Zari
ohodnotit

Komisař Maigret klade past

Maigret tend un piege

Další název:
Komisař Maigret líčí past; Il Commissario Maigret; Inspector Maigret; Maigret Lays a Trap; Maigret Sets a Trap; Woman-Bait / Maigret klade past (SK)
Žánr:
Země:
Rok:
1958
Délka:
116 minut
„Sériový vrah žen řádí v pařížských ulicích.“

Obsah filmu Komisař Maigret klade past

 
V uličkách pařížské židovské čtvrti Marais řádí vrah. V noci přepadává ženy, roztrhá jim šaty a pak ji zabije. Poslední případ se udál blízko místního řeznictví. Velmi snadno se nabízí první podezřelý – řezník, kterého k výslechu vytáhnou přímo z postele. Maigret záhy zjišťuje, že tenhle člověk nebude ten pravý. Maigret nastraží riskantní past. Do nočních ulic vypustí pár „volavek“, které mají zabijáka nalákat. Všichni jsou v pohotovosti, a přesto vrah znovu udeří.

Zdroj: ČT
Uvedeno v původním dabingu.

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Komisař Maigret klade past >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.7.2024
Tohle pro mne byla opravdu velmi jednoduchá   rovnice. Vynikající literární předloha   Georgese Simeona + geniální výkon Jeana Gabina   v hlavní roli + úžasná atmosféra, kterou dal   filmu Jean Delannoy = opravdu mimořádný   filmový zážitek. Víc k tomuto klenotu filmové   krimi skutečně nemám, co dodat!!!
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.2.2016
To co je u nás Rudolf Hrušínský jako major   Kalaš, je Jean Gabin jako komisař Maigret.   Mistrovské dílo detektivního noir filmu s   ukázkovou výslechovou lstí na dopadení   pachatele sériových vražd. Jean Gabin ho   ztvárnil přesně s vůlí sobě vlastní. Jeho   charisma vytváří naprosto nezapomenutelný   zážitek jak na poli filmovém, tak i   detektivního žánru. Silný konverzační   scénář dává všanc napětí a neutuchající   atmosféře. Kontrast černobílého obrazu   dodává tak úžasné obrázky, že by to barva   podobně neměla šanci zvládnout.   Nenapodobitelná klasika, kde se ve svých   začátcích mimo jiné objevili i pozdější   slavné francouzské herecké hvězdy jako třeba   Lino Ventura či Annie Girardot. Je příjemné je   vidět v daleko mladším věku než jak je známe   z pozdějších dob. Nevím jestli tomu tak je,   ale tento snímek má právo být zařazen do   zlatého filmového fondu.
Misantrop
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.7.2015
Kdo neudrží své emoce na uzdě, ten prohraje.   Komisař Maigret to ví, a tak stačí nalíčit   jen malou psychologickou past, aby se vždy   labilní zločinci sami do ní chytili a přiznali   se k svým bídným zločinům. V závěru   použije dokonce známý biblický trik krále   Šalamouna, jímž chytne na vějičku ze dvou   žen tu, která víc miluje svého milovaného   vraha, pro nějž je schopná i vraždy.   Všimněme si, že "pan Maigret", jak mu   posměšně říká vrah v anonymních dopisech, k   chycení a k usvědčení pachatelů nepotřebuje   ani žádnou pistolku z výbavy dnešních   filmových drsných "poldů", ale   zvládá rozřešit téměř celý případ   převážně psychologicky - a bez sprostých slov   a nadávek. Duch vždy vítězí nad hrubou silou   - alespoň ve filmu.
Erkul
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.1.2013
Souhlasím v mnohém s Argensonem, pouze se   domnívám, že by žádný z herců sám o sobě   nemohl podat špičkový výkon, pokud by k tomu   neměl v dané chvíli protihráče. Myslím si,   že to byl Gabin se svými zkušenostmi, kdo   vydráždil hysterického malíře Luciena v   podání Jeana Desaillyho k mimořádnému   výkonu. Gabin dle mne udával filmu rychlost a   spád, včetně těch herců, kteří se již v   té době dali počítat ke zkušeným   harcovníkům francouzského filmu.
Reklama
argenson
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.2.2012
Nezpochybňuju, že to celé stojí na Jeanu   Gabinovi, ale myslím, že jeho úloha se v tomto   konkrétním případě zbytečně démonizuje.   Mnohem osobitější výkony tu podali Jean   Desailly v roli hysterického malíře a Lucienne   Bogaert v roli jeho neméně hysterické matky.   Pro mě osobně bylo přínosné vidět i   předválečnou hvězdu Jeanne Boitel jako   sympatickou paní Maigretovou. Naopak vyzdvihovat   Lino Venturu je opět malinko mimo mísu, protože   ten se tu jenom několikrát nevýrazně mihne. A   naopak Annie Girardot tu má velmi zajímavou roli   s vývojem, navíc výborně vypadá. Má to celé   atmosféru, ale místy se to malinko táhne,   takže na plnej knedlík to není.
jarda53
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.9.2011
Jean Gabin, který zemřel 15.listopadu 1976, a to   je datum, kdy zemřela i moje babička, která   byla zpopelněna stejně jako Gabin, ale ona šla   na hrob a veliký herec šel do moře. Jeho role   Maigreta, kterou si střihl třikrát se zapsala   hluboko do podvědomí diváků, kdy ve filmu   Komisař Maigret klade past pátrá po vrahovi,   který v tmavých uličkách vraždí ženy. A   neumí si pomoci, ale jeho vyšetřování jej   stále táhne a vrací do řeznictví, kde mu je   podezřelý řezník, kterému ale dává dobré   aliby jeho žena. A když je nějaký den ve   vyšetřování, dojde k další obdobné   vraždě. Co si může více přát, má   neotřesitelné aliby jako hrom ale z filištróna   Maigreta si nikdo dělat srandu nebude, proto   použije lsti. Tento motiv jsme mohli vidět i v   jedné české inscenaci z nedávné doby...

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih14429minih14429Noční motýl (1941) 
Noční motýl n
minih30265minih30265Petrolejářky (1971) 
Les Pétroleuses n
minih24848minih24848Zlaté kapradí (1963) 
Zlaté kapradí n
minih41383minih41383A tou nocí nevidím ani jedinou hvězdu (2004) 
Durch diese Nacht sehe ich keinen einzigen Stern n
minih25073minih25073Šmankote, babičko, čaruj! (1998) 
Šmankote, babičko, čaruj! n
minih5345minih5345Ctihodné mrtvoly (1975) 
Cadaveri eccelenti n
minih12134minih12134Matěji, proč tě holky nechtějí? (1981) 
Matěji, proč tě holky nechtějí? n
minih69806minih69806Kabát na mladíka (1982) [TV inscenace] 
Kabát na mladíka n
minih53355minih53355Fletch (1985) 
Fletch n
minih9268minih9268Jak dostat tatínka do polepšovny (1978) [TV film] 
Jak dostat tatínka do polepšovny n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Komisař Maigret klade past (1958)Komisař Maigret klade past (1958)Komisař Maigret klade past (1958)Komisař Maigret klade past (1958)
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Osud světa (Ritaanaa)

Osud světa
Ritaanaa

Naposled navštívené:
Osud světa (Ritaanaa)

Osud světa
Ritaanaa