Duben
ohodnotit

A tou nocí nevidím ani jedinou hvězdu

Durch diese Nacht sehe ich keinen einzigen Stern

Rok:
2004
Délka:
109 minut
Premiéra v ČR:
1.6.2006

Obsah filmu A tou nocí nevidím ani jedinou hvězdu

 
Intimní snímek natočený podle posledních drásavých dopisů, které Božena Němcová adresovala z Litomyšle svým přátelům a dětem. Uchýlila se tam po rozchodu s manželem, aby konečně byla samostatná a mohla psát. Zároveň však věděla, že její nemoc postupuje a na všechno je už pozdě. Film není oslavným životopisem spisovatelky ani příběhem českého národního obrození, představuje nový, moderní pohled na Němcovou jako na světovou osobnost formátu Virginie Woolfové či Fridy Kahlo. Je to portrét ženy, která za právo být sama sebou bojovala proti společenským konvencím, lidské malosti a někdy i sama proti sobě. Vynikající výkon Corinne Harfouchové...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
AČFK - Asociace českých filmových klubů
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby surround
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu A tou nocí nevidím ani jedinou hvězdu >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.12.2020
Tenhle film se povedl tak maximálně napůl.   Chápu snahu zachytit poslední období   složitého života Boženy Němcové ale nevím   proč tu potřebu měli zrovna Němci. A když už   se do toho pustili a do hlavní role si obsadili   svou hvězdu Corinnu Harfouch tak proč ji probůh   obklíčili českými herci? Film je po technické   stránce natočen bezchybně a paní Corinna   odvedla velmi dobrý výkon ale celé je to v tom   německém podání poněkud pokroucené. Kdo má   rád silné a komorně laděné příběhy bude   asi docela spokojen ale pro milovníky faktů a   klasických životopisných filmů bude tento   snímek nejspíš zklamáním.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.3.2012
Deprese, bolest, osamění a strádání...   Takové pocity vyvolává tento komorní snímek,   natočený na základě posledních tří dopisů   Boženy Němcové. Zvlášť bolest je prostoupena   celým příběhem v takové intenzitě, že jsem   při sledování kula plány na dlouho odkládanou   návštěvu gynekologa v co nejbližší   budoucnosti :-).
Lynette
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.1.2012
Zfilmování konce života slavné spisovatelky
Tento film, který vzniknul dle posledních 3   dopisů české spisovatelky Boženy Němcové,   které psala svému milenci je dle mého názoru   neprávem opomíjený a poněkud podhodnocený.   Kamera výborně vystihla atmosféru 19.století,   u kterého mě napadají okamžitě tyto slova -   zima, bída, hlad a utrpení. Toto století bylo   těžké zdá se pro všechny lidi té doby bez   ohledu na to, zda byli známější osobnosti či   úplně prostý lid. Je smutné, že naše   největší česká spisovatelka měla takto   krušný život, zejména jeho závěr   poznamenaný finančními i pracovními problémy,   smrtí syna, těžkými nemocemi a velmi   neharmonickým manželstvím s ožralým sprostým   tyranem. Je ale zarážející, že film natočili   naši sousedé - Němci - a ne čeští tvůrci,   dá se říci, že i v tomto ohledu Božena   Němcová dostala opět kudlu přímo do zad a   opět od Čecháčků, za které za svého života   tak bojovala. Když tak ale přemýšlím nad   našimi herečkami, nevidím v žádné takovou   osobnost ani takový herecký talent, aby ji mohly   hrát. Corinna Harfouch ztvárnila nakonec   spisovatelku přesvědčivě, její fyzickou   bolest i tu duševní. Film byl sice místy   táhlý, pro neintelektuálské typy přímo   nudný, nicméně já nemám žádných   vážnějších výhrad. Před pár lety jsem v   knihkupectví náhodou narazila na bichli, která   obsahovala všechny sebrané a dochované dopisy   této velké české spisovatelky + originální   fota jejích dopisů a musím říct, že jsem   byla hodně hloupá, že jsem tehdy neobětovala   pětistovku a tu knihu nekoupila, dodnes mě to   velmi mrzí. Mohla jsem více pochopit tuto   utrápenou duši, jež raději snila o lepším   světě, než žila v tom krutém reálném. Film   hodnotím nejvyšší možnou známkou 10/10.


Hodnocení:n12345678910
A tou nocí nevidím ani jedinou hvězdu (2004)A tou nocí nevidím ani jedinou hvězdu (2004)A tou nocí nevidím ani jedinou hvězdu (2004)A tou nocí nevidím ani jedinou hvězdu (2004)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190563
Osobností: 697848
Fotografií: 763975
Plakátů: 376590
Obsahů a biografií: 178280

Poslední komentáře

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10