Duben
ohodnotit

Obhájce

The Lincoln Lawyer

Další název:
Obhajca (SK); Der Mandant
Žánr:
Rok:
2011
Délka:
119 minut
Premiéra v ČR:
11.8.2011

Komentáře k filmu Obhájce

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 19
RM
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.12.2011
V komentářích se snesla   vlna kritiky, přesto je tento   film hodnocen poměrně vysoko   (i na imdb). Co se mě týče,   jsem spokojený. McConaughey   mi na toho advokátskýho   šejdíře padnul jak ulitý a   lámal jsem si mozek, jak se z   toho dokáže vylízat. Mno,   nebyl to sice Perry Mason - to   jsem ale ani nečekal, ale   jednoznačně dobrý film!
janka29
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.5.2015
Skvely film, logicky, plny   napätia... zo začiatku ma   moc nezaujal, ale ked sa dej   rozvýjal ďalej, tak ma uplne   pohltil...
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.5.2012
OBHÁJCE

Docela   dobrý film. Vtipná a   inteligentní zápletka,   která sice není úplně   originální, ale pro   příznivce žánru krimi   thrilleru přináší   pohodovou podívanou.   Představuje hon na kočku a   myš mezi nekonvenčním   advokátem a jeho VIP   klientem. Počáteční   sympatie k obviněnému jsou   vystřídány nečekaným   objevem kruté pravdy.   Sebejistý advokát je nucen   přehodnotit svůj postoj a   vypořádat se s vlastním   svědomím. Zpočátku jasný   případ se mění ve   vzájemný souboj dvou mistrů   manipulace. Jejich zápolení   je v tomto filmu podáno   poutavě a zajímavě. Film   byl pro mě příjemným   překvapením. Doporučuji   dále.
Duri86
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.5.2014
Super thriller, spousta intrik   a zvratů. McConaghey je   výborný herec, čím dál   lepší, myslím že bych ho   měl dát do Topky
volam.sa.pistik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.8.2020
Ak to chápeš. - Nechápem a ani nechcem
Dobre vybraté, nasadené a   natočené prostredie, herci   akoby hrali o život a   očividne kvalitná predloha   (osobne som nečítal), to je   dobrý základ. Pre mňa   obrovské prekvapenie.   Perfektne natočený filmík z   právnického prostredia. Mick   Haller nie je obhajca akého   si bojovníci za   spravodlivosť predstavujú.   Vysekáva z basy   zlodejíčkov, nedovolene   ozbrojených, týpkov   prichytených s drogami, či   dievčatá, čo robia   najstaršie remeslo, ale   dostanú sa do sporu zo   zákonom. Niekedy spôsobmi,   ktoré sa dajú troška   označiť, že sú na hrane.   Ale i tak mu fandíte. Jeho   pohnútky, prečo to robí, je   naznačené, keď tomu   detektívovi hovoril o tom   prípade, ako jemu klientovi   chceli vyšetrovatelia   prihodiť ďalšie dve   vraždy. Teraz však   prichádza veľký prípad.   Mladík je obvinený z   ťažkého ublíženia na   zdraví a zo začiatku jasný   a jednoduchý prípad sa   začne zamotávať, Mick   Haller začne pochybovať,   nielen o prípade, ale aj sám   o sebe, o niektorých veciach,   ktoré sa dejú okolo neho, a   teraz vie, že musí niečo   spraviť. Do toho hodne   zvratov, veľa detailov,   ktoré začínajú otvárať a   rozjasňovať mnoho iných   prípadov, rôzne právnické   fígle a perfektná atmosféra   a celkovo je to napínavé a   normálne dvojhodinová   stopáž preletí. Ešte raz   musím oceniť fantastický   výber hercov, to je hlavná   devíza filmu. Obrovské   prekvapenie. A super boli   fúzatí motorkári
enejčel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.12.2011
Rozjezd je trochu pomalejší.   Už jsem si začal myslet, že   film s McConaugheyim bude   stát za nic, ale jako to   bývá u pár peckových   filmů se děj rozjel a   spousta zvratů byla na   místě. Říkal jsem si,   jestli děj končí, protože   zvratů je ve filmu opravdu   dost, ale jinak tohle patří   mezi nejlepší Conaugheyho   filmy. Nechci nic prozrazovat,   to byste u tohoto filmu nebyly   překvapení!
kockak1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.1.2012
Matthew umí hrát také něco   jiného než namyšlené   hezounky a proutníky!   Nicméně on má tak   neskutečné charisma, že   bych na něj mohla koukat   celý večer i kdyby s   párátkem v puse odříkával   abecedu. Je to film natočený   hodně na efekt a povedlo se.   Má rychlý spád, pohotové   dialogy, brilantní znalost   poměrů a promyšlený   scénář i když trochu   překombinovaný. Určitě   patří k těm lepším   kouskům. Mě to bavilo   jednou, dvakrát i potřetí.
NakasiPes
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.12.2011
The Lincoln Lawyer
Micky je klasická ukázka   bezpáteřního právníka   který seká případ za   případem až do jistého   momentu.... Víc psát nebudu,   tohle prostě musíte vidět!   Bomba! Skvělá kamera, hudba,   děj prostě špice! Film jsem   si zakoupil na DVD, povšiml   jsem si v komentářích   jisté narážky na špatně   odvedenou práci maskéru, je   to možně ale přišlo mi   zbytečné kupovat právnický   thriller na BD. Každopádně   i kdyby měl půlku hlavy   starou a tu druhou novou,   nikterak to neubere na   dějové kvalitě tohoto   snímku! Víc takových   titulů, vůbec bych si   nestěžoval. Onou pomyslnou   třešničkou na dortu pro mě   bylo. Do nemocnice, né do   márnice :) Jinak Ryan P.   opět excelentní!
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.5.2015
Inu, je to svým způsobem   vcelku působivé soudní   drama, ale v jistém smyslu s   určitým nadhledem. Příběh   trestního právníka na   drobné případy ale za   slušný honorář trávicí   většinu času buď u soudu   nebo v autě používající   jako svou kancelář,   zpočátku naznačuje spíše   odlehčený zábavný snímek   ze soudního prostředí. Jeho   živelnost a styl života tomu   všemu bez výhrad odpovídá.   Když se však objeví velký   případ po kterým chňapne   všemi deseti, náhle se vše   mění v drama a boj za   spravedlnost, které diváka   doslova uhrane. Pravda, jistá   odlehčenost zůstává, ale   přeci jen určité náhle   vzniklé napětí nenechá   chladným nad touhou se   dozvědět jak to celé tedy   dopadne. Matthew McConaughey   ve své roli působí přesně   tak jak ho známe a nijak se   nesnaží zabřednout do   ztemnělé vážnosti a   důležitosti. Tady je asi   jádro oné odlehčenosti,   což dává všanc spíše   filmové popkornové zábavě.   A vůbec to není na škodu.   Vznikl tak snímek sice s   vážným tématem, ale s   vkusným humorem sobě   vlastním k jednoduché   zábavné podívané.
vdobes
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.2.2012
Pohodová, ale hlavně   inteligentní žánrovka,   která v žádném případě   neurazí. S Lincoln Lawyer se   vyklubala inteligentní   kriminálka s prvky dramatu,   která mě vtáhla do děje a   já si celý děj náramně   užíval. Příběh celou dobu   plyne svým klidným tempem,   ale nepotřebuje žádný   dramatický zvrat či jiné   ohromující prvky, aby zaujal   a nenudil.
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.11.2021
Tohle je docela solidní   krimi. Základní zápletka   jak naprosto nemorální   charismatický advokát v   rozhodující chvíli najde   sílu a odvahu udělat   správnou věc je sice trochu   omšelá, ale film má dobré   tempo a několik docela   překvapivých dějových   zvratů a navíc je dobrý i   herecky. Táhne nejen   představitel hlavní role   Matthew McConaughey, ale i   herci ve vedlejších rolích   jako Bob Gunton, Frances   Fisher a hlavně John   Leguizamo jako Val. Ve   výsledku není tenhle biják   sice žádná detonace, ale ve   svém žánru je to určitě   trochu nadprůměrný počin a   to se počítá.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.10.2011
The Lincoln Lawyer
The Lincoln Lawyer vypadá   jako solidní podívaná, ale   opak je pravdou. Začátek   nebo tak první půl hodinka   mi moc zábavná nepřišla,   souhlas co se týče make-upu,   všichni herci vypadali   naprosto tragicky a kamera,   která bere herce zbytečně z   blázka tomu moc nepomohla.   Jinak Ryan Phillippe je   vynikající a přesně tahle   role mu sedne, a člověk mu   to věří. Jinak film byl až   zbytečně dlouhý, ale po té   první půlhodce to nebylo až   takové utrpení, ale   rozhodně Matthew M. má   lepší filmy, nicméně   tenhle film není tak úplná   ztráta času, ale příběh   mohl být propracovanější   to je pravda.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.2.2013
Slušné celkem napínavé,   dobře vybraní herci a   sympaticky zahrané, ale   nakonec na podobné téma jsem   viděl asi lepší filmy.   Nicméně na druhé   podívání o hvězdičku   zvedám, takže 70%.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.5.2014
Markovi jde o peníze jen do   určité míry, prostě má   svou čest a tu mez nemíní   překročit. Obhajuje svoje   klienty, jen pokud   nepřekročí jeho pravidla.   Občas se takoví vyskytnou a   pak Markovi ani tisíce   dolarů nestačí. Pak   dokáže být i nekompromisní   i vůči darebákům a na   dolarech mu najednou   nezáleží.
vojtam
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.2.2012
Dobrej krimi thriller z   právnického   prostředí.Svižnej děj i   dobrá zápletka ale celek   spíš průměr.Celou dobu   jsem byl zvědavej co se z   toho vyklube.Matthew nehrál   špatně ale umí to i   líp.Překvapil Ryan ten byl   jako záporák výbornej.Za   mě 7-
Nymeria
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.11.2011
tento film určite nepatrí   medzi tie najlepšie, ale zase   ani najhoršie...naopak   príjemne prekvapí a nenudí,   takže odporúčam ;)
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.7.2011
skvělé a bohaté herecké obsazení=zlý film
víc jak 6 hvězdiček ani   náhodou... krásné to byly   právní kličky a správně   americké - zástup   "včeliček" -   motorkářů, kteří   obklíčí starou ameriku, ale   úplně nejkrásnější byl   trailer, který mne   natěšil... a když už nic,   uvidím alespoň Matthewa...   jenže nakonec kauza byla   zajímavá, ale špatně a   chudě vizuélně podaná,   dvě hodiny se preferoval   nejlépe co nejčastější   záběr na Matthewa, který   však bohužel nezraje jako   víno jako jiní herci.   Rodinná vsuvka minimální,   vrahova role nedostatečně   využita, prostě nemastné   neslané, málo všeho a   hodně práva - to ve filmu   unudí. Nevím, jestli film   byl vzpomínkou na Training   Day - na neustálý záběr   veterána za jízdy s Bossem   uvnitř - taky zbytečné...   Konec byl zdlouhavý, nabízel   repete začátku a naději   pokračování, nevhodné   vsuvky vtipu, překvapila jen   střelba rukou ženy, zase   přijeli motorkáři, dohoda   na dalším případu, šlus a   konec. A co jako? Právník co   hájí zájmy vinných i   nevinných. Nedoporučuji ve   vysokém rozlišení, jde   vidět špatný make up herců   a jejich   "smrtelnost".
Máša13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.4.2021
Vůbec
to nebyl špatný počin.   Slušné herecké výkony,   napětí. Slabší kamera a   bohužel strašně   předvídatelný průběh.   Škoda, že autoři   potřebovali závěrečnou   akční scénu za každou   cenu, kdyby to uťali o 15   minut dřív, nic by tím   podle mě nezkazili, naopak...
legenda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.12.2011
Silne priemerný film s   podpriemerným hereckým   výkonom McConaugheyho.   Snímok trpel na nenápaditý   a miestami až prekombinovaný   scenár, rozuzlenie mohlo byť   prepracovanejšie a   prekvapivejšie.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih19588minih19588Star Trek VI: Neobjevená země (1991) 
Star Trek VI: The Undiscovered Country n
minih51138minih51138Souboj Titánů (2010) 
Clash of the Titans n
minih34043minih34043Riddick: Kronika temna (2004) 
The Chronicles of Riddick n
minih100050minih100050Transformers: Zánik (2014) [2k digital] 
Transformers: Age of Extinction n
minih36919minih36919Full Contact (1992) 
Xia dao Gao Fei n
minih45764minih45764Rambo: Do pekla a zpět (2008) 
Rambo n
minih44039minih44039Yeopgijeogin geunyeo (2001) 
Yeopgijeogin geunyeo n
minih42150minih42150Barbie - Mořská víla (2006) [Video] 
Barbie: Mermaidia n
minih86169minih86169Elysium (2013) 
Elysium n
minih32691minih32691Doba ledová (2002) 
Ice Age n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Dobrý voják Švejk (1956)

14:05 - 15:55

1 minut již uběhlo
109 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoké světy

13:35 - 14:20

31 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

NOVA - Honza málem králem (1977)

13:05 - 15:00

61 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

Prima - Přes palubu (1987)

11:55 - 14:15

131 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190604
Osobností: 697946
Fotografií: 764378
Plakátů: 376814
Obsahů a biografií: 178342

Poslední komentáře

Školní ples (1999) [TV epizoda]

Školní ples
Tenhle díl byl dle mého   spíše méně vtipný a o   něco vážnější. Blíží   se školní ples, Eric jde s   Donnou, Fez plánuje tanečky   a více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Fakjů pane učiteli 3 (2017) [DCP...

Fakjů pane učiteli 3
Jednoznačně nejslabší díl   a doufám, že je poslední.   Že to bude přehnaná   nereálná ptákovina člověk   čekal, ale že to bude až   takhle špatný, to jsem   nečekal....

Autor: Máša13 | Hodnocení: 3 / 10

Tři muži a nemluvně (1987)

Tři muži a nemluvně
Celkem příjemná rodinná   komedie, kde člověk nesmí   moc přemýšlet nad naivitou   a kýčovitostí, které   snímek doprovází od   začátku do konce.

Autor: Máša13 | Hodnocení: 6 / 10

První večeře (2018)

První večeře
Tedy, na to, že jde o   krátkometrážní studentskou   záležitost se stopáží   necelé čtvrthodinky, musím   smeknout před nápaditostí a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Hlasy mrtvých (2023)

Hlasy mrtvých
Slečna so zdedenou   nehnuteľnosťou, čarodejnica   Vrecohlavová v suterénnych   priestoroch, a zopár   hereckých poskokov to majú   marné, keď více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 5 / 10