Zari
ohodnotit

Komentáře k filmu Gattaca

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 30
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 30.3.2020
Klasické sci-fi, kde se jen   prndá a prndá. Tohle bych   zařadil asi mezi etik-fi.   Vše je důležité mimo   samotného letu Vesmírem.   Třeba klavírní koncert. Bez   něj by divák nevěděl, co   bude dál. Takže už po 45   minutách jsem to zabalil a   sledoval to jen tak napůl.   Nehorázně nudný film.
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.6.2005
výborná sci-fi, kde září   ethan hawke, který ač   nevyhovuje genetickou výbavou   přežívá a stoupá v   kariéře, která mu nebyla   přána. Zajímavá myšlenka   celého filmu, kdy je život   předurčen pejpozději při   vašem narození. Nepříliš   známý film, který si   zaslouží, aby se o něm   více mluvilo
pataamat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.5.2009
Tak pevne dúfam , že takto   nejako to s namy nedopadne ,   čo sa týka zdravia bolo by   to fajn , ale niečo by nám   potom určite chýbalo .Good ,   good film .
beneva
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.9.2021
V době, kdy vznikal tento   film, jsme my, běžní   smrtelníci netušili, že za   22 let už ta "blízká   budoucnost" nastane. Sice   v trochu jiné podobě, než v   tomto příběhu, ale   přesto..., podobnost není   čistě náhodná. Testuje se,   odebírají se vzorky, lidé   se nutí k dobrovolné   poslušnosti výměnou za   "výhody", které   ještě přede dvěma lety   patřily k všeobecnému a   normálnímu životu, ... a   pomalu, ale nezadržitelně se   společnost začíná dělit   na ty privilegované a na ty   diskriminované...
Spolu s filmem Demolition   man doporučuji ke shlédnutí   a k zamyšlení.
Z   hlediska čistě filmového,   natočené je to precizně,   zahrané též. Kvalitní   film, který by neměl zmizet.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.4.2013
Jude Law - jeho role, sice   menší, přesto geniálně   odehraná.
Mimochodem   myšlenka celého filmu je   geniální....akorát mě sere   ten konec.......zase nevím,   jak to na té jiné planetě   vypadá :-).
petrusmev
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.10.2017
Do absurdních situací   dovedena myšlenka výběru   embrya podle genetické   výbavy a jak s takovými   jedinci pracuje dál   společnost. Film je poněkud   chladný a z půlky vyplněn   natahovaným nereálným   hledáním   "in-validy".
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.1.2012
GATTACA

Vynikající sci-fi   snímek, který nutí k   zamyšlení. Je správné   zdokonalovat člověka, měnit   jeho genetickou výbavu? Jsou   tito geneticky upravení lidé   opravdu lepší než ostatní,   kteří přišli na svět   „přirozenou cestou“? A   pokud jsou, co potom s těmi   ostatními, jsou skutečně   „in - valid“? A dá se   nějak změnit a obejít   předurčené místo,   předurčený osud? Postavit   se těm, kteří si osvojují   právo rozhodovat o životě   druhých lidí? A tom všem je   tento film. Není nijak   příliš akční, nejsou v   něm příšerky ani   predátoři z vesmíru,   neoplývá zvláštními triky   ani úžasnými novými a   neznámými prostředími, ale   přesto dokáže zaujmout.   Film Gattaca patří k   nejlepším sci-fi, které   jsem viděla. Nelze jinak než   doporučit dál.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.1.2010
Dobrý sci-fi film obsazení   je více než dobré film o   lidské vůli žít skvělé   téma.Je to velmi lidské a   zvednutí prst před pokusy z   genetikou.
Langley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.12.2011
Jedno z dalších podařených   sci-fi titulů, které se mi   dost líbilo a zcela určitě   jej několik dní nevytěsním   z hlavy.Skvěle rozprostřený   příběh o vyšlechtěných   tělech bez genetických vad,   pevnou vůlí splnit si své   sny za každou cenu a   jakýmikoliv dostupnými   prostředky.Ve snímku se   vyznačují dvě sféry lidí,   kde jedna je vždy nadřazena   a zvýhodněna té   druhé.Herecké obsazení   zasluhuje pozornost.Zpočátku   jsem nesledoval úvodní   titulky, ale o to větší   potěšení nastalo, když se   na scéně objevil Jude   Law.Závěr filmu zapůsobí   opravdu hodně a je to jeden z   důvodů, proč si toto   pustím ještě několikrát.
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.7.2011
Zajímavé scifi o vlivu   nadřazenosti a o lidské   vůli. Mělo hodně do sebe a   nutí k zamyšlením nad   bodoucnem. Skvělé herecké   výkony a příjemně vrtkavý   děj.
pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.11.2017
Trochu suche, ale inspirativne...
Film som videl po dlhych 20   rokoch.Vynikajuce obsadenie a   komorna atmosfera ma do kolien   nedostali,ale zub casu bol   milosrdny.Skor ako sci-fi   prvky zaujme moralny   odkaz,ktory je pomerne silny a   inspirativny.
Film   doporucujem len fanusikom   zanru.
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Film me uplne nadchl, misty   sem ani nedutal jak sem sedel   u monitoru s pusou do koran.   Takhle by mel vypadat   jednoduchý pribeh, natoceny   takhle mistrovsky. Herecky   vykony sou opravdu brilantni.   Moc doporucuju!
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.8.2010
Blízká budoucnost. Svět je   na první pohled stále velmi   podobný tomu současnému   (až na pár ošklivých   betonových staveb), ale   nějaké změny tu přeci   jenom jsou – cesty do   vesmíru už nejsou tak   řídké, ale hlavně kvůli   velmi pokročilé genetice se   společnost tak trošku   rozdělila – jsou tu   geneticky upravení lidé   (těch je drtivá většina)   – oplodnění je umělé,   vědci vyberou ty nejlepší   embrya, můžete si vybrat   pohlaví dítěte, ale hlavně   ho zbavit takových   zbytečností, jako jsou   dědičné choroby, vady srdce   a podobně – zkrátka se   narodí po fyzické i   psychické stránce dokonalý   jedinec. Jenže je tu také   druhá skupina – děti   narozené přirozenou cestou,   tzv. děti lásky, či spíše   rozšířený název pro tyhle   nedokonalé, méněcenné   bytosti je „invalidé“.   Tam kde by udělal průměrný   režisér/scénárista z   tohoto základního   rozdělení béčkové sci-fi   o boji utlačovaných dětí   lásky proti utlačovatelům   – nadlidem, tam rozjíždí   Andrew Niccol čistě   soukromý boj „invalidy“   Vincenta Freemana o své   místo na slunci. Vincent   pracuje v centru Gattaca jako   uklízeč – to je také   maximum kam až může někdo   s jeho původem dojít, on se   s tím však nehodlá smířit   – už od dětství se tužil   podívat do vesmíru, což se   zdá jako nesplnitelný úkol,   ovšem jenom do té doby, než   se objeví obchodník,   schopný z něj několika   triky udělat na první pohled   běžného nadčlověka...
Gattaca není ani tolik   sci-fi, jako spíše   sociální sonda do naší   společnosti. Přestože si   lidstvo podobnými   zkušenostmi prošlo   mnohokrát – ať už to byli   černí otroci, Židé, či v   některých státech stále   přetrvávající názor, že   žena nemá větší cenu než   několik koz či velbloudů,   ale to je lidstvo – vždycky   tu bude příslušník   nějaké menšiny, který bude   diskriminován. Na tomhle   filmu je hezký, že Vincent,   i když tak nespravedlivě   opomíjen si za svými sny   jde, přestose nesníží k   žádným podlostem, no   prostě je to kladnej hrdina   no…Nevim, čekal jsem že to   na mě nějak zapůsobí, ale   z čistě emocionální   stránky mě film nechal   chladným, ale jak příběh,   tak technická stránka nebo   hlavní charaktery jsou   opravdu povedené, stejně   jako obsazení – Jude Law,   Uma Thurman, Ethan Hawke,   všichni předvádí fajn   výkon…Na snímku je   zřetelné že financí nazbyt   nebylo, přesto působí   prostředí mírně pochmurně   a dotváří docela solidní   atmosféru celýho toho lehce   odměřenýho světa…Kdyby   se u mě dostavily nějaký   silnější pocity, s   vyšším hodnocením bych   neváhal, ale i takhle je to   rozhodně povedenej režijní   debut…
Pardal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.11.2005
Skělé sci-fi, které není   přeplácané vizuálními   efekty a dává přednost   zajímavému ději. Mohl by to   být takový pohled do   blízké budoucnosti protože   genetika je již dnes velice   diskutovaný obor.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.8.2004
Co dokáže člověk
Zajímavý film, který není   postavený na vizuálních   efektech, ale na velmi silném   a inteligentním příběhu.
davidek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.11.2007
Film mně dostal svým   námětem který je velmi   dobrý a navíc moc dobře   zpracovaný. Jsou na světě   lidi dokonalí a ti, kteří   jsou předurčeni k   podřadným pracem. Sci-fi bez   zvláštních efektů, ale   téměř dokonalá.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.10.2017
Velmi silný příběh z doby,   která leží možná   nedaleko. Zrovna když jsem   přemýšlel, jak může Jude   Law zmizet beze stopy, tak to   brutálně vyřešil za mě.   Trošku mi unikalo, kam   létají ta mračna raket,   když startovní okno se   otevírá jednou za sedmdesát   let? Ovšem jen díky této   informaci mi byl pachatel   jasný dřív, než policii.
K3
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.4.2006
Velmi poutavý děj, Ethan   Hawke si chce splnit svůj sen   a v této společnosti toho   pro to musí hodně   podstoupit, kromě něj zde   září hlavně Jude Law.
nash
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.2.2005
Vize budoucnosti, ve které   mají šanci na dobré   zaměstnání jen dokonalí   jedinci. Hlavní hrdina,   skvěle ztvárněný Ethanem   Hawkem chce být   kosmonoaut,ale má vadu srdce,   a tak různě falšuje své   testy. Skvělá sci-fi,   možná jedna z nejlepších,   ale také neprávem   opomíjená.Ani to nebylo v   kině, jen na videu. Skvělý   Jude Law a Uma Thurman.
bouncer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.11.2003
Gattaca
Originální sci-fi - děj se   točí okolo možnosti   genetického upravování   nenarozených dětí. Hlavní   hrdina vzniknul   "přírodní cestou"   a ve srovnání s geneticky   upravenými nemá ve svém   vysněném zaměstnání (jak   jinak než kosmonaut) šanci.   Proto si s téměř dokonalým   člověkem (Výborný Jude   Law), který náhodou ochrnul   a nikdo o tom neví, vymění   identity. Chytrý příběh a   gradující napětí = dobrá   podívaná.
lebedajn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.10.2011
Chvíli sem si myslel, že je   to " superman "   pozpátku, ale zaplať bůch   vydržel sem a s pusou   dokořán sem se díval a   díval, ale co mám napsat   když sem si přečetl recenzi   " KRAJTA.POLIVKOVA "   řekl/a VŠE a já zavřel   klávesnici
sashi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.5.2010
Skvělá ukázka toho, kam se   sami za několik let   dostaneme....Jude Law podal   úžasný výkon! Velmi   doporučuji!!
Rosomak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.1.2006
Asi jedno z nejlepších   sci-fi, co jsem kdy viděl.   Není to moc přeplácaný a   místo aby to mělo tisíce   vizuelních efektů tak tenhle   film sází na skvěle podaný   příběh... ano, to co vás   okouzlí je samotný   příběh, osud chlapce,   který je kvůli svému   genetickému původu zařazen   do nejnižší společenské   vrstvy...
na konci sem   musel brečet, ten film vás   přímo vtáhne a vy vše   prožíváte, přesně jka to   režisér chtěl...úžasné!
KRAJTA.POLIVKOVA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.6.2007
Skvělé sci-fi. Po dlouhé   době žádné vraždění   lidí mimozemskými stroji,   žádné laviny slizu,   žádné příšerné a   děsuplné příšery z   nejtemnějších koutů   galaxie, které se jednoho dne   rozhodnou přiletět ve svých   plavidlech a zlikvidovat Zemi.   Nádherný příběh je   hlavní hnací silou tohoto   silného motoru, který   uhání stále vpřed a nás   svou silou přesvědčuje,   abychom běželi s ním,   abychom se dívali , abychom   to vnímali a hlavně abychom   o tom přemýšleli. Hlavními   motivy je sen člověka , sen   tak velký, že je ten   člověk schopne kvůli snu   udělat téměř cokoli, a   někdy bez ohledů na   následky, které mohou být   zlé i pro jeho samého, a   dále také otázka poměru   rozvoje vědy a lidské   mentality a morálnosti.   Tenhle film si jako hlavního   tahouna vypůjčil genetiku, a   velmi jemnou formou zkoumá a   zamýšlí se nad tím, jak   může tato věda ovlivnit ať   pozitivně či negativně   životy všech lidí, jednak   jako jedinců a jednak chod   celé společnosti, která se   vydá tím korytem , které   pro ně sama tato věda   vyhloubila. Krom toho všeho   herecké výkony jsou skvělé   a obsazení ještě lepší.   Být všemocná neřeknu :   "Vstań a choď",   ale vstaň a jdi se podívat   na Gattacu."
Karabekian
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.9.2006
Velmi zajímavý námět,   skvělí herci, leč občas mi   to celé přišlo krapet   nedotažené.
UplneZlo
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.4.2011
skvelo vyobrazene   neopodstatnene zvyhodnovanie   dokonalych a ukazka toho, kam   by mohlo vytvorenie dokonalych   ludi viest...
na   druhej strane ukazka sily   osobnosti, ktora sa nepoddava,   ale bojuje proti   diskriminujucemu systemu za   svoje tuzby...

zaujimavy namet, zaujimavo   spracovany...

na moj vkus vsak az prilis   vela lekarsky posobiacich   zaberov :) dost dlho som   cakala, kedy sa to presunie   niekam inam... neuspesne :D
fadomo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.1.2010
Víc než sci-fi je tento   velmi poutavý film o síle   lidské vůle a odhodlání   splnit si svůj sen a to i ve   společnosti "dokonalých   lidí." Síla lidského   ducha se zkrátka nedá   "vypěstovat" ani   genetickou   manipulací...Skvělý film,   který určitě stojí za   nejedno shlédnutí.
jahudka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Ethan Hawke
Film mě úplně nadchl a   musel jsem ho hned vidět   vícekrát. Ethan Hawke, Uma   Thurman a jednoduché   provedení skvělého námětu   genetického výběru dětí s   detektivní zápletkou opravdu   stojí za to. Jsou tam pestré   nápady a navíc zajímavý   humor a hlášky a napětí.
jedlickaj
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Ač nemám sci-fi nijak v   oblibě tak tento film   považuju za výjměčně   podařený. Možná to je to v   tom že pojem sci-fi není   uplně hlavním znakem filmu.   Film spíš zachycuje lidskou   touhu po splnění svého snu   a schopnosti pro něj udělat   cokoliv. Dotoh ovýborné   herecké výkony dělá z   tohoto filmu pro mě naprostou   špičku.
zanes
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.1.2006
povedený snímek o tom, jak   může lidská genetická   dispozice proměnit život.   Jedná se o bratry, kdy jeden   má výbornou předpověď a   druhý se má dožít pouze 30   let. Nechce se ovšem zdá   svého snu letět do vesmíru.   Proto podstoupí mnoho   přeměn tak, aby mohl letět.   Ale týden před odletem se   stane vražda a ta vše málem   změní. On si uvědomí, že   začíná někoho milovat a   chce i nechce se mu letět.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih64927minih64927Dobrý den, úsměve! (1955) 
Bonjour, sourire! n
minih10386minih10386Kohout plaší smrt (1961) 
n
minih139498minih139498Svědek (1976) [TV inscenace] 
Svědek n
minih40224minih40224Divočina (2006) 
The Wild n
minih154030minih154030Plán útěku 2 (2018) 
Escape Plan 2: Hades n
minih52587minih52587Pravá blondýnka 3 (2009) [Video] 
Legally Blondes n
minih11722minih11722Má láska s Jakubem (1982) 
Má láska s Jakubem n
minih143593minih143593Headless (2015) 
Headless n
minih11442minih11442Lidé na kře (1937) 
n
minih108875minih108875Pozůstalost (1992) [TV film] 
n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:15 - 04:45

99 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

ČT2 - Babylon

03:30 - 04:00

24 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

03:50 - 04:45

4 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

Prima - Closer: Nové případy (2012) [T...

03:35 - 04:40

19 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Sever

Sever
Sever

Naposled navštívené:
Sever

Sever
Sever