Zari
ohodnotit

Robocop

RoboCop

Rok:
1987
Délka:
102 minut, 103 nová režisérská verze
„Nový ochránce práva ve městě ... Napůl člověk, napůl stroj!“

Komentáře k filmu Robocop

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 26
veverka-zrzka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.1.2009
Kyborg - kybernetický   organismus je napůl člověk   a napůl robot. Jmenuje se   Robocop. Jeho úkolem je   nastolit pořádek v ulicích.   Jeden z mých oblíbených   "technických"   filmů.
MARi0
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 5.8.2013
Robocop
Patří mezi 501 filmů,   které musíte vidět.
Nominace na Oscara v roce   1988 za Nejlepší stříh a   Nejlepší zvuk.
Oscar   v roce 1988 za Nejlepší   střih zvukových efektů.
Osobně mě Robocop minul   velkým obloukem. Paula   Verhoevena, nizozemského   režiséra, který ulítává   na násilý a sexu, dost   obdivuji. Jeho filmy mají   šmrnc. Ale Robocop je až moc   sterilní (což se dá říci   i o jeho dalších dílech,   přesto na mě nějakým   záhadným způsobem   působí). Ani se moc   nedivím, že příští rok   má přijít do kin remake   Robocopa. Vždyť i novější   Verhoevenův počin   "Total Recall" se   dočkal nového kabátu. Tak   proč ne Robofízl, jak nazval   tohoto napůl policistu,   napůl robota, jeden z   uživatelů přede mnou. Máme   tu seriál Robocop,   pokračování "Robocop   2", "Robocop   3", minisérii   "Robocop: Prime   Directive", prostě nová   verze na sebe nemohla nechat   dlouho čekat. Já ale   bohužel, nebo spíš   naštěstí, k fanouškům   tohoto správňáka   nepatřím. Když už, tak   mám rád klasické   superhrdiny, jako je   "Spider-Man",   "Batman",   "Superman",   "Ironman" a   další...
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.12.2011
I po letech pořád dobrý a   krvavý film, který působí,   bez myšlenky jen jako akční   jízda, ale dle mého tomu tak   není. Odpouštím i drobné   chyby a nelogičnosti, sílu   to má pořád a tak i trochu   nostalgických 80%. A nemůžu   opomenout i trikovou stránku,   dnes pro někoho možná   směšnou, ale v té době   dobře odvedenou!
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.2.2015
Do dnešní doby nepřekonaný   snímek o kyborgu v řadách   policie. Paul Verhoeven   dokázal vybudovat tak   honosnou atmosféru, že se   snímek stal téměř   kultovním. Komiksový   nadhled, syrová realita a   patřičná brutalita dává   všemu svoji jedinečnost a   originalitu. Diky za 'director   edition', kde byla do snímku   vsazena scéna zavraždění   policisty Murphyho. Původně,   údajně pro svoji   brutalitu, nebyla použita.   Teď už to má přeci jen   daleko větší říz.   Speciální efekty a masky   jsou na svou dobu na   nejvyšší úrovni. Na   určitých místech je animace   sice znát, ale na konec 80.   let se i přes to jedná o   skvělou práci. Filmové   akční sci-fi, keré nikterak   nestárne.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.9.2009
Zrodil se novy kult............
............napul clovek napul   robot.

Byl to   vyborny napad natocit aknci   film na na takove tema.
Na svou dobu to bylo dobre   udelane,jak sam Robocop tak i   triky efekty ve filmu.
Muzu jenom doporucit.
Prasoid
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.10.2008
I když odhlédnu od toho, že   je to kult zakořeněný v   dětských letech, je to i   přes celkovou naivitu   pořádný akční thriller   plný násilí a otevřenosti,   jakých je shopen jen někdo   Verhoevenova formátu. Což   brilantně doplnil Poledouris   v podobě hudby. Kdo nemá   rád Robocopa, ať o sobě   přede mnou raději   něříká, že se rád dívá   na akční sci-fi   osmdesátých let.
Agostino
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.4.2009
Voľakedy dávno sa mi takéto   filmy páčili, ale postupom   časom má omrzeli, nie je tu   žiadny dej, len sama   streľba. Mne osobne tento   film pripomína skôr nejakú   akčnú hru na PC.
LenC2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.5.2009
Brutálně natočené akční   sci-fi o policistovi   budoucnosti ve skvělé režii   Paula Verhoevena a na DVD   verzi je k vidění   nevystříhaná verze, která   je hodně drsná a zajímavé   jsou i filmové triky.
PORTER
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.2.2013
Dnes už stará sci-fi klasika   od P.Verhoevena.Policajt   cyborg který svými rychlími   zbraněmi likviduje zločince   se stane rychle hrdinou.Na tu   dobu skvěle vizuálně   provedeno.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.10.2009
Velmi povedené dílko na svou   dobu skvělé efekty  
skvělé je   obsazení a děj je naplněn   akcí od začátku do konce.
Langley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.9.2008
Po několikanásobném   shlédnutí jsem Robocopa   pořádně nedocenil.Až   nyní, po vidění   režisérské verze na   DVD.Paul Verhoeven zde   převedl na tuto edici svou   vizi násilí a   brutality.Popravení policisty   Murphyho mi předtím   nedělalo sebemenší   problémy vidět, ale tady to   je něco trošku   jiného.Zaskočeně jsem   sledoval celý proces a musím   konstatovat, že to bylo sakra   maso.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Velice kvalitní a také   velice drsná sci-fárna z   pera (úchyla) Verhovena o   "trochu"   netradičním policistovi a   jeho ještě více   netradičních metodách.
Karius
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.9.2011
Otázka za tři   bludišťáky...co tomuhle   filmu mám vytknout? I když   jsem viděl Robocopa už před   mnoha,mnoha lety i s odstupem   času musim říct,že to je   výborná věcička :)Dobré   akce,nápad,scénář,dobře   zpracovanej Robocop a   výborní záporáci :)Prostě   mě to baví i po těch letech   a x shlédnutí!Jen docela   dost zbytečných chyb,ale tak   už to ve filmech z 80tých   let bývá,ale to je jen malá   trhlinka na dobře odevedené   práci...každý z herců se   do své role vžil výborně a   pokud to někdo neviděl a má   to v plánu,tak rozhodně   doporučuju 9z10
roox
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.1.2015
Okamžitě se vzdejte nebo budete mít problémy
Klasika z 80. let, tenhle film   si pamatuju ještě z VHSky   nadabovanej jedním   chlapem..
No ani po 25   letech neztratil nic ze své   síly, drsný hlášky,   ukrutný dobový triky jako   animovaný Robo-kuře a   vystřílených nábojů   tolik, že po filmu musíte   pod televizí zamést do   velkýho kýble... No jak   říkám, prostě Klasika ;-)
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.5.2010
Robocop
Perfektní akční film,   který nabídne velice   podařené akční scény,   jimž rozhodně nechybí   svižnost a efektivita. Sled   rychlých, místy docela   krvavých, přestřelek a   pohotových honiček   zajišťují perfektní spád   celého filmu. Dále jsem   ocenil některé efekty,   které jsou na tu dobu docela   vydařené. Postava Robocopa,   napůl robota a napůl   člověka, je taky velice   citlivě vykreslena. Děj má   hlavu a patu, konec je   jednoduchý, ale působivý.
JVSoolen
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.10.2007
Klasické akcní becko, na   svoji kategorii dobre udelane   s dobrymi triky a neobvyklym   dejem. Jen ta pookenkova   animace robota-bodyguarda   trosku bila do oci.
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.5.2009
Tento film je prostě   povedený,na dobu vzniku jsou   moc dobře provedené filmové   triky.Režie je úctihodná,v   tých dobách bomba,i když v   87. vznikl taky Predator nebo   o rok dříve Aliens,které   jsou prostě technické   zázraky,myslím na dobu   vzniku.Dnes už se takovéhle   filmy vyrábějí často a   proto je Robocop film,na   který se nedá zapomenout.
hlavsa5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.1.2012
Jeden z prvních lepších   filmů na téma spojení   robota a člověka -   policisty. A navíc jednička   je velmi dobře udělaná.
Steve997
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.8.2005
Dnes už klasika mezi   akčními filmy. Určitě   nejlepší ze všech dílů.   Má zajímavý námět a na   svou dobu slušné triky. Ve   své době to byl velký hit,   já sám jsem ho viděl už   mockrát a musím říct že   se mi pokaždé líbil o něco   víc. Ani v dnešní době   neztrácí své kouzlo a s   chutí bych si ho pustil   znovu.
Llewelyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 20.1.2009
Tenhle film jsem viděl jako   malý kluk, co byl blázen do   sci-fi a robotů, takže mě   to dostalo...teď, o pár let   moudřejší a zkušenější,   zjišťuji, jaký je to   brak..nápad dobrý,   zpracování na tu dobu ujde,   ale ta vláčnost, tady by se   hodilo pořekadlo:   "táhlo se to jako hadí   pr..l" Rádoby akční   krátké scény v úvodu   existence Robocopa, jak   likviduje jednoho padoucha za   druhým bylo křečovité a   směšné, jen jiným   způsobem..no ani jsem to   nedoukoukal, takže to nejde   od 10 k 5, ale ze 7 na 4.....
majkronyk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.11.2023
Po delší době opět viděno
80ková klasika o   společnosti, ve které byste   asi žít nechtěli. Ostatně   tohle platí pravděpodobně o   jakémkoli kyberpunkovém   světě, který se nám   divákům a čtenářům   dostal do rukou. Film má i   pokračování v podobě   druhého a třetího filmu a   dostalo se i na remake/reboot,   whatever. Ale víte jak.   Originál je pouze jeden.
callaghan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.10.2008
Já teda moc filmy od   Verhoevena nemusím, ale   Robocop je světlou vyjímkou.   Podle mě jde o průkopnický   film s originálním nápadem   i dobrým provedením, který   už dneska platí za kultovní   záležitost.
Markst
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.10.2008
Můj nejoblíbenější film   od Paula Verhoevena,hodně   brutální a to jsem slyšel   že půl hodiny bylo   vystřiženo.I když název   zní směšně, tak musim   uznat že Paul vytvořil jeden   z nejlepších akčních   filmů.
ICEMAN1979
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.7.2008
Klasika film to se snad musí   líbit každému.Jako malej   jsme na podobnejch filmech   vyrustali takže to v srdci   zůstalo a nebylo by špatný   oprášit to a zkusit udělat   dalšího robocopa
Baronzo
Hodnocení:
Přidáno: 7.7.2018
Tak při prostřelený hlavě   provadeli oživovací pokusy a   vymaz zničenýho mozku, a   dalsi veci, ale nesmíme si   toho vaimar z klasiky, na svou   dobu dibrd film ????????
LookE
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.2.2013
Klasické a kultovní,ale ne   pro mě.Asi jsem od toho   legendárního Robofízla   čekal víc. P.S.:Nejlepší   je vidět film na VHS,která u   nás vyšla v prvopočátcích   filmové distribuce,jako se to   poštěstilo mě.Celé je to   nadabované jedním   chlápkem,kterého ten film   očividně nijak nebere.Má to   své neopakovatelné kouzlo   :-)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih137530minih137530Labyrint (2015) [TV seriál] 
Labyrint n
minih40083minih40083Kráska v nesnázích (2006) 
n
minih10422minih10422Komando (1985) 
Commando n
minih9645minih9645Jezerní královna (1997) 
Jezerní královna n
minih39489minih39489A co když je to pravda? (2005) 
Just Like Heaven n
minih38736minih38736Lovci dinosaurů (2004) 
A Sound of Thunder n
minih123229minih123229Animal (2014) 
Animal n
minih17524minih17524Psanec Josey Wales (1976) 
The Outlaw Josey Wales n
minih41889minih41889Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem (2003) 
Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem n
minih148520minih148520Axolotl Overkill (2017) 
Axolotl Overkill n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

RoboCop (2014) [2k digital]

 RoboCop (2014) [2k digital]
RoboCop n
 
Žánr: sci-fi / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: José Padilha

(remake)

Robocop 3 (1992)

 Robocop 3 (1992)
Robocop 3 n
RoboCop 3
Žánr: sci-fi / thriller / akční / krimi / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: Fred Dekker

(pokračování)

Robocop 2 (1990)

 Robocop 2 (1990)
Robocop 2 n
RoboCop 2
Žánr: sci-fi / thriller / akční / krimi
Země: Spojené státy americké
Režie: Irvin Kershner

(pokračování)

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Ricky Botsis

Botsis Ricky

Naposled navštívené:
Ricky Botsis

Botsis Ricky