Jeden svět
ohodnotit

Východní přísliby

Eastern Promises

Další název:
Prísľuby z Východu
Žánr:
Rok:
2007
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
10.1.2008
„Každý hřích zanechá svou stopu“

Obsah filmu Východní přísliby

 
Hlavním hrdinou filmu, je Rus Nikolaj Lužin (Viggo Mortensen). Děj se odehrává v současném Londýně a odhaluje podsvětí ruské mafie. Nikolaj pracuje pro mafiánskou rodinu nejprve jako řidič, ale díky své chytrosti se chladnokrevnosti si získá jejich důvěru. Aby se stal jedním z Vorů, neváhá porušit zákon nebo dokonce i zabít. Jeho život se však změní ve chvíli, kdy se stane součástí příběhu porodní asistentka Anna (Naomi Watts). Ta objevila deník, který patřil ruské dívce, jež zemřela při porodu. Anna pátrá po rodině jejího dítěte a deník ji přivádí až k jádru mafie, což dostane ji a její blízké do velkého nebezpečí...


Film získal...
 
Související odkazy
 
RECENZE Východní přísliby: Ruský Kmotr brutalitou a krví nešetří

Zatím se Východní přísliby pyšní třemi nominacemi na Zlatý glóbus. Kategorii nejlepší film roku těžko vyhrají, to už spíše hudbu díky jménu Howard Shore. číst dál

Hodnocení: 60 %

 
 
Východ na západě

Východní přísliby – název filmu, pod kterým byste si mohli představit jak romantický příběh z 19. století, tak drama z konce druhé světové války. Ani jedno ale neodpovídá skutečnosti. I když s osvobozením má děj přeci jen něco společného. „Rusům není radno důvěřovat.“ číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
David CronenbergDavid Cronenberg  
hraje:
Josef AltinJosef Altin.....Ekrem [24]   
Sarah-Jeanne LabrosseSarah-Jeanne Labrosse.....Tatiana [15]   
Naomi WattsNaomi Watts.....Anna Chytrová [38]   
Dona CrollDona Croll.....sestra [53]   
Raza JaffreyRaza Jaffrey.....Doktor Aziz [31]   
Sinéad CusackSinéad Cusack.....Helen [59]   
Jerzy SkolimowskiJerzy Skolimowski.....Stepan [68]   
Tatiana MaslanyTatiana Maslany.....hlas Tatiany [21]   
Viggo MortensenViggo Mortensen.....Nikolaj Lužin [48]   
Vincent CasselVincent Cassel.....Kirill [40]   
Armin Mueller-StahlArmin Mueller-Stahl.....Semyon [76]   
Donald SumpterDonald Sumpter.....Jurij [64]   
Tereza SrbováTereza Srbová.....Kirilenková [23]   
Tamer HassanTamer Hassan.....Čečenec [39]   
Alice HenleyAlice Henley.....prostitutka [24]   
Elisa LasowskiElisa Lasowski.....prostitutka [20]   
scénář:
Steven KnightSteven Knight  
hudba:
Howard ShoreHoward Shore  
kamera:
Peter SuschitzkyPeter Suschitzky  
střih:
Ronald SandersRonald Sanders  
trailer
Oficiální stránka:
www.vychodniprisliby.c...
 
 
Distributor v ČR:
Blue Sky Film Distribution a.s.
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazykové verze:
anglická, ruská, turecká
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Východní přísliby >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.7.2017
Tak tomu říkám film.
Je fakt, že mně nějak   unikl a viděl jsem ho až nedávno, ale byl jsem   spokojen.
Dost dobrá pointa a herecké obsazení   bylo také výborné.
V.Mortensen to zahrál   velmi dobře. Ovšem V.Cassel mně tady dostal -   to byla skvěle zahraná role.
Vlastovka89
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.3.2016
Surrealismus v jiných filmech Cronenberga a   částečně jejich "béčkovost" jsou   podle mě přesvědčivější než pokus o   "opravdový film". Ale napínavé to je.
radegaster
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 13.9.2015
Přísliby mafie
Kam čert nemůže, pošle Rusa..? Tento film se   mi nelíbil. Nezamlouvala se mi jak věrohodná   ruština, tak i lehce předvídatelný příběh.   Navíc mi v něm chybělo něco, co by mě   zaujalo. Něco, co by ve mně vyvolalo nějaké   emoce, ať už ve vztazích k rodině,   zamilovanosti nebo strachu o dítě. Vše jen jen   lehce naznačené a přijde mi, jakoby nezbyly   síly, dotáhnout to do konce.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.4.2013
Ačkoliv si myslím, že Cronenberg si z toho   vlasy rvát nebude, stál jej tento snímek místo   v mojí topce režisérů. Po ulítlém   "Nahém obědě", originálním   "eXistenZ" a syrových "Dějinách   násilí" se příslib "Východních   příslibů" nenaplnil, zbylo rozčarování   - z odtažité nóbl nudy, špatných ruských   přízvuků a nejasností v rozuzlení   nezajímavé zápletky - opravte mě, jestli ten   hodný, i když trošku rozpolcený strýček   Kolja v roli nástupce starého kmotra -   kuchaříka, nebude nakonec ten spravedlivej, a   zlej a sobeckej je svět kolem nás?
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.2.2013
Gangsterka vedená v poklidném klasickém   gangsterském duchu, to by nevadilo, gangsterky   nejsou žádná divočina. Co by vadilo je   spoustu nelogičností. Začalo to hned úvodní   scénou v holičství, maníka chtějí   podříznout,chytnou ho jen za vlasy, on má   volné ruce i nohy a jen sedí a dřepí, jestli   to bylo tak rychlý budiž ale pud sebezáchovy je   sakra silnější určitě by aspoň zvedl ruce a   pokusil se bránit ne že si je jen zapře do   opěrek a čeká. Další, to že necháte   největšího mafiánského bosse zavřít za   znásilnění neznamená že je jeho organizace   vaše, tyhle "Donové" mají vliv i z   basy. Navíc kolik by dostal za znásilnění??   2-5 let?? Nemluvilo se o tom ostatním,   kuplířství atd... To by jich pozavírali víc i   toho jeho syna. Max. za 5 let by byl venku a jelo   by to dál. A navíc ještě s tím strýcem na   dva měsíce ho poslal do Skotska a pak už se   mohl klidně vrátit, další blbost. No za mě   průměr.
Naomi21
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.6.2012
Od prvního momentu je jasné, že zobrazení   ruské mafie v Londýně nebude pohádkou s   krásnými prostitutkami jdoucími za štěstí   vstřít princům. Břity jsou tady ostré a při   žádné návštěvě u holiče si nemůžete být   jistí, zda se z křesla znovu zvednete. Mladé   dívky tady umírají, sestřičky jsou trochu   naivní aklidně vlezou do chřtánu bestii -   jednoduše proto, že se v tomto prostředí   ocitají poprvé. Hlava "rodiny" naopak   velmi dobře ovládá znalosti prostředí a   neštítí se pro přežití své a svých   nejbližších obětovat doslova cokoliv. Korunní   princ je floutek, kterého zajímá jen chlast a   své postavení dokazuje nesprávnými kroky. Má   ale k ruce hlavního hrdinu - řidiče a   pohřebáka v jednom, který to umí s fénem,   kleštičkami, motorkami, mafiány, policajty,   bývalými členy KGB i zdravotními   sestřičkami. Ví, jak se chovat, co se od něj   očekává a pro posílení svého postavení se   neštítí dělat špinavou práci. Anebo je to   trochu jinak? Kdo je tady král a kdo   poskok?
Film plyne poklidným tempem, režisér   ví, že nic se nesmí uspěchat. Herecké výkony   jsou perfektní - Naomi stojí jako sestřička   trošku stranou a zobrazuje tak světlý bod v   deštivém a chmurném světě. Armin   Mueller-Stahl je jako hlava mafiánské rodiny   přesvědčivý až běda. Vincent Cassel   dokazuje, že umí hrát a svého Kirila zobrazuje   s naprostou přesvědčivostí. A ano - tomu   všemu dominuje bezchybný Viggo Mortensen jako   Nikolaj.
Akana
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.4.2012
Cronenberg se opět ukázal ve své   disciplinovanější podobě i když pár svých   typických nechutností sem propašoval. Trochu mi   chybělo působivější finále, ale jeho absenci   mi plně vynahradil vrcholný moment filmu,   neskutečná bitka v lázních. To je scéna,   jaké se vrývají do paměti a vstupují do   historie. Na Východní přísliby se ale vyplatí   podívat nejen kvůli ní. Cronenbergův vhled do   světa ruské mafie je dostatečně syrový a   věrohodný a přitom nepostrádá divácky   vděčný příběh.
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.3.2012
Východní přísliby
Dobré kriminální drama z ruského mafiánského   prostředí v Londýně. Film se celou dobu nese   spíše v poklidném tempu, což je možna trochu   na škodu. Diváka pouze sem tam vytrhnout   povedeně naaranžované vraždy. Celý film na   mě působil surově a docela autenticky, je jen   škoda, že nebyl více akční.
vdobes
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.2.2012
Film mě bohužel moc neoslovil, do děje nás to   zatáhne tak nějak za jízdy a ukončí ho tak   otevřeně, že vlastně skončil úplně ničím.   Bohužel, já čekal poněkud více napětí, ale   vyklubalo se z toho pouze klidné drama s   mafiánského prostředí.
Body pouze za   působivé reálné prostředí a za reálně   surové, ne však sadistické vraždy.
karlosphonic
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.6.2011
Až na klasicky filmovou záchranu dítěte na   konci filmu,neměl tento snímek ani tu nejmenší   chybičku.Člověk zachycuje ve Východních   příslibech parádní drobné detaily a jen   labužnicky pokyvuje hlavou.
Například   zabíjení je předkládáno s realistickou   syrovostí,ale ne zbytečně dlouho,takže se   vyhýbá trapnému násilnickému   exhibicionismu.Ruská mafie je přesně do   puntíku taková,jak si ji představuji (mají   svůj svět,svoje zákony,svojí tvrdost,svojí   chytrost...) a jak jsem ji ještě v žádném   filmu neviděl.I obyčejný rodinný oběd u   ruského bosse sálá atmosférou osobnosti,s   nimž si neradno zahrávat.Další plus je za   to,že jsem neviděl nikoho z herců výrazně   čnít nad ostatními,takže pro autentičnost   velmi dobře.Tempo je takové,jako má u takových   filmů být a okolo jen realističnost a zase jen   realističnost.Bez nudy,zbytečného   patosu,romantiky a nadlidství(výborná reálná   scéna boje o život v sauně).
Nebudu mít   problém se podívat na Východní přísliby   kdykoliv.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih29483minih294833000 mil na útěku (2001) 
3000 Miles to Graceland n
minih122384minih122384Prokletí Midasovy skříňky (2013) 
The Adventurer: The Curse of the Midas Box n
minih25028minih25028Muž se železnou maskou (1998) 
The Man in the Iron Mask n
minih58438minih58438Harry Brown (2009) 
Harry Brown n
minih46527minih46527Podnájemníci (1976) [TV inscenace] 
Podnájemníci n
minih11816minih11816Major Payne (1995) 
Major Payne n
minih75126minih75126Star Trek: Do temnoty (2013) 
Star Trek Into Darkness n
minih6306minih6306Díky za každé nové ráno (1994) 
n
minih91464minih91464Ďáblova slza (2010) [TV film] 
The Devil's Teardrop n
minih50663minih50663Jezdci Apokalypsy (2009) 
The Horsemen n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Východní přísliby (2007)Východní přísliby (2007)Východní přísliby (2007)Východní přísliby (2007)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10