Duben
ohodnotit

Nekonečný příběh 2

The Neverending Story II: The Next Chapter

Další název:
The Neverending Story 2; Die unendliche Geschichte 2: Auf der Suche nach Phantásien
Rok:
1989
Délka:
90 minut, 86 Německo
Premiéra v ČR:
18.12.1992
„Nová dobrodružství malého Bastiena v zemi Fantazie.“

Obsah filmu Nekonečný příběh 2

 
Bastian je chlapec s bohatou fantazií, jediné, co nedokáže překonat, je strach ze skoku do vody. Po smrti matky si jeho otec našel přítelkyni, a protože s ní tráví mnoho času, bývá Bastian často sám doma. Rád navštěvuje antikvariát pana Koreandera. Jednoho dne upoutá jeho pozornost kniha Nekonečný příběh, kterou už před lety četl. Knížka jako by na něj promlouvala a prosila ho o pomoc. Jakmile se do ní začte, příběh v jeho očích znovu ožívá a chlapec se už podruhé stává jeho součástí. Bastian musí zachránit pohádkovou císařovnu a její říši před Prázdnotou. Má i tentokrát mocného soupeře, zlou královnu Xaiyde, která dokáže krást jeho...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
George MillerGeorge Miller  
hraje:
Thomas HillThomas Hill.....knihovník pan Koreander [61]   
Jonathan BrandisJonathan Brandis.....Bastien Bux [13]   
Kenny MorrisonKenny Morrison.....Atrej [14]   
Clarissa BurtClarissa Burt.....Xaida [30]   
Martin UmbachMartin Umbach.....Nimbly [33]   
Alexandra JonesAlexandra Jones.....Dětská císařovna   
John Wesley ShipJohn Wesley Ship.....Barney   
Claudio ManiscalcoClaudio Maniscalco.....Lavaman [26]   
Rob MortonRob Morton.....role neurčena   
Andreas BorcherdingAndreas Borcherding.....Mudwart [32]   
Birge SchadeBirge Schade.....Windbride [24]   
Helena MichellHelena Michell.....maminka [25]   
Chris BurtonChris Burton.....Tři tváře   
Patricia FuggerPatricia Fugger.....přadlena [27]   
Ralf WeikingerRalf Weikinger.....Mudwart [33]   
Colin GilderColin Gilder.....Rockbiter jr.   
scénář:
Karin HowardKarin Howard  
námět:
Michael EndeMichael Ende.....román "Příběh, který nikdy neskončí", 1987, také jako "Nekonečný příběh" (Die unendliche Geschichte, 1979) [59]   
hudba:
Robert FolkRobert Folk  
kamera:
David ConnellDavid Connell  
střih:
Peter HollywoodPeter Hollywood  
Chris BlundenChris Blunden  
  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
Interama
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Stereo
 
 
Přístupno:
od 7 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Nekonečný příběh 2 >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Máša13
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 6.8.2023
Tak to byl hodně slabý pokus o navázání   úspěchu jedničky. Od námětu, scénáře,   výpravy, výběru herců a jejich výkonů po   snad úplně všechno...Dost to připomínalo   studenský film podpořený ne úplně dobrým   dabingem.
martin.stusak.9
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 9.12.2013
Úspěch snímku vždy láká natočit   pokračování, což se týkalo i vynikajícího   Nekonečného příběhu. Jenže to dopadlo   nadmíru tragicky. Vznikla vzorová ukázka, jak   nemá vypadat návaznost a touha vytřískat s   námětu další peníze. Levnost a naivita z   výsledku doslova září a budí úsměv.   Jednoduchý příběh už tak neokouzluje a tytam   jsou dramatické, či citové momenty, u kterých   jsme tak tajili dech. Vzniklo zcela zbytečné   dílo, které ničí představy o říši fantazie   a roztomilost jejích obyvatel.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.10.2013
Chlapec Bastien se opět vrací do Říše   Fantazie, které hrozí nebezpečí od zlé   Xaiyde, která ovládá sny a pohádky a nastoluje   prázdnotu ve Fantazii. Bastien pomáhá vládkyni   říše a zachraňuje ji před zničením. S   pomocí chlapce Atreje, psa Falca a Kamenožrouta   odolá všem úkladům Xaiyde a svět zachrání.   Klasická dvojka je o dost slabší než   jednička.
mildaaxe
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.1.2013
Základní chybou tohoto snímku je, jak už to u   mnohých pokračování úspěšných filmů   bohužel bývá, je skutečnost, že vůbec   vznikl. V zásadě nemám nic proti   pokračováním - pokud mají (nejlépe též   původní) autoři po ruce kvalitní scénář,   původní obsazení a také nesmím zapomenout na   dostatečné finanční prostředky (u fantasy   žánru je to více než potřebné). Po   shlédnutí tohoto sequelu mám takový pocit, že   nic z výše vyjmenovaného tvůrci neměli.  
Začnu u výpravy, kostýmů, efektů...   Zatímco o pět let starší bratříček mě   nadchnul i po pětadvaceti letech krásným   pohádkovým světem plným nejrůznějších   fantastických stvoření a několika úchvatnými   sceneriemi, jeho následovník předkládá pouze   z povzdálí viděnou Slonovinovou věž,   ucházející Stříbrné město s naprosto   nezajímavými obyvateli a pak staré známé -   hrdinu Atreje v nové (mnohem horší) inkarnaci,   rychlodraka Falka a naprosto zbytečného   Kamenožrouta. A potom tu jsou ještě   neuvěřitelně levně působící Giganti,   tuctová čarodějnice (no...občas jí to docela   sluší :-) a otravná postavička jménem Nimbly.   Prostředí jsou velmi chudá, nezajímavá a je   jich překvapivě velmi málo. K tomu musím   zmínit ještě některé nepříliš povedené   speciální efekty a průšvih začíná...
Co se   týče hereckého obsazení, tak   předcházejícího dobrodružství se zúčastnil   snad jenom ne až tak podstatný knihovník   Koreander. Což je opravdu špatné...Přitom   nepopírám, mladý Jonathan Brandis má díky   zářivě modrému pohledu nakročeno dobře,   nové Atrejovo zjevení nepotěší, ale není   vyloženě rušivé, chce si to na nově obsazené   hrdiny jenom zvyknout...Jenomže proč vlastně,   když mi vůbec nepřirostli k srdci? Průšvih   pokračuje.
A za to může právě scénář,   potažmo příběh vůbec. Pokud jste viděli   jedničku, tak víte, co opět postihlo říši   Fantazie. Místo hrozné Nicoty je to nyní   děsuplná Prázdnota. Ach, ta invence, byl jsem   skutečně až neskutečně dojat! To by však   nebylo nejhorší. U dobrodružného příběhu   tohoto typu se potřebuji s hrdinou alespoň   trochu sžít, ale v případě Bastiana se mi to   vůbec nepovedlo. Promiňte, že to tak řeknu,   ale ten kluk se chová tak trochu jako debil. Tedy   pokud tím jeho jednáním tvůrci nechtěli   říct, že desetiletý chlapec, který přišel o   matku jí začne hledat v prvním stvoření   ženského rodu, které se objeví v jeho   blízkosti (a vůbec mu nevadí, že se snaží   zlikvidovat celý svět Fantazie i jeho   samotného). Ok, ale co potom to jeho neschopnost   si sundat opasek neviditelnosti, když ho   nevidí?! A potom to dementní stavění schodů   skrze Orin. Proč je, d pr... staví po jednom?!   Pokud byly nápady na přání vyčerpány, měly   udělat menší zásobník na Bastienovi myšlenky   a tento nemusel působit jako retardovaný.   Průšvih tedy stále pokračuje.
Navíc se to   všechno děsně táhne, přitom je to naprosto   přímočaré a žádné vedlejší linky se zde   neobjevují, v podstatě se, narozdíl od   originálu nedočkáme ani žádného velkého   putování - jedna jízda na Falkovi a jsme v   hlavním sídle zlodcery (sestry zlosyna), 5ti   sekundové putování a jsme opět ve   Stříbrném městě (a kam se vlastně poděla   všechna ta kyselina?!). Ach jo, průšvih je   dovršen.
Přesto je tu pár maličkostí,   které mi brání, tento snímek úplně   zavrhnout. Předně je to celkem svižně   odsýpající finále, otec čtoucí si synův   příběh (a to jeho noirové vyšetřování, kam   se vlastně poděl...to byl vtip:-) vražda   přítele, včetně následné výměny jeho   života za vzpomínky na matku (nejsem žádný   sadista ale přeci jenom - to se přece v dětské   fantasy, navíc kladnému hrdinovi, asi moc často   nestává) a potom jeden fakt, který mi brání   býti objektivnějším - tuhle věc jsem viděl   od svých cca 6ti do 12 - 14 let alespoň   desetkrát a vždy se dobře bavil. Dnes se mi   hůře chápe proč, ale možná je to zčásti   tím, že dětská fantazie dokázala té filmové   Fantazii leccos odpustit, což mé vědomí,   zastřené každodenními problémy a starostmi   už dnes zřejmě nezvládá...
LenC2
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.8.2009
Opět se mi potvrdilo , že někdy by druhé   díly neměli ani vzniknout díky možnosti   nepřeberné množství fantazie, kterou toto   téma fantasy nabízí by se daly dělat větší   filmy a v tomto pokračovaní mi ani nesedl   Bastien , kterého hrál Jonathan Brandis .   Jednička byla zajímavá i pro dospělé , ale   dvojka je jen pro děti.
JanaOss
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.12.2008
Nekonečný příběh
Jde o druhou část pohádky pro větší děti.   Je zde naprostou jedničkou létající pes a   trošku přihlouplý kamenožrout. Ovšem děj se   mi moc nelíbí - je v něm trochu moc takového-   toho "bojím, bojím" Čekala bych   trochu lepší děj. Ale děti to mají rády a ne   jen ty mé. Z pozice dospělého říkám -   průměr, podle ohlasu mých děti - mezi 1 a 2
Martin79proqavqis
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.7.2008
No nevím...
Po vynikající jedničce průměrný film. Ne že   by to bylo vyloženě špatné, naopak, je to   docela koukatelné, ale už to prostě není   Petersen.
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.6.2008
Po výborném prvním dílu pouze slaboučký   průměr a pokus o další super hit.Tento díl   jsem viděla pouze jednou a úplně mi to   stačilo.Srovnávat s prvním dílem budu pořád   a podle toho tak vypadá i mé hodnocení.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih27776minih27776Gangy New Yorku (2002) 
Gangs of New York n
minih7966minih7966Grand restaurant pana Septima (1966) 
Le Grand restaurant n
minih44694minih44694Bestie z hlubin (1989) 
Sangue negli abissi n
minih29239minih29239Šílená jízda (1997) 
Drive n
minih103056minih103056Thompsonovi: Hlad po krvi (2012) 
The Thompsons n
minih142468minih142468Zhasni a zemřeš (2016) 
Lights Out n
minih137349minih137349Popelka naruby (2014) 
Midnight Masquerade n
minih32389minih32389Babička je ráda (1978) [TV inscenace] 
Babička je ráda n
minih24597minih24597Půl domu bez ženicha (1980) 
Půl domu bez ženicha n
minih118747minih118747Protiproud (2013) [TV film] 
Jet Stream n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Nekonečný příběh 3 (1994)

 Nekonečný příběh 3 (1994)
Nekonečný příběh 3 n
The Neverending Story III.
Žánr: rodinný / dobrodružný / fantasy / pohádka
Země: Spolková republika Německo
Režie: Peter MacDonald

(pokračování)

Nekonečný příběh (1984)

 Nekonečný příběh (1984)
Nekonečný příběh n
Die unendliche Geschichte
Žánr: rodinný / dobrodružný / fantasy / drama / pohádka
Země: NSR / Spojené státy americké
Režie: Wolfgang Petersen

(pokračování)

casperworld.com Jonathan Brandis John Wesley Shipkamenožroucké dítě + Kenny Morrison + Jonathan BrandisHelena Michell  + Jonathan BrandisJonathan Brandis
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376643
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10