Duben
ohodnotit

Prachy dělaj člověka

Rok:
2006
Délka:
110 minut
Premiéra v ČR:
28.9.2006
„Tři kamarádi, tři pravidla, tři zločiny…“

Komentáře k filmu Prachy dělaj člověka

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 22
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.7.2009
Velice milé překvapení   po hodně dlouhé době   skvělá černá komedie   která prolíná stav   státu od totality po   dnešní dobu velice   slušné obsazení skvěle   zahrané a natočené proto   doporučuju
m.king
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.1.2010
Povedená komedie s   výbornými herci. Lehce   paroduje neobjasněné   loupeže. To zrychlené   vystěhování kubánců a   instruktáž pokynů pro   chování v letadle v podání   Suchánka mě dostalo.
ValaMalDoran
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.11.2008
Povedený film o známých   loupežích. Trochu jsem v tom   viděla návod, jak to udělat   :-). Anebo spíš   vysvětlení, jak to asi mohlo   být. Ale ok, trochu komedie a   krimi tomu rozhodně nechybí.   Podle mě povedený český   film.
sylwikk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.6.2009
Film, od kterýho sem moc   nečekala, ale příjemně mě   překvapil. Zábavná komedie   s dobrýma hercema a   originálníma zločinama :)
pink.mouse
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.4.2010
Tento film mě mile   překvapil, po několika   shlédnutých českých   "komedií" z   poslední doby opravdu velmi   mile, herecké obsazení   hlavních hrdinů perfektní,   role maminky a přítelkyně   Kláry se mi moc nelíbili,   ale v porovnání s ostatními   českými veledíly je to   detail... Jinak je film plný   nečekaných zvratů,   vtipných momentů, kde se   člověk od srdce zasměje...   určitě si film pustím znovu   ;-)
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.6.2009
Kupodivu příjemný   překvapení, nečekal sem nic   ale nakonec sem byl skutečně   příjemně překvapenej.Podle   mně je to na český poměry   docela nezvyklej žánr -   jakási akční kriminální   komedie.Od každýho žánru   si přitom bere jenom   něco(neřikám že to   nejlepší) a překvapivě to   docela dobře funguje.Když k   tomu připočítám spoustu   známých českých drštiček   a docela nečekanej závěr,   můžu filmek jedině   doporučit.
nick4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.4.2009
Celkem hodně dobrá komedie s   výborným hereckým   obsazením,ve stylu Dannyho   parťáků.V záplavě   českých tragikomedií sond   ze života a filmů pro   teenegery je to více jak   příjemné osvěžení.   Nehledejme v tom umělecké   dílo,ale film ,který   pobaví.Na české podmínky   je film místy opravdu hodně   akční a za snahu natočit   film jako akční   komedii,tvůrce velmi   chválím.
georginaa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.11.2007
Tak vidět rozkošnou trojici   Suchánek, Vetchý, Hanák by   se dalo čekat plno humorných   chvilek, ale opak byl pravdou.   Moc humoru nebylo, když se   Vetchý řehnil jak vyzráli   nad cizinci...ve snímku se   chechtal pouze on, další   protagonisti jen na sebe tupě   zírali. A co nejhoršího,   nesmáli jsme se ani my.
Bara.40
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.8.2008
Po delší době český film,   na který se dá dívat.   Tomáš Hanák je na rozdíl   od dnešních hvězd opravdu   dobrý herec. Scéna s   Kubánci v letadle, se fakt   povedla.
rankinfitch
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.8.2009
Několik policejních   případů, u kterých se   nenašli pachatelé, daných   do jednoho uceleného děje.   Celkem slušný film, u   kterého se člověk i celkem   solidně pobaví. Hlavně z   policistů jsou trošku blbci,   ale to nakonec nikomu nevadí.   A překvapí snad někoho, že   je soudce úplatný??? :-)
AshT
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.12.2009
Rohle spojení nebylo celkem   blbé film měl smysl,ale   opravdu některé situace se   mi zdáli opravdu divné skoro   nemoné.Film ušel jinak.
Rendys
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.10.2007
film se neřadí mezi českou   špičku v kvalitě   zpracování,ale dívat se na   děj dá v pohodě, sem tam se   zasmějete určitě o moc   lepší než   obsluh.ang.krále.
Tristan_
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.10.2007
Co si musí člověk uvědomit   a třikrát zopakovat než   usedne v kině před plátno,   na kterém poběží tento   film, je fakt, že vše, co   uvidí je jen hodně   nadsazená věc. Typicky   "radkojohnovsky"   nadsazená. U tohoto   filmového žánru již jaksi   stereotypně používaný   úvodní titulek: "Tento   film byl natočen na motivy   skutečných   událostí…", totiž   implikuje existenci jakési   pseudoreality, jež se nás   snaží efektivně pohltit.   Tudíž… to, co uvidíte,   neberte smrtelně vážně...
Karabekian
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.10.2006
To snad nemyslíte vážně?   Pod názvem filmu skrývat   info o seriálu Místo v   životě???!!!!! Wake up!
honza.dlask
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.1.2009
film se neřadí mezi českou   špičku v kvalitě   zpracování,ale dívat se na   děj dá v pohodě, sem tam   se zasmějete
jarda53
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.1.2014
Tři kamarádi se rozhodnou   utéci přes hranice do   západní civilizace, ale   dříve než se skutek mohl   naplnit, přijdou četníci,   jednomu se za svištění   kulek podaří uplavat a oba   další jsou odvedeni v   klepetách. Zatím, co si   Tomáš užívá požitků   kdesi u moře, dluh mu naroste   a je čas jej splácet. Michal   ( Suchánek)a Ondra   (Vetchý)tolik štěstí   neměli, pro ně nastávají   dny temna a převýchova ve   státním zájmu. Otočili   mnoho kalendářů, kriminál   odseděli a účel to splnilo.   Tomáš se vrací ze   západního ráje, Václav   Havel je v tuto dobu   prezidentem, Tomáš( Tomáš   Hanák) naláká kamarády,   vyloupit poštu, tak po vzoru   Bezva finta se jim to povede a   mají 28 miliónů, ze   kterých se radují jenom   chvíli, při průtrži   mračen a bouře jim penízky   uplavaly. Ale už se rodí   další plán, přepadnou auto   s penězi, kterých je 150   miliónů a začnou dovádět   v apartním prostředí u   moře. Policisté nespěchají   s případem ale jdou opatrně   za cílem, dopadnout lupiče.   Když si všichni myslí, že   Michalova dívka Klára odjela   spěšně domů, že o ničem   neví, zjistí, že jim chybí   zlatá kreditní karta. Tou   úplatnému kriminalistovi   zaplatí beztrestnost a   peníze jsou znovu v čudu.   Sedí tak u piva a v televizi   dávají zprávu, že se do   Prahy stěhuje výstava   známek a bude tam i ta   nejcenější... Koho ve filmu   pochválit, trochu vyčnívá   nad průměr Jana Synková,   ale ta podobné role hraje   již mnoho let, po ní je na   řadě Michal Suchánek,   který to lépe   ukočíroval...
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.8.2014
Svěží dílko, má spád,   divák se nenudí a je to   prostě takové pohodové   pokoukání. Přiblblou Kláru   bych nechal odstřelit,   stejně jako zvukaře filmu.   Jeho naprosto zbytečné   machinace se zvukem spíše   rušily, než cokoli jiného.   Dialog Kláry a soudce ke   konci filmu přesně ukazuje   obrázek naší justice, za to   palec nahoru. Takže suma   sumárum, doporučuji se na to   podívat.
2014072410158/10315
Máša13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.6.2014
Celkem
zdařilá komedie s velmi   slušným hereckým   obsazením.Nechlámal jsem se   od začátku do konce,ale   spíš stále usmíval.V   záplavě rádoby vtipných   českých komediích ta   lepší světlá vyjímka.
curil
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.4.2009
Nových českých filmů je   spousta. A tenhle patří mezi   nejslabší. I když miluju   Hanáka a Vetchého, film mě   zklamal. Čekal jsem větší   odvaz, jak v kriminální   zápletce, tak humoru. No   vlastně Radek John je dnes   už trochu mimo realitu, a tak   vznikl takový paskvil.   Koprodukce televize Prima   hovoří za vše.
Snura
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.4.2009
Není to sice žádné   veledílo, ale čekal jsem to   i horší. Tohle bylo ještě   docela koukatelné. Hlavní   problém byl nejspíš v tom,   že se tvůrci zřejmě   nemohli rozhodnout, co   vlastně chtějí točit, zda   komedii nebo akční thriller.   Zřejmě kdyby se rozhodli pro   první možnost, mohlo to být   o jednu až dvě hvězdičky   lepší. Takhle z toho vznikl   jen takový mišmaš.
goranchorvat
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.2.2008
4/10
Pro mě rozhodně zklamání   čekal jsem vzhledem k   obsazení až mnoho možná   další Bony a klid ale film   nevybočil z českých   tzv.hitů posledný doby.
Rene1
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.11.2008
Vyloženě nepovedený film to   není, ale podle mě je tam   dost nedotažeností. To, že   podobný typ zlodějských   komedií se odehrává ve   filmové realitě, která s   životem, jaký je doopravdy,   má velmi málo společného a   neplatí tam tak úplně ani   logika, je jasné. Ostatně na   tento typ filmů si jdeme do   kina odpočinout právě od   tohoto běžného života,   který žijeme. Hra na velké   umění takovému žánru   prospěje méně než cokoliv   jiného. Tady to ale s   logikou skřípalo ale víc   než je nezbytně nutné.   Zaprvé, vypadá to, že naši   3 kamarádi, jsou v podstatě   slušní lidé, kteří si se   zločinem zadali jen 3krát v   životě( tedy možná kromě   Tomáše, jehož život v   cizině je zahalen tajemstvím   a divák může domýšlet   různé dohady), přesto   vymyslí 3 dokonale geniální   loupeže, na které by se v   životě většina   profesionálních zločinců   nikdy nezmohla. To je podle   mne trochu jako když někdo   by hrál jen třikrát za   život šachy. Nikdy   předtím, nikdy mezi tím a   nikdy potom. Ve všech 3   případech s mistrem světa v   šachu jako je třeba Kasparov   či Kramnik a ve všech třech   případech by toho   světového šampióna   porazil, ba co porazil,   suverénně by ho smetl ze   šachovnice.Ve skutečnosti ty   loupeže určitě spáchali   profíci, lidé, kteří byli   nejspíš v base opakovaně a   jejich trestní rejstřík   připomíná telefonní   seznam.No jo, řekne někdo,   to k těmto filmům patří.   Jenže pak vidíte, jak   takovému frajerovi nastoupí   do auta ulízaný magůrek a   tahá z něho prachy a on se   ho bojí jako malý kluk   bubáka, bojí se své mámy,   ve vztahu s přítelkyní je   pod pantoflem. No všecko   ještě budiž. Ale tihle   géniové zločinu, kteří   ač v podstatě hodní kluci,   skutečné drsné zločince   strčí do kapsy jako bonbon,   se pak v dalších situacích   ukáží jako pitomci a   totální amatéři. Jasně,   scénáristé potřebovali   vymyslet důvod, proč po   druhé velké loupeži   spáchají nakonec ještě tu   třetí, tak je nechali   utopit(doslova) lup   nejhloupějším možným   způsobem a potřebovali   nějaký "vtipný" a   hlavně mravoučný   konec(když sám film,   přiznejme si to, je dost   nemravný, rozhodně aspoň   víc než třeba zoofilní   porno, to teď není kritika   konkrétně tohoto filmu,   mluvím obecně o typu těchto   komedií,ale co naplat, sám   ke konzumentům této   nemravnosti, tedy   zlodějských komedií, nikoli   podivných druhů porna,   popravdě taky patřím, ono   je to líbivé a chytlavě.K   tomu zoofilnímu pornu-to   vzruší jen devianty, ale ten   pocit, že lupiči jsou   vlastně fajn kluci, který si   člověk odnese z kina domů z   těchto filmů se lepí na   každého a vede ke   zvyšování tolerance vůči   zločinu obecně, a to je   nebezpečnější než si   mnohdy připouštíme). Takže   géniové a pitomci v jedněch   a týchž osobách, no co, s   tím se lze setkat snad i v   životě. Nicméně si   myslím, že se dal najít   jiný propojovací můstek   mezi druhou a třetí   loupeží, méně přitažený   za vlasy a dal se najít i   trochu jiný konec, třeba i   nemravný, ale to už je   stejně jedno, je-li film   propagací zločinu a   zločinců, konec to   nezachrání. Záhadné je   "vyčištění"   peněz ze třetí loupeže. Co   se tím vyčištěním   myslí?Vyčištění znamená,   že já mám prachy a můžu   doložit jejich původ, takže   je mám z podnikání.   Vyčistit 150 milionů může   trvat několik let   úspěšného podnikání ve   směnárenství či v   provozování casina.   Závěrečná věc, kterou   jsem nepochopil. Naší   trojici po vyčištění   zůstane 90 milionů. Přes 20   milionů slibuje partnerka   Michal úplatnému soudci. Na   charitu pak jde ale skoro   celých oněch 90 milionů.   Kde vzala ta jeho   přítelkyně takový balík   na úplatek?

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih25064minih25064Tlusťoch z Beverly Hills (1996) 
Beverly Hills Ninja n
minih33466minih33466Falešná bankovka (2002) 
Sofreh Irani n
minih42190minih42190Roming (2007) 
Roming n
minih40492minih40492Chyťte doktora! (2007) 
Chyťte doktora! n
minih12013minih12013Maratónec (1976) 
Marathon Man n
minih40438minih40438O loupežníku Rumcajsovi (1967) [TV seriál] 
O loupežníku Rumcajsovi n
minih4780minih4780Buldoci a třešně (1981) 
Buldoci a třešně n
minih42042minih42042Horákovi (2006) [TV seriál] 
Horákovi n
minih39472minih39472Klan létajících dýk (2004) 
Shi mian mai fu n
minih43703minih43703Dexter (2006) [TV seriál] 
Dexter n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Reportéři ČT (2004) [TV cyklus...

14:35 - 15:25

21 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

ČT2 - Zapomenuté příběhy 2. světové ...

14:30 - 15:25

26 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

14:35 - 15:35

21 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:30 - 15:35

26 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10