Duben
ohodnotit

Nevinnost

Další název:
S pravdou ven; Innocence
Rok:
2011
Délka:
98 minut
Premiéra v ČR:
20.1.2011
„Lásky se nikdy nezbavíš“

Komentáře k filmu Nevinnost

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 10
kakkena
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.1.2011

Ještě před návštěvou   kina jsem četla recenzi v   jednom nejmenovaném   časopise, popravdě řečeno   mě to připadá, že to snad   jistá kritička ani   neviděla. Ta kritika říkala   něco o tom, že pan Munzar je   patriarcha celé rodiny, co   řekne to platí, všichni se   k němu chodí radit, protože   on má svých dobrých rad na   rozdávání-zkrátka takový   primář Sova. Dále říkala,   že Aňa Geislerová si   zahrála postavu ženy se   kterou dosud neměla   zkušenost. Řekla bych, že   je to naopak: pan Munzar se   před kamerou mihl dohromady   tak 5 minut a působil na mě   jako senilní stárnoucí   (sice profesor)dědeček po   těžké nemoci,o kterého   pečuje nemilovaná dcera,   kterou považuje za rodinného   vyvrhele. Aňa svou roli   zahrála perfektně (myslím   nejlépe z celého filmu)   nicméně to byla postava   typická v jejím repertoáru,   žádná novinka. Filmu   rozhodně nelze vytknout   perfektně odvedená práce s   kamerou. Byl kladen důraz na   záběry detailního   snímání jednostlivých   postav-pomáhá to   psychologickému rozboru. Film   je protkán motivem   tajemství, které mě osobně   velmi bavilo. Také práce s   jistými detaily-Lída nosí u   řeky tyrkysový šátek,   který se podobá vlnící se   hladině vody jakoby   nápověda co se jí stane   osudným, Láďa stále nosí   otrhaná trička, jako symbol   mládence, který žije sám a   hlavní prioritou je pro něj   práce, Tomáš se jmenuje   Kotva, jako kdyby nám autor   chtěl paradoxně říci, že   své oběti potápí ke dnu-v   tomto případě psychicky. Je   možné, že to autoři takto   vůbec nemysleli a vyplynulo   to pouze náhodou v mé   fantazii.Za zmínku stojí   precizní režijní práce   Hřebejka, dokázal herce   dostat přesně tam kam   chtěl. Navození atmosféry   tajemna a jistého pomyslného   zločinu pomohla hudba, která   je na český film neobvyklá   ale tomuto žánru nevadí,   naopak.Vim, že se mnou mnozí   nebudou souhlasit ale do role   Tomáše mi Ondřej Vetchý   prostě neseděl, i když ho   jako herce velmi obdivuji, tak   sem mi zkrátka napasuje.   Filmu ubírají na procentech   poslední závěrečné   minuty, kdy se definitivně   usvědčí Tomášův čin,   který vlastně   nespáchal-jaký hloupý   paradox. Nevím jak vy ale já   už jsem se musela smát,   protože to vypadala jako by   to bylo celé jen parodie a ne   realita, ale jinak musim na   100% říci, že je to   jednoznačně Hřebejkův   nejlepší film a to patří   jeho tvorba k mému   nejlepšímu a   nejčastějšímu výběru.   Přitom se Hřebejk s   Jarchovským pustili do svého   obvyklého   tématu-problematiky   psychologie rodiných vztahů,   ale pojal ho úplně novým a   jim neobvyklým žánrem.   Prostě musím říci,že jsem   si tu hodinu a půl v kině   náramně užívala a ani jsem   neválela smíchy po podlaze.   Nenechte si ujít.
collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.6.2017
Nevinnost je snímek plný   tajemství s překvapivým   koncem, který mne nezklamal,   jako většina filmů z dílny   "Hřebejk -   Jarchovský". Skvělá   Aňa Geislerová a Ondra   Vetchý ve svých rolích snad   neudělali jedinou chybu a   věříte jim do posledního   slova.Výborný přběh,   který vám možná trochu   zamotá hlavu.
Ostrovan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.7.2011
Jak já miluju nečekané   zvraty a jak rád jsem   vláčen režisérem, který   si se mnou hraje a když už   by mělo přijít hoří,   jedná se vlastně o samou   vodu... Nelze opomenout mého   oblíbence Ondru Vetchého ani   výkon mládeže, ovšem   nejdůvěryhodněji na mě   působila Anička Geislerová!
fandaaa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2012
Tento film mne zaujal, vtáhl   do děje a už nepustil od tv   obrazovky. Velké díky A.   Geislerové a H. Čermákovi   za velmi dobrý, uvěřitelný   výkon a rovněž pochvala za   scénář s překvapivou   pointou. Jeden bod ubírám   jen za tu poslední část,   kdy se děj ve vyprávění   vrací do minulosti k Máchovu   jezeru. Zde se mi Lídin   monolog, narozdíl od   některých hodnotitelů,   nezdál dlouhý, ani nudný,   ale příliš se mi nelíbila   jeho obrazová část.   Přinejmenším bych tady asi   zvolil nějaký jiný efekt   odlišující minulost od   přítomnosti a vynechal   několik vcelku krátkých   záběrů, zejména s hercem   O. Vetchým, který se mi   zdál být omlazen příliš   násilně a uměle, až to   působilo dost rušivě. Musel   jsem se uprostřed toho   dramatu pousmát. Samotný   závěr filmu, který tu   někdo označil za zbytečný,   mi ale nevadil. Docela svádí   k natočení Nevinnosti 2.   Chudák pan doktor... :-)
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.6.2011
Nevinnost
U filmů Jana Hřebejka nikdy   nevím, jestli se na ně   vyplatí zajít, nebo ne. Umí   totiž natočit opravdu   výborný snímek   ("Pelíšky",   "Musíme si   pomáhat"), ale i   totální brak   ("Medvídek",   "Nestyda"). Před   každým jeho počinem tedy   dlouho váhám.
Naštěstí Nevinnost   patří do první kategorie a   rozhodně se na ní vyplatilo   zajít. Celkem slušná   zápletka, u které si nejste   jisti, jak vše dopadne,   říkáte si, zda je Ondřej   Vetchý skutečně bídák,   nebo je jen obětí. Nad   vším tím přemýšlíte tak   dlouho, až se začne blížit   závěr, který mě osobně   úplně rozsekal, přesto že   jsem něco tušil, až do   takového detailu jsem   nedomýšlel. Celkově se zde   najdou asi tři místa, kdy   mohl Hřebejk nasadit   závěrečné titulky, doba   jeho načasování se mi zdá   zbytečně dlouhá a osobně   bych poslední scénu   vystřihl (i když je tam   jeden důležitý záběr,   který úplně otáčí   pointu, přesto bych se bez   toho obešel).
Suma   sumárum rozhodně Nevinnost   doporučuji, ať už pro   výše zmíněné, nebo i pro   herecké výkony Geislerové,   Munzara ("Jakub   Sklář"), Vetchýho...
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.5.2012
Hřebejk opět zaplul do   jiných vod a je to jen   dobře, prokázal, že vládne   i něčím jiným než   brnkáním, na struny našeho   vlastenectví a přičtu mu k   dobru, že vynechal zásádní   oporu svých filmů a to   jakýkoli historický mezník   našich dějin, vynechal i rok   45 i 68 i polistopadovou dobu   a v podstatě je jedno, kdy se   Nevinnost odehrává. V   každém případě odvedl   slušné rodinné drama, kde   vyniká Hynek Čermák a Aňa   Geislerová, Ondřej Vetchý   se je snaží dobíhat a Anna   Linhartová v roli Lolitky   využívá velmi dobře   napsaných dialogů a být   potentním mužem, mám z ní   docela obavy. Hluchá doba u   Máchova jezera, dle   zmíněných komentářů,   vadila více divákům, ač   jsem tušila, také jsem si   říkala, proč ty všechny   dialogy v chatě a na břehu.   Byť mě Nevinnost nedostala   do takové divácké extáze   jako Pelíšky a Musíme si   pomáhat, alespoň ve mě   nenechala takovou pachuť jako   Medvídek nebo Nestyda.
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.3.2011
Snímek Nevinnost je dílko u   kterého mám problém   přijít na to, proč byl   natočen. Předpokládám, že   každý film má vždy   nějaký účel –   propaganda, pobavit,   vystrašit, zaujmout, popsat,   poučit, experimentovat nebo   se jedná o skutečné   umění. Tento Hřebejkův   psychologický film padne do   průměru.
Sledujeme   zde v podstatě dva paralelní   příběhy jejichž smutným   hrdinou je jeden úspěšný   lékař z rehabilitace. Nikomu   bych to nepřál, ale stát se   obětí křivého obvinění   či justičního omylu se   člověku může stát snadno.   Tento film může být   zajímavý tím, že   skutečně paralelně   sledujete příběhy dva,   aniž byste si to hned   uvědomovali.
Luděk   Munzar se tímto snímku,   když nepočítáme některá   televizní dílka, se vrací   před filmovou kameru.   Nejlepší známku za herecký   výkon by si zde zasloužil   Hynek Čermák za roli   policisty Ládi. Při své   práci policisty na mravním   oddělení se setkává i s   obrovským svinstvem a přesto   zůstává vyrovnaný. Jeho   postava policisty vlastně v   minulosti pracovala jako   psycholog.
Závěrem   si dovolím poznámku k jedné   situaci z příběhu a proto   hned varuji, že tím mohu   prozradit jednu z point   vývoje děje. Vlastně ta   poznámka je dotazem. Jak   může v praxi čtrnáctiletá   žába zjistit adresu   bydliště ošetřujícího   lékaře? Znáte snad i vy,   jako pacienti, adresy   bydlišť svých lékařů z   nemocnice? Proto se mi zdálo   divné, že by malá Olinka   jednoho krásného dne   navštívila byt svého   lékaře a prohlížela si   jeho interiér.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.10.2012
Psychologické drama na celkem   aktuální téma, které   později změní styl a   atmosféru filmu. Pan Hřebejk   a pan Jarchovský, jsou   sehraný dlouholetý tým a   něco se jim povede líp a   něco hůř. Tento film cením   výše i pro dobré herecké   obsazení a hlavně Hynek   Čermák mě hodně   překvapil, vídal jsem ho   spíše v epizodních rolích   tvrdých a zlých mužů a zde   podává velmi kvalitní a   civilní výkon!
Petantino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.7.2013
Úvodní pedofilní zápletka   je brilantní, ale její   záletnické pokračování   již poněkud skřípe a   závěrečný rozsudkový   blábol je výsměchem   soudnímu lékařství,   orgánům činným v trestním   řízení i soudcovské   nezávislosti. Rád bych si   potřásl tlapou se soudcem,   který odsoudí člověka za   to, co jednak nespáchal a   jednak se to vůbec nestalo.   Tady Jarchovský příliš   unikl z nastolené reality do   světa fantazie a to je velká   škoda.
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.3.2015
Vetchý Hon
Dvě třetiny filmu sledujeme   předělávku dánskýho filmu   Hon, na kterou je následně   naroubovaná eskapáda s   Gaislerovou. A právě proto   mi ten konec přijde takovej   nějakej naroubovanej.   Příběh s křivým   obviněním je tady   realističtější, ale   zároveň nudnější.   Zneužití čtrnáctileté   holky už není takovej   hardkór, jako když to byla   malá holčička. Nikdo nikoho   nelynčuje, prostě pohoda   klídeček.. Kameramanovu   zálibu v točení proti   světlu nesdílím. Film byl   takovej tmavej, vyblitej, ale   možná ho pokazila ČT. Hudba   byla nevýrazná, ale úplně   na konci jsme dostali i jednu   česky zpívanou písničku,   to se kluci přemohli!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih19781minih19781Striptýz (1996) 
Striptease n
minih28903minih28903Francouzova milenka (1981) 
The French Lieutenant's Woman n
minih103723minih103723Volný pád (2013) 
Freier Fall n
minih19213minih19213Smrtící epidemie (1995) 
Outbreak n
minih165075minih165075Tiché doteky (2019) 
Tiché doteky n
minih19414minih19414Soumrak bohů (1968) 
La caduta deghi dei n
minih36661minih36661Pravidla vášně (2002) 
The Rules of Attraction n
minih3263minih3263Artuš, Merlin a Prchlíci (1995) 
Artuš, Merlin a Prchlíci n
minih40453minih40453Zrození (2004) 
Birth n
minih141663minih141663Fuocoammare: Požár na moři (2016) 
Fuocoammare n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Dcera

09:45 - 10:00

3 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

ČT2 - 24 hodin v životě zvířat

09:45 - 10:40

3 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

09:30 - 10:55

18 minut již uběhlo
67 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

09:10 - 10:30

38 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178293

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10