Duben

Komentáře uživatele Bara.40

Bara.40

Bara.40 zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 95
...a jitra jsou zde tichá (A zori zděs tichie)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.3.2009
Asi jediný sovětský film,   na který jsem chodil rád a   dobrovolně. Píši chodil,   neboť jsem příběh   staršiny Vaskova a vojand   brodících se bažinami,   viděl asi pětkrát a to ve   vojenském kinosále, kde se   pochopitelně neplatilo. V   zakouřeném sále jsme   popíjeli propašované   lahváče a zaháněli tak   nudu kasárenského života.
Alpha Dog
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.11.2008
Justin Timberlake je rozhodně   lepší hitmaker a producent,   než herec. Tuhle blbost by   však nezachránila ani   větší herecká star než je   Justin. Pokud chcete dobrý   film o zhulencích, zkuste   Myčku, kde hrají Snoop Dog   & Dr.Dre.
Austin Stevens - Pán hadů (Snakemaster)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.4.2009
Austin Stevens, Jeff Corwin a   další dobrodruzi se vezou na   vlně popularity, kterou si u   diváků zajistil Steve Irwin.   Austin Stevens svým barevným   oblečením do přírody moc   nezapadá, rovněž jeho   tvrzení o nebezpečí, ve   kterém se ocitá sám   uprostřed pralesa je   přehnané. Má za sebou   početný filmový štáb i   potřebná séra proti hadímu   uštknutí. Přesto se na   tento přírodopisný seriál   dívám rád a je určitě   stonásobně zajímavější   než nějaká ošklivka Katka.
Babel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.6.2008
Žasnu nad oslavnými   komentáři k tomuto filmu.   Kdyby se děj vtěsnal do sta   minut,šlo by o zajímavé   dílo. Sledovat ale bezmála   2,5 hodiny film, ve kterém   jsou nekonečně dlouhé a nic   neříkající záběry z   diskotéky, nebo pasoucích se   koz, mě připadlo jako   polodokument.Obsazení   hollywoodských star byl   dobrý tah režiséra, který   tak dal filmu punc   světovosti. Že by   bezejmenná herečka neuměla   zasténat jako Cate Blanchett?   Pitt tu také nesehrál svou   životní roli. Babel je o   třídu slabší Amores   perros.
Bezstarostná jízda (Easy Rider)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.6.2008
Kultovní road movie mnoha   generací. Možná, že   slavnější než film je   ústřední píseň Born To Be   Wild od Steppenwolf, která   vznikla na protest invaze   Rusů do Československa a   časem se z ní stala hymna   motorkářů na celém světě   a zůstane jí asi navždy.
Bigbít
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.5.2008
Nejlepší dokument Č.televize
Zaplať pánbůh za tohle   dílo.Sice ne všechny díly   byly záživné
ale   hlavně nám starším   připoměl 60-80léta.Já   jsem měl
nejraději   díly o Plasticích a   komentáře Ernouše   Šedivýho.
Blahoslavení tanečníci (The Glory Stompers)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.2.2010
Drsňák Dennis Hopper je   šéfem motorkářského gangu   Černé Duše. Z konkurenční   bandy Tanečníků unese   krásnou dívku a jejího   přítele zmlátí do   bezvědomí. Ten se po   procitnutí vydá za únosci,   kteří chtějí jeho dívku   prodat do Mexika.
Brannigan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.6.2008
Průměrná detektivka z roku   1975. John Wayne jako   poručík Brannigan z   Chicagské policie je vyslán   do Londýna, aby tam zadržel   nebezpečného mafiána.
Casino Royale
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.8.2008
Od posledního Bonda jsem   nečekal nic nového, ale opak   je pravdou. Již titulní   píseň v podání   Ch.Cornella, bývalého   frontmana Soundgarden mě   překvapila, dosud to byla   výsada popových hvězd a   Daniel Craig v roli Bonda je   vynikající, i když mi   chvíli trvalo, než jsem si   na jeho tvrdý výraz zvyknul.   Jednadvacátá bondovka je   nejakčnější a nejlepší v   dosavadní historii této   série.
Cena za něžnost (Terms of Endearment)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.12.2008
Pětioscarové drama o vztahu   matky a dcery, se mi až tak   moc nelíbilo, i přes   určitě dobré výkony   hlavních představitelů.   Zase jeden z filmů, který   ocení spíše ženy.
Clementine
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 16.5.2008
Příznivci Seagala si svého   idolu ve filmu moc neužijí,   na své si však přijdou   milovníci bojového sportu   taekwondo.
Con Air
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.6.2008
Výborný akční film, který   nemá žádnou nudnou pasáž.   Hvězdná sestava vězňů na   čele s Cageem, plus J.Cusack   jako pracovník vězeňské   služby.
Černý úsvit (Black Dawn)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 20.4.2008
Brak
S přibývajícím věkem a   váhou padá Seagal do   s.....
Být na tomto   filmu v kině,tak po   20minutách odejdu.
Zlatý Nico.
Česko Slovensko má talent
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.10.2010
Nesleduji soutěž pravidelně   i teď v neděli jsem stihnul   až závěr s rodinnou kapelou   hrající Nirvanu a docela se   mi to líbilo. Já se u   podobných pořadů pobavím   určitě víc než při   sledování filmů o   jedenáctileté dívence či   mladém sportovci, jež   neustále rotují na   placených kanálech.
Daktari
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.6.2008
Příběhy rodiny doktora   Tracyho z Africké buše.   Hlavní hrdinkou je příliš   živá šimpanzice Judy,   pravým opakem je šilhavý   lev Clarence.Seriál jsme   rádi sledovali celá rodina.
Dědictví aneb Kurvahošigutntág
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.6.2008
Jedna z posledních českých   komedií,která se obešla bez   pojmenování–trpká,   hořká, černá aj. Jistě   že to není film pro lidi co   čtou Prousta nebo Kafku,těm   potom film nepřijde jako   vtipný.
Divoká banda (The Wild Bunch)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.3.2011
Ve filmu se olovem nešetří   a od přepadení vlaku je   solidní tempo až do konce.   Kdyby se Divoká banda   neobjevila před časem na   čtvrtém místě v TOP 10   filmů na databázi, tak bych   o tomto filmu nevěděl. Po   delší době film, kterému   dávám plný počet bodů.
Divoké včely
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 27.5.2008
JACKSON - LIŠKA
Nejsem filmový kritik ani   odborník,ale tohle dílko   musel natočit nějaký   amatér.No,na oskara to není,   ale na českého lva to   stačilo.
Dluhy Hany Zagorové
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 15.3.2010
ČST měla v 80. letech pouze   dva programy, a tak jsem   občas viděl i Dluhy Hany   Zagorové. Byla to tehdy milá   holka, jak řekl Milouš   Jakeš, hudebně mě ale nikdy   neoslovila. Po „Haničce“   se mi opravdu, ale opravdu   nestýská.
Do toho, do toho! (Allez France!)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.5.2008
Parta Francouzů jede i s   živým kohoutem povzbudit   své ragbyové mužstvo do   Anglie.Úsměvná komedie z   60.let.
Dobrodruh (L'avventuriero)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.6.2008
Příběh piráta Peyrola z   období napoleonských   válek.8* dávám hlavně   kvůli roli Anthony Quinna.
Ve filmu hraje také   někdejší hollywoodská   bohyně lásky Rita Hayworth.
Dobrodruh z Istanbulu (Estambul 65)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.4.2008
Bogo ve vaně
Vše podstatné je uvedeno v   infu k filmu, takže co   dodat
po asi 40letech   od shlédnutí? Dobří herci   (krásná S.Koscin)
a   pokud se dá film někde   sehnat,vřele doporučuji.
V roce 68 bych ho   oznámkoval 10*.
Dobrý voják Švejk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.6.2008
Jeden z nejkrásnějších   českých filmů. Říká se   ,že každý je nahraditelný,   v případě Rudolfa   Hrušínského to ale   neplatí.V roli Švejka byl   prostě geniální, a i proto   mám raději film než knihu.
Dospívání po americku (This Boy's Life)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.5.2008
Zajímavý film s mladičkým   Di Capriem a výborným De   Nirem.
Když se objevil   surový De Niro ve skautském   oblečku,tak
jsem   smíchy slzel.
Drž hubu! (Tais-toi)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.1.2009
Výtečný Depardieu +   výborný Reno = vynikající   komedie. Současným českým   komediím nelze přidělit   vyšší známku než osm.   Této francouzské dávám   deset, protože jsem se při   ní královsky bavil – jak   by napsala jistá členka.
Dvojník (Body Double)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.3.2011
Musím reagovat na curilův   komentář k tomuto filmu.   Curil je nepochybně chodící   filmovou encyklopedií, co se   však hudby týče, ne vždy s   ním souhlasím. Ve filmu   skutečně zazní Relax od   FGTH, dokonce se tu mihne i   Holly Johnson. Šokující je   pro mě zjištění, že curil   už před dvěma roky udělal   z Hollyho Johnsona nebožtíka   a dodnes si toho nikdo   nevšiml. Holly Johnson LIVES!   Nic ve zlým curile.
Elektra
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 23.6.2008
Film jsem sledoval jedním   okem, druhým jsem brouzdal na   netu. Mě tyhle bojovnice   neberou i kdyby byly   sebekrásnější a jestli se   jmenují Xena, Lara Croft,   nebo Elektra, pro mě je to   fantasy odpad.
Grandhotel
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 21.5.2008
Zádušní film pro lidi,   kteří nepociťují stres   dnešní doby a
další   z řady hořkých a trpkých   komedií, na něž člověk za   chvíli zapomene.
Hadi v letadle (Snakes on A Plane)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 17.11.2008
FUJ ! FUJ ! FUJ !
Aviafobií netrpím, proto se   rád podívám na „   letecké“ snímky, i když   jde většinou o béčkové   filmečky. Už název filmu   napovídá, o čem to asi   bude. Když z nákladového   prostoru letounu začnou   vylézat hadi, kteří   okamžitě zaútočí na   pasažéry, začíná být   toto dílko nechutné a   vhodné pro hororové a   podobně založené maniaky a   já jsem rychle přepnul na   jiný program.
Hancock
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 25.1.2010
Kdysi jsem nad létajícím   Supermanem přimhouřil oko a   zasmál se. Při sledování   letícího Willa Smitha jsem   si jen řekl, kam se ubírá   dnešní film. Kdyby dávala   TV Barrandov majora Zemana o   dvě hodiny dříve, tak bez   váhání přepnu na Zemana.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376379
Obsahů a biografií: 178209
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10