Duben
ohodnotit

Komentáře k filmu Šedá zóna

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 17
Pitryx
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.2.2018
Poměrně sáhodlouhé dialogy   a hádky zdržují a   zdržují. Nejvíce tím trpí   začátek filmu, kdy se ani   neoslovují jmény, takže   jsem netušil, kdo je kdo.   Protože jsem ve stejnou dobu   viděl i „Saulova syna“,   myslím, že mohu směle   srovnávat. A moje resumé je   takové, že oba filmy mají   něco do sebe a oběma by se   za něco daly strhnou   procenta.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.7.2015
Dnes už málokdo ví, co to   bylo za 2. světové války za   lidi z tzv. Sonderkommanders.   Tento snímek se to snaží   názorně přiblížit za   použití skutečných   historických výpovědí   přeživších. Drsné   realistické scény z   koncentračního   vyhlazovacího tábora   neskonale vyobrazují onu   hrůzu a hlavně práci onoho   komanda. Plynová komora,   krematorium s několika   rozžhavenými peci, jeden   transport za druhým. Práce   komanda byla plná hnusu a   nevděku a aby se ta hrůza   přeci jen krapet umírnila,   vsadili tvůrci tak trochu na   poetiku. Nic naplat.   Závěrečný posmrtný   monolog dívky, kolem které   se to dějově točí,   vytváří doslova husí   kůži. Silný film se silným   příběhem o   nejčernějších událostech   období 20. století.
Fraulein_Holle
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.10.2012
Film byl natočený podle   skutečné události, kterou   popsal doktor Nyiszli ve   svých zápiscích a poté je   publikoval v knize Byl jsem   Mengeleho asistentem. Možná   proto, že jsem četla tuto   knihu, mě film nazaujal   tolik, jak jsem očekávala.   Knihu rozhodně doporučuju,   nabízí mnohem více   momentů, které film z   nějakých důvodů   nepřevzal...
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.2.2011
Běz koncentračního tábora   z pohledu komanda spalovačů   mrtvol.Nahlédnutí do děje   likvidace lidí za druhé   světové války.Myslím že   toto téma má široké   filmové využití.
sakro
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.12.2010
kinematograficky nevyužitý potenciál námětu
Bohužel. Tenhle film MOHL   být skvělý. Jeho námět   totiž skvělý byl. Tim Blake   Nelson, režisér v podstatě   bez zkušeností, nebyl však   zřejmě ten pravý pro jeho   realizaci. Síla náboje mu   jednoduše protekla mezi   prsty. Holocaust patří k   tomu žánru, kde si žádný   nový film nenechám ujít.   Viděl jsem proto dost   jiných, určitě slabších,   ale zanechaly ve mně hlubší   stopu. Šedé zóně prostě   NĚCO chybělo. Nejsem schopen   přesněji specifikovat co.   Možná to byla určitá   absence hrůzy, upřímného   strachu a beznaděje u   komparsu. Jistě to nebyl film   špatný: velmi slušné   herecké výkony, překvapivě   dobré obsazení, a až na   pár výjimek víceméně   přesvědčivé reálie. Ale   výsledný efekt byl pro mě   stejný, jako když pejsek s   kočičkou dělali dort ze   samých laskomin a přesto byl   výsledek nepoživatelný.   Film se dost vlekl (už to je   vždy výstrahou) a hlavně ve   mně nic nezanechal. Určitě   je to škoda, neboť se jedná   o téma, ke kterému se jen   tak hned někdo nevrátí.   Myslím, že i pro natáčení   samotné musí mít dost   silný žaludek. V některé   recenzi jsem četl, že měl   dost brutální děj. Ne, to   nebyl jen děj nějakého   filmu. Je to strašné, ale   tohle byla pro miliony lidí   brutální realita. Tu je   třeba těm starším   připomínat a ty mladší s   ní seznamovat. Nelson se o to   pokusil, ale přestože   zpracovával tak depresivní   námět, mám obavu, že za   pár týdnů na film úplně   zapomenu. A to si tohle téma   v žádném případě   nezaslouží. I přes   vznesenou kritiku bych rád   film doporučil co   neširšímu okruhu diváků.   Jako memento.
P.S.   Znám jednu cestovní   kancelář, která pořádá   pro studenty středních škol   zájezdy do Osvětimi. Po   cestě tam jim pouští v   autobuse právě tento film. A   věřte, že to působí víc,   než sáhodlouhé proslovy.
aspect777
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.7.2010
Šedá zóna
Potemnělý snímek o komandu   spalovačů mrtvol.
Smrt ,beznaděj a vidina   blízké smrti prostupuje   filmem od začátku až do   konce.
Výborný film v   hlavních rolích Steve   Buscemi a David Arquette.
Jarda.ftr
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.1.2010
KRUTÉ A PRAVDIVÉ
To   na co se díváte prakticky   ukazuje hodně drsnou   skutečnost. Ve filmu z   koncentráku, který je v   podstatě složen ze   skutečných vzpomínek   vězeňského   "lékaře", nelze   příliš čekat akční   scény klasického   válečného filmu. Tvůrci   filmu vystihli otřesné   prostředí dost hodnověrně   a realita musela být ještě   horší. Starý muž-vězeň u   pecí, který do nich ukládá   svou dceru i vnuky a další   otřesné scény. Prostředí   plné nepopsatelné hrůzy. Ti   co si stěžují na malou   akci-nestačí vám, že ty   příšerné morbidnosti se   skutečně staly?
Filmu   bohužel jakoby něco   režijně chybělo, ale i tak   dokáže zapůsobit do   hloubky.
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.10.2009
Šedý příběh ze šedého   prostředí nacistického   koncentráku. Muže ze   zvláštního   komanda,pracující u   kremačních pecí smrt   neděsí - setkávají se s   ní každým okamžikem a zdá   se,že už úplně otupěli.   Ale opak je pravdou - snaží   se využít každé   příležitosti, jak   prodloužit život nejenom   sobě,ale zachránit ho i   někomu jinému. V prostředí   a době,kdy žijí,je to ale   bohužel snaha naprosto   nereálná...
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.9.2009
Tvrdá realita.
Dost dobře realisticky   natočený film.
Při   představě, že se tohle   skutečně v té době dělo,   běhá mráz po zádech.   Bohužel, je to tak.
Film nám ukazuje, jak se   zacházelo se Židy v   koncentračních táborech. A   co hůř, smutné na tom bylo,   že k těm zvěrstvem byli   přinuceni i jejich vlastní   lidé, kterým za to bylo   přislíbeno pár měsíců   zžvota navíc - Komanda   smrti, tak se jim říkalo.
Je to tu velmi dobře   ukázané a nutí nás k   zamyšlení, co taková   lidská nátura dokáže   vydržet. Je to někdy   neuvěřitelné.
Herecke obsazení je tady   luxusní a výkony herců   netřeba komentovat.
Mně osobně se nejvíc   líbil výkon H.Keitla, co by   velitele tábora.
Doporučit tento film je   jasná věc.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.7.2009
Skvělá pecka vydal to DVDMAG   spolu z moje válka a moc seto   povedlo prostě pecka   zvláště výkon Harvey   Keitel hraje skvěle moc   dobrý film lidé už   zapomněli na utrpení
Papaja73
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.7.2008
Škoda,že se se tvůrcům   nepodařilo toto určitě   silné téma zpracovat   lépe.Film se sice snaží   pravdivě vykreslit brutalitu   jednání v koncentračních   táborech ale celá tato snaha   vyznívá jakoby do   prázdna.Přesto si   myslím,že zájemci o   historii 2.světové války si   tento snímek ujít   nenechají.
ja.rebel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.3.2008
Silné téma.......atmosféra   strachu.........pár tvrdě   realistických scén..........   Nevím co je špatně, ale já   čekala rozhodně víc.
Chrustyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Nudný film se špatnými   herci a nulovou atmosférou.   Film nemá vůbec co   nabídnout a po celou dobu   spíše nudí a když   skončí, hodně rychle se na   něj zapomene. A to by se u   tohohle druhu filmů stávat   nemělo.
Kozelíno
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.8.2007
Poněkud brutální děj,   řekl bych, že ne každý se   dodívá do konce, ale líbí   se mi, že se někdo odvážil   pravdivě ukázat, co se v   koncentračních táborech   dělo. Na své si přijdou   lidé, kteří se zajímají o   historii 2. světové války.   Myslím si, že tento film by   měl shlédnout úplně   každý člověk (hlavně   stupidní individua   uctívající Hitlera),   protože by měl každý   vidět, jakých zvěrstev byli   lidé vůbec schopni.   Jestliže by i po tomto filmu   byl schopen nějaký člověk   říct, že jsou   koncentrační tábory   výmysly, bylo by to do nebe   volající... Snad Šedá   zóna otevře těmto lidem   oči...
issoumaila
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.7.2007
Film samo o sebe mnoho vecí k   vzhliadnutiu naozaj neponúka.   Zo svojej strany teda hovoriac   sám za seba musím povedať,   že ma film naozaj sklamal.   Brutalita je jedna vec,   realita druhá no a film   tretia. No ale keď sa vo   filme neobjaví čo i len   jedna jediná scéna, ktorá   by ma zaujala je to naozaj   bieda. Primerné herecké   výkony, spracovanie na veľmi   nízkej úrovni a od vojnovej   drámy to má naozaj veľmi   veľmi ďaleko. Pre tých čo   majú radi akciu a nejaký dej   tento film nedoporučujem. Pre   mňa zabitých 120 (108) min   bohužial...
Vašulda
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.6.2007
To,že si někdo stěžuje na   to,že ve filmu bylo mnoho   brutality jako fakt   nechápu.Proboha i   lidé,kteří přežili   Osvětim říkají,že to bylo   mnohokrát horší,to peklo co   se tam odehrávalo nemá v   dějinách lidstva obdoby.Tak   je samozřejmě na místě,že   film bude realisticky   popisovat tu brutalitu,která   tam byla.A kdo to nemám rád   tak at se na film nedívá a   nehodnotí ho.Realita je   realita
huron
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.2.2007
Tenhle film se mi nelíbil.   Té brutality tam bylo až moc   a naprosto přehlušila   příběh, který sám o sobě   byl trochu nepřehledný.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih113576minih113576Sebemilenec (2013) [TV film] 
Sebemilenec n
minih9295minih9295Jak se zbavit Helenky (1967) 
Jak se zbavit Helenky n
minih176240minih176240Breeder (2020) 
Breeder n
minih79325minih79325Sairen (2006) 
Sairen n
minih5614minih5614Četník a mimozemšťané (1978) 
Le gendarme et les extraterrestres n
minih43919minih43919Au Pair aneb Slečna na hlídání (1999) [TV film] 
Au Pair n
minih51107minih51107Občanský průkaz (2010) 
Občanský průkaz n
minih52980minih52980Antikrist (2009) 
Antichrist n
minih136632minih136632Monstrum z hlubin (2013) 
Poseidon Rex n
minih150879minih150879Don't Knock Twice (2016) 
Don't Knock Twice n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Polopatě (2013) [TV cyklus]

16:05 - 17:00

2 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

15:25 - 16:10

42 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:35 - 16:57

32 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

32 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10