Zari
ohodnotit

Obsah filmu Sairen

 
Otec s dospělou dcerou Yuki a osmiletým synem Hideem se přistěhují na ostrov. Od starousedlíků jsou varováni aby v době, kdy je slyšet siréna, nevycházeli z domu. Zpočátku považují vše za místní pověru. Postupně se však začínají dít podivné věci. Siréna se rozeznívá. V jednom rozpadlém domě najde Yuki deník jednoho z minulých obyvatel ostrova a začne pátrat po příčinách záhadného mizení lidí. Vše pravděpodobně souvisí s událostmi z roku 1976, kdy až na jednoho obyvatele ostrova všichni ostatní beze stopy zmizeli, se stožárem se sirénami a s tajemnou dívkou v červeném. Skutečnost je však poněkud jiná, než si Yuki myslí.

Autor: Hugin
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Yukihiko TsutsumiYukihiko Tsutsumi  
hraje:
Jui IčikawaJui Ičikawa.....Yuki Amamoto [20]   
Leo MorimotoLeo Morimoto.....Shinichi Amamoto [63]   
Naoki TanakaNaoki Tanaka.....Yutaka Minamida [35]   
Hiroši AbeHiroši Abe.....Kei Tsuchida [42]   
Naomi NishidaNaomi Nishida.....Satomi [34]   
Suzuki MatsuoSuzuki Matsuo.....Azuma [43]   
Kjúsaku ŠimadaKjúsaku Šimada.....policista [51]   
Mai TakahashiMai Takahashi.....dívka v červeném [22]   
Jun NishiyamaJun Nishiyama.....Hideo Amamoto [8]   
scénář:
Naoya TakayamaNaoya Takayama  
hudba:
Kuniaki HaishimaKuniaki Haishima  
kamera:
Satoru KarasawaSatoru Karasawa  
střih:
Nobuyuki ItoNobuyuki Ito  
  Nahrát trailer k filmu
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
japonská
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Sairen >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 28.12.2014
Vizuálně velice slabé, dosti zdlouhavé a v   podstatě i nudné. A v závěru zjistíte, že   jste byli celý film za blbce. Navíc byl podobný   námět již několikrát použit.   201410158344/8647
Hugin
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.5.2012
Tentokráte japonský horor bez neučesaných   dlouhovlasých duchů, proto jsem se na film   díval s nadějí, že konečně pochopím pointu,   která mně u tohoto druhu snímku většinou   uniká. V momentě kdy se objevili zombíci jsem   to chtěl vzdát. Přemohl jsem se a u   závěrečného rozuzlení jsem byl takřka   odměněn tím, že nebudu ochuzen o smysl celého   děje. Vše předchozí začalo dávat smysl. Po   zcela jasném vysvětlení to ovšem zase vzalo   obrat a se slovy: „Pekelná brána je   otevřena.“, se objevila dívka v červeném, a   já nevím zase nic. Snímek se slabou   atmosférou, bez téměř žádného napětí a   bez krve, což ovšem není, z mého pohledu,   vůbec nutné. Ocenil jsem absenci lekaček,   nemám je rád. Spíše než horor bych příběh   nazval mysteriózní. Nejslabší z celého filmu   byla asi kamera, hlavně ty trhavé nájezdy a   přibližovačky. Toto částečně vyvážila   hudba, některé pasáže, na věži, byly více   než dobré. Celkově film působil příliš   nízkorozpočtově, možná asi byl, a   zpracováním spíše televizně. Ale vzít to do   ruky třeba takový Miike, nebo Sono, nemuselo by   to být vůbec špatné.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Sairen (2006)Sairen (2006)Sairen (2006)Sairen (2006)
Reklama