Zari

Komentáře uživatele jirikpaty

jirikpaty

jirikpaty zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 13
3:10 Vlak do Yumy (3:10 to Yuma)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.5.2010
Od Páťáka
Hombre-1967, Tenkrát na   Západě 1968, - jak ten čas   letí... Konečně nový   výborný western. Kdo je   může ať nevynechá ani   jeden z nich.
Cesta (The Passage)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.7.2011
Velmi aktuální upozornění   na problém kvůli nemocným,   kteří za každou cenu   nechtějí umřít. Jen si   nemyslím, že takový   zážitek můžete prožít   pouze v pohoří Atlasu...   Zajímala by mne reakce   tuláků turistů, ale i   maroské vlády, zda zařazuje   film do kategorie podpory   turistiky do země :-)
Já, Olga Hepnarová
 
Přidáno: 21.11.2019
Tenhle film není thriller,   není akční, nepřináší   žádné uvolnění.. je tomu   naopak, nutí mne   přemýšlet, ptá se mně zda   bych sám uměl pomoc   nešťastné holce, která   vlastně ani ve skutečnosti   pomoc nechce, i když nám   lidem nakonec vyčetla, že   jsme jí jako otloukánkovi   nerozuměli, a že za tu   křivdu nic jiného   nezasloužíme. Nebyla jen   patologickou ve své   sexuální orientaci, ale   nakonec i v hodnocení svého   postavení jako součásti   lidské, nebo lépe   společenské integrace..   Neznám úroveň, mám na   mysli pečlivost zpracování   znaleckého posudku, který   nesporně ovlivnil rozhodnutí   soudu udělit výjimečný   trest, když už film   nenabízí odpověď na   závěrečný návrh obhájce,   který upozorňuje, že jeho   klientka nebyla schopná   ovládat a rozpoznávat v   době činu své jednání.   Přiznávám, že bych Olze   neuměl pomoc- A taky   přiznávám, že mi ve své   složitosti nechybí, a divím   se, proč o jejím příběhu   bylo třeba natočit film, a   nakonec i rozdávat České   lvi. Že by roznětka pro   další otloukánky. Mé   hodnocení se týká   příběhu, nikoliv filmového   zpracování. Velmi působivé   . . . .
Kam zmizel kurýr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.10.2014
deset
Úplně náhodou jsem koukal   na film, který jsem nikdy   předtím neviděl. Okamžitě   mě chytil svým dějem,   pohledem do vesmíru, ale i   na dobu, kdy byl natočen svou   moudrostí; asi podobně jako   každého jiného, kde   nevěří na evoluční vývoj   .... dávám 10.
Na odstřel (State of Play)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.2.2012
Bylo možné uhodnout??
73 % je málo. Ten film stojí   má na víc. Tak ho neváhejte   skouknout.Věřte bude to   snadné, napínavé, s   překvapujícím ukončením.   Nejsem na kluky ale Russell   Crowe je fajn, nemám pravdu   děvčata...?
Presumpce viny (Out of Time)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.8.2010
prosté je krásné
Nelitoval jsem, že jsem po   westernu zachytil v TV i tento   film, i když jsem už chtěl   původně jít spát. Přitom   logické zápletky. Matt jako   šerif se uvolňuje s   příjemnou vdanou ženskou,   která má stejné parametry   jako ta jeho s níž to   vypadá na rozvod (stejně   příjemné, horňáci   souhlasíte?-a co ty jejich   zadky?)Pokud se chlapovi   zúží mozek leccos   přehlédne pak Matt nemohl   být výjimkou... Myslím, že   vše by tak dobře nedopadlo,   kdyby Matt neměl   nepřehlédnutelného   vlasatého kolegu a dost   potřebného štěstí. Jen   málo se mi podařilo uhodnout   kam bude směřovat děj.   Taková "hra" s   režiserem mě vždycky baví.   Radím nechošte spát, pokud   půjde tenhle film.
Přepadení 13. okrsku (Assault on Precinct 13)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.3.2011
I když jde pouze o film, a   film s dobrým námětem a   scénářem, i hereckými   výkony, a dokázal mne   chytnout, vadilo mě na něm   jen jedno, a konkrétně to,   že dobře vystrojený borci   od kapitána Duvalla v něm   byli za trdla. Ve skutečnosti   bych nechtěl bránit 13.   okrsek ani vteřinu. Přesto   dávám 7/10.
Sahara
 
Přidáno: 2.8.2010
Dojmy z TV
Pokud chcete vidět, že   někomu vzít život může   být hračka,a ještě k tomu   vtipná, že Dirk a Alla by   spolu mohli dávat školení   uďoubánkovi James Bondovi,   když předvádějí různé   triky - až na létající   ponorku, to vše na   zahanbující účet   afrických policajtů a   vojáků .... určitě si   nedejte ujít příležitost.   Náhodou jsem film shlédl v   TV a dodnes lituji.
Síla country (Country Strong)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.2.2012
náhoda
Film na HBO sknčil trošku   před desátou večer. Psal se   den 11/2/2012. O tři hodiny   skončil život Whitney   Houston. Jakoby se dívala s   námi ....
Tenkrát v ráji
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.11.2016
JiříkPátý
Musel jsem na ten film jít,   přestože mě hodnocení   těch co ho viděli, a   pasovali se na lepší   scénáristy, či režiséry,   nebo kameramany, spíš   varovalo, abych zůstal doma a   uchoval si Josku takového jak   jsem ho vnímal já, když   jsem přelézal jeho cesty, ve   skalách poslouchal zkazky o   jeho kouscích, a litoval, že   tak brzo mu bylo odepřeno   lézt.
Nelitoval   jsem, i když nám film   vypráví příběh, který si   vůbec neklade za cíl popsat   o Joskovi všechno. Vždyť on   byl i boxerem, a skutečně   pilotem, nejmladším v té   době u nás. Především   však vytvořil přes 60   krásných pískovcových   linií. Pokud je po něm   přelézáte nemáte jen   pocit, že Vaše stoupání k   vrcholu pozoruje, a hodnotí,   ale také vnímáte respekt k   jeho výkonu podporovaný   pouze tehdejší, s   dneškem neporovnatelnou   horolezeckou výstrojí.
Nejspíš kritikům filmu   uniklo, že ten příběh je   pouze o radosti z lezení   uprostřed nádherné   přírody, o přátelství na   laně a kolem něj, které   druhá válka, nakonec   podobně jako ta první,   dokázala nenávratně   rozdělit, film o nesmyslnosti   a krutosti války, o   hrdinství postav v době   války, ale i o tom, že   zákeřnost války bylo   možné překonat jinými   cestami, než obětováním   života. Vkrádá se pak i   otázka, na kterou film   neodpovídá, zda vzdor Josky   a jeho dalších přátel ze   skal byl skutečným   hrdinstvím, jímž dokázali,   aby válka byla byť jen o   minutu kratší? Dva z nich   byli spolu s Joskou   zastřeleni, necelé dva   měsíce před koncem války.   Dva se v Terezíně dožili   osvobození.
Pokud   kritikům vadilo,že děj   filmu není zřetelně   označen časem pak těm   vzkazuji, aby si zopakovali   dějiny ČSR před a v   průběhu války. Nakonec si   neodpustím to co se mi chce   říct a musím napsat. Pokud   byla skutečná Vlasta   Štáflová krásná jako   její představitelka ve   filmu, i tak krátký vztah   stál zato, a možná, že   ještě dnes někde žije   jejich dcera.
Úhel pohledu (Vantage Point)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.5.2010
Ze skvělého nápadu   udělaný skvělý film. Pane   režisér, kamera, herci, Ti   všichni mě   "dostali". Jen konci   filmu těžko uvěřít. Ale   kdo by si přl mrtvou Aničku,   nebo pana presidenta.   Hodnotím 9/10
Za řekou je Texas (Texas Across the River)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.3.2020
2020
Ujíždím na westernech.   Přesto film určitě   doporučuji pokud vám nebude   tu nebude vadit vybraná   čtyřrozměrná parodie v   níž se potkávají   kovbojové, statečný Delon   vybraného chování, Indiáni   a vojáci americké armády,   doplněné o chytrý vtip   uložený do protikladů   hlavních protagonistů. Skoro   jak náš Limonádový Joe,   aneb koňská opera.
Ztracené město (The Lost City)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.3.2011
Co je nalezeno
… jeďte tam a pobuďte. Ne   však na severních   plážích. Kuba totiž   začíná až za hranicemi   těchto destinací. Projděte   se celým ostrovem z Havany na   západ a pak až na východ.   Udělejte si čas na úvahy   zda je ztracené pouze   město, nebo celý ostrov,   anebo život jeho obyvatel,   které budete přesto   potkávat usměvavé, vlídné   a pohostinné!?
Samozřejmě pokud je pro   Vás důležité hledat   vlastní odpověď na   otázku, co bylo pro Kubánce   lepší, zda Batista, nebo   následky setkání „Che“   s Fidelem.
Film v   jedné fázi v pohledu kamery   do očí Fico Fellova   nabízí silné, smutné   ujištění, že se vlastně   nezměnilo nic. Že pouze   jedna krutost byla vyměněna   za jinou, převlečenou do   jinak střižené barvy. A je   tomu tak doopravdy? Pak   nechápu sílu kubánské   hudby. Možná jedině jejím   prostřednictvím možnost   nalézt odpověď na všechny   kladené otázky. Pokud vás   dokonale umístěná   kubánská muzika ve filmu   chytla pak věřte, že   naživo umí víc ….
Jsem přesvědčen, že   taková zůstane i v době,   kdy se Kuba v další hvězdu   na vlajce Států.
Hodnotím silnou 9.

TV Program

ČT1 - F.L. Věk (1970) [TV seriál]

11:10 - 12:00

4 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

ČT2 - Jak se žilo v New Yorku roku 1...

10:55 - 11:50

19 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

NOVA - Policie Modrava (2011) [TV ser...

10:25 - 11:55

49 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

Prima - Partie Terezie Tománkové

11:00 - 12:00

14 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce