Duben
ohodnotit

Pátek třináctého 5: Nový začátek

Friday the 13th: A New Beginning

Další název:
Friday the 13th Part V: A New Beginning
Žánr:
Rok:
1985
Délka:
92 minut

Komentáře k filmu Pátek třináctého 5: Nový začátek

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 14
Deviant_Girl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.7.2022
Jason na táboře
Po jedničce nejlepší díl z   celé série a to tu ani není   ani pravý Jason. Ale to mi   nevadí. Jinak představitel   Tommyho je tu podle mě   nejlepší ze všech 3 herců   co tuhle postavu nehráli.   Škoda že tu neměl víc   prostoru a dialogů. Jinak   skutečného vraha jsem   uhádla snadno a rychle. Ale   to mi taky nevadilo. Konec je   originální. Jen škoda že v   dalším díle od toho   upustili.
martin.stusak.9
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.8.2020
Do centra všeho dění se   vrací Tommy Jarvis, který si   to v minulém snímku s   Jasonem Werheesem pěkně   vypořádal. Psychické trauma   však zůstalo. Od události   už uběhlo pár let, ale   strach z návratu Jasona ho   stále ovládá. Když se   najednou začne zvyšovat   počet zavražděných,   vyvstala pochopitelná   otázka. Opravdu se Jason   vrátil ze světa mrtvých?   Myšlenka námětů není   nezajímá a dá se říci,   že v rámci volného   pokračování je naopak   nápaditá. To se však   bohužel již nedá říci o   scénáři. Sice se říká,   že v jednoduchosti je síla a   jsou případy kdy to   skutečně stačí na ohromný   biják, ale tady se to prostě   nepovedlo. Příběh bez   děje, dialogy katastrofální   a o hereckých výkonech se   raději ani nezmiňovat. V   tomto snímku je spousta   mrtvých, ale většinou se to   děje mimo obraz, tudíž v   rámci svého žánru je   takové počínání nejenže   nezajímavé a nudné, ale   dokonce až směšné. Je sice   fakt, že se tady více   pracuje se záhadou, kdo že   je vlastně ten vrah, tudíž   to má spíše kriminální   podtext, ale to v rámci   série na věci nic nemění.   Napětí, strach, šílenosti?   Ale kdepak, v tomto díle   skutečně ne. Snímek spíše   budí dojem, že se jedná o   prosťounký televizní film,   který se bojí do toho   pořádně šlápnout. Při   porovnání s prvními díly   tedy hodně rychlý sešup   dolů.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.9.2017
Já sice mrtvoly nepočítal,   ale vsadím tu svou, že v   tomto filmu, z těch, co jsem   zatím hodnotil jich bylo   nejvíce. Určitě jsem někde   četl počty mrtvých v   každém filmu, ale nechce se   mi to hledat. V předešlém   jich bylo deset, tedy tvrdí   to šerif v tomto filmu. Tohle   mělo švih a razanci. Jako   vždy, bohužel, gore   poslabší. Ale zato poprvé v   sérii překvapení na konci.
Dexterman
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.1.2014
Přece jen přišel úplně   nejlepší díl který viniká   všem podmínkám pravého   hororového příběhu i když   tam teda nebyl Jason ale velmi   dobré.
Helled
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.9.2013
Horor
Toto je prostě super děj   atmosféra i brutalita to   všechno je režisérovo dílo   takový film sem už léta   neviděl.Jak je vidět tak v   tohle dílu krvavá brutalita   není nic neobviklého a   aspoň je to dobrý díl dost   dobrý díl i když to točil   podprůmněrný béčkař tak   režisér má brutalitu v krvi   nechápu některé slabé   hodnocení kdyby tenhle díl   ještě brutálnější tak by   to bylo gore a slasher v 80. a   90. letech dobře slashery   letěly v některý době   vedli prostě teenageři v   tomhle dílu nudný řeči a   to udělali jen proto aby to   netrvalo 50 min a nebylo to   krátkometrážní jinak film   chybu v natačení neměl   dobré obsazení pěkná   kvalita prostě skvělé ale   zase se do magora vpustil i   10 letý chlapec a to je chyba   režisér se zjevně od   minulého dílu nepoučil (i   když ten film nenatáčel)   ale některé scény byly tak   tvrdé že není možné že   tam nebyla ani jedna vada ani   jedna opožděná chyba v   pátku třináctého se   vystřídalo spoustu   bečkařových režiséru (až   na Sean S. Cunnighama a Steve   Minera) a ještě se v tomhle   klutovním slasherovém   zajmavém a někdy i   brutálním hororu vystřídá   spousta dalších   béčkařových režisérů   jak je vidět v minulém dílu   režisér ukončil éru   Jasonových vražd naštestí   to záchráníl bečkový   režiséry i když tam nebyl   Jason bylo to hodně zajmavé   celkem brutální i trochu   strašidelné atmosféra byla   naprosto skvělá noc začala   a vrah masakroval teenagery to   byla super část tohohle   filmu jinak mé hodnocení 77   % skvělé
261972
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 20.1.2013
Už jsem si ani další díly   nechtěla pouštět. Bohužel   jsem zase naletěla. Jason mě   opět nezaujal. Pořád a v   každým díle se objeví   noví hrdinové a nějaká   holka se dá dohromady s   klukem. Už mi to připadalo   vážně hloupé a přehnané.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.12.2012
Friday the 13th: A New Beginning
Tak a ocitli jsme se v roce   1985 s Pátkem třináctého s   číslem 5. Těšila jsem se   díky předchozímu dílu,   hlavní hrdina Tommy opět na   scéně o několik let   starší. Trošku mě   zamrzelo, že tam nebyla   jediná zmínka o jeho   sestře, ale tak co se dá   dělat. V tomhle díle bylo   několik postav hodných   popravy a taky se tak stalo,   nemůžu říct, že bych byla   úplně zklamaná, to vůbec,   viděla jsem horší díl, ale   přece jen ty nesympatické   postavy dělaly své. Žádná   sláva to nebyla, ale ani   žádná tragédie.
Robinson
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.4.2011
Dobrá, že Jason není   hlavní postavou jsem si   bohužel zjistil předem a   myslel jsem, že film už mě   nemá čím překvapit. Ale   překvapil. Rozuzlení bylo   vážně dobré. Zatím je to   zřejmě nejslabší díl, ale   i tak si pořád drží velmi   slušnou kvalitu. Atmosféru   nemá špatnou, hudba   Manferdiniho pořád pěkná.   Takový menší exot v sérii,   ale nevadí mi. Nejlepší je   ovšem hned úvodní scéna.
likantrop
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.8.2010
Dalo sa.
Neviem niektorým sa táto   časť moc nepáčila,ale ja   som bol spokojný.Proste sa mi   to páčilo až veľmi.Mne   proste záleží dosť na   atmosfére a tej je tu   dosť.Vraždí sa veselo až   do konca a ani mi nevadí že   Jason nie je Jason.Proste   dobrá časť so super tempom   a atmosférov.Tak to má byť.
hvezdyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.6.2010
Tak tato teenagerovský   vyvražďovačka se už dávno   stala kultovní   záležitostí. S každým   dalším dílem se nedá   očekávat žádné nové   překvapení. Jde o to   svléknout co nejvíce   hereček a provést pokud   možno pěkně bizardní   vraždičky.
Každý   díl má svoji úroveň   kvality. Někdy vznikne   tupost, která jde až do   absurdity. Herecké výkony   jsou tak bídné, že se   nehodí aní na ochotnická   představení jeviští velice   lokálních divadel v Horních   Dolních vesnicích. A to je   případ tohoto dílu.
rankinfitch
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 11.5.2010
Filmový úpadek legendy. Od   tohoto dílu už radši podle   mě neměl žádný díl   vzniknout. Začátek ještě   jakž takž, i když už je to   celkem vtipný, no ale pak ta   psychiatrická léčebna...a   to ani celý film nevíme,   jestli tam vůbec vraždí   Jason nebo Timmy...nebo třeba   dokonce někdo třetí.
marci22
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.12.2008
Znovu na začátek...tajemno a   skrytý vrah...
S   jedničkou,trojkou a šestkou   patří mezi moje   nejoblíbenější Pátky,i   když tu nevraždí Jason,ale   někdo jiný.Tentokrát se u   Crystal Lake rozpoutala   jatka.Několik vražd je   brutálních(zahradnické   nůžky zaražené do   očí,kožený řemen   utahovaný do prasknutí   lebky,vydlabané oči...).
AGAMEMNON
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.9.2008
Jason se již dávno zařadil   po bok takových kultovních   postav, jakými bezi sporu   jsou Michael Myers, Fredy   Krueger či James Bond, s tím   má více společného, než   by se na první pohled zdálo,   neboť právě tento, již v   pořadí pátý díl, bude   mít v Jasonove krvavé sérii   stejné postavení, jako u   Jamesa film Nikdy neříkej   nikdy, je totiž jiný,   dokonce i porušuje stanovené   pravidla hry a to málo kdo   odpouští, věrní diváci   tedy určitě ne. Je vždycky   zajímavé, s jakým fíglem   tůrci přijdou, aby mohli   Jasona opětovně vzkřísit z   hrobu, tady v podstatě   žádné není, i když to   není uplně pravda, jen je   trochu jiné, než by si   běžný divák představil a   závěrečné rozuzlení, ke   které celý film směřuje,   se dalo očekávat, byť se   nás tvůrci snaží trochu   zmást. Hodně lidí to   určitě nasralo, já byl na   rozpacích, ale neodstřelím   film jen kvůli tomu, pokud   bych se na to podíval   nezaujatě, byla to dobrá,   krvavá vyvražďovačka, s   moji oblíbenou postavou v   hlavní roli, jen je trochu   jiná, než jak ji známe a   milujeme. Herce bych rozhodně   nenechal hrát Aischylovi   tragédie (či cokoliv   jiného) a ta místy až moc   na pilu tlačící Manfredini   hudba, ubírá filmu na lesku,   ale berte to tak, přece něco   musím zkritizovat.
Prasoid
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.7.2008
V tomto filmu nic není tak,   jak se zdá a to je taky   důvod, proč se mi moc   nelíbil, již název Nový   začátek symbolizuje   rezignaci na steré prvky.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih26488minih26488Lola běží o život (1998) 
Lola rennt n
minih10195minih10195Když ženy ztratily oháňku (1972) 
Quando le donne persero la coda n
minih11458minih11458Lidé z maringotek (1966) 
Lidé z maringotek n
minih23164minih23164Vzducholoď Zeppelin (1971) 
Zeppelin n
minih97380minih97380Assassin's Creed (2016) 
Assassin's Creed n
minih141937minih141937Platoon the Warriors (1987) [Video] 
Platoon the Warriors n
minih4260minih4260Bláznivá mise 4: Nikdo neumírá dvakrát (1986) 
Zui jia pai dang 4: Qian li jiu chai po n
minih58435minih58435Muž ve stínu (2009) 
The Ghost Writer n
minih71208minih71208Děsivá předpověď (2009) [TV film] 
MegaFault n
minih41287minih41287Sesterstvo putovních kalhot (2005) 
Sisterhood of the Traveling Pants n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

The Nightmare Ends on Halloween II (2011)

 The Nightmare Ends on Halloween II (2011)
The Nightmare Ends on Halloween II n
 
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris R. Notarile

(spin-off)

Freddy vs. Jason vs. Ash (2011)

 Freddy vs. Jason vs. Ash (2011)
Freddy vs. Jason vs. Ash n
 
Žánr: horor / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Trent Duncan

(spin-off)

Jason vs. Leatherface (2010)

 Jason vs. Leatherface (2010)
Jason vs. Leatherface n
 
Žánr: horor / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Trent Duncan

(spin-off)

Pátek třináctého (2009)

 Pátek třináctého (2009)
Pátek třináctého n
Friday the 13th
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Marcus Nispel

(remake)

Friday the 31st : Michael vs Jason (2004)

 Friday the 31st : Michael vs Jason (2004)
Friday the 31st : Michael vs Jason n
 
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris R. Notarile

(spin-off)

The Nightmare Ends on Halloween (2004)

 The Nightmare Ends on Halloween (2004)
The Nightmare Ends on Halloween n
 
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris R. Notarile

(spin-off)

Michael Vs. Jason (2004)

 Michael Vs. Jason (2004)
Michael Vs. Jason n
 
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Matt Spease

(spin-off)

Freddy vs. Jason (2003)

 Freddy vs. Jason (2003)
Freddy vs. Jason n
 
Žánr: horor / akční
Země: Spojené státy americké / Itálie / Kanada
Režie: Ronny Yu Yan-Tai

(pokračování)

Jason vs. Sadako (2003)

 Jason vs. Sadako (2003)
Jason vs. Sadako n
 
Žánr: animovaný / komedie / romantický
Země: Spojené státy americké


(spin-off)

Jason X (2001)

 Jason X (2001)
Jason X n
 
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: James Isaac

(pokračování)

Pátek třináctého 9 (1993)

 Pátek třináctého 9 (1993)
Pátek třináctého 9 n
Jason Goes to Hell: The Final Friday
Žánr: horor / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Adam Marcus

(pokračování)

Pátek třináctého 8: Jason na Manhattanu (1989)

 Pátek třináctého 8: Jason na Manhattanu (1989)
Pátek třináctého 8: Jason na Manhattanu n
Friday the 13th Part VIII: Jason Takes Manhattan
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Rob Hedden

(pokračování)

Pátek třináctého 7: Nová krev (1988)

 Pátek třináctého 7: Nová krev (1988)
Pátek třináctého 7: Nová krev n
Friday the 13th Part VII: The New Blood
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: John Carl Buechler

(pokračování)

Pátek třináctého 6: Jason žije (1986)

 Pátek třináctého 6: Jason žije (1986)
Pátek třináctého 6: Jason žije n
Friday the 13th Part VI: Jason Lives
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Tom McLoughlin

(pokračování)

Pátek třináctého 4: Poslední kapitola (1984)

 Pátek třináctého 4: Poslední kapitola (1984)
Pátek třináctého 4: Poslední kapitola n
Friday the 13th: The Final Chapter
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Joseph Zito

(pokračování)

Pátek třináctého 3 (1982)

 Pátek třináctého 3 (1982)
Pátek třináctého 3 n
Friday the 13th Part 3
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Steve Miner

(pokračování)

Pátek třináctého 2 (1981)

 Pátek třináctého 2 (1981)
Pátek třináctého 2 n
Friday the 13th Part 2
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Steve Miner

(pokračování)

Pátek třináctého (1980)

 Pátek třináctého (1980)
Pátek třináctého n
Friday the 13th
Žánr: horor / thriller / mysteriózní
Země: Spojené státy americké
Režie: Sean S. Cunningham

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:10

51 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

ČT2 - Vládci třetí říše

12:40 - 13:35

41 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:25 - 13:45

56 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

12:30 - 13:25

51 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10