Duben
ohodnotit

Ptáci

The Birds

Žánr:
Rok:
1963
Délka:
120 minut
„Dlouho trpěla příroda lidské excesy, příliš dlouho. A nyní se rozhodla člověku všechno vrátit. Heroldy její pomsty se stali Alfred Hitchcock a ptáci.“

Obsah filmu Ptáci

 
Když přijíždí krásná blondýnka Melanie Daniels (Tippi Hedren) do Bodege Bay za svým čerstvě vystudovaným přítelem Mitchelem Brennerem (Rod Taylor), je nečekaně napadena rackem. najednou do města vletí tisíce Ptáků a místní obyvatelé se stanou terčem jejich šílených útoků. Brzy se ústřední postavy nejděsivějšího filmu o přírodní katastrofě, který kdy byl v Hollywoodu natočen, Melanie i Mitch, ocitnou uprostřed smrtelného souboje s nezastavitelnou a nevysvětlitelnou sílou. Ptáci - natočeno podle krátkého příběhu Daphne Du Maurier.

DVD Express

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Alfred HitchcockAlfred Hitchcock...... [63]   
hraje:
Tippi HedrenTippi Hedren.....Melanie Danielsová [33]   
Rod TaylorRod Taylor.....Mitch Brenner [33]   
Jessica TandyJessica Tandy.....Lydia Brennerová [53]   
Suzanne PleshetteSuzanne Pleshette.....Annie Hayworthová [26]   
Veronica CartwrightVeronica Cartwright.....Cathy Brennerová [14]   
Ethel GriffiesEthel Griffies.....Mrs. Bundyová [85]   
Charles McGrawCharles McGraw.....Sebastian Sholes [49]   
Ruth McDevittRuth McDevitt.....MacGruderová [67]   
Lonny ChapmanLonny Chapman.....Deke Carter [42]   
Joe MantellJoe Mantell.....cestující [47]   
Doodles WeaverDoodles Weaver.....rybář [51]   
Malcolm AtterburyMalcolm Atterbury.....Al Malone [56]   
Elizabeth McGovernElizabeth McGovern.....Clerk [1]   
Karl SwensonKarl Swenson.....Drunk [54]   
Richard DeaconRichard Deacon.....muž [41]   
Elizabeth WilsonElizabeth Wilson.....Helen Carter [42]   
scénář:
Ed McBainEd McBain...... [36]   
námět:
Daphne Du MaurierDaphne Du Maurier.....povídka (1952) [55]   
kamera:
Robert BurksRobert Burks...... [53]   
střih:
George TomasiniGeorge Tomasini...... [54]   
dvd obal trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Ptáci >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.6.2020
O tomto filmu bylo už napsáno prakticky vše.   Tak tedy jen stručně můj dojem. Nádherný   působivý film, který je jedním z vrcholů   práce krále filmového hororu Alfreda   Hitchcocka. I bez potoků krve a vyhřezlých   vnitřností je to napínavé a přesvědčivé.   Tak má podle mě vypadat dobrý filmový horor,   který není o efektech ale o atmosféře a o   prožitku.
SNCIS
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 1.12.2017
Horor? tak mne to jako Horor nepřišlo. Děj se   vlekl, efekty nestály za nic. 1 hvězda za Tippi   Hedren.
Stalhein
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.9.2017
Na ptáky jsme krátký
V 80. letech jsem na to vystála 2,5 hodinovou   frontu v Ponrepu. Očekávala jsem, jak budu   napnutá a jak se budu bát, něco jako u   Čelistí. A ono nic. Zajímavé pokoukání, ale   nakonec mě nejvíc upoutala dokonale upravená   krasavice Tippi Hedrenová - dodnes si vybavuji,   jak vytáčela telefonní číslo pomocí tužky,   aby si nepoškodila perfektní nehty. A když   trpěla při útoku ptactva, taky tak nějak   distunguovaně. Jo a doporučuji přečíst si   knižní předlohu od Daphne du Maurierové. Pro   srovnáni.
Barney94
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.1.2017
Opeřenci v akci
Tento film je snad první horor, který jsem jako   dítě viděl. Musím říct, že jsem se u něj   ani tenkrát nebál. Dnes už ale dokážu ocenit   tohle mistrovské dílo. Je zde krásně vidět   Hitchcockův styl, tedy stupňující napětí.   Ptáky už nepřekoná žádný později   natočený snímek se stejnou tématikou. A že   jich je!
enejčel
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.5.2015
Legendární film od legendárního režiséra a   zakladatele hororu Alfreda Hitchcocka. Chtěl jsem   okusit jeho medicínu a shlédnout tento kulturní   horor. bohužel, já ho za legendární či   kulturní považovat nemohu. Samozřejmě, že   beru v úvahu dobu vzniku, čili za filmové triky   logicky nestrhávám body. Na tu dobu je to z   hlediska trikové stránky dobře udělaný,   bohužel to samé se nedá říct o celém filmu.   Příběh je hrozně jednoduchý a hodně   protažený. Začátek až nudně zdlouhavý.   Postavy jsou necharizmatické, nezajímavé.   Dlouho čekáte, až se ve filmu objeví jmenovci.   První útok ptáka spatříte až po několika   desítek minutách. Celý snímek je vlastně   jenom o kecání a nic nedělání. Kromě útoků   ptáků, které ve filmu jsou minimálně se v   celém příběhu vůbec nic neděje. Škoda,   myslel jsem, že mě Hitchcock upoutá do křesla,   ale nestalo se.
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.12.2013
Maistr štych Alréda Hitchcocka
Film který má výbornou temnou tušící   atmosféru zvyšujícího se napětí, které by   se dalo krájet. Co se to děje na obloze? Proč   se ti ptáci tak divně chovají? Proč jsou   najednou tak jiní? Film klasika všech klasik,   horor z nej hororů kdy natočených.

Co si   lze víc strašidelnějšího představit, než   to, že se ptáci vzbouří proti lidstvu. Proč   by se bouřili? Proč lidi střílí ptáky, proč   ničí a devastují přírodu? Co kdyby se matka   matek, planeta Země rozhodla povolat na pomoc   své "zoro mstitele" "nebeské   jezdce" - ptáky? Aby si to s náma   vyřídili.

Že ptáci nejsou chytří?   Někteří jsou velice chytří, viděl jsem   havrany jak se klouzají po dětské skluzavce -   ráno když byli děti v budově školky, tak se   na dvoře, kde v tu chvíli nikdo nebyl - tak   tam pro svoji radost svištěli dolů a   několikrát za sebou se na skluzavku vraceli. A   někteří dravci zas používají kameny, aby   rozbili skořábku vajíčka (od kořisti) a   dostali se k jeho obsahu. Taky jsem viděl sovu,   která chytila kočku a pak s ní několikrát   letěla do výšky a pak ji pustila dolů na zem,   aby jí zabila. A teď si představte, že tyhle   inteligentní vzdušné stíhačky zaútočí na   lidstvo. Ostatně, viděl jsem již jeden   "útok". Vrána letěla a nesla ořech a   z výšky ho pustila dolů, možná jí jen   vypadl, nebo ho pustila úmyslně, žel jedna   paní dostla zásah přímo do hlavy a bolelo ji   to asi dost. Že by se práci již na nás   "zastřelovali"? Připravovali se na   válku? Kdo ví? Ale nad poli se to letos v zimě   nějak černí a vrány se již pomalu shlukují a   šikují, chystají se... - a tak dnes   nechoďtě raděj samotní ven do polí, lepší   je být někde poblíž budovy, neboť ptáci se   na nás již chystají!
Omnibus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.11.2012
Ptáci Jarabáci
Frrrr... Píp-Píp ... frrrr... Píp-Píp ...frrrr   frrrr... Píp-Píp ...   Píp-Píp-PípPípPípPípPíp ZOB ! ZOB ! ZOB   !
Stejně jako po Čelistech už nevlezu ani po   kolena do vody bez harpuny, i Ptáci byli tak   šíleně sugestivní film, že jsem se dlouho po   shlédnutí při každém opuštění budovy   bedlivě díval kolem sebe. Na ploty, na střechy,   do korun stromů a hlavně nad sebe, na nebe,   jestli se náhodou nějaký ty svině opeřený   nezačínají houfovat...
Ale na rozdíl od   Čelistí mi Ptáčci nevydrželi na celý život,   to bych si totiž dávno musel hlavu ukroutit. Po   čase jsem přesvědčil sám sebe, že to byl   JENOM FILM ! Mistr Hitchcocks a matka příroda   prominou...zrovna téhle její konkrétní pomsty   za plundrování už se dnes nebojím. Ale   nějaká ta fóbie z opeřenců ve mě asi přeci   jen zapustila kořeny. Můžete se zeptat mojí   švagrové, jak jsem u ní na návštěvě   vyváděl, když jim v obýváku ulítla andulka z   klece ! :-)
payo1555
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.3.2012
Hitchcock.... toto je hororová klasika. Vlastně   příběh nic moc, ale filmové scény   nenechávají na pochybách, že se člověk   strachy otřese. Začíná to už první scénou,   u obchodu se zvířaty, kdy se přežene hejno.   Samozřejmě nechybí ani love-story, ale scény   kdy ptáci útočí na děti a tyranizují celé   okolí,myslím, že nikomu nejsou jedno. Každý   se určitě zamyslel, jestli to může být   skutečnost!
261972
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.11.2011
KLASIKA VŠECH KLASIK OD MISTRA HORRORŮ
Film, který jsem viděla jako malá a už   tenkrát mě dost zaujal a to hlavně svým   zajímavým příběhem, ale také herci v   hlavních rolích. Klasika, která nechybí v mé   sbírce horrorů
Robinson
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.7.2011
Pěkný film, ale nebudu ho považovat za   genialitu jen proto, že to natočil Hitchcock. Je   to hrozně pomalé, zdlouhavé a bez hudby, svou   atmosféru to ale rozhodně má a nenudí. Co mě   velmi překvapilo jsou scény s útoky ptáků -   čekal jsem, že se budou po lidech házet   vycpaný pytle s peřím, jenže ono to vypadá   dost dobře i po tolika letech! Za tohle smekám,   a zvlášť závěrečný kompozice jsou opravdu   nádherný. Jako horor mi to moc nepřijde, spíš   takový zvláštní drama, ale každopádně   dobrý film.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih41024minih41024Kmotři z blat (1983) [TV inscenace] 
Kmotři z blat n
minih54864minih54864Přikázaný směr jízdy (1977) [TV film] 
Přikázaný směr jízdy n
minih28759minih28759Frekvence (2000) 
Frequency n
minih24708minih24708Svatba s podmínkou (1965) 
Svatba s podmínkou n
minih46051minih46051Taková normální rodinka (2008) 
Taková normální rodinka n
minih5573minih5573Červená řeka (1988) [TV film] 
Red River n
minih8111minih8111Hašlerky (1993) [TV film] 
n
minih12734minih12734Modrá planeta (1979) 
Modrá planeta n
minih15619minih15619Pěnička a Paraplíčko (1970) 
Pěnička a Paraplíčko n
minih15109minih15109Der heiße Tod (1968) 
Der heiße Tod n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Ptáci II (1993)

 Ptáci II (1993)
Ptáci II n
The Birds II: Land's End
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Rick Rosenthal

(pokračování)

Ptáci (1963)Ptáci (1963)Ptáci (1963)Ptáci (1963)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10