva, že při současném   stavu společnosti ještě   nehrozí, že bych dýchala   numerologickou soustavu, a   vlastně stále nevím, jestli   bohudík nebo bohužel...
pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.8.2023
Delom AI nezastavíš...
Sci-fi s filozofickým   presahom si na seba vzalo   príliš veľké   bremeno.Scenár je deravý a   ani hviezdne obsadenie to   nedokáže zachrániť.Dokonca   herci pôsobia znudene, akoby   sami projektu   neverili.Nelogický dej a   komické akčné scény /delo   a mínomety do útoku wtf!/   snímok devalvujú a   strápňujú.
Film   nedoporučujem.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.10.2015
Hvězdu za Deppa, protože je   to hvězda. Potěšilo mne   vidět i Cilliana Murphyho.   Vůbec osazenstvo filmu   kvalitní. Zbytek hodnocení   si domyslete, protože co víc   dodat...
whack
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 18.9.2014
Ten koniec je naozaj extrémne   rozporuplný, pretože priamo   naznačuje, že stroj môže   oživiť mŕtvy organizmus (od   rastlín po človeka), čím   ospravedlňuje nie len pokusy   na zvieratách, ale najmä   celý vývoj umelej   inteligencie a priame   spájanie človeka s   technológiou. Je veľmi   kontroverzné romantizovať   túto problematiku. Stroj   nikdy nemôže mať ľudské   city, človek, ktorý má v   sebe niečo čo nevzišlo z   prírody, nie je človek, ale   robot. Takisto strom, ktorý   vyrastie za pár sekúnd, nie   je strom (preto nesúhlasím s   využitím takýchto   technológií ani pri   "záchrane sveta").   Veľký plus za Maxa (Paul   Bettany), ktorý si uvedomil   situáciu a za Bree (Kate   Mara), ako vodkyňu skupiny   anti-technologických   vzbúrencov. Kedy sa na scéne   objavia skupiny ako RIFT?
MildaX
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.6.2015
Scifi s Johnym Deppem ve   standardní formě. Trochu   předvídatelný děj není na   škodu a i když námět filmu   nebyl zpracován optimálně,   tak se celkem povedl.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.12.2016
Docela zajímavý návrat   Trávníkáře. Jen s lepším   CGI, lepší myšlenkou a   lepším nápadem. Docela jsem   se musel zamyslet, zda bych   nepodlehl touze o zdokonalení   těla a mysli pomocí nanitů.   Nelogické je v tom   příběhu, že všechny   opravy a vylepšení   okamžitě přestanou fungovat   s přerušením propojení.   Ovládání ano, ale že by   zpátky oslepl a podobně?   Blbost.
bobo336
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.9.2014
Transcendence
Ja osobne som sa zabavil   hlavne na prvej pol hodine a   na finálnej 15 minútovke   inak celkom nudné   scifi,ktoré ma ale skvelý   príbeh.
kockak1
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 8.8.2015
Moje hladina serotoninu a   oxytocinu se znenadaní prudce   zvýšila, tepová frekvence   se zdvojnásobila, byl mi   ukraden zdrojový kód a já   pomalu a jistě transcendenuji   .... Končím v primitivním   organickém světe a v tom   virtuálním už je mi celkem   jedno, na jakouže to   fantasmagorii jsem se koukala,   neboť nic mizernějšího v   tomto žánru jsem již   drahnou dobu neviděla.
P.S. S externí recenzí   na liter.cz se zcela   ztotožňují.
GeeZeR
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 16.12.2016
45' a dál ani ťuk. K   nevydržení. Pokud si tvůrci   schovali to úžasné umění   na druhou hodinku, byla to   taktická chyba. Nulu   nedávám jen proto, že to   nejde.
Rastaman33
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.4.2020
Kdyby se to tak   netáhlo...unylé   pohledy...nudné komentáře   "stroje". Za   partnerku J. Deppovi vybrali   stejně unylý typ ženy.   Myšlenka filmu nebyla   špatná, ale provedení   slabé.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih22138minih22138Vdova (1971) 
La veuve Couderc n
minih50691minih50691Operace Crossbow (1965) 
Operation Crossbow n
minih12442minih12442Milenec nebo vrah (1996) 
Fear n
minih24707minih24707Třetí skoba pro Kocoura (1983) 
Třetí skoba pro Kocoura n
minih109587minih109587Vraždy v kruhu (2015) [TV seriál] 
Vraždy v kruhu n
minih23588minih23588Zánik samoty Berhof (1983) 
n
minih19583minih19583Star Trek: Film (1979) 
Star Trek - The Motion Picture n
minih42690minih42690Příjemce platí v dolarech (1982) [TV film] 
Příjemce platí v dolarech n
minih41474minih41474BloodRayne (2006) 
BloodRayne n
minih16699minih16699Potkal jsem ho v zoo (1994) 
n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Policejní pohádky strážmistra ...

22:30 - 23:49

47 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

ČT2 - Moulin Rouge

22:50 - 00:50

27 minut již uběhlo
93 minut zbývá do konce

NOVA - Na vaší straně

22:55 - 23:40

22 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Prima - Honeymoon - líbánky k nepřežit...

22:50 - 23:40

27 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Reklama