Duben
ohodnotit

Pátek třináctého 3

Friday the 13th Part 3

Další název:
Friday the 13th Part 3 3D, Friday the 13th Part III
Žánr:
Rok:
1982
Délka:
95 minut

Obsah filmu Pátek třináctého 3

 
POZOR SPOILER

V městečku Crystal Lake hlásí televize nález osmi mrtvol. Pouze Ginny Fieldová končí v nemocnici. Na tyto zprávy se dívá Haroldova manželka, která mu před chvílí nadávala, že chodí mezi rozvěšeným prádlem. Když na něj volá, tak se neozývá. Pak je zabit sekáčkem. Následně je jeho žena propíchnuta jehlicí.

Dva mládenci, Shelly a Andy, s dvěma dívkami, Chris a její známá přijedou pro kamarádku Veru. V jejich autě je ještě jeden pár, který hulí trávu - Chuck se svou holkou. Jedou a na cestě leží muž. Blázen. Pokračují dále, dokud nepřijedou na chatu, kde chtějí trávit víkend. Zde už je čeká majitel a bývalý Chrisin kluk...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Steve MinerSteve Miner  
hraje:
Dana KimmelDana Kimmel.....Chris   
Paul KratkaPaul Kratka.....Rick [26]   
Richard BrookerRichard Brooker.....Jason [27]   
Larry ZernerLarry Zerner.....Shelly [18]   
Catherine ParksCatherine Parks.....Vera [25]   
Steve SusskindSteve Susskind.....Harold [39]   
Rachel HowardRachel Howard.....Chili   
David KatimsDavid Katims.....Chuck   
Tracie SavageTracie Savage.....Debbie [19]   
Jeffrey RogersJeffrey Rogers.....Andy [18]   
Gloria CharlesGloria Charles.....Fox   
Betsy PalmerBetsy Palmer.....Mrs. Pamela Voorhees (archive footage) [55]   
David WileyDavid Wiley.....Abel [52]   
Steve MinerSteve Miner.....Newscaster [30]   
Amy SteelAmy Steel.....Ginny Field (archive footage) [21]   
Dana KimmellDana Kimmell  
scénář:
Martin KitrosserMartin Kitrosser  
Carol WatsonCarol Watson  
námět:
Ron KurzRon Kurz  
Victor MillerVictor Miller  
hudba:
Harry ManfrediniHarry Manfredini  
Michael ZagerMichael Zager  
kamera:
Gerald FeilGerald Feil  
střih:
George HivelyGeorge Hively  
dvd obal trailer
Barevný:
Ano
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Přístupno:
od 18 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Pátek třináctého 3 >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.7.2022
Napotřetí...
Trojka se moc nepovedla. Sice tu má Jason svou   "ikonickou" masku poprvé na sobě, ale   jinak to je nuda. Celý děj se odehrává v   nějaký stodole a chvílemi to připomíná horor   na farmě. Ani postavy mě moc nezaujali. Škoda   mohlo to být lepší. Štve mě že jsme se   nedozvěděli co se stalo s Paulem z dvojky. Jinak   podprůměr.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.8.2018
Na třetím volném pokračování si dali tvůrci   záležet. Konkurenční snímek vzniklý ve   stejném roce ´Halloween 3´ si mohl z ostudy   ušít kabát. Scénář je propracovaný, děj   krásně plynulý, má příznačnou hloubku a   styl a gore scény impozantní. Aby ne, když byl   snímek ve své době uveden ve 3D Anaglyph.   Škoda že je tato verze nedostupná. Nápad s   maskou Jasona je vychytaný. Dodává celému   dějství novou atmosféru děsu, hrůzy a   popkornové zábavy zároveň. Osmdesátkový   slasher dle zavedeného standardu.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 13.9.2017
Tak zatím nejslabší film ze čtyř (Friday   13th. 1+2 + verze z roku 2009) hodnocených. Ani   ty holky nic neukázaly, je to klišovité,   prostě k ničemu. Do toho vyprávění   dívčiny, co kdysi… Tento díl u mne propad.   Dlouhý skoro hodinový rozjezd, nepočítám - li   prvních patnáct minut, a pak zdlouhavý závěr,   uměle nastavovaný jako kaše. Navíc je   nepochopitelný.
Dexterman
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.1.2014
No tak už prosím ne to je blbý film vážně za   něco to ještě stálo ale jinak tento film není   velký přínos.
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 12.9.2013
Horor/thiller
Nemá to cenu do kdy bud trvat tato éra hrůzy   než se objeví genialní čtverka od které   začíná vše líp kromně osmičky atmosféra   celkem ujde krvavost taky ale děj je v trapu
261972
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 12.1.2013
Začátek byl děs a hrůza. Nějací manželé,   co si furt nadávaj. Než přišla (konečne)   nějaká vražda, chvilku to trvalo. No a pak   parta teenegerů, co jede do nějaké chaty,   která má i stodolu. Když se střetnou s   motokářema, tak ti jedou za nima a ukradnou jim   benzín z auta. A pak konečně vraždy. Celý   příběh je velmi pomalý a ty vraždy nestojí   za nic. Je z nich vidět akorát, kdo byl   zavražděn, ale jinak žádná pořádná krev   (na Jasona trochu divný).
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.12.2012
Friday the 13th Part 3
Jason je opět v plné síle a rozdává jednu   smrtelnou ránu za druhou. V tomto případě je   začátek stejný jako díl předchozí,   zopakováním v úvodu zjistíme co se vlastně   stalo ve finále. Další scéna, která   následovala mi přišla dost podivná, proč tam   byla, Jason by se měl držet zabíjení   určitých lidí, ale tady vymlátil to na čem mu   spočinul zrak, aby nebyl děj tak fádní co se   týče hlavních hrdinů byl obohacen o další   partu lidi - motorkáři. Kde se vzala, tu se   vzala maska, kterou dnes už všichni   známe!
Děvčata příliš rozumu nepobrala,   když si spletou svého kamaráda, který je   kulaťoučký a malého vzrůstu s chlápkem,   který je velký jako hora. Jason nemluví on   koná. Vraždy jsou propracovanější, mnohem   zajímavější, Jason je originálnější a je   vidět jasný pokrok (smůla pro hlavní hrdiny).   Všechno se rozjíždí mnohem rychleji, není to   zbytečně natažené a většinu času se tam   něco děje.
Je jasné, že třetí díl patří   k těm lepším dílům, uvidíme co bude dál.
Robinson
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.3.2011
Další velice povedený díl série. Jen ten   začátek mohl být trochu svižnější.   Naštěstí ke konci se vše opět napraví,   atmosféra je zpět se skvělou hudbou. Vraždy   jsou výborný - zvlášť ta harpuna, i když   trošku krvavější by být mohly, takhle   zůstává nejostřejší zatím jednička. Taky   mě trošku sralo to "3D", prostě   pořád záběry, kdy různý předměty trčí v   nepřirozených úhlech do kamery. Zakončení   opět dobré, je až podivující, co ten chudák   Jason všechno vydrží, rozseklý mačetou,   oběšený a se sekyrou v hlavě. A dozvěděl   jsem se, jak přišel k masce. Dvojka se mi   líbila sice trochu víc, jenže pro Jasona mám   slabost a tady je vážně v plný parádě. A   plešatej.
MARi0
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 7.9.2010
Pátek třináctého 3
Tak ani pořádně nevím, jaký to díl jsem   vlastně viděl. Když to porovnám s remakem   "Pátek třináctého" a s "Pátek   třináctého 2", nevidím v tojce žádný   rozdíl. Opět jedna parta, opět všichni zabiti.   A pointa? Ta se někde vytratila. Bandě   teenagerů tentokrát přibyli dva hipeaci,   kteří se ale moc nechovali. Chlapíka, který   kouří marihuanu od rána do večera si   představuji jinak, aspoň trochu toho flegmatismu   mohl mít. Další nesmyslné účastníky   zájezdu radši nebudu komentovat, nedají se k   nikomu přirovnat, bohužel jsou všichni až moc   nepřirození.
Nevidím tedy žádná pozitiva,   až se úplně divím, jak se mohla tato série   stát tak úspěšnou. Jasně, první díl   položil základy klasickým   teen-vyvražďovačkám, ale co ty ostatní   pátky? Jak se mohl Jason Voorhees stát tak   slavným? Jsou prostě věci mezi nebem a zemím,   které nikdy nepochopím...
Mimo jiné, pátek   třináctého je nešťastným z důvodu, že si   ho vybral francouzský král k začátku   pronásledování a zabíjení Templářů,   kteří ho později označili za ďábelksý   den...
likantrop
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.9.2010
Trojka je najlepšia.
Vážený tak ak sa vrátim k sérii piatku   trinásteho ak si dobre spomínam,tak má 10   pokračovaní.Ešte musím spomenúť aj Fredy vs   Jasom a ten nový z roku 2009 tak dohromady 12   filmov s Jasonom i keď v jednotke zabíja jeho   mama.Tak z istotou musím povedať,že trojka je   najlepšia a hneď objasním prečo.Tých dôvodov   je viac,ale jeden určite dominuje a to je   suprová hororová atmosféra a herci ktorý vedia   hrať horor a nakoniec uveritelný Jason,ktorý sa   ešte vie aj pohybovať dosť rýchlo a reálne.V   úvode tohoto filmu je dokonca suprová   pasáž,ktorá dostane každého isto.Proste   záper na chalupu niekde na samote pred zotmením   a blížiacou sa búrkou spojenou so štekaním   kojotov a nakoniec čerstvo vyprané postelné   prádlo ktoré plápolá vo vetre a v ňom číha   Jason je k nezaplateniu.Žiadna časť už   nedosahuje tak dobrú atmosféru ak ešte musím   vyzdvihnúť kvality piatej časti tá sa jej   možno vyrovná,ale trojka je horor isto   stopercentný.Odporúčam si pozrieť hneď trojku   ak sa dá pre nezasveteného.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih69685minih69685Alma (2010) [TV film] 
Alma n
minih26837minih26837Hľadači svetla (1971) 
Hľadači svetla n
minih71766minih71766Dread (2009) 
Dread n
minih150862minih150862Uteč (2017) [2k digital] 
Get Out n
minih110159minih110159Contracted (2013) 
n
minih27184minih27184Hořčice mi stoupá do nosu (1974) 
La Moutarde me monte au nez n
minih21432minih21432Tři veteráni (1983) 
Tři veteráni n
minih108875minih108875Pozůstalost (1992) [TV film] 
n
minih44453minih44453Holka na hlídání (2007) 
The Nanny Diaries n
minih37493minih37493Zpověď královny střední školy (2004) 
Confessions of a Teenage Drama Queen n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

The Nightmare Ends on Halloween II (2011)

 The Nightmare Ends on Halloween II (2011)
The Nightmare Ends on Halloween II n
 
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris R. Notarile

(spin-off)

Freddy vs. Jason vs. Ash (2011)

 Freddy vs. Jason vs. Ash (2011)
Freddy vs. Jason vs. Ash n
 
Žánr: horor / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Trent Duncan

(spin-off)

Jason vs. Leatherface (2010)

 Jason vs. Leatherface (2010)
Jason vs. Leatherface n
 
Žánr: horor / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Trent Duncan

(spin-off)

Pátek třináctého (2009)

 Pátek třináctého (2009)
Pátek třináctého n
Friday the 13th
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Marcus Nispel

(remake)

Friday the 31st : Michael vs Jason (2004)

 Friday the 31st : Michael vs Jason (2004)
Friday the 31st : Michael vs Jason n
 
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris R. Notarile

(spin-off)

The Nightmare Ends on Halloween (2004)

 The Nightmare Ends on Halloween (2004)
The Nightmare Ends on Halloween n
 
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris R. Notarile

(spin-off)

Michael Vs. Jason (2004)

 Michael Vs. Jason (2004)
Michael Vs. Jason n
 
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Matt Spease

(spin-off)

Freddy vs. Jason (2003)

 Freddy vs. Jason (2003)
Freddy vs. Jason n
 
Žánr: horor / akční
Země: Spojené státy americké / Itálie / Kanada
Režie: Ronny Yu Yan-Tai

(pokračování)

Jason vs. Sadako (2003)

 Jason vs. Sadako (2003)
Jason vs. Sadako n
 
Žánr: animovaný / komedie / romantický
Země: Spojené státy americké


(spin-off)

Jason X (2001)

 Jason X (2001)
Jason X n
 
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: James Isaac

(pokračování)

Pátek třináctého 9 (1993)

 Pátek třináctého 9 (1993)
Pátek třináctého 9 n
Jason Goes to Hell: The Final Friday
Žánr: horor / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Adam Marcus

(pokračování)

Pátek třináctého 8: Jason na Manhattanu (1989)

 Pátek třináctého 8: Jason na Manhattanu (1989)
Pátek třináctého 8: Jason na Manhattanu n
Friday the 13th Part VIII: Jason Takes Manhattan
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Rob Hedden

(pokračování)

Pátek třináctého 7: Nová krev (1988)

 Pátek třináctého 7: Nová krev (1988)
Pátek třináctého 7: Nová krev n
Friday the 13th Part VII: The New Blood
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: John Carl Buechler

(pokračování)

Pátek třináctého 6: Jason žije (1986)

 Pátek třináctého 6: Jason žije (1986)
Pátek třináctého 6: Jason žije n
Friday the 13th Part VI: Jason Lives
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Tom McLoughlin

(pokračování)

Pátek třináctého 5: Nový začátek (1985)

 Pátek třináctého 5: Nový začátek (1985)
Pátek třináctého 5: Nový začátek n
Friday the 13th: A New Beginning
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Danny Steinmann

(pokračování)

Pátek třináctého 4: Poslední kapitola (1984)

 Pátek třináctého 4: Poslední kapitola (1984)
Pátek třináctého 4: Poslední kapitola n
Friday the 13th: The Final Chapter
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Joseph Zito

(pokračování)

Pátek třináctého 2 (1981)

 Pátek třináctého 2 (1981)
Pátek třináctého 2 n
Friday the 13th Part 2
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Steve Miner

(pokračování)

Pátek třináctého (1980)

 Pátek třináctého (1980)
Pátek třináctého n
Friday the 13th
Žánr: horor / thriller / mysteriózní
Země: Spojené státy americké
Režie: Sean S. Cunningham

(pokračování)

Pátek třináctého 3 (1982)Pátek třináctého 3 (1982)Pátek třináctého 3 (1982)Pátek třináctého 3 (1982)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10