Duben
ohodnotit

Děsivé dědictví

Hereditary

Další název:
Prekliate dedičstvo
Rok:
2018
Délka:
126 minut
Premiéra v ČR:
19.7.2018
„Každá rodina má své tajemství...“

Obsah filmu Děsivé dědictví




 
Když zemře Ellen, matriarcha rodu Grahamů, začíná rodina její dcery rozplétat záhadná a čím dál tím děsivější tajemství svých předků. S přibývajícími odhaleními se čím dál více snaží překonat svůj neblahý osud, který zřejmě pronásleduje celý jejich rod a pomalu ničí vše, co znají.

Zdroj: Vertical Entertainment

 
Související odkaz
 
Recenze: Děsivé dědictví

Rodina sužovaná hrozivým prokletím?  číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
Vertical Entertainment Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Děsivé dědictví >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 24.7.2019
PRVNÍ DOJEM:Přesně jak jsem si to myslel.   Velký humbuk kolem a ve skutečnosti je to   prvotřídní blbina. Dal jsem dnes 45 minut a ani   za tu dobu nebyl autor schopen diváka něčím   překvapit, zaskočit, nebo prostě cokoliv, aby   neusnul. Ještě že tam nacpali sem tam náznak,   aby to vůbec mohlo být považováno za horor.   Nu, uvidím, kdy dojedu zbytek. //// Tak jsem to   dorazil a nudil se dále. Musím přiznat jisté   zlepšení v ději, sem tam se dokonce i něco   děje, ale celkově je to prostě ubohé. Skvělí   herci to moc nezachránili. Hrdinové bez špetky   sympatie, hlavně ten můj jmenovec mne silně   iritoval, buď jen tím ksichtem, nebo   ustavičným brekem v druhé polovině snímku.   Posbíral jsem tedy všechny drobné plusy a dalo   to s velkou bídou dvacet procent. Ta stopáž   byla příšerná. A ty dlóóóóóóuhé   záběry také.
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.6.2019
Děsivé dědictví je film, jehož tvůrce si   taky nepomohl prohlášením, že se nejedná o   horor (třebaže v podstatě ctí žánrové   postupy). Pravda, místy sledujeme spíše   komedii, to ano. Nicméně tak to asi nemyslel.   Nebo že by tedy bylo všechno jenom „jako“ a   někdo z téhle famílie by si pouze hrál (viz   Lego® příběh) či by si všechno představoval   (viz Levák Bob v některých epizodách   Simpsonových) v rámci toho domečku na hraní?   Ale co potom s tou chaloupkou na „kuří   nožce“? I kdyby tomu tak bylo, pořád to   dává menší smysl, než když bratři Coeni o   své Opravdové kuráži prohlásili, že to není   western. Děsivé dědictví zkrátka jenom   dokazuje, že natočit v současnosti fakt   kvalitní hororovou podívanou rovná se téměř   nesplnitelné misi. Není totiž dobré, když z   takovéhoto žánrového filmu nejvíce zaujme   učitelovo krátké povídání o Wall Street a   hospodářských recesích.
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.6.2019
Mysteriózní a silně psychologický příběh   plný tajemství mající ohromnou hloubku v   budování hrůzy. Ano, potenciál tohoto snímku   je brutální psychologická hrůza jdoucí svým   směrem. Tady nejde o žádné hektolitry krve,   useknuté údy a další fyzické brutality. I   když emocionální násilí se také objeví. Zde   jde čistě o atmosféru a ta tu skutečně je.   Jenomže scenárista jakoby nad scénářem tápal   a v podstatě nevěděl, jak s tím jako celkem   naložit. Psychologické filmy jsou vždy těžko   uchopitelné a nejinak je to u tohoto. Když si   vezmeme různé souvislosti daných událostí,   jeden k druhému jako by neměl žádnou váhu. I   tak náhlý nečekaný obrat ke konci překvapí.   Mnoho okolností však zůstávají   nevysvětlené. Samotný konec to tedy nakonec   celé nepříjemně zazdil, což je škoda.
prvosenka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 31.12.2018
DĚSIVÉ DĚDICTVÍ
Nikdo mně nevaroval, že   horor je o spiritismu a vyvolávání duchů.  
Škoda. Mohla jsem si ušetřit čas   sledováním rodinné story, ve které jedna   stará a mrtvá Belzezubka spolu s živou   bláznivou dcerou tvoří základ rodiny. Není   divu, že vnučka s touto genetickou výbavou je   pošuk už od pohledu. V této normální rodince   odolávají jen chlapi. Což se ovšem po   tragické dopravní nehodě změní. To se po   nehodách stává i v lepších rodinách. Že po   ztrátě své matky a dcery samou bolestí   zmagoří matka, to bych brala. Že se upne na   duchařinu, to bych taky brala, ale že doblbne a   posléze vybije i zbytek rodiny, to nechápu. No   taky na takové slátanině ani není co chápat.  
Takže jsem nepobrala, o čem to Děsivé   dědictví vlastně bylo ani co tím chtěl   básník říci. Pro mě je nejděsivější na   celém filmu jeho hodnocení od našich   uživatelů. ©
emdvojka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.11.2018
Bol to mrazivý zážitok plný dusnej atmosféry,   prekvapivých momentov, škaredých záberov,   nevyslovených výčitiek a podivne odfláknuteho   záveru plného strašidelných scén, ale pritom   mnou nepochopeného obsahu. Každopádne niektoré   minúty sú husto ostré, ako ostro-kyslá od   "Číňanov" . Doporučujem práve tým,   ktorých nebavia horrory s lakačkami a vrahmi v   maskách, ale ktorí sa radšej nechajú viesť   mrazivým príbehom, ktorý graduje napätie síce   pomaly ale isto.
T2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.11.2018
║Rozpočet $10miliónov║Tržby USA   $44,069,456║Tržby Celosvetovo $79,336,821▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za   predaj DVD v USA ║ Komorne pojatý horor, ktorý   si ide svojím tempom a nenútene sa dostáva pod   kožu. Malá Charlie je už sama o sebe dosť   slušné psycho. Miestami slušná depka, či   dusná atmosféra. Trošku sa s tým ešte vyhrať   a mohla to byť aj kultová delikatesa ale v   dnešnej dobe aj tak dosť dobrá práca. /75%/
topipig
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.10.2018
Téměř dokonalý satanismus. Takový druh ZLA   mám moc rád a když je atmosféra od prvního   záběru podaná tak, že okamžitě zapůsobí a   vtáhne do děje, tak je ihned jasné, že tento   film bude poctivá filmařina. A taky že jo! Ty   všemožné zvuky, ať už v domě nebo v lese,   nápaditá kamera, záběry, které vyloženě   čarují za pomoci krásných barev a vizuálu,   hudba tlačící pořádně na pilu a ve   vypjatých scénách skřípající a znepokojivě   gradující - to vše je záruka pro pořádný a   kvalitní filmový zážitek a zároveň adept na   nejlepší horor roku 2018! K tomu dokonalý zvuk   v DTS HD MASTERu a čelist padá dolů. Moc se mě   líbili i miniatury a modely, které vytvářela   Annie, zejména potom jedna zásadní scéna.   Herecké výkony netřeba komentovat, to je   prostě paráda!! A já tak můžu zvolat :   "Hail Paimon! Hail Paimon! Hail Paimon!   Hail!"
PROCESOR
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.9.2018
PROCESOR!
Tak začnu od konce. Ten se mi totiž líbil   nejvíc, tedy až na ten úplnej závěr. Kdyby to   takhle šlapalo celej film, byl bych spokojený.   Chápu, že je důležitý, nejdříve vybudovat   atmosféru, ale film má přes dvě hodiny a tady   mi to přijde, že to budujou, jak soudruzi u nás   v sedmdesátých letech reálný socialismus. Pro   ty co nezažili a nechtěj googlovat vysvětlím   hned svoji metaforu, že to prostě spíše nejde,   než jde. Dá se to přece udělat mnohem rychleji   aniž by trpěla kvalita. Tady je to, jako   milostná předehra u který milenka usne…Takže   tohle je u mě druhej „horor“, který mě   spíše zklamal. Ten první byl Uteč.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.9.2018
Hereditary
Děsivé dědictví patří k filmům, na které   jsem se letos těšila, soudě podle trailerů a   posterů bylo zřejmé, že půjde o klasický   horor, jenže ona to tak docela není pravda.
V   centru dění je jedna americká rodina, která si   zrovna prochází nelehkým obdobím. Takže v   podstatě první polovina filmu je víceméně   postavená na rodinném dramatu, kde se místy   vyskytují lehké náznaky hororové atmosféry.   Postupem času se dostáváme do temnější a   hutnější atmosféry, ale v žádném případě   na diváka ze tmy nevyskakují bubáci.
 
Děsivé dědictví není žádný tuctový   horor, nad kterým mávnete rukou nebo budete   obracet oči, protože něco takového tady bylo   už mnohokrát. Řekla bych, že spousta lidí   čekala od filmů něco úplně jiného a díky   tomu se dostavila nespokojenost nebo dokonce   zklamání. Já jsem očekávala klasiku, ale   dostala jsem něco, co mě přikovalo k obrazovce,   s každou minutou jsem byla zvědavější a   pořád jsem čekala, co se z toho vyklube.  
Velkou výhodou je herecké obsazení, i když   tady šlo především o Toni Collette, která   opět exceluje. Skvělá práce s atmosférou,   kterou obohacuje hudební doprovod.
Chtěli jsme   něco jiného, tak tady to máme!!!
POMOthy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.9.2018
Horor pro lehce náročnějšího diváka,   kterému nevadí plíživější tempo a absence   žánrových klíšé a lekaček, a naopak docení   více rozpytvávající dialogy a inovativní   způsob vyprávění jinak tradičního   hororového příběhu. Minimalistický, téměř   neustále přítomný znepokojující soundtrack.   Originální vizuální hrátky se zasazením   postav do prostoru se symbolicky sureálným   pojetím dějiště hrůzy (domek, makety). Ne   úplně mainstreamová žánrovka s hloubkou   plnohodnotného psychologického rodinného   dramatu a rouchem dlooouho utajovaného   tajemství. Akorát jeho odhalení mne nerozsekalo   až tak, jak jsem po tom všem čekal.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih24826minih24826Za pět minut sedm (1964) 
Za pět minut sedm n
minih5305minih5305Corpus Delicti (1991) 
Corpus Delicti n
minih138554minih138554Contracted: Phase II (2015) 
Contracted: Phase II n
minih59013minih59013O vysoké věži (1978) [TV inscenace] 
O vysoké věži n
minih81638minih81638Bylo, nebylo (2011) [TV seriál] 
Once Upon a Time n
minih49391minih49391Hrstka statečných (1959) 
Never So Few n
minih45106minih45106Šéfe, jdeme na to! (1984) [TV film] 
Šéfe, jdeme na to! n
minih11458minih11458Lidé z maringotek (1966) 
Lidé z maringotek n
minih60618minih60618Parta (1966) 
The Group n
minih9905minih9905Kamufláž (1990) 
Cover Up n


Hodnocení:n12345678910
Děsivé dědictví (2018)Děsivé dědictví (2018)Děsivé dědictví (2018)Děsivé dědictví (2018)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190497
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376365
Obsahů a biografií: 178202

Poslední komentáře

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Tomorrow (1972)

Tomorrow
Citlivě napsaný scénář   podle skvělé literární   předlohy Williama Faulknera,   výborně vybrané exteriéry,   precizně vedená kamera a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Čaroděj ze země Oz (1939)

Čaroděj ze země Oz
Skoukl jsem ze zvědavosti,   protože je tento snímek   často zmiňován jako   legendární počin. No na   jednu stranu hrozná   ptákovina, na druhou mě to   celkem chytlo a bavilo:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Lucy (2014) [2k digital]

Lucy
Koukatelné akční sci-fi.   Člověk o tom nesmí moc   přemýšlet a pak je to   rychle plynoucí sci-fi   příběh.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Patnácté léto (1994) [TV film]

Patnácté léto
Tak já mám asi zcela jiné   představy o humoru   všeobecně. A o komediích   také. Zde se hodinu a něco   koukáme na hádky a řev. To   je vše. více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 2 / 10