Duben

Zajímavosti uživatele PROCESOR

PROCESOR

PROCESOR zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Červík

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet zajímavostí k filmům: 204
Chloroform opravdu pracuje jako silné a známé anestetikum. Jenže k tomu, aby jste někoho uspali, potřebujete zhruba 3 minuty. Je prakticky nemožné, abyste někomu drželi kapesník u pusy 150 sekund. Jim Carrey sundá namakaného černocha za několik sekund.
Dokud nesundáte nohu z nášlapné miny, tak se z té krabičky nestane miniaturní taktická atomovka. Bohužel tomu tak není. Mina vás pravděpodobně zabije dřív, než se k ní vůbec dokážete přiblížit. Třeba v Mavelovských Agentech S.H.I.E.L.D.u se stane přesně výše popsaná scéna. Cvak a nic. Pouze usmívající se chlápek, který kouká na kolegu lapeného, jak se snaží deaktivovat výbušninu.
Avatar
Přidáno: 26.12.2018
Každý snímek (1/24 z každé sekundy) v CGI scénách v Avataru potřeboval na vyrenderování 47 hodin.
Bambi 2 (Bambi II)
Přidáno: 25.12.2018
Nejdelší časová prodleva v natočení pokračování drží animovaný film Bambi jehož první díl je z roku 1942 a pokračování se natočilo roku 2006. Prodleva: 63 let a 178 dní.
O roli Wonder Woman se ucházely herečky Olga Kurylenko, Elodie Yung, Lucy Griffiths a Gal Gadot. Ze souboje vyšla vítězně Gadot, nejspíše i proto, že se v posledních letech stala populární díky sérii Rychle a zběsile.
Obsazení Bena Afflecka se setkalo s velkou vlnou kritiky. Ač je Ben velmi ceněný jako režisér, coby herci mu fanoušci komiksu stále neodpustili to, jakým způsobem pojal na velkém plátně Daredevila (první zveřejněná fotografie Batmana se dokonce stala terčem parodií). Batman pro něj proto bude komiksovým reparátem, z něhož (doufejme) úspěšně složí zkoušku.
Okolo bitvy dvou komiksových gigantů kroužila studia řadu let a nejednou to vypadalo, že snímek vznikne. V roce 2007 se dokonce ve filmu Já, legenda objevil teaser plakát na film se znakem Batmana a Supermana.
Pro roli Lexe Luthora byli původně zvažováni starší herci (například Terry O'Quinn známý jako Lohn Locke ze seriálu Ztraceni). Když ale Jesse Eisenberg přišel na casting kvůli jiné roli, udělal na režiséra Zacka Snydera takový dojem, že kvůli němu nechal postavu omladit, aby ji mohl hrát.
A ještě jednou oblíbený záporák. Než si Snyder prosadil Eisenberga jako Luthora, studio mělo obrovský zájem, aby roli získal Tom Hanks (údajně na základě Atlasu mraků, kde hrál - stejně jako další herci - několik rolí).
Jeffrey Dean Morgan byl zvažován pro roli Bruce Waynena/Batmana, ale nakonec ho ve filmu uvidíme jako Thomase Waynea, Bruceova otce.
Jde o první hraný film, v němž se objeví Batman, Superman i Wonder Woman (přičemž tahle trojka je v komiksech označena jako Trinity).
Přestože snímek přímo navazuje na Muže z oceli, bude to právě až Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti, který odstartuje sérii úzce provázaných filmů podle DC komiksů, které se jako celek pokusí konkurovat Marvelu (přičemž bychom se vždy měli dočkat více hrdinů v jednom filmu).
Bohemian Rhapsody
Přidáno: 22.11.2018
Ve skutečnosti kapela Queen vznikala mnohem pomaleji než ve filmu. Freddie Mercury (tehdy ještě civilním jménem Bulsara) už se s Brianem Mayem a Rogerem Taylorem znal, představil je Tim Staffel, který hrál v jejich skupině Smile na basu. Freddie v té době zpíval v jiných kapelách, zvláště skupině Ibex. Poprvé byli členové pozdějších Queen společně na jednom jevišti v roce 1969 na koncertě Ibex, když se May a Taylor připojili k Mercurymu na přídavek.
Bohemian Rhapsody
Přidáno: 22.11.2018
Vztah mezi Mercurym a jeho dlouholetou přítelkyní Mary Austin byl pravý a trval několik let. Freddie svou partnerku skutečně požádal o ruku a žádost prý byla romantičtější než ve filmu. Na Vánoce dal Freddie Mary velkou dárkovou krabici a v ní byly stále menší a menší až našla v té nejmenší prstýnek.
Bohemian Rhapsody
Přidáno: 22.11.2018
Freddie Mercury a Mary Austin se nikdy nevzali a během vztahu byl Freddie své partnerce nevěrný s muži. Jejich rozchod ale nebyl tak bolestivý, divný a zdlouhavý jako ve filmu. Mary uvedla, že se jejich vztah pouze změnil. Z partnerky se stala blízká přítelkyně a důvěrnice, která byla pro Feddieho důležitá po celý život a byla s ním i v posledních chvílích jeho života.
Bohemian Rhapsody
Přidáno: 22.11.2018
Ray Foster odmítl Bohemian Rhapsody a dostal za to kamenem do okna
Sice se jedná o jednu z nejzábavnějších scén filmu a zvláště ji ocení fanoušci kultovní komedie Wayneův svět, ve skutečnosti se ale nic z toho nestalo. Osoba Fostera nikdy neexistovala a je vymyšlena pouze pro účely filmu. Její vznik je mírně inspirován šéfem EMI Royem Featherstonem, který považoval skladbu Bohemian Rhapsody za příliš dlouhou na singl, ale to je vše.
Bohemian Rhapsody
Přidáno: 22.11.2018
John Reid byl několik let manažerem skupiny Queen. Ve snímku ho Freddie nakonec vykopne z limuzíny poté, co jeho osobní manažer Paul Prenter tvrdí, že s Reidovým nápadem, aby se dal Freddie na sólovou kariéru, nemá nic společného. V realitě proběhlo vše úplně jinak.
Bohemian Rhapsody
Přidáno: 22.11.2018
Moment, kdy Freddie odchází od skupiny, je jedním z nejdramatičtějších okamžiků filmu. Má to jeden háček - ve skutečnosti k tomu nikdy nedošlo. Skupina si v roce 1982 po vydání desky Hot Space dala pauzu a Freddie nebyl jediným členem Queenů, který se v té době věnoval sólovým projektům. Věnovali se jim i May a Taylor.
Bohemian Rhapsody
Přidáno: 22.11.2018
Na rozdíl od filmu, skupina Queen se ve skutečnosti nikdy nerozpadla. Jak to tedy bylo? Důvodem jejich pozdního příchodu byla prý nerozhodnost pořadatele koncertu Boba Geldofa, který si nebyl jistý, zda Queeni na koncert chtějí. V té době totiž kapela čelila mnohé kritice ohledně toho, kde hrála své koncerty – v apartheidem rozdělené Jižní Africe i diktátorské Argentině.
Bohemian Rhapsody
Přidáno: 22.11.2018
Mercurymu byla jeho nemoc diagnostikována až v roce 1987, tedy dva roky po Live Aid. Právě tento fakt vyvolává nejvíce kritiky. Prý je to urážka pro Mercuryho, když snímek tvrdí, že jeho nemoc měla co do činění s jeho rozhodnutím se koncertu účastnit. Tady lze dát kritikům hodně za pravdu.
Bohemian Rhapsody
Přidáno: 22.11.2018
Ve snímku se Freddie seznámil se svým životním partnerem na jednom z jeho večírků, kde pracoval jako číšník. Skutečnost byla mnohem méně romantická. V 80. letech se Freddie s Jimem setkal v gay klubu a Hutton pracoval jako kadeřník. Mercury mu prý nabídl, že mu koupí drink, což Jim odmítl a ti dva se setkali podruhé až rok a půl poté v jiném klubu.
Bohemian Rhapsody
Přidáno: 22.11.2018
Mary Austin a Jim Hutton se na Live Aid spřátelili
I tato "filmová pravda" nevychází ze skutečnosti. Freddie Mary nikdy nepřestal považovat za svou manželku a po celý jeho život pro něj byla nesmírně důležitá. Jim byl zase jeho životní partner a nejspíš proto se ti dva nikdy nemuseli.
Bony a klid
Přidáno: 19.10.2017
Ve filmu byly použity skutečný peníze. Takže ve scéně, kdy se přebírají-přepočítávají na kapotě auta, bylo trošku horko, aby zrovna nefoukal vítr.
Buď hezká a mlč (Sois belle et tais-toi)
Přidáno: 4.1.2019
Myléne Demongeot
Díky reklamním fotkám ji oslovili filmaři. První roli dostala v roce 1953 a změnila si křestní jméno na Mylène. Netrvalo dlouho a stal se z ní nový erotický symbol. Třeba ve filmu Buď hezká a mlč (1958) nahradila původně uvažovanou Brigitte Bardot.
Zdroj: https://www.denik.cz/rodina/mylene-demongeot-kam-se-podela-kraska-z-fantomase-a-jak-vypada-ted-20141102.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
Jackovo tetování na rameni skládající se z čínských znaků znamená. "Chodí mezi námi, ale není jedním z nás".
Černý motýl (Black Butterfly)
Přidáno: 23.5.2021
Tak spisovatel určitě nepíše jedním prstem....Závěr filmu...
Četník a četnice (Le gendarme et les gendarmettes)
Přidáno: 8.8.2018
Louis de Funès nabídku na nový díl četníka přijal, přestože se mu nápad s četnicemi už od začátku nelíbil. Natáčení si ale poměrně užíval až do chvíle, než podlehl postupující tuberkulóze jeho velký přítel a režisér série Jean Girault. Poté se začalo uvažovat o tom, zda má cenu v natáčení pokračovat. Ale nedalo se nic dělat, snímek už spolykal mnoho peněz a musel být dotočen. Režie nebyla předána Funèsovi, ale asistentovi Tonymu Aboyantzovi, který se na sérii podílel už od prvního dílu. Film opravdu dotáhl do konce, ale dobrá nálada při natáčení byla od smrti Giraulta ta tam. Funès byl melancholický, tiše meditoval nad smrtí svého přítele. Film už ho vůbec nezajímal, což u něho bylo nezvyklé. Tonymu sem tam radil, ale když padla poslední klapka, všichni si oddychli, že to mají za sebou. Zbývá už jen dodat, že tento díl v kinech kasovní úspěch nezaznamenal.
Četník a četnice (Le gendarme et les gendarmettes)
Přidáno: 8.8.2018
Původně se měl natáčet další film četnické ságy s názvem Četník u Waterloo, kde by Cruchotova parta cestovala časem. Bohužel o rok později zemřel i Louis de Funès, a tak scénář k sedmému pokračování zůstal jen v „šuplíku“.
Četník a četnice (Le gendarme et les gendarmettes)
Přidáno: 8.8.2018
Louis de Funès se premiéry v kinech už nedožil, film Četník a četnice je jeho posledním.
Četník a mimozemšťané (Le gendarme et les extraterrestres)
Přidáno: 8.8.2018
Louis de Funès (Cruchot) o filmu prohlásil: „Pokračování bylo napsáno příliš rychle a natočeno ještě rychleji.“ A to i přesto, že se sám podílel na scénáři a do filmu hodně zasahoval.

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:56

30 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

ČT2 - Žiješ jenom 2x

19:15 - 19:40

15 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

0 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

35 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763989
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178296
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10