Duben
ohodnotit

Žena v černém

The Woman in Black

Další název:
Žena v čiernom; Die Frau in Schwarz
Rok:
2011
Délka:
95 minut
Premiéra v ČR:
23.2.2012
„Právník cestuje do daleké vesnice, kde odhalí pomstychtivého ducha...“

Komentáře k filmu Žena v černém

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 30
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.2.2014
Dvacet pět od začátku   možno skočit na pivko. Pak   se občas něco velmi málo   stane a pak chodí hrdina   filmu po baráku. A chodí a   chodí a chodí. Zde je ovšem   několik velmi dobrých scén,   ale naprosto je zasklí   zdlouhavost a pocit nudy. Plus   za atmosféru, plus za   lekačky, ale to je vše.   Možná za dva či tři roky   zkouknu podruhé a hodnocení   upravím. A přidám za ten   závěr. 201402209015/9519
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.10.2014
Slušná záležitost, kde   jsem si zprvu říkala, že   nejslabším článkem bude   Daniel "Potter"   Radcliffe a kupodivu ne. Je   pravda, že Ciaránovi   dosahoval lehce ke kolenům,   ale výrazně nic nekazil a   jeho lehce mimoidní výraz   dle mě odpovídal jeho stavu.   Obecně horory nemusím,   hlavně ty vyvražďovací,   ale tohle slibovalo   atmosféru. Začátek   děsivý, pak dlouho nic, v   poslední třetině rychlý   spád a konec velmi dobrý.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.3.2012
The Woman in Black
Žena v černém je přesně   důkaz toho, že méně   znamená více. Film   absolutně netlačí na pilu,   což je v tomhle žánru   naprosto neobvyklé a dalo by   se říct jedinečné.   Přesně takovéhle   duchařské filmy mám ráda a   tenhle musím zařadit mezi   jeden z nejlepších hororů   vůbec. Žena v černém je   opravdu strašidelná a můžu   říct, že jsem v jistých   scénách měla srdce až v   krku.Jinak co se týče   Daniela Redcliffa jemu   zůstane ta škatulka Harryho   Pottera to je jasné, ale tady   dokazuje, že už není pouze   Potter, ale dokáže se vžít   do každé role, která mu   bude nabídnuta, a já se   nemůžu dočkat, až ho   uvidím v dalším filmu.
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.6.2012
ŽENA V ČERNÉM

Poklidný hororový   příběh, který je zasazen v   historických kulisách   anglické přímořské   vesničky, je vlastně jen   taková jednoduchá hororová   báchorka. Ale moc krásná.   Vizuálně je film perfektně   zpracován, poskytuje   úžasnou atmosféru   anglického venkova,   zvláštní tajemno navozují   už bezchybně vybrané   exteriéry, zmatek a obavy   obyvatel vesničky jsou   téměř skutečné, všechno   funguje jak má, ať už v   samotném prokletém domě,   tak i ve vesničce. Bohužel   se filmu, v takovém úžasně   krásném hororovém   prostředí, nepovedlo navodit   opravdový strach, typický   pro horor. Ve filmu nejsou   příliš drsné a otřesné   záběry, což mi osobně   více než vyhovuje. Samotný   příběh není ničím novým   pod sluncem, ale to mi vůbec   nevadilo. Film je celý v   podstatě postaven na vcelku   laciných lekačkách, které   se spoléhají více na   zvukové efekty než na   obrazovou a střihovou   vynalézavost. Jediný pohled   na ženu v černém, jejího   odrazu v okně, byl jediným   momentem, kdy jsem lekla i   já, přestože jsem něco   takového podvědomě   čekala.

Daniel   Radcliffe odehrál svou roli   velmi slušně. Možná   působil na postavu otce   ještě příliš mladistvým   dojmem, ale jeho výkon byl   perfektní, bezchybný, lidsky   věrohodný. Jistě není   potřeba si do budoucna jméno   D.Radcliffa spojovat pouze s   postavou Harryho Pottera. Dnes   mně přesvědčil, že to   nebude jenom bývalá vyhaslá   dětská hvězdička.

Prostě,   jednoduchost a malá   originalita děje mi vůbec   nevadila, byla nahrazena velmi   kvalitním zpracováním. Mně   se Žena v černém docela   líbila, doporučuji.
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.7.2016
Dost strašidelný, většina   filmu je jedna velká děsivá   scéna. Radclife první   polovinu filmu hraje sám a s   přehledem. Kdo by to do něj   byl řekl? Klobouk dolu.
261972
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.6.2013
Daniel Radcliffe zazářil v   roce 2012 v hororu Žena v   černém. Tajuplná propast do   opuštěného domu ve kterém   číhá zlo - žena v   černém. Režisér James   Atkins natočil   "spešl" horůrek   pro trochu leknutí a křiku.   Kniha Susan Hillové je   bezpochyby nenahraditelná a i   když film je na vysoké   úrovni, nedosahuje dle mě   takového   "uspokojení" jako   právě kniha. Film se rychle   okouká a když je viděn   vícekrát, tak ztrácí na   té tajemné atmosféře,   nicméně i přesto ho velice   doporučuji. Knihu lze číst   pořád dokola a je v ní   stále to zlo, ta žena a   stále stejně nelítostná a   zákeřná. Žena v černém   je úspěšný horror na   vysoké úrovni, s kvalitními   herci a nutnou dávkou zla,   které se bohužel   poněkolikátém shlédnutí   vytrácí.
Langley
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.3.2012
Daniel Radcliffe odhodil   brýle a vrhá se do temně   mrazivého hororu.Herec se   snaží a dává jasně   zapomenout divákovi, že   Harry Potter je již   minulostí.Děj plyne pozvolna   a optimálně nastavuje   napětí do zneklidňujících   obrazů a momentů.Žena v   černém má drásající   křik a Danielovi je radost   fandit, protože jeho role je   vážně zajímavá.Chvíli   jsem si pohrával s   představou, že by mohl   Arthur ve vypjatých   okamžicích vytáhnout hůlku   a zvolat zaklínadlo Patronum   :-D.Inu nestalo se a není to   naškodu.Závěr se vyznačuje   skvěle dokončenou   režisérskou prací.Jsem   celkové potěšený.Danieli,   jen tak dál.
superfilmar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.3.2012
Nejlepší hororový luxus posledních let
To je ale luxusní horor! Už   pořádně dlouhou dobu jsem   podobný neviděl a asi zase   chvíli neuvidím. Musím dát   plný počet, protože mě ten   film absolutně dostal. Už od   začátku se to parádně   rozjíždí - atmosféra je   tak temná a hustá, že by se   dala krájet, anglické   exteriéry a močály tomu   také dost napomáhají a   interiéry hlavního baráku   jsou vymakané do dokonalosti.   Daniel Radcliffe pro mě už   asi navždycky bude Harry,   pravdou ale je, že se tady od   této role naprosto odpoutal a   dokázal, že umí vážně   dobře hrát. Skvěle mu tady   sekunduje i Ciarán Hinds. A   to finále bylo prostě   bombastické a film naprosto   doladilo. Jedním slovem   luxus, kostýmy, atmosféra,   výprava, interiéry a   exteriéry a samozřejmě   skvělý příběh dělá   tento film diamantem   upadajícího žánru.   Jasných 100% a navíc to jde   do mé topky, Doporučuju ze   všeho nejvíc.
mat.ilda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.4.2013
Uff, konečně zahuštěná   atmosférická lekačka s   duchem, který má co oplácet   - a svoji pomstu nebere na   lehkou váhu. Čelí mu   notářský úředník, který   má díky osobním trablům k   duchařině kladný vztah, a   proto i pro strach   uděláno.... Marně léta   čekám na chvíle, kdy se   opravdu budu bát alespoň   první setmění po projekci,   Woman in Black byla hodně   blízko, neboť husí kůže   vyvstala minimálně dvakrát   a celkový prožitek byl   hodně intenzivní, se   skvostným koncem - v   podstatě tvůrci nezkazili   vůbec nic, jen nejsem   vyloženě v hororech si   libující divák. NEJLEPŠÍ   SCÉNA: Úvodní   sebevražedná a nádražní   konečná.
T2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.7.2018
║Rozpočet   $17miliónov║Tržby USA   $54,333,290║Tržby   Celosvetovo $130,600,000▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $2,414,459 //počet predaných   kusov 120,783║ Tržby za   predaj DVD v USA $8,889,347   //počet predaných kusov   407,174║ Daniel Radcliffe s   minimom dialógov ale uhrá to   obstojne, dejovo strohé bez   húževnatejšieho   rozpracovania ale zato   lakačky delikátne, slušná   dávka napätia, minimálne 5x   ma zamrazilo čo sa mi už   dávno nestalo ale aj tak len   priemer. /60%/
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.3.2012
Paní opodál ....
Tohle byla velká parada,   konečně výborná duchařina   dle mého gusta. Děj zvolna   plynul, odhaloval všechna   hrůzná tajemství která   dokresovala výborná mrazivá   hudba. Žena v černém byla   opravdu děsivá (jak furt   stála někde opodál) a ten   konec, uf,já se tak   příjemně bál:). Daniela   moc nemusím, ale tady   dokázal, že není jen HP. Za   mě 8:)
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.9.2012
Harry Potter v ciernom...
Dalsi film,ktory sa zaobera   popularnou temou   paranormalnych javov.Tema je   sice vycerpana az na dren, ale   atmosfera anglickeho vidieku   je vyborna.Rezia a scenar su   len priemerne.Radcliffe   vykonom prijemne   prekvapil.Desive momenty su   sice predvidatelne, ale obcas   sa budete citit neprijemne a   to je dobre.
Film   doporucujem.
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.11.2012
Strašidelné
Horory moc nemusím,ale   podařené rád skouknu.Tento   mezi mě patří.Klasická   lekačka,kdy víte,že něco   bude,ale nevíte co a   kdy:-)Sice někdy trošičku   delší čekání,ale to   nevadí.Daniel příjemně   překvapil,ale troufám si   říct,že bych se bál,ikdyby   hlavní roli hrál Jirka   Lábus:-)Pozivtivní je i   netradiční konec.Doporučuji
rimmerova-motorka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.1.2017
Překvapivě kvalitní   duchařský horror. Místy   jsem měl husí kůži jako   struhadlo. Daniel Radcliff si   umí vybírat dobré filmy.
bobo336
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.8.2013
woman in black
Skvely film ktory scasti   posobi ako drama a scasti sko   strasidelny horor ktory ma   dokazal fakt videsit.v urcitej   casti drama graduje a zrazu   presek hororove napatie a   perfektne hudba.a ten koniec   ma fakt dostal to som necakal.
Peykka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.3.2012
Jeden z očekávaných filmů,   určitě ne zklamání! Horor   je to nadprůměrný, děj   situovaný do doby začátkem   20. století je dobře   zpracovaný, dodal filmu   temnější a věrohodnější   atmosféru. Jediný háček   byl u mě v tom, že prostě   jsem se nemohla odprostit od   Radcliffa jako Harryho   Pottera. Myslím, že chlapec   to má sečtený do konce   života. I když hrál dobře,   spíš víc než dobře,   pořád ho vidím v roli   nevinného čaroděje. Ještě   se moc nenaučil měnit   výrazy ve tváři. :( Ještě   bych vytkla režisérovi   Watkinsovi, který chtěl   vehementně docílit toho, aby   se některé scény s   dlouhými chodbami podobaly   Osvícení. To bylo celkem   ubohý, protože Kubrikovu   umění se nedá vyrovnat :(
hlavsa5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.12.2013
D.Radcliffe se tady   představil jinak, než ho   známe. Leč v hororu, kde   nebyla žádná nová   myšlenka. Škoda. Ale jako   odpočinkový film s   občasným leknutím, stojí   za skouknutí.
kockak1
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.8.2012
Dost lekavý duchařský   horor, jehož největší   slabinou je podle mě   Radcliffe. Bez kouzelnické   hůlky (a ani s ní) totiž   nevyčaruje na své tváři   žádnou emoci. Celý film se   tváří stejně netečně,   zejména ve chvílích, kdy   já měla husí kůži. Film   má dobrou atmosféru a   hlavně překvapivý konec.   Ještě jsem čekala nějakou   minutu navíc, alespoň, že   se dozvíme, co vlastně paní   chtěla. Přišlo mi to   takové nedotažené.
jajsempravabobika
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.2.2012
Byl to jeden z těch lepšíš   hororů. Byl ale celkem   předvídatelný, všechny   lekavé scény mi přišly na   stejno, takže se časem daly   předvídat. A Radcliffe měl   pořád takový stejný   nijaký výraz. Jinak   pěkný:)
Naki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2013
A vida, čas plyne a z Daniela   Radcliffa se stal herec, na   kterého jsme všichni   čekali. Myslím si, že má   nakročeno k velmi slibné   herecké kariéře, jak už   jako malý Harry Potter   prokazoval, tak zde mi vše   potvrzuje. V začátku jsem o   této duchařině malinko   pochyboval, avšak   skutečností je, že film   zaujme svým vzhledem a dobou.   Ačkoliv jsem nečetl ani   neviděl původní film před   dvaceti lety, tak si troufám   říct, že tato adaptace   rozhodně zaostávat nebude.   Vizuálně zvládnuté a   očekávané lekačky, které   k hororu nesmí chybět, mě   naháněly v některých   chvilkách husí kůži, i   proto, že byly skvěle   ozvučené. Povedený snímek.   Doporučuji.
Steawi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.2.2013
Atmosféra tak hustá,že se   nedá ani   krájet.Popravdě,moc jsem od   toho nečekal,ale teď jsem   naprosto nadšený.Místo i   dům,kde to bylo natáčeno   přímo volalo po hororu +   lekačky,ze začátku jen tak   zlehka,ale pak to začalo   nabírat na síle.Nemám rád   v hororech děti,ale tady   velký palec nahoru,protože   když ten chlapec lezl z té   bažiny,tak to jsem měl   slušně nahnáno a nejen   on,vůbec herecké obsazení   famózní.Vážně,bál jsem   se,takže horor účel   splnil.Jen to udělání z   Harryho Pottera na taťku bylo   úsměvné.
Nikotyna
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.8.2012
Film me prijemne prekvapil,   mam rada horory na zpusob   spise tajemna nez krvaky.   Takze pro me to naprostej   uspech melo a chvilema jsem   mela strachem az husi kuzi :D.   Takze horor jak ma byt, ale   urcite je lepsi si to pustit   vecer, protoze pres den to tu   atmosferu urcite nenavodi.
Naseroslosos
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 10.6.2013
Slátanina
Tak nevim co bych na filmu   vyzdvihl. Se slečnou jsme se   u filmu dost nudili a tři   hvězdy dávám proto, že   jsme to dokoukali do konce.   Jinak Harry Potter vůbec   nenadchnul. Celej film měl   stejnej výraz jak Chuck   Norris ( ten se aspoň   dokázal smát aniž by pohnul   rty). Film na mě působil   hodně pomateně...
Salám
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.3.2012
Supr
Musím hodnotit více než   kladně. Dějově sice   žádný zázrak, ale kamera,   provedení a atmosféra na   jedničku. Líbí se mi, že   se vše neodehráva stylem   "za zády", ale že   poměrně brzo je hlavní   hrdina konfrontován s   realitou a i přes to v domě   zůstáva. Btw. parádně   vykreslenej strašidelnej   dům.
Ač film   netlačí pekelně na pilu,   tak napětí od začátku do   konce a "dalo se na to   koukat" - resp. nebylo to   až tak morbidní
mischel251
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.2.2012
ako horor mi to teda   neprišlo...a dalšia   záporná vec proste daniela   radcliffa už neviem prijať   inak ako harryho pottera, ako   dej pohoda...nič strašné   ale tak záver ma dostal   teda...aspon že boli všetci   spolu a šťastný!!!
MikeCool
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2012
Žena v černém
Na Ženu v černém jsem se   jel podívat do Cinestaru v   Hradci Králové a to jen   kvůli mému oblíbenému   herci - Radcliffovi. Daniel   známý jakožto "Harry   Potter", zde předvedl   naprosto šokující výkon,   přišlo mi jako kdyby zde, v   tomto filmu změnil úplně   své pravé JÁ. Zaujal mě   hlavně příběh, myslím si   že horory s příběhem jsou   to nejlepší co hororový   snímek může ukázat a Žena   v černém je přímo vzorový   příklad.
Banty
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.2.2015
Průměr
Tento film nám s   přítelkyní doporučili v   půjčovně na základě   dobrých ohlasů od lidí. S   přítelkyní jsme prvních 30   minut neviděli a ukázalo se,   že jsme vůbec o nic   nepřišli. Dál již se něco   málo udávalo, některé   leknutí stály za to, ale   celá roztahanost filmu to   bohužel úplně zabíjela.   Plus za mě, že film   neskončil happy endem.
imarvin
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.8.2012
Dobře odvedená práce
Pokud máte rádi klasické   filmové horory   odehrávající se na přelomu   předminulého a minulého   století, pak je Žena v   černém správná volba.   Neurazí, ale taky ničím   příliš nepřekvapí.   Prostě dobře odvedená   práce, která je koukatelná   a u které Vám i ten mráz po   zádech přeběhne.
mirka.mys
Hodnocení:
Přidáno: 25.2.2012
Pro skalní příznivce   horroru to bude asi jen   "odvárek",ale pro   nás ostatní příjemné   pokoukání...dobře technicky   zvládnuté a pro Radcliffa   pěkné odpoutání od Haryho   Pottera...
Vlado360
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.4.2015
Výborne jednoduché, jednoducho výborné
výprava úžasná, také   peniaze ešte neboli   vytlačené a také zlaté   tehličky ešte neboli uliate,   aby ma to motivovalo bývať v   dome pri pobreží :-).   Hlavný hrdina sa nespráva   nelogicky a rysuje sa z neho   Pán herec...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih23565minih23565Záměna (1983) 
Trading Places n
minih42052minih42052Nenechte se rušit (1980) [TV inscenace] 
Nenechte se rušit n
minih2309minih2309...a pozdravuji vlaštovky (1972) 
...a pozdravuji vlaštovky n
minih24667minih24667Siréna (1947) 
Siréna n
minih110159minih110159Contracted (2013) 
n
minih15557minih15557Pavlínka (1974) 
n
minih10410minih10410Kolik slov stačí lásce (1961) 
Kolik slov stačí lásce n
minih85669minih85669Bail Enforcers (2011) 
Bail Enforcers n
minih30726minih30726Deník Anne Frankové (2001) [TV film] 
Anne Frank: The Whole Story n
minih2315minih2315...ani smrt nebere (1995) 
...ani smrt nebere n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Žena v černém 2: Anděl smrti (2015) [2k digital]

 Žena v černém 2: Anděl smrti (2015) [2k digital]
Žena v černém 2: Anděl smrti n
The Woman in Black 2 Angel of Death
Žánr: drama / horor / thriller
Země: Velká Británie
Režie: Tom Harper

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190579
Osobností: 697888
Fotografií: 764077
Plakátů: 376718
Obsahů a biografií: 178306

Poslední komentáře

Strážmistr Topinka (2019) [TV se...

Aj na konci sveta sa niečo deje

Strážmistr Topinka
Seriál vychádza z Doktora   Martina, ktorý sa tu   sporadicky mihne. A aj keď v   origináli Topinka nebola moja   najsympatickejšia postava,   více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 7 / 10

Ukradené auto (1999) [TV epizoda...

Ukradené auto
Otec Ericoj veme klíčky od   auta kvůli škrábanci a že   není zodpovědný a tak Kelso   sežene jiné auto, ale to je   údajně kradené, tak celá   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

O těle a duši (2017)

O těle a duši
Musím se přiznat, že v   maďarské kinematografii mám   určité (a ne malé) mezery,   ale tuhle podívanou bych si   troufl doporučit každému   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Romantický víkend (1999) [TV epi...

Romantický víkend
Jede se na chatu, ale Kelso se   líbá s jinou holkou a tak ho   tam sebou Jackie nechce, ale   potom jí Kelso chybí. Eric   se dává dohromady více s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Vánoce (1998) [TV epizoda]

Vánoce
Správně "praštěnej" díl,   jede to vpřed, střídají se   situace a hlášky a scénky   jsou některý mimořádně   povedený, bavěj všichni,   ale super je Kelso hlavně u   kradení stromečku:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10