Zari
ohodnotit

Cesta

The Passage

Další název:
Tajomstvo tunela (SK)
Žánr:
Rok:
2007
Délka:
95 minut
„Šokující odhalení v tajemných chodbách afrického Atlasu.“

Obsah filmu Cesta

 
Americký fotograf Luke přijíždí do Maroka, aby uprostřed exotické krajiny a lidí prazvláštních obyčejů zapomněl na svou lásku, která mu zemřela v náručí. Od počátku vnímá odlišnosti zdejší kultury plné tabu a náboženských předsudků, které jsou pro člověka vychovaného západní civilizací jen těžko pochopitelné. Kouzlo krajiny i svérázné povahy zdejších lidí mu však okamžitě učarují. Zasvěcenou průvodkyní se mu stane krásná marocká dívka Zahrad, se kterou se náhodně seznámí. Ta mu chce ukázat všechny půvaby své země, proto jej vyzve k cestě do pohoří Atlasu, z jehož vrcholků lze údajně pozorovat nejkrásnější východ slunce na světě. Zprvu...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Mark HellerMark Heller  
hraje:
Stephen DorffStephen Dorff.....Luke [34]   
Sarai GivatySarai Givaty.....Zahra [25]   
Neil JacksonNeil Jackson.....Adam [31]   
Neil FluellenNeil Fluellen.....Chris   
Khalid BenchagraKhalid Benchagra  
Abdel Ghani BenizzaAbdel Ghani Benizza  
scénář:
Neil JacksonNeil Jackson  
hudba:
Tim WilliamsTim Williams  
kamera:
Jim DenaultJim Denault  
střih:
Jonathan Del GattoJonathan Del Gatto  
  Nahrát trailer k filmu
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Cesta >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.9.2017
Celkem zajímavý film. Rozjížděl se poněkud   pomalu. Američan se na výletě s přítelem v   Maroku snaží zapomenout na smrt přítelkyně.   Seznámí se s marockou dívkou, která ho začne   provázet. V tuhle chvíli začíná zajímavé   drama s nečekaným koncem.
hvezdyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.4.2014
Ty Amerikání, aby se báli cestovat Z toho   jejich ráje kontrolované svobody a   nekontrolovaného obžérství je nebezpečné   vystrkovat nos. Všude je chtějí zamordovat,   rozkrájet, sníst či nainstalovat do jiných   těl. Takoví zdraví mužové jsou hdiny tohoto   filmu. Odcestují si do Maroka a přijdou tam   nejen o kejhák. Slováci se rozčilovali kvůli   Hostelům a Maročané asi nebudou nadšení z   Cest.
Takže, odtrženo a sečteno. Hraje v tom   jedna pěkná baba a tím klady filmu končí. A   poučení z filmu plyne, každý průměrný   Američan má zcela běžně a stále u sebe asi   dvacet svíček a to i v tom případě, kdy se   jde uprostřed noci vymočit.
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.1.2013
Téměř kýčovitá idylka exotické dovolené se   během jediné noci stává pro dva mladé   Američany děsivým výletem, ze kterého už   není návratu...
Ano, tohle na mě docela   zapůsobilo, zvláště pak to tápání v temném   podzemí. A také závěr, o to děsivější, že   za určitých okolností by mohl být i reálný.   Takže - Maroko je krásná země, ale bacha na   to, s kým se tam seznámíte!
;-)
mildaaxe
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.9.2012
Podle popisu na obalu DVD jsem čekal   dobrodružný film alá Indiana Jones možná s   trochu hororovými prvky. Nemohl jsem se více   mýlit! Prvních 15 minut to vypadá jako dokument   o Maroku, dalších 30 jako romantická komedie o   odlišné dvojici v exotickém prostředí.   Dalších 15 minut jako horor, kde není vidět   kromě obličejů a záblesků fotoaparátu vůbec   nic. No a zbytek je docela mrazivý thriller.   Zkrátka taková všehochuť. Přesto nepůsobí   změny žánru nijak rušivě a docela slušně na   sebe navazují. Snímek si vystačí s minimem   postav a myslím, že i s minimálními   prostředky. Přestože to působí místy až   dojmem, že něco takovýho byste si mohli na   dovolené natočit sami, vůbec to nevadí.   Romantická linka mě docela bavila, asi hlavně   kvůli velmi zajímavé Sarai Givaty. I přes   fakt, že se větší část filmu nic neděje, to   docela dobře utíkalo. Láme se to až v   podzemních katakombách. Tady je to totiž tak na   půl cesty – Ano, prostředky pro navození té   správné atmosféry jsou docela originální, i   když velmi prosté – tma, svíčky a záblesky   fotoaparátu. Jenže když to sledujete pár   minut, začne to místo houstnoucí atmosféry už   spíše nudit. SPOILER: Někdy v době, kdy našla   ústřední dvojka člověka ochotného nechat je   přenocovat, mi začalo docházet, o co tady   půjde, tedy ne tak úplně, ale došlo mi, že   tady je něco hodně špatně (ani nevím proč   jsem si vybavil povídku Pokoj v hostinci Dragon   Volant od Josepha Sheridana Le Fanu) a od nálezu   místnosti s elektřinou a pohled na mrazáky s   bednami už bylo všechno jasné úplně. KONEC   SPOILERU. Poté se mi líbí retrospektivní   záběry jak tahle podivná „turistická   atrakce“ vlastně funguje. Trochu z toho mrazí   v zádech, nedělám si iluze že, takové věci   nejsou možné (SPOILER: znáte tu „městskou   legendu“ o Černé sanitce? KONEC SPOILERU).   Každopádně Maročané za tuhle propagaci   turismu amíkům asi nepoděkují. Kdyby se   snímek chvílemi příliš nevlekl a scény v   katakombách byly zredukovány alespoň na   polovinu, neváhal bych dát vyšší hodnocení,   takhle je to lepší průměr. 65%
Reklama
jirikpaty
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.7.2011
Velmi aktuální upozornění na problém kvůli   nemocným, kteří za každou cenu nechtějí   umřít. Jen si nemyslím, že takový zážitek   můžete prožít pouze v pohoří Atlasu...   Zajímala by mne reakce tuláků turistů, ale i   maroské vlády, zda zařazuje film do kategorie   podpory turistiky do země :-)
Notker158
Hodnocení:
Přidáno: 2.12.2009
Cesta ( nezapomeňte tělo vzít sebou!)
Podivný příběh,začíná skoro jak video pro   turisty cestující do Maroka a dlouho se to   rozjíždí,pointa zase až tak moc překvapivá   není, ale líbilo se mě, že neosvětlené,   dlouhé a úzké chodby i bez jakýchkoliv   příšer jsou dost děsivé samy o sobě. Ale   obecně nic moc, podruhé až v příštím   životě.
Otek
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.11.2009
Zvláštní to film. Téměř by se dalo napsat:   nejezděte do Maroka. Film zpočátku nudí, ale   ke konci nabírá obrátky aby ukázal, že   naivní turisté mohou být dárci.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih57291minih57291Zdrojový kód (2011) 
Source Code n
minih46973minih46973Lovci stínů (2007) 
The Hunting Party n
minih7567minih7567Fany (1995) 
Fany n
minih4486minih4486Bosé nohy v parku (1967) 
Barefoot in the Park n
minih145757minih145757Smrt ve tmě (2016) 
Don't Breathe n
minih66004minih66004Řezník (2006) 
The Tripper n
minih5211minih5211Stalo se (2008) 
The Happening n
minih10206minih10206Kes (1969) 
Kes n
minih37749minih37749Vetřelci v Coloradu (2002) [DVD] 
n
minih44272minih44272Hraniční čára (1980) 
Borderline n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama