Jeden svět
ohodnotit

Zapomenutý ostrov

Nim's Island

Další název:
Zabudnutý ostrov (SK)
Rok:
2008
Délka:
96 minut
Premiéra v ČR:
17.7.2008
„Staň se hrdinou svého vlastního příběhu“

Obsah filmu Zapomenutý ostrov

 
Jedenáctiletá Nim Rusoeová žije s otcem, uznávaným biologem Jackem, na idylicky krásném, liduprázdném sopečném ostrově v souostroví Fidži. Bydlí v dokonale zařízeném domě se všemi moderními vymoženostmi, a zatímco Jack píše články o výzkumu mikroorganismů žijících v oceánu, Nim se kamarádí s tuleněm Ťulíkem, ještěrem Fredem a pelikánem Galileem. Občas se jim zasteskne po mamince, která zahynula při výzkumu na moři, ale jinak jim nic nechybí. Zejména když jim s pravidelnými zásobami dorazí každá nová kniha o příhodách dobrodruha Alexe Rovera, kterého si Nim představuje trochu jako otce. Netuší, že knihy píše čtyřicetiletá neurotická...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 7 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Zapomenutý ostrov >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

collen
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.8.2017
Jednoznačně povedený námět i herecky dobře   zvládnuté, ale byla tam spousta bláznivých   scén, které neumím ocenit. Ovšem je to jenom   můj subjektivní názor.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.9.2013
Odpočinkový film o malé dívce a   klaustrofobické spisovatelce dobrodružných   románů o Alexy Roverovi. Všechno však nakonec   dobře dopadne a krásná příroda a možná i   druhý díl jsou zachráněny. Zaujala mne   J.Foster.
prvosenka
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 2.3.2013
ZAPOMENUTÝ OSTROV

Další z řady   dobrodružných příběhů určených   především pro děti. Dospělí si možná   trochu nostalgicky povzdechnou a rozpomenou se na   dávno zapomenuté sny o tom, jak by bylo prima   mít pro sebe celý ostrov, zažívat nerušené   roky nikdy nekončících prázdnin, kochat se   neobyčejně krásnou přírodou, šplhat po   palmách, baštit zvláštní ovoce nezvyklých   chutí, za kamarády mít ochočená zvířata, se   kterými bychom si mohli hrát, ale která by nás   zároveň chránila před nepřáteli. Prostě   užívat si neobyčejná a nikdy nekončící   dobrodružství. Díky filmu jsem se na chvíli   přenesla do dětských let , kdy jsem pod vlivem   knížek s podobnou tématikou utíkala do světa   své fantazie a kdy jsem marně toužila prožít   něco podobného. Na to se docela hezky kouká.   Pustý ostrov je super i zvířecí kamarádi jsou   moc prima. Dokonce dovedou nezištně pomoci i   tátovi v nouzi. Takový přemoudřelý pelikán   musí být k nezaplacení.

Jenže ve filmu   jsou i negativní věci. Především svou   trapností vyniká Jodie Foster v roli Alex Rover.   Bláznivá spisovatelka s fobií, která jí   nedovolí vyjít ani před práh vlastního bytu?   To bylo, myslím, v tomto filmu zcela zbytečné.   Svůj účel by splnila i jako „normální   žena“ bez zkušeností se životem v   prostředí opuštěného ostrova. Škoda, že se   Jodie Foster tolik ponížila. Absolutně mi v té   roli neseděla. Naproti ní stojí Abigail   Breslin, odvážná dívenka Nim, která se v   situaci beztak zorientovala lépe a získala   nakonec více vážnosti než celá Jodie. Gerard   Butler opět nezklamal. V příjemné dvojroli   uspěl i jako sympatický dobrodruh z knihy, ale i   jako milující otec. Gerard Butler ukázal, že   ho hraní opravdu baví a díky tomuto filmu se   mohl na chvíli vrátit do svých dětských let a   patřičně si užít své dětské sny v praxi.   Abigail Breslin už dříve ukázala, že je   schopná herečka. V tomto filmu byla   jednoznačně nejlepší, hned za šikovným   pelikánem.

Ve filmu mne zaujalo pár   zajímavě natočených scén. Přechody z reality   do prostředí popisovaného knihou, to bylo   super. Nakonec i rozhovory spisovatelky se svým   fiktivním hrdinou byly prima. Jen to nemuselo   být tak přehnaně bláznivé.

Zapomenutý   ostrov je rodinná dobrodružná komedie z   atraktivního prostředí, které se nedá upřít   pohodová atmosféra. Původní námět a idea   vyprávění se mi dost líbila, ale posun do   crazy komedie byl zbytečný a nepovedený. Docela   vážné a dramatické situace, třeba noční   bouřka a strach o otce, který se neozývá, byly   vzápětí shozeny nějakou praštěnou scénou a   tak snímek působil hodně nevyváženým dojmem.   To celé, kdy film jakoby nevěděl na co si to   vlastně bude hrát, to mi narušilo celkový   dojem a docela mně to otrávilo. Snímku by   slušelo trochu více vážnosti a mohl to být   super dobrodružný příběh pro celou rodinu.   Takto z toho vylezla jen bláznivá komedie pro   děti a to je veliká škoda. Potenciál tu byl na   mnohem lepší dílo. I přes vcelku krátkou   stopáž jsem trpěla natolik, že nemohu dát   více než podprůměrné hodnocení.
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 28.12.2011
3 v jednom! Tak tohle se nedalo! Ty dobrodružné   příběhy být samostatné filmy, možná bych je   bral. Ale příběh holky-vypravěčky, která   čte knížku spisovatelky-arachnofobky, která   píše o dobrodruhovi, přičemž se jejich   příběhy prolínají, to je na mě moc!
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.10.2011
Slušné průměrné dobrodrůžo s až moc   dobrým hereckým obsazením.Spíš si myslím,   že je to pro ty mladší, ale docela jsem se   pobavil taky.
green-tea
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.12.2010
Na to, že jde o dětský film, mi to přišlo   dost odfláknuté. Hezké záběry tropického   ostrůvku a dobrý výkon J. Foster nemohly   vyvážit více než chabý děj. A toho   "intelegentního ptáka" co nalovil   tatínkovi ryby a pak mu ještě donesl brašnu s   nářadím, tvůrcům Zapomenutého ostrova   nezbaštil ani můj osmiletý synovec.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.12.2010
Jodie Foster si patrně potřebovala připomenout   svoje pradávné začátky, kdy točila dětské   filmy pro Disneye nebo chtěla mít ve filmografii   něco pro svoje děti. Mlčení jehňátek jim asi   po večerech pouštět nebude nebo by jim   vypěstovala více fobiií než měla v   Zapomenutém ostrově její Alexandra   Rover.
Zapomenutý ostrov jim pouštět může,   protože je určen tak desetiletým dětem -   zvířátka, dobrodružství - pro ostatní sejde   z očí, sejde z mysli, i když Butlerovi to   sluší-mladší Indiana Jones.
dobes.pavel
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.12.2010
Zapomenutý ostrov
Hodně průměrný dobrodružný film, který   nenabídne ani moc humoru a ani de v tomhle   případě nedá mluvit o akčně napínavém   dobrodružství. Děj taky ničím nezaujme a   otravná spisovatelka působí dost trapně. Film   samozřejmě končí hodně naivním happyendem.   Jediným plusem jsou snad jen exotické   prostředí, kde se odehrává většina filmu, a   zvířectvo.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.10.2009
Velice povedená komedie která nemůže zklamat   komedie
je skvěle obsazena a skvělé a   sama sranda
LenC2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.5.2009
Jodie Foster v příjemné rodinné komedii o   spisovatelce, která se vydá na cestu na   osamocený ostrov aby pomohla své malé   čtenářce, která je na ostrově sama. Filmu   nechybí vtipné scény hlavně jak Jodie   předvádí své různé fobie.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih150451minih1504511890 (2017) [TV seriál] 
1890 n
minih28457minih28457Spider-Man (2002) 
Spider-Man n
minih5034minih5034Cesta do pravěku (1955) 
Cesta do pravěku n
minih29884minih29884Hodiny (2002) 
The Hours n
minih61127minih61127Dvojí výzva (2004) 
Double Dare n
minih52952minih52952Doktor od Jezera hrochů (2010) 
Doktor od Jezera hrochů n
minih54825minih54825Sirotek (2009) 
Orphan n
minih16318minih16318Policejní dohled (1987) 
Stakeout n
minih94369minih94369Čínský zvěrokruh (2012) 
Sap ji sang ciu n
minih138137minih138137Rapl (2016) [TV seriál] 
Rapl n


Hodnocení:n12345678910
Zapomenutý ostrov (2008)Zapomenutý ostrov (2008)Zapomenutý ostrov (2008)Zapomenutý ostrov (2008)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10