Duben
ohodnotit

Království

The Kingdom

Další název:
Kráľovstvo
Rok:
2007
Délka:
110 minut
Premiéra v ČR:
11.10.2007
„Jak zastavíte nepřítele, který se nebojí zemřít?“

Komentáře k filmu Království

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 21
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.7.2008
Až na Jennifer Garner, která   prostě neumí hrát a víc   než do filmu se mi hodí na   stránky Playboye nebo Maxima,   byl film skvělej bez jediný   výčitky. Jasně, trochu   vyzdvihoval Američany nad   Arabama, ale na to jsme snad   už všichni zvyklí z   večerních zpráv a filmu to   naopak ještě přidává.   Bezvadnej biják plnej   promakaný akce. Vřele   doporučuji.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.11.2011
Dobře natočený snímek na   současné politické dění,   který pak měl hodně akční   druhou část a trochu   přehnanou, ale super   podívaná jen na konci po   bitvě se jedna z hrdinek   snaží pomoct raněným   kteří je málem zabily a   tohle mě maličko vadilo, ten   správňáckej Americkej smysl   pro férovost, jinak snímek   mohu vřele doporučit.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.2.2008
Musím uznat, že od filmu   jsem očekával opravdu hodně   a rozhodně mě nezklamal. Ale   ani nepřekvapil. Dostalo se   mi precizně natočeného   thrilleru s velice dobrými   herci a skvěle natočenými   akčními scénami. Nejedná   se o akční jízdu jak by se   mohlo zdát z ukázek ale o   thriller, který se zabývá   ožehavým tématem   světového terorismu. Film   není dlouhý a plyne v   poměrně rychlém tempu a   nestane se aby se u něj   divák nudil. Tvůrcům se   naštěstí povedlo vyhnout se   většímu počtu patosu ale   samozřejmě se ve filmu v   menším množství vyskytuje.   To se však dalo od daného   tématu čekat. A když už se   konečně dostane na tu akci   je natočená opravdu velice   dobře a dalo by se říci,   že vypadá docela autenticky.   Takže jak už jsem psal na   začátku film mě nezklamal   ale rozhodně mě ani nesrazil   do kolen. Peter Berg si po   pohodovém akčňáku   "Vítejte v   džungli" ukrojil veliké   sousto ale poradil si s ním   více než dobře. Jsem   zvědav na jeho další   projekty.
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.5.2008
Vynikajuci film posobiaci   velmi autenticky a bez   zbytocneho   prikraslovania.Clovek skutocne   veri,ze by sa nieco podobneho   mohlo stat a konflikt dvoch   svetov-kultur posobi velmi   hodnoverne.Jamie Fox je   vyborny,hudba uzasna.Jedinou   chybickou na krase je   zakomponovanie Jen Garner do   filmu.Tu je realita trosku   inde-nie je mozne,aby clenom   vysetrovacieho teamu bola zena   vzhladom na velmi citlive   miestne pomery.Ta by svojou   pritomnostou situaciu skor   komplikovala a bola doslova   pritazou.Okrem ineho jej   herecky vykon bol pomerne   slaby a jedine na co sa zmohla   bolo vytrcanie prsnikov z kaki   uniformy.Za toto faux pa bod   dole.Celkovo vsak jednoznacne   doporucujem!
jirry
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.1.2010
Možná je 6/10 příliš   přísné hodnocení, ale na   mě film nepůsobil jako   nějak hluboké zamyšlení   nad problémem terorismu.   Prostě jen střílečka s   nesmyslně rozvleklým   úvodem. Naivní   zjednodušující zkratky,   počínaje   "vydíráním"   Saudského velvyslance až po   úspěšnou návštěvu u   prince, působí jako   kouzelná mávnutí proutkem a   lacině tak posuvají děj   dál. Hollywoodsky   přeslazený konec všemu   nasadil korunu.
Cash89
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.7.2008
Musím uznat, že od filmu   jsem očekával opravdu hodně   a rozhodně mě   nezklamal…Ale ani   nepřekvapil…Dostalo se mi   precizně natočeného   thrilleru s velice dobrými   herci a skvěle natočenými   akčními scénami…Nejedná   se o akční jízdu jak by se   mohlo zdát z ukázek ale o   thriller, který se zabývá   silným tématem - světového   terorismu…Film není   dlouhý a plyne v poměrně   rychlém tempu a nestane se   aby se u něj divák   nudil…To, co nám tvůrci   předváděli v prologu, tak v   závěru dovedli k   dokonalosti…Peter Berg se   postavil proti proudu a v   jednoduchém příběhu bez   nepředvídatelných zvratů   odvážně a chytře ukazuje   paradoxy dvou rozdílných   světů…Bohužel ale právě   díky tomu, že si je vědom,   čím se tento film liší,   strká některé myšlenky až   příliš okatě do   popředí…Možná chce   pomoci divákům, kteří by   si hned nedali dvě a dvě   dohromady a režiséra by tak   mrzelo, že podstata námětu   nebyla vymačkána do   poslední kapky…Trochu mi to   dějem připomínalo celkem   povedenou Syrianu, která   poukazovala poměrně na   stejný problém…Na závěr   chci říci že po shlédnutí   tohoto filmu jsem rád že   žiji na klidném místě, kde   lidem v mém okolí nehrozí   bombový atentáty…Jinak   perfektní role Jamie Foxx,   Chris Cooper, krásná   Jennifer Garner…Rád se k   tomuto filmu vrátím…
decepticon
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.7.2012
Tak nebolo to spatne ale   prislo mi to akoby nedokoncene   - vacsinu filmu brblali o tom   co a ako sa stalo [co je v   poriadku] ale ten koniec bol   na moj vkus neuspokojivy.

/19.7.12/ cz dab   Tvůrčí skupina Josefa   Petráska 2008 [pip]
Akana
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.2.2011
Američtí machři učí   zaostalá saúdská nemehla   jak se vyšetřuje   teroristický útok. Nechybí   tradiční porce sentimentu,   ideologická polarizace je   taky jasná. Tedy byla by,   nebýt posledních dvou vět,   jejichž snaha o relativizaci   ale po mém soudu přichází   s křížkem po funuse. Aby   měla nějakou váhu, musel by   pro ní existovat nějaký   širší podklad už v   průběhu filmu. A tak   nejsvětlejším momentem je   závěrečná půlhodina,   která je brilantní akční   jízdou. Ani už dost   profláknutá třesoucí se   "dokumentární"   kamera jí sice nedodává na   důvěryhodnosti, ale z   formálního hlediska nemá   chybu. Pokud ovšem někdo   doufá, že se dozví něco o   příčinách terorismu, jako   obvykle zapláče.
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.4.2008
Kvalitní a napínavý film, s   dobrými herci a slušnými   hereckými výkony. Zajímavý   děj filmu, s velice dobře   zvládnutou závěrečnou   scénou.
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.11.2011
Nebýt až nechutného patosu   v podobě amerického   vlastenectví a hrdinství,   jednalo by se o skvělou   akční podívanou. Škoda a   nemalá!
Clockwork
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.12.2007
Docela zajimave zpracovanej   thriller na vecne tema USA a   zeme 3 sveta.Celkem slusne se   rozvijejici tempo je ovsem po   chvili vystridano tou nudnejsi   a vleklejsi casti. Ovsem akce   na sebe nenecha dlouho cekat   to snad ani neni v zemich s   teroristickejma bunkama v   kazdym druhym baraku mozny.   Takze napeti,akce,hromada   mrtvol a americke zaujeti pro   vec v tomhle filmu urcite   nechybi.
ValaMalDoran
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.1.2008
Tak po dlouhé době jsem se u   filmu nenudila. Koho zajímá   dnešní situace v arabských   zemích,kde sebevražedné   atentáty jsou na denním   pořádku,tak mu tento film   doporučuji.
Warden
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.12.2007
Vynikající thriller s přece   jen trochu nudnější první   půlkou.Druhá mě ovšem   přibila ke křeslu.......
Sparta33
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.2.2009
Luke
Výborně pojatý film!!Mě   osobně se líbil hodně!! Je   to výborně natočené. Jde   tady hlavně o pohled do dvou   naprosto odlišných kultur.   Výborné drama a podle mě by   se měli lidi konečně   zamyslet nad tím co občas   dělají a k čemu to všechno   vlastně je!!! Ale obávám se   že se to nestane!!
pakacka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.10.2007
Původně jsem chtěla dát o   hvězdičku víc, ale druhý   den po zhlédnutí jsem   zjistila, že to ve mě   nezanechalo takový dojem,   který by si   osmihvězdičkový film   zasloužil... škoda
Salám
Hodnocení:
Přidáno: 17.7.2015
Vlastenectví a sračky
Bohuźel, když Američani   natoćí film s podobnou   tématikou, je průběh vcelku   jasný. velké vlastenectví.   FBI podniká   "nepopulární"   kroky. Proč? Pro dobro   vlasti. Pro dobro USA šlapou   členové FBI proti   proudu.....no nevím teda.
Tým   "specialistů" jede   vyšetřovat bombový útok v   Saudské arabii -resp. jede   ukázat místním, jak se to   má dělat. NEchybí   frajerská gesta se   žvýkačkou v ústech - vy   jste nuli a my vám ukážem,   jak se to dělá :)
Nikdo je tam nechce,   avšak i přesto oni   odvádějí svoji práci na   200%. Ha ha! Jakmile to   prokouknete, ztrácí celý   film smysl.
Je to až   děsivé, jak film na   základě předpojatých   vlastností(muslim =   snědý,kruhy pod očima,   kriminálník na první   pohled. Američan = namakanej   fešnej Černoch s černyma   brjlema se zlatýma   obroučkama) vybízí k   rasismu a nesnášenlivosti.   Přiom pravda byla řečena   hned na začátku - KATAR=   NEJVETSI ZÁSOBÁRNA ROPY,   USA=NEJVETŠí SPOTŘEBITEL   ROPY.....tak který z nich má   tendenci se bouřit? :)
Nechci soudit komenty, ale   jste pitomí, pokud jim to   žerete.
Amící   prostě pálí za   vlastenectvím(chápej ropou)   a štvou nás proti   muslimům.
Všimli jste   si, že nám ukazují, že   jsou i dobří muslimové?   Přesto pořád zachovávají   dominantní a submisivní   vzorec -   Američané=dominantní,   dobří   muslimové=submisivní.
Pamatuju doby, když se ve   filmu objevil černoch, tak ho   nakonci většinou zabili. Od   doby, kdy je prezident Obama   je to jinak. Teď jsou pro   změnu obětní beránci   muslimové
konwas
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.2.2008
Na film jsem se podival   jelikoz mam rad Jamieho Foxxe   a zaroven me zaujal   trailer.... Ovem mozna jsem   asi ocekaval vic. Film me uz   od zacatku moc nenadchl a   trochu jsem se pri nem   nudil....
rstetka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.3.2008
Velice dobrý film s pohledem   do arabského světa.Docela mi   dostalo,jak se museli děti   koukat na vraždění,vlastně   taky i dětí.
Necker3
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.6.2008
Super film...v niektorych   castiach trosku drsny, no aj   tak straaaasne super.....tyka   sa skutocneho zivota a   trapenia a strachu,ktory musia   ludia prezivat na vlastnych   zivotoch......clovek si   uvedomi,co ma a vie,ze u nas   mu nieco taketo nehrozi...teda   aspon v takej miere
ChewieDC
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Na to, jak si celé tři   čtvrtiny hrají na   ultrarealismus, tak poslední   koncovka je jak z jiného   filmu. Na řadu přicházejí   "filmové" náhody,   tklivé zpomalovačky (ač   víceméně fungují a   dojímají) a morální   poučení o zbytečnosti toho   všeho (ale na druhou stranu,   proč ne). Zbytek je ovšem   nářez.
m_shadow_m
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.6.2008
Naprosto špičkově   zpracovaný námět z   nekonečných témat -   terorismu. Film, který si na   nic nehraje, ale ukazuje v   plné nahotě, aká vlastně   může být pravda a jak   těžko se hledá na takovém   místě, jako je Saudská   Arábie. Z pohledu profíka   perfektně zpracované postupy   a taktiky vyšetřovacího   týmu, včetně finálového   vystopování a zabití   hlavního teroristy.   Vynikající !!!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih177165minih177165Spálit na prach (2017) 
Burn Out n
minih96731minih96731Strážci Galaxie (2014) [2k digital] 
Guardians of the Galaxy n
minih12076minih12076Marvinův pokoj (1996) 
Marvin's Room n
minih16321minih16321Policie (1985) 
Police n
minih41046minih41046O Rozárce a zakletém králi (1985) [TV inscenace] 
O Rozárce a zakletém králi n
minih31979minih31979Křeček v noční košili (1987) [TV seriál] 
Křeček v noční košili n
minih25005minih25005Pan Magor (1997) 
Mr. Magoo n
minih4689minih4689Brutální Nikita (1990) 
Nikita n
minih62802minih62802V síti CIA (2007) [TV minisérie] 
The Company n
minih136795minih136795Charlieho farma (2014) 
Charlie's Farm n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:10

22 minut již uběhlo
78 minut zbývá do konce

ČT2 - Vládci třetí říše

12:40 - 13:35

12 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:25 - 13:45

27 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

12:30 - 13:25

22 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10