Duben
ohodnotit

Děsivé dědictví

Hereditary

Další název:
Prekliate dedičstvo
Rok:
2018
Délka:
126 minut
Premiéra v ČR:
19.7.2018
„Každá rodina má své tajemství...“

Komentáře k filmu Děsivé dědictví

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 12
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 24.7.2019
PRVNÍ DOJEM:Přesně jak jsem   si to myslel. Velký humbuk   kolem a ve skutečnosti je to   prvotřídní blbina. Dal jsem   dnes 45 minut a ani za tu dobu   nebyl autor schopen diváka   něčím překvapit,   zaskočit, nebo prostě   cokoliv, aby neusnul. Ještě   že tam nacpali sem tam   náznak, aby to vůbec mohlo   být považováno za horor.   Nu, uvidím, kdy dojedu   zbytek. //// Tak jsem to   dorazil a nudil se dále.   Musím přiznat jisté   zlepšení v ději, sem tam se   dokonce i něco děje, ale   celkově je to prostě ubohé.   Skvělí herci to moc   nezachránili. Hrdinové bez   špetky sympatie, hlavně ten   můj jmenovec mne silně   iritoval, buď jen tím   ksichtem, nebo ustavičným   brekem v druhé polovině   snímku. Posbíral jsem tedy   všechny drobné plusy a dalo   to s velkou bídou dvacet   procent. Ta stopáž byla   příšerná. A ty   dlóóóóóóuhé záběry   také.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.9.2018
Hereditary
Děsivé dědictví patří k   filmům, na které jsem se   letos těšila, soudě podle   trailerů a posterů bylo   zřejmé, že půjde o   klasický horor, jenže ona to   tak docela není pravda.
V centru dění je jedna   americká rodina, která si   zrovna prochází nelehkým   obdobím. Takže v podstatě   první polovina filmu je   víceméně postavená na   rodinném dramatu, kde se   místy vyskytují lehké   náznaky hororové atmosféry.   Postupem času se dostáváme   do temnější a hutnější   atmosféry, ale v žádném   případě na diváka ze tmy   nevyskakují bubáci.
 
Děsivé dědictví   není žádný tuctový horor,   nad kterým mávnete rukou   nebo budete obracet oči,   protože něco takového tady   bylo už mnohokrát. Řekla   bych, že spousta lidí   čekala od filmů něco   úplně jiného a díky tomu   se dostavila nespokojenost   nebo dokonce zklamání. Já   jsem očekávala klasiku, ale   dostala jsem něco, co mě   přikovalo k obrazovce, s   každou minutou jsem byla   zvědavější a pořád jsem   čekala, co se z toho vyklube.  
Velkou výhodou je   herecké obsazení, i když   tady šlo především o Toni   Collette, která opět   exceluje. Skvělá práce s   atmosférou, kterou obohacuje   hudební doprovod.
Chtěli jsme něco   jiného, tak tady to máme!!!
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.6.2019
Mysteriózní a silně   psychologický příběh plný   tajemství mající ohromnou   hloubku v budování hrůzy.   Ano, potenciál tohoto snímku   je brutální psychologická   hrůza jdoucí svým směrem.   Tady nejde o žádné   hektolitry krve, useknuté   údy a další fyzické   brutality. I když   emocionální násilí se   také objeví. Zde jde čistě   o atmosféru a ta tu   skutečně je. Jenomže   scenárista jakoby nad   scénářem tápal a v   podstatě nevěděl, jak s   tím jako celkem naložit.   Psychologické filmy jsou   vždy těžko uchopitelné a   nejinak je to u tohoto. Když   si vezmeme různé souvislosti   daných událostí, jeden k   druhému jako by neměl   žádnou váhu. I tak náhlý   nečekaný obrat ke konci   překvapí. Mnoho okolností   však zůstávají   nevysvětlené. Samotný konec   to tedy nakonec celé   nepříjemně zazdil, což je   škoda.
PROCESOR
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.9.2018
PROCESOR!
Tak začnu od konce. Ten se mi   totiž líbil nejvíc, tedy   až na ten úplnej závěr.   Kdyby to takhle šlapalo celej   film, byl bych spokojený.   Chápu, že je důležitý,   nejdříve vybudovat   atmosféru, ale film má přes   dvě hodiny a tady mi to   přijde, že to budujou, jak   soudruzi u nás v   sedmdesátých letech reálný   socialismus. Pro ty co   nezažili a nechtěj googlovat   vysvětlím hned svoji   metaforu, že to prostě   spíše nejde, než jde. Dá   se to přece udělat mnohem   rychleji aniž by trpěla   kvalita. Tady je to, jako   milostná předehra u který   milenka usne…Takže tohle je   u mě druhej „horor“,   který mě spíše zklamal.   Ten první byl Uteč.
prvosenka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 31.12.2018
DĚSIVÉ DĚDICTVÍ
Nikdo mně nevaroval, že   horor je o spiritismu a   vyvolávání duchů.
Škoda. Mohla jsem si   ušetřit čas sledováním   rodinné story, ve které   jedna stará a mrtvá   Belzezubka spolu s živou   bláznivou dcerou tvoří   základ rodiny. Není divu,   že vnučka s touto genetickou   výbavou je pošuk už od   pohledu. V této normální   rodince odolávají jen   chlapi. Což se ovšem po   tragické dopravní nehodě   změní. To se po nehodách   stává i v lepších   rodinách. Že po ztrátě   své matky a dcery samou   bolestí zmagoří matka, to   bych brala. Že se upne na   duchařinu, to bych taky   brala, ale že doblbne a   posléze vybije i zbytek   rodiny, to nechápu. No taky   na takové slátanině ani   není co chápat.
Takže jsem nepobrala, o   čem to Děsivé dědictví   vlastně bylo ani co tím   chtěl básník říci. Pro   mě je nejděsivější na   celém filmu jeho hodnocení   od našich uživatelů. ©
T2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.11.2018
║Rozpočet   $10miliónov║Tržby USA   $44,069,456║Tržby   Celosvetovo $79,336,821▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   ║ Tržby za predaj DVD v USA   ║ Komorne pojatý horor,   ktorý si ide svojím tempom a   nenútene sa dostáva pod   kožu. Malá Charlie je už   sama o sebe dosť slušné   psycho. Miestami slušná   depka, či dusná atmosféra.   Trošku sa s tým ešte   vyhrať a mohla to byť aj   kultová delikatesa ale v   dnešnej dobe aj tak dosť   dobrá práca. /75%/
topipig
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.10.2018
Téměř dokonalý satanismus.   Takový druh ZLA mám moc rád   a když je atmosféra od   prvního záběru podaná tak,   že okamžitě zapůsobí a   vtáhne do děje, tak je ihned   jasné, že tento film bude   poctivá filmařina. A taky   že jo! Ty všemožné zvuky,   ať už v domě nebo v lese,   nápaditá kamera, záběry,   které vyloženě čarují za   pomoci krásných barev a   vizuálu, hudba tlačící   pořádně na pilu a ve   vypjatých scénách   skřípající a znepokojivě   gradující - to vše je   záruka pro pořádný a   kvalitní filmový zážitek a   zároveň adept na nejlepší   horor roku 2018! K tomu   dokonalý zvuk v DTS HD   MASTERu a čelist padá dolů.   Moc se mě líbili i miniatury   a modely, které vytvářela   Annie, zejména potom jedna   zásadní scéna. Herecké   výkony netřeba komentovat,   to je prostě paráda!! A já   tak můžu zvolat : "Hail   Paimon! Hail Paimon! Hail   Paimon! Hail!"
POMOthy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.9.2018
Horor pro lehce   náročnějšího diváka,   kterému nevadí   plíživější tempo a   absence žánrových klíšé   a lekaček, a naopak docení   více rozpytvávající   dialogy a inovativní způsob   vyprávění jinak   tradičního hororového   příběhu. Minimalistický,   téměř neustále přítomný   znepokojující soundtrack.   Originální vizuální   hrátky se zasazením postav   do prostoru se symbolicky   sureálným pojetím   dějiště hrůzy (domek,   makety). Ne úplně   mainstreamová žánrovka s   hloubkou plnohodnotného   psychologického rodinného   dramatu a rouchem dlooouho   utajovaného tajemství.   Akorát jeho odhalení mne   nerozsekalo až tak, jak jsem   po tom všem čekal.
Venom_TomHardy
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.6.2019
Děsivé dědictví je film,   jehož tvůrce si taky   nepomohl prohlášením, že   se nejedná o horor (třebaže   v podstatě ctí žánrové   postupy). Pravda, místy   sledujeme spíše komedii, to   ano. Nicméně tak to asi   nemyslel. Nebo že by tedy   bylo všechno jenom „jako“   a někdo z téhle famílie by   si pouze hrál (viz Lego®   příběh) či by si všechno   představoval (viz Levák Bob   v některých epizodách   Simpsonových) v rámci toho   domečku na hraní? Ale co   potom s tou chaloupkou na   „kuří nožce“? I kdyby   tomu tak bylo, pořád to   dává menší smysl, než   když bratři Coeni o své   Opravdové kuráži   prohlásili, že to není   western. Děsivé dědictví   zkrátka jenom dokazuje, že   natočit v současnosti fakt   kvalitní hororovou podívanou   rovná se téměř   nesplnitelné misi. Není   totiž dobré, když z   takovéhoto žánrového filmu   nejvíce zaujme učitelovo   krátké povídání o Wall   Street a hospodářských   recesích.
Pegous
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 14.8.2018
Na film jsme se moc tesili, uz   kvuli Gabrielovi B. Bohuzel ne   vse se povede!!! Prvni pule se   ceka co bude a druha vcetne   konce nabidne jemnd receno   ztrestene az totalne   pripitomele   rozuzleni.Gabrielovi role   vubec nesedi, manzelce jsem za   cely gilm neuveril a dcerka to   vse nezachrani!!!
emdvojka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.11.2018
Bol to mrazivý zážitok   plný dusnej atmosféry,   prekvapivých momentov,   škaredých záberov,   nevyslovených výčitiek a   podivne odfláknuteho záveru   plného strašidelných scén,   ale pritom mnou nepochopeného   obsahu. Každopádne niektoré   minúty sú husto ostré, ako   ostro-kyslá od   "Číňanov" .   Doporučujem práve tým,   ktorých nebavia horrory s   lakačkami a vrahmi v   maskách, ale ktorí sa   radšej nechajú viesť   mrazivým príbehom, ktorý   graduje napätie síce pomaly   ale isto.
trainxpress
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.7.2018
Jak může pár minut shodit film...
Po dlouhé době velmi   zajímavý snímek, se skvěle   vypracovaným napětím,   pokládající v průběhu   mraky otázek a ještě více   možných vysvětlení všeho,   co se děje. Toni Coollete i   celá rodinka včetně opravdu   "hnusné" dcery   hraje skvěle, Toni   obzvlášť. Celou dobu jsem   si říkal, že dobrých   minimálně 80%....no a světe   div se, za posledních ca 5   minut a stupidní   "rozuzlení" a   nevyužití načrtnutého   potenciálu, zpět do   průměru...60%

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih76576minih76576The Bang Bang Club (2010) 
The Bang Bang Club n
minih160362minih160362Peppermint: Anděl pomsty (2018) 
Peppermint n
minih31654minih31654Dotek zla (2000) 
Bless the Child n
minih13696minih13696Nebe a dudy (1941) 
Nebe a dudy n
minih138939minih138939Zhan lang (2015) 
Zhan lang n
minih34022minih34022Moje tlustá řecká svatba (2002) 
My Big Fat Greek Wedding n
minih103442minih103442Krvelačná monstra (2011) [TV film] 
Morlocks n
minih46405minih46405BrainStorm (2008) [TV film] 
BrainStorm n
minih52687minih52687Údržbáři (1975) [TV inscenace] 
Údržbáři n
minih79942minih79942Resident Evil: Odveta (2012) 
Resident Evil: Retribution n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Četnické humoresky (1997) [TV ...

20:10 - 21:35

16 minut již uběhlo
69 minut zbývá do konce

ČT2 - Krásné země z výšky

20:00 - 21:00

26 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

NOVA - Utajený šéf (2018) [TV pořad]

20:20 - 21:40

6 minut již uběhlo
74 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

20:15 - 21:40

11 minut již uběhlo
74 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190604
Osobností: 697946
Fotografií: 764379
Plakátů: 376814
Obsahů a biografií: 178345

Poslední komentáře

Meč (2024) [TV epizoda]

Meč
Ukecanější a nudnější   díl, akce málo a celkově   zas trapný scény jak zbraně   běžný armády na příšery   nefungují, přitom Sparťané   mají více >

Autor: FLA | Hodnocení: 5 / 10

Kapitán Fracasse (1961)

Kapitán Fracasse
Pěkná francouzská   historická romantika s   nezbytnou dávkou   dobrodružnosti a krásnou   výpravou. Typický film pro   Jeana Maraise v roli více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Svatyně (2022) [TV epizoda]

Svatyně
Pustil jsem se do sledování   druhé série seriálu HALO,   ačkoliv první řada byla pro   mně spíš lehký   nadprůměr. První díl   druhé série se více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Školní ples (1999) [TV epizoda]

Školní ples
Tenhle díl byl dle mého   spíše méně vtipný a o   něco vážnější. Blíží   se školní ples, Eric jde s   Donnou, Fez plánuje tanečky   a více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Fakjů pane učiteli 3 (2017) [DCP...

Fakjů pane učiteli 3
Jednoznačně nejslabší díl   a doufám, že je poslední.   Že to bude přehnaná   nereálná ptákovina člověk   čekal, ale že to bude až   takhle špatný, to jsem   nečekal....

Autor: Máša13 | Hodnocení: 3 / 10