Duben
ohodnotit

Nevinnost

Další název:
S pravdou ven; Innocence
Rok:
2011
Délka:
98 minut
Premiéra v ČR:
20.1.2011
„Lásky se nikdy nezbavíš“

Obsah filmu Nevinnost

 
Cesta z vrcholu na absolutní dno může být velmi rychlá. Někdy stačí jediná věta a všechno, co jste dosud budovali, se zhroutí. Uznávaný dětský lékař, milovaný otec a manžel Tomáš (O. Vetchý) čelí obvinění z toho, že pohlavně zneužil čtrnáctiletou pacientku Olinku (A. Linhartová). Ze dne na den tak vymění dobrou adresu za celu ve vazební věznici. Odtud se nevina prokazuje hodně těžko, zvlášť když protistraně pomáhá detektiv Láďa (H. Čermák), kterému Tomáš odloudil manželku Miladu (Z. Morávková). Pravda prý nakonec vždycky zvítězí nad lží a nenávistí. Někdy to ale nemusí znamenat vítězství. Zvlášť když Tomášova švagrová Lída (A. Geislerová)...
 
Související odkazy
 
DVD: Nevinnost

Film Jana Hřebejka a Petra Jarchovského Nevinnost vychází 19. října na DVD a Blu-ray.   číst dál

 
 
RECENZE: Hřebejk rezignoval v lehce televizní Nevinnosti na humor

Před několika dny vstoupil do kin jedenáctý společný film dvojice Hřebejk – Jarchovský. Jmenuje se Nevinnost a výbuchy smíchu rozhodně neslibuje.

číst dál

Hodnocení: 60 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Jan HřebejkJan Hřebejk  
hraje:
Luděk MunzarLuděk Munzar.....p. Walter [78]   
Miroslav HanušMiroslav Hanuš.....Petr [47]   
Rebeka LizlerováRebeka Lizlerová.....Tereza   
Anna KameníkováAnna Kameníková.....Olinka [17]   
Hynek ČermákHynek Čermák.....Láďa [38]   
Anna GeislerováAnna Geislerová.....Lída [35]   
Zita MorávkováZita Morávková.....Milada [39]   
Ondřej VetchýOndřej Vetchý.....Tomáš [48]   
Alena MihulováAlena Mihulová.....pí. Pokorná [45]   
Daniel CzeizelDaniel Czeizel.....Daniel   
Věra HlaváčkováVěra Hlaváčková.....sestřička [46]   
Jiří ŠestákJiří Šesták.....sexuolog [54]   
Jaromír BadinJaromír Badin.....kriminalista   
Josef ChaloupkaJosef Chaloupka.....kriminalista   
Rudolf KolskýRudolf Kolský.....kriminalista   
Slobodan DedeićSlobodan Dedeić  
scénář:
Petr JarchovskýPetr Jarchovský  
Anna GeislerováAnna Geislerová.....verše [35]   
Vladimír HolanVladimír Holan.....verše   
námět:
Petr JarchovskýPetr Jarchovský  
Jan HřebejkJan Hřebejk  
hudba:
Vladivojna La ChiaVladivojna La Chia.....a písně [27]   
kamera:
Martin ŠáchaMartin Šácha  
střih:
Vladimír BarákVladimír Barák  
trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Nevinnost >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.6.2017
Nevinnost je snímek plný tajemství s   překvapivým koncem, který mne nezklamal, jako   většina filmů z dílny "Hřebejk -   Jarchovský". Skvělá Aňa Geislerová a   Ondra Vetchý ve svých rolích snad neudělali   jedinou chybu a věříte jim do posledního   slova.Výborný přběh, který vám možná   trochu zamotá hlavu.
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.3.2015
Vetchý Hon
Dvě třetiny filmu sledujeme předělávku   dánskýho filmu Hon, na kterou je následně   naroubovaná eskapáda s Gaislerovou. A právě   proto mi ten konec přijde takovej nějakej   naroubovanej. Příběh s křivým obviněním je   tady realističtější, ale zároveň   nudnější. Zneužití čtrnáctileté holky už   není takovej hardkór, jako když to byla malá   holčička. Nikdo nikoho nelynčuje, prostě   pohoda klídeček.. Kameramanovu zálibu v   točení proti světlu nesdílím. Film byl   takovej tmavej, vyblitej, ale možná ho pokazila   ČT. Hudba byla nevýrazná, ale úplně na konci   jsme dostali i jednu česky zpívanou písničku,   to se kluci přemohli!
Petantino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.7.2013
Úvodní pedofilní zápletka je brilantní, ale   její záletnické pokračování již poněkud   skřípe a závěrečný rozsudkový blábol je   výsměchem soudnímu lékařství, orgánům   činným v trestním řízení i soudcovské   nezávislosti. Rád bych si potřásl tlapou se   soudcem, který odsoudí člověka za to, co   jednak nespáchal a jednak se to vůbec nestalo.   Tady Jarchovský příliš unikl z nastolené   reality do světa fantazie a to je velká škoda.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.10.2012
Psychologické drama na celkem aktuální téma,   které později změní styl a atmosféru filmu.   Pan Hřebejk a pan Jarchovský, jsou sehraný   dlouholetý tým a něco se jim povede líp a   něco hůř. Tento film cením výše i pro dobré   herecké obsazení a hlavně Hynek Čermák mě   hodně překvapil, vídal jsem ho spíše v   epizodních rolích tvrdých a zlých mužů a zde   podává velmi kvalitní a civilní výkon!
fandaaa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2012
Tento film mne zaujal, vtáhl do děje a už   nepustil od tv obrazovky. Velké díky A.   Geislerové a H. Čermákovi za velmi dobrý,   uvěřitelný výkon a rovněž pochvala za   scénář s překvapivou pointou. Jeden bod   ubírám jen za tu poslední část, kdy se děj   ve vyprávění vrací do minulosti k Máchovu   jezeru. Zde se mi Lídin monolog, narozdíl od   některých hodnotitelů, nezdál dlouhý, ani   nudný, ale příliš se mi nelíbila jeho   obrazová část. Přinejmenším bych tady asi   zvolil nějaký jiný efekt odlišující minulost   od přítomnosti a vynechal několik vcelku   krátkých záběrů, zejména s hercem O.   Vetchým, který se mi zdál být omlazen   příliš násilně a uměle, až to působilo   dost rušivě. Musel jsem se uprostřed toho   dramatu pousmát. Samotný závěr filmu, který   tu někdo označil za zbytečný, mi ale nevadil.   Docela svádí k natočení Nevinnosti 2. Chudák   pan doktor... :-)
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.5.2012
Hřebejk opět zaplul do jiných vod a je to jen   dobře, prokázal, že vládne i něčím jiným   než brnkáním, na struny našeho vlastenectví a   přičtu mu k dobru, že vynechal zásádní oporu   svých filmů a to jakýkoli historický mezník   našich dějin, vynechal i rok 45 i 68 i   polistopadovou dobu a v podstatě je jedno, kdy se   Nevinnost odehrává. V každém případě odvedl   slušné rodinné drama, kde vyniká Hynek   Čermák a Aňa Geislerová, Ondřej Vetchý se je   snaží dobíhat a Anna Linhartová v roli Lolitky   využívá velmi dobře napsaných dialogů a být   potentním mužem, mám z ní docela obavy.   Hluchá doba u Máchova jezera, dle zmíněných   komentářů, vadila více divákům, ač jsem   tušila, také jsem si říkala, proč ty všechny   dialogy v chatě a na břehu. Byť mě Nevinnost   nedostala do takové divácké extáze jako   Pelíšky a Musíme si pomáhat, alespoň ve mě   nenechala takovou pachuť jako Medvídek nebo   Nestyda.
Ostrovan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.7.2011
Jak já miluju nečekané zvraty a jak rád jsem   vláčen režisérem, který si se mnou hraje a   když už by mělo přijít hoří, jedná se   vlastně o samou vodu... Nelze opomenout mého   oblíbence Ondru Vetchého ani výkon mládeže,   ovšem nejdůvěryhodněji na mě působila   Anička Geislerová!
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.6.2011
Nevinnost
U filmů Jana Hřebejka nikdy nevím, jestli se na   ně vyplatí zajít, nebo ne. Umí totiž natočit   opravdu výborný snímek ("Pelíšky",   "Musíme si pomáhat"), ale i totální   brak ("Medvídek", "Nestyda").   Před každým jeho počinem tedy dlouho   váhám.
Naštěstí Nevinnost patří do první   kategorie a rozhodně se na ní vyplatilo zajít.   Celkem slušná zápletka, u které si nejste   jisti, jak vše dopadne, říkáte si, zda je   Ondřej Vetchý skutečně bídák, nebo je jen   obětí. Nad vším tím přemýšlíte tak   dlouho, až se začne blížit závěr, který mě   osobně úplně rozsekal, přesto že jsem něco   tušil, až do takového detailu jsem   nedomýšlel. Celkově se zde najdou asi tři   místa, kdy mohl Hřebejk nasadit závěrečné   titulky, doba jeho načasování se mi zdá   zbytečně dlouhá a osobně bych poslední scénu   vystřihl (i když je tam jeden důležitý   záběr, který úplně otáčí pointu, přesto   bych se bez toho obešel).
Suma sumárum   rozhodně Nevinnost doporučuji, ať už pro   výše zmíněné, nebo i pro herecké výkony   Geislerové, Munzara ("Jakub Sklář"),   Vetchýho...
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.3.2011
Snímek Nevinnost je dílko u kterého mám   problém přijít na to, proč byl natočen.   Předpokládám, že každý film má vždy   nějaký účel – propaganda, pobavit,   vystrašit, zaujmout, popsat, poučit,   experimentovat nebo se jedná o skutečné   umění. Tento Hřebejkův psychologický film   padne do průměru.
Sledujeme zde v podstatě   dva paralelní příběhy jejichž smutným   hrdinou je jeden úspěšný lékař z   rehabilitace. Nikomu bych to nepřál, ale stát   se obětí křivého obvinění či justičního   omylu se člověku může stát snadno. Tento film   může být zajímavý tím, že skutečně   paralelně sledujete příběhy dva, aniž byste   si to hned uvědomovali.
Luděk Munzar se tímto   snímku, když nepočítáme některá televizní   dílka, se vrací před filmovou kameru.   Nejlepší známku za herecký výkon by si zde   zasloužil Hynek Čermák za roli policisty Ládi.   Při své práci policisty na mravním oddělení   se setkává i s obrovským svinstvem a přesto   zůstává vyrovnaný. Jeho postava policisty   vlastně v minulosti pracovala jako psycholog.  
Závěrem si dovolím poznámku k jedné situaci   z příběhu a proto hned varuji, že tím mohu   prozradit jednu z point vývoje děje. Vlastně ta   poznámka je dotazem. Jak může v praxi   čtrnáctiletá žába zjistit adresu bydliště   ošetřujícího lékaře? Znáte snad i vy, jako   pacienti, adresy bydlišť svých lékařů z   nemocnice? Proto se mi zdálo divné, že by malá   Olinka jednoho krásného dne navštívila byt   svého lékaře a prohlížela si jeho interiér.
prediger
Hodnocení:
Přidáno: 25.1.2011
Kde je hranice mezi vinou a nevinou. Touhou a   chtíčem? Film ukáže, co může potkat   kohokoliv znás a je jedno jaké funkce   zastáváme, či jaké rodinné zázemí máme.   Pokud nad filmem přemýšlíte ještě několik   dnů po shlédnutí. Musel vás imponovat a   musíte být tím, komu film něco dal (možná i   vzal :-)). A to se stalo mě. Jenom jednu   poznámku k poslední půlhodině. Chápu, že to   muselo být dramatický. Ale ten pobyt na   Mácháči byla pro mě neskutečná nuda.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih117929minih117929Lidé zítřka (2013) [TV seriál] 
The Tomorrow People n
minih14902minih14902Okno z ložnice (1987) 
The Bedroom Window n
minih13772minih13772Nebezpečné pády (1994) 
Terminal Velocity n
minih41991minih41991Gympl (2007) 
Gympl n
minih100177minih100177The Case (2011) 
The Case n
minih27646minih27646O hajném Robátkovi a jelenu Větrníkovi (1977) [TV seriál] 
O hajném Robátkovi a jelenu Větrníkovi n
minih9814minih9814Jurský park (1993) 
Jurassic Park n
minih48676minih48676Cizí zásah (1956) 
Foreign Intrigue n
minih59807minih59807Crazy Heart (2009) 
Crazy Heart n
minih16818minih16818Pozor, straší (1938) 
Pozor, straší n


Hodnocení:n12345678910
TK filmu Nevinnost 7.1.2011 Anna LinhartováTK filmu Nevinnost 7.1.2011 Anna Linhartováz premiéry Jitka Asterová a Anna LinhartováTK filmu Nevinnost - Luděk Munzar 7.1.2011
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178299

Poslední komentáře

Útěk do bezpečí (1955)

Útěk do bezpečí
Průměrná westernová   podívaná s né moc   výrazným hereckým   obsazením,na začátku   krátká přestřelka a potom   už nijak zvlášť záživná   podívaná.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratta v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10