Duben
ohodnotit

Odpočítávání

Unthinkable

Další název:
Unthinkable - Der Preis der Wahrhei
Žánr:
Rok:
2010
Délka:
97 minut
„Jak daleko byste zašli při ochraně své země?“

Komentáře k filmu Odpočítávání

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 17
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.1.2012
Myslela jsem si, že odkoukám   další americkou detektivku a   ono se to trošku zvrtlo. Film   stojí a padá na hereckém   výkonu Samuela L. Jacksona,   po něm Michaela Sheena   Carrie jen přizvukuje, i   když se snaží. Ve scéně s   manželkou teroristy mi   sklaplo a ve scénách s   dětmi už jsem se vyloženě   bála. Na konci pro mě   vyvstala stejná otázka jako   tu je napsaná několikrát   níže - kam daleko bychom v   zájmu tisíců dalších   životů měli zajít.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.2.2013
Zajímavý námět,ale vůči   filmu jsem zůstal chladný a   oslovil mně málo.Herci   dobří,natočeno   obstojně,ale víc akce a   napětí by jen prospělo.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.4.2012
Po zhlédnutí odvolávám   vlastní výrok, že můj   zubař je sadista, ale i tak   si dovolím tvrdit, že   snímek zapadá mezi   seriálové epizody, co já   vím (sleduji namátkou a   spíš kulisově), typu   Námořní vyšetřovací   služba? Minimálně   rozpočtem a prkenným   výkonem Carrie-Anne Moss. A   kladu si otázku, proč vůbec   a proč tímto stylem snímek   vznikl? Mám pocit, že jako   morální ospravedlnění,   jenže, to bychom o celé   problematice museli slyšet   poprvé, a k tomu, aby mě   dostali, by nesměl Jusuf   vypadat po zákrocích, na   něm provedených, jako   rybička. Zkrátím to - film   na mě působil odfláknutě a   jednoúčelově, jediným   plusem byl Samuel L. Jackson.
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.5.2011
Parádní napínavý thriller.   I přesto, že film je   jednoduchý, celkem   předvídatelný a celkem bez   překvapení(na způsob   telefoní budky) je zároveň   naprosto myšlenkově   propracovaný a nutí diváka   k neustálé polemizaci.   Chvíli souhlasím s tím,   teď zas s tím a pak dokonce   s teroristou. Kam až zajít   při hledání bomby? Co je   ještě v dané situaci   lidské a co ne? Nakonec si   mohli všichni poklepat na   ramena jak lidsky se zachovali   - až na to, že jen kvůli   tomu všichni zemřou!   Vítězí (pravdu má) ten   morálně nejsilnější a ten   kdo je schopen čehokoliv.
goranchorvat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.3.2011
Morální Dilema
Unthinkable je výborné velmi   netradiční akční drama.   Film se točí kolem   křehkého tématu kam až je   schopen člověk zajít, aby   si zachoval tvář ale   zachránil statisíce. Toto   dilema si bude muset během   sledování tohoto výborného   snímku, učinit ale každý z   nás. Mistrně se rolí   týrajícího a týraného   zhostili Samuel L.Jackson a   M.Sheen oběma jsem role   maximálně věřil. Film má   i zlehka houstnoucí   atmosféru která tomuto   komunikačnímu dramatu   dodává štávu.Otázky   pokládané formou syrového   mučení, nebudou po chuti   každému. Hlavní myšlenka   filmu nesleduje ale nějaké   nechutné mučení za každou   cenu, ale pokládá otázky   každému z vás. Kam až by   jste zašli vy? Spoiler !!!
"Budeme mučit nejen   teroristu, ale i jeho ženu   či děti jen proto, aby se   zachránily další ženy a   děti? Je zde otázka morálky   vůbec na místě, když mají   umřít milióny lidí? A   padnou-li morální zábrany,   stanou se z nás zvířata,   protože to podporujeme"   ? Skvělé 75%
lucymat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.8.2011
Unthinkable si musíme cenit   už proto, že nám ukazuje   klasické téma akčních   filmů z jiného úhlu.   Začátek by někoho mohl   odradit - 3 bomby ve 3   městech USA a pošahaný   terorista. Hned se dostaví   pocit, že to jsme už někde   viděli. Má to ale pořádný   háček, který nás od   obrazovky nepustí dřív,   než po titulcích. Terorista   není tak pošahaný, a   rozhodně nepůsobí   prvoplánově. Nakonec se   dostaví další, morální   rozměr filmu, který   zdůrazňuje ono palčivé   téma podřízení jedince   zájmům většiny. Výborný   thriller s kvalitním   obsazením - není problém   všem zúčastněným uvěřit   jejich postavy.
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.1.2019
Komorní zpracování dramatu,   kde neúprosně běží čas   před výbuchem několika   ukrytých bomb. Co vše je   přípustné, aby se   zabránilo výbuchu a smrti   tisíců lidí?
Máša13
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.1.2015
Film
má určitě nějaké to   poselství a nutí člověka i   přemýšlet,leč když ho   vezmu čistě jako   "umělecké"   dílo,tak mě příliš   nenadchl a místy mi   připomínal béčkové   horory.Skoro se divím,že   S.L.J. vzal takovou roli(jinak   ale slušný výkon).Agentka   mi přišla příliš umělá   a terorista příliš   odolný:-)Takže jako jo,ale   žádný zázrak...
karlosphonic
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.4.2011
Hranice morálnosti
Odpočítávání nemá   výrazně slabších   momentů.Na hollywoodský film   nečekaně syrový.Od   začátku do konce se nabízí   jen jedna jediná vtíravá   otázka.Kam až s morálkou   byste zašli,když váš   nepřítel na morálnost   rezignoval předem?
Po   Pulp Fiction první film se   Samuelem,kde se mi opět   herecky líbil a film nebyl   proklatě béčkový.
Omnibus
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.1.2013
Do kyblíku popcornu si přisypte hrst jehel
Ideální film pro experiment   s kumulací zážitků. U   sledování filmu i při   psaní komentáře. Do   popcornu si nasypte hromadu   jehel a připínáčků,   Coca-Colu nepijte z plastu,   ale ze sklenice, na okraji   oštípané kombinačkami do   ostrých střepů a komentář   k filmu pište svlečení do   půl těla, polití vodou a   zbytkem té coly, již   smíchané s vaší krví z   rozřezané držky. A na   bradavky svorkami dráty,   umně napojené na zdroj v   počítači tak, abyste při   každém úhozu na nějaké   písmenko dostali elektrickou   ránu. Jen tak přiměřeně,   samozřejmě, aby vás to   nezabilo. Tedy ne   předčasně. To by pak byly   břitké komentáře, to by se   to psalo s jehlami pod nehty,   s připínáčky narvanými   hluboko do zubů, do   rozvrtaných plomb. A kdybyste   ty pocity z filmu ze sebe   pořád nemohli dostat a   tudíž potřebovali krapítek   přitvrdit, doporučuji   přizvat k psaní komentáře   vaši milující ženu. A   když ani to nepomůže, tak i   vaše roztomilé, nevinné   děti. A spolehněte se, že   se dostaví (nehty)   strhující finále! Jenom si   nejdřív ujasněte, vážení   spoluobčané, jak daleko   chcete při svém psaní   zajít... Protože pak   nesmíte vyměknout! A chtít   to odpískat už při prvním   useknutým článku prstu.   Pište komentáře ostré a   řezavé a zbytečně se s   ničím neserte. V atomovce   pod naší prdelí už to   tiká. Už nezbývá žádný   čas. A vždycky je někde   nějaká další bomba. Taky   vás tváří v tvář tomu   neskutečnému odhodlání a   síle mučeného napadaly   podivné myšlenky o   konvertování k islámu?
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.11.2013
NEMYSLITELNÉ
Exkurze k našim milovaným   spojencům a ochráncům   svobody a demokracie. Jedna z   možných odpovědí na jejich   zahraniční politiku.. Film   mě přikurtoval ke gauči a   jediný co mi vadilo byl   dabing. Překladatel si asi   myslel že překládá   pohádku. Kéž by..
ValaMalDoran
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.6.2010
Tak teda po trošku běžně   nudným začátku, děj   nabírá na obrátkách.   Samuel coby vyslýchač a   momentálně chráněná osoba   má opravdu originální   praktiky, jak dostat z lidi co   potřebuje vědět. Prostě   pěkný film, který   doporučuju všem, co mají   rádi napětí a trošku té   brutality.
BOS3
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.5.2010
Je dobré, že aj komerčný   film ukazuje Američanom čo   všetko je možné po   schválení "Patriot   Act" v ich zemi (napr.   dokument The End of America).   Na islam prestúpivší   bývalý príslušník Delta   force a expert na atómové   zbrane zostrojí tri atomovky   a umiestni ich v troch   veľkých mestách USA. Sám   sa vydá do rúk úradom,   ktoré ho obratom predajú   vojakom, aby z neho dostali   kde bomby sú, skôr ako   explodujú. Je to hra s časom   a tak je povolaný expert na   výsluchy Samuel l. Jackson,   ktorý s bežiacim časom   stupňuje svoje   "metódy". Agentka   CIA Carrie-Anne Moss, ktorá   je tiež privolaná, a ktorej   je to proti srsti sa tajne   teší, že až sa to všetko   skončí, obviní všetkých   zúčastnených z porušovania   občianskych práv. Nič však   nie je jednofarebné a film   plný napätia je len na   začiatku. Doprajte si ho.   Film prekladajú na sieti ako   „Nemysliteľné“ ale ja   som za   „Nepredstaviteľné“
azenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.2.2012
Originální název -   Unthinkable - je pro film   výstižnější. I když mě   znechutil brutálními   scénami a výjevy, nešlo   než vydržet se dívat až do   konce, protože zvědavost,   jak tohle může asi dopadnout   byla větší...člověk také   celou dobu přemýšlí, kdo z   hlavních aktérů je větší   zloduch - a odpověď je   naprosto otevřená. Smutné   na tomto filmu je, že to   není stoprocentní sci-fi...
ing
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.3.2014
Skvělé
tenhle film Vás celou dobu   nutí přemýšlet kdo je to   dobro a kdo zlo, já mám v   tomhle jasno přiklonil bych   se k Samuelovi L. Jacksonovi,   ostatně konec to jasně   ukáže ...doporučuji
Rollage
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.11.2010
Ano, jak daleko bychom zašli?
Komorní, prostředím lehce   syrový thriller,   odehrávající se víceméně   v interiérech, resp. v pár   místnostech, přináší   takové kvantum napětí a   morálních otázek, které by   se dalo použít pro stejné   množství seriálů a TV   filmů. Máme k dispozici   kvalitní, hlavní, herecké   obsazení (Jackson, Moss,   Sheen), kteří se   předhánějí, kdo předvede   bravurnější výkon,   ostatní na place pak logicky   figurují pouze jako loutky   pana scénáristy, proto, aby   vynikli právě ti výše   zmínění tři. To, co   minimálně překvapí, je   nulový počet prázdných   míst. Téma je mimořádně   aktuální a film přichází   chytře s takovým koncem, aby   nenechal diváka chladným,   minimálně v jeho hlavě.
vlado101
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.5.2011
Celkom zaujimavy pribeh   filmu.Naozaj sa tu naskyta   myslienka kde su vlastne   hranice ludskej sudnosti medzi   dobrom a zlom.Zaver filmu je   nepochopitelny.Cakal som nieco   ine.co myslite kde bola ta   stvrta bomba?

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih163355minih163355V pasti (2018) 
Bird Box n
minih57688minih57688Fanny Hillová (2007) [TV film] 
Fanny Hill n
minih67855minih67855Obřad (2011) 
The Rite n
minih2542minih2542Addamsova rodina (1991) 
The Addams Family n
minih71687minih71687Rozkaz (2008) [DVD kinodistribuce] 
Käsky n
minih63488minih63488Krev zmizelého (2006) [TV minisérie] 
Krev zmizelého n
minih24760minih24760Tři tuny prachu (1960) 
n
minih43467minih43467Invaze zlodějů těl (1978) 
Invasion of the Body Snatchers n
minih166947minih166947The Furies (2019) 
The Furies n
minih53707minih53707Harry Potter a Relikvie Smrti – část 1 (2010) 
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10