Duben
ohodnotit

Mrtvý sníh

Død snø

Další název:
Dead Snow / Rød snø
Země:
Rok:
2009
Délka:
91 minut
„Nepokoušejte se okrást nacistické nemrtvé aneb kdo uteče, nevyhraje.“

Komentáře k filmu Mrtvý sníh

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 19
Robinson
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.5.2010
Atilla má pravdu, je to super   a docela netradiční ujetina.   Efekty nejsou zdaleka tak   strašné, jak se o tomto   filmu říká. Naopak, je to   zábava. První půlka je   opravdu trochu roztahaná, ale   já se stejně skvěle bavil.   Krví se nešetří,   končetin, střev a podobnýho   hnusu tam je dost, tak proč   ne :)
Aktualizace:   teď, když už jsem si aspoň   trochu nasledoval zásadní   zombie horory, můžu s klidem   říct, že je to parádní   film. Úžasné prostředí,   gore, masky, akce a hodně   nadsázky i humoru. Takhle   nějak si představuji pravou   zombie řežbu.
Faustka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.6.2010
"Za nic na světě se od   těch bastardů, nesmíte   nechat kousnout"...dobrá   rada od někoho, kdo si mezi   prvníma na vlastní kůži   zažije překvapivou   porcovačku, ale i mnoho   jiných veselých momentů se   tady vyrojí...no, to klima je   přesný, okamžitě mi z toho   chytla pořádná kosa a   nebylo to jen vinou   nacistickej   ultra-zombíků(uniforma jim   sekne), v jejichž taktice   likvidace, nebyla naprosto   žádná chybka,   vždyť..." v jednotě je   síla "... a na takovou   vydrezůrovanou smečku, je   potřeba mít trochu toho   šrotu v makovici, ale někdy   ani to nepomůže...a potom je   třeba použít těžší   kalibr, vlastní   svaly(např.)... a nějaký ty   zbraně, co jsou zrovna po   ruce... a ta kadibudka(plná   hoven...vcuc)... ty brďo,   třesu se ještě teď...no,   ale jinak tenhle severskej   kousek nabitej po víko   různejch lidskejch   chuťovek...ble,ble... sem si   patřičně užila... proto by   neuškodil nějakej zmraženej   nášup...a už si to   fičí...uaau...
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.1.2019
Studenti medicíny vyjedou do   hor lyžovat a ocitnou se   před hrozbou vskutku   nevídanou. Ze zasněžených   zákoutí na ně   bezmyšlenkovitě zaútočí   nacističtí zombie. Ano,   zombie v uniformách   německých nacistických   vojáků. A bezmyšlenkovitě   na to kouká i divák a   říká si: “ Co to sakra   zase je?” Zhola nic. Jen   norský snímek dělající si   legraci z teenagerovských   slasherů. Nakonec, už na   začátku příběhu se jedna   z postav zmiňuje o těchto   hororech, ve kterých vždy   skupinka mladých dojede   někam, kde není mobilní   signál a kde se následně   začnou dít věci. Věci   vskutku smrtelné. Hororový   znalec striktně pozná motivy   použité ze snímků ´Pátek   13.´, ´Brindead - Živí   mrtví´, a nebo ´Evil   Death´. Tvůrci tak v   podstatě  tyto filmy citují   a doufají, že to diváka   pobaví. Jenomže bez   znalostí oněch zmíněných   filmů to bohužel prostě   nefunguje jak by mělo, což   je škoda. Nápad je to totiž   dobrý. Gore scény jsou   samozřejmostí, ale nejedná   se o nějaké novodobé CGI   efekty. Prostě stará dobrá   vizuální práce, což je   sice znát, ale na takový   film je to víc než vhodné.   Jedná se tedy o zombie film   neberouc se v žádném   případě vážně, s   příjemnými postavami,   unikátními zombie.   Atmosférou se však kupodivu   drží zlatého středu,   takže může u diváků   dojít ke sporu, jestli měl   být koncept realizován více   do komedie či více do   děsivého slasheru. Ale o to   asi tvůrcům šlo.
terule
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.4.2011
Dlouho jsem se u hororu takhle   nenasmála. Chvílemi jsem   nevěděla, jestli se   nedívám na parodii. Je to   povedená kombinace napětí a   legrace
Atilla2009
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.12.2009
náhodou
ať si říká kdo chce, co   chce, je to sranda.   Netradiční ujetý horor,   komu se nelíbí, ať jde do   klubu náročného diváka.Na   pobavení a odreagování -   správná ujetina.
Pitryx
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.3.2016
Tohle je gore podle mého   gusta. Takže je jen škoda   litovat nudného úvodu,   vyprávění a poté chvilky   hluchoty. Ovšem pak to už   opravdu stojí za to. Nevadí   ani občasné chybičky.
261972
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.12.2013
"Mrtvý sníh" je   bláznivá horrorová zombie   komedie! :-D (ne já si   nedělám srandu to byste   museli vidět ;-) ) Zombie   naprosto kouzelní (ha ha já   vím), ale mě se náhodou   líbily! Vážně! Jinak   scény nepůsobily   strašlivě. Líbila se mi   krev, která vytékala   zombíkům z pusy a později i   obětem ;-) Byla krvavě   rudá! :-D No každopádně   scény byly nejlepší.   Nevím, ale asi je to tím,   že režisér má na svým   kontě parodii "Kill   Buljo" :-D Úplně   nejlepší byla chvíle, kdy   zombík kousnul oběť (muže   ;-) ) do ruky. Ten si ji   komicky uřízl motorovkou   (byla to blbost už by   doopravdy dávno vykrvácel   jenže on byl v   "poho" ) Pak   přišel můj záchvat smíchu   a ten zombík ho kousnul znovu   jenže... Přímo mezi nohy!   :-D Výraz toho chudáka, kdy   nevěděl, co dělat, byl až   smutný! :-D Jak jinak?   Prostě a jednoduše jsem se   hodně bavila! :-D Myslím si,   že to byl ten nejvtipnější   zombie horror (ten režisér   opravdu ví, co lidi baví ;-)   ) Konec byl taky povedený   (neprozradím, ale naznačuje,   že bude pokračování ;-) )
hledaseniki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.7.2014
Død snø
Měli jsme tu zombie v mnoha   podobách, ale myslím, že   jako nacisty ještě ne.   Mrtvý sníh se v mnoha   ohledech jeví jako totální   propadák, ale přesto opak je   pravdou, milovníci The   Walking Dead si možná   nepřijdou na své, ale   rozhodně se neurazí.   Klasická zápletka - banda   tentokrát budoucích doktorů   se vydává do horské chaty,   kde si namísto sexu a chlastu   užijí společnosti nácků.   Originalita a svěžest   tomuhle filmu nechybí přesto   to chtělo vylepšit daleko   víc, létající vnitřnosti   zapadající do sněhu jsou   sice fajn, ale od severského   filmu jsem čekala daleko   víc. Režisér je zřejmě   velký fanoušek Raimiho,   Lesního ducha, což mu   nemůžu mít za zlé, ale   chtělo to trochu přitlačit   na pilu. Co mě naopak velmi   překvapilo byla skvělá   hudba a párkrát jsem se i   pobavila, což by měl být   asi hlavní předpoklad   komedie.
Velké   zklamání se sice nekonalo,   ale nadšené jásání také   ne, třeba příště, tedy v   druhém díle.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.1.2013
DOD SNO-Návrat oživlých nazi zombies
Ze začátku se toho moc   neděje, pak začne stoupat   napětí a objeví se první   oběti, no a pak je to docela   slušná GORE řezničina:-))   Zajímavý nápad, s nazi   zombies, kteří jdou po   starém pokladu a parta   studentů jim v tom trochu   překáží:-))
T2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.1.2019
║Rozpočet $800,000║Tržby   USA $46,742║Tržby   Celosvetovo $2,194,020▐ veru   Tommy Wirkola je taký Nórsky   Peter Jackson, natočil   krvavý úlet s niekoľkými   dobrými nápadmi, teda   šťavnaté sústo /60%/
jardiv
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.11.2017
Zkřížení
Vloudil se k nám s   příchodem okluzní fronty ze   severu zajímavý norský   kříženec klasické   teenagerovské   vyvražďovačky s příběhem   o zombících. Na počasí to   vliv asi nemělo, co ale na   diváky?
No, nechápu   proč někdo u takovýchto   filmů hodnotí třeba   herecké výkony. V tomhle   případě přece nešlo   tvůrcům o nominace na   Oskary, ale o to abychom se   my, konzumenti spotřební   zábavy pobavili! A jak se jim   to povedlo? Hm, taknějak   napůl. Začátek se moc   neliší třeba od Pátku 13,   Vřískotu a jejich   derivátů. Bejt rejžou,   vrazil bych tam naopak hned v   prvních minutách něco   pořádně šokujícího,   abych zhýčkalého diváka   navnadil – mám totiž   obavu, že dost z vás po   půlhodince znuděného   koukání stoplo přehrávač.   A to si film určitě   nezaslouží.
Už jenom   proto, že se tu hýří   zvrhlými nápady, jak co   nejoriginálněji zbavit   života nejen vřískající   omladinu, ale taky ty nebohé   zombíky! Ti naštěstí znovu   a znovu vstávají jako noví   bojovníci.
Rozjezd   tomu však vůbec   nenapovídá: prostě se   seznamujeme s partou mladých   studentů medicíny, co si   vyrazila na prázdninový   výlet do hor. Na místě se   jim potom dostává varování   od starousedlíka, z čehož   si samosebou nic nedělají.   Alespoň do chvíle,   než...
Než začne ta   pravá, krvavá jízda. A to   mi věřte, ne nadarmo má na   sobě jeden z protagonistů   tričko s plakátem filmu   Braindead...
P.S.: Co   myslíte, když upíra   nezastaví vztažený kříž,   bude na nacistického zombie   platit vztažený srp   zkřížený s kladivem?
PORTER
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.4.2016
Ze začátku nic moc ,podobné   jako spousta vyvražďovaček   ,parta mlaďochů se vydá na   horskou chatu užít si   volna,ještě první oběť   nic moc ale pak to začne být   ulítlé nejdřív sex v   kadibudce a pak se toho   esesáci dají,ten tlusťoch   byl dobrej triko Braindead a   zombie esesák mu roztrhnul   hlavu na půl.Některé scény   docela vtipný.
peginka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.9.2019
Neurazí, ale ani moc   nepobaví. Je fakt, že na   konci jsme se už smáli, ale   jinak... předvídatelné.   Nicméně - stojí za to film   vidět, perfektní masky, a ty   litry krve!!! (hahaha) Ale   jo... dá se to.
jarocefa
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.11.2009
blbost
Viděl jsem hodně blbostí,   ale něco jako je tento film   ještě ne. Konec filmu je   znám už na začátku a   zbytek filmu je jen krvavá   lázeň. Jediný co mě trochu   zaujalo jsou efekty.
Agostino
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.11.2009
Začiatok, ako väčšina   filmov z tohoto žánru.   Slabý námet, ešte slabší   scenár, navyše to nemá   žiadny dej, ktorý je   nezáživný a nudný,   herecké výkony sú tu na   podpriemernej úrovni, čo sa   týka špeciálnych efektov,   škoda tu aj niečo   komentovať. Najlepší na   celom filme je len ten sneh a   prostredie, kde sa nakrúcal.
thejduk
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.7.2014
Skupina studentů a skupina   zombie-nacistů, to je dost   nevyrovnaný boj, ve kterém   je povoleno všechno, ale to   spíše beru jako parodii než   skutečný horor, Plno   hororových klišé, chybí   jakákoliv nápad, i ponurost   typická pro horory   severského typu. S Hitlerem   jako velitelem jedntky by to   byla docela pecka - to myslím   samozřejmě ironicky.
Xpojntman
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 10.9.2015
Dead Snow málodchaplný horor   od 30letého Tommyho Wirkola,   jež je teprve na svém   začátku. Musím napsat, že   jsem k němu přišla jako   slepý k houslím. Než jsem   zjistil, že to je zas   komediální hororový žánr   nevědoucí do čeho lezu. Tak   mě napadala myšlenka z   kterého castingu vybrali tak   dementní herecký komparz,   naštěstí mi svitlo.   Originalitu to nezapře. Ale   osobně se přiznám, že   přestože horory jsou tak   trochu můj oblíbený žánr,   co se týká zombiků už jich   mám plné zuby. navíc je to   napůl bolševistická   propaganda.
radegaster
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 11.8.2015
Zombie nacisti
Mrtvý sníh disponuje nudnou   expozicí a zpočátku   působí jako seriózní   horor/slasher, přičemž v   tomto ohledu moc nefunguje,   neboť není schopen diváka   pořádně napnout, natož   vyděsit. S přívalem vražd   se zábavnost filmu trochu   zvyšuje, z hororu se najednou   stává jeho parodie a   přestože některé z mordů   jsou celkem nápadité,   klasikám typu Braindead nebo   Evil Dead se Mrtvý sníh ani   náhodou nevyrovná. Trvá mu   příliš dlouho, než se   rozjede a když se tak už   stane, není to až takový   nářez, jaký jsem si od   námětu se zombie-nacisty   sliboval. 30%
gabikazavacka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 10.12.2009
už ten názov je otrasný.   nejaký zombíci nemeckých   vojakov na vraždia skupinu   študentov. To by som už   radšej z toho urobila   parodiu.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih11458minih11458Lidé z maringotek (1966) 
Lidé z maringotek n
minih14954minih14954Omen IV: Procitnutí / Přichází Satan - Procitnutí (1991) 
Omen IV: The Awakening n
minih50625minih506252 blbouni v Paříži (2007) 
Seuls two n
minih17623minih17623Pyramida boha slunce (1964) 
Die Pyramide des Sonnengottes n
minih85625minih85625Plán útěku (2013) 
Escape Plan n
minih145472minih145472Manžel na hodinu (2016) 
n
minih41761minih41761Bláznivá olympiáda (2005) 
The Ringer n
minih39314minih39314Vánoční skřítek (2003) 
Elf n
minih6701minih6701Domino (1989) 
Domino n
minih44296minih44296Boj po vítězství (1972) 
Boj posle pobedy n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý (2014)

 Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý (2014)
Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý n
Død Snø 2
Žánr: komedie / horor
Země: Norsko / Island
Režie: Tommy Wirkola

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Bydlet jako... na houbách

14:00 - 14:30

20 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

ČT2 - Okavango - řeka snů

13:35 - 14:30

45 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

13:35 - 14:30

45 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:25 - 14:30

55 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190591
Osobností: 697894
Fotografií: 764078
Plakátů: 376735
Obsahů a biografií: 178318

Poslední komentáře

Strážmistr Topinka (2019) [TV se...

Aj na konci sveta sa niečo deje

Strážmistr Topinka
Seriál vychádza z Doktora   Martina, ktorý sa tu   sporadicky mihne. A aj keď v   origináli Topinka nebola moja   najsympatickejšia postava,   více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 7 / 10

Ukradené auto (1999) [TV epizoda...

Ukradené auto
Otec Ericoj veme klíčky od   auta kvůli škrábanci a že   není zodpovědný a tak Kelso   sežene jiné auto, ale to je   údajně kradené, tak celá   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

O těle a duši (2017)

O těle a duši
Musím se přiznat, že v   maďarské kinematografii mám   určité (a ne malé) mezery,   ale tuhle podívanou bych si   troufl doporučit každému   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Romantický víkend (1999) [TV epi...

Romantický víkend
Jede se na chatu, ale Kelso se   líbá s jinou holkou a tak ho   tam sebou Jackie nechce, ale   potom jí Kelso chybí. Eric   se dává dohromady více s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Vánoce (1998) [TV epizoda]

Vánoce
Správně "praštěnej" díl,   jede to vpřed, střídají se   situace a hlášky a scénky   jsou některý mimořádně   povedený, bavěj všichni,   ale super je Kelso hlavně u   kradení stromečku:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10