Pátek třináctého 5: Nový začátek (1985)

Pátek třináctého 5: Nový začátek (Friday the 13th: A New Beginning)
63.2 %
 
 

Friday the 13th: A New Beginning

Další název: Friday the 13th Part V: A New Beginning

    Žánr: horor
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 92 min.
Malý Tommy Jarvis se jde v lijáku podívat na hrob Jasona. Slyší někoho přicházet, proto se skryje. Přijdou sem dva muži, vykopou rakev a sundají víko. Jason je zabije mačetou. Když zaútočí na Tommyho, tak se Tommy probudí.

Již je o hodně starší, ale zážitek z dětství jej psychicky poznamenal. Právě jej přivážejí do Pinehurst - centra pro narušenou mládež. Uvítá jej zástupkyně ředitele Pam Robertsová. Jako dalšího poznává černouška Reggieho, který je tu na návštěvě u dědy, co zde pracuje. Policie přiváží pár dětí, které byly tam, kde neměly. Místní je tady vůbec nemají rádi. Hlavně svérázná Ethel se svým trochu postiženým synem Juniorem. Pacient tlustý Joey se cpe čokoládou a chce pomáhat holkám s prádlem, pak Vikovi s dřívím. Holky jej odeženou, avšak Viktor jej zabije. Což zacloumá i značně otrlým saniťákem Royem. Dvěma klukům se pokazí auto. Oba jsou někým zavražděni. Pak se Tommy popere s jiným chovancem. Místní občan Billy láká na výlet prodavačku Lanu. Ale už nikam nepojede, protože mu někdo zasekne do hlavy sekeru. Sekerou je odpravena i Lana. Další je zabit muž, který chtěl pracovat za jídlo, ale místo toho pozoruje, jak si to užívá Tina a Eddie. Hned poté použije maskovaný muž na Tinu zahradnické nůžky a na Eddieho kožený řemínek. Tommy má konflikt s Etheliným synem, když přijel s Reggiem za jeho bratrem. Synáček zvaný matkou Junior obdrží nakládačku a Reggieho bratr je zabit hned po jeho holce. Junior přijede domů, kde je dekapitován, a jeho matka hned poté zabita sekáčkem. Pak už muž v masce řádí přímo v centru ústavu. Zabije koktavého, dívku Robin a tančící Way. Jejich mrtvoly najde Reggie. Ten je napaden i s Pam a prchají. Objevují další mrtvolu v autě, ale Jason je pronásleduje dál. I Reggieho děda je zabit a hozen do místnosti, kde se ukrývá Pam. Ta pak znovu prchá a musí ji zachránit Reggie s malým buldozerem. Pam pak napadne muže v masce s motorovou pilou v ruce, ale ta přestane fungovat. Objevuje se tu Tommy a podruhé stojí tváří v tvář masce. Jejich souboj začíná. Muž končí bez ruky napíchnutý na brány a maska se válí opodál…  Autor: Pitryx

režie:
Danny Steinmann
 
 
hraje:
Corey Feldman (Tommy at 12), Steve John Shepherd (Tommy), Shavar Ross (Reggie), Melanie Kinnaman (Pam), Richard Young (Matt), Dominick Brascia (Joey), Juliette Cummins (Robin), Tiffany Helm (Violet), Bob DeSimone (Billy , Male Nurse), Richard Lineback (Deputy Dodd), Todd Bryant (Neil), Ric Mancini (Mayor Cobb), Corey Parker (Pete), Miguel A. Núñez Jr. (Demon), Eddie Matthews (Second Deputy), Marco St. John (Sheriff Tucker), Debi Sue Voorhees (Tina), Anthony Barrile (Vinnie), Carol Locatell (Ethel), Suzanne Bateman (Nurse Yates/Receptionist), Curtis Conaway (Les), John Robert Dixon (Eddie), Jere Fields (Anita), Jerry Pavlon (Jake), Rebecca Wood (Lana), Sonny Shields (Raymond), Ron Sloan (Junior), Caskey Swaim (Duke), Mark Venturini (Victor), Vernon Washington (George), Chuck Wells (Third Deputy), Dick Wieand (Roy)
 
 
námět:
Martin Kitrosser, David Cohen, Victor Miller
 
 
scénář:
Danny Steinmann, Martin Kitrosser, David Cohen
 
 
kamera:
Stephen L. Posey
 
 
hudba:
Harry Manfredini
 
 
střih:
Bruce Green
 
 
masky:
Kathryn Fenton
 
 
výkonný producent:
Frank Mancuso
 
 
producent:
Timothy Silver
 
 
kaskadér:
Debby Lynn Ross, Cindy Wills
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.