Duben
ohodnotit

Všechny polohy lásky

Azuloscurocasinegro

Další název:
Tmavěmodrýskoročerný / Azul oscuro casi negro / DarkBlueAlmostBlack
Žánr:
Rok:
2006
Délka:
105 minut
„Příběh o vztazích, lásce a nenávisti mezi přáteli a rodinou.“

Obsah filmu Všechny polohy lásky

 
Příběh o vztazích, lásce a nenávisti mezi přáteli a rodinou. Jorge zdědil pozici vrátného po svém otci poté, co prodělal infarkt. Otec už není schopen se o sebe dál starat, a tak spadá na Jorgeho nesnadný úkol. Práce vrátného rozhodně není jeho vysněná, a proto se neustále snaží hledat jinou. Neúspěšné hledání zaměstnání, ve kterém mu rozhodně nepomáhá skutečnost, že je jeho bratr Antonio za mřížemi, ho ničí a snaží se bojovat se svým osudem. Avšak díky Antoniovi pozná Paulu, která je trýzněna ostatními vězeňkyněmi. Žena chce vysvobození a prosí Jorgeho, aby ji oplodnil. Tomu všemu přihlíží Israel, jeho nejlepší přítel, který zjistí otcovu...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
španělská
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Všechny polohy lásky >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

řepešínský
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.9.2013
zajímavé, neotřelé a netradiční jsou   filmové všechny polohy lásky a sice hned   hlavně z několika rozličných úhlů pohledu od   nastíněného tématu skryté otcovské   homosexuality přes naprosto syrové zobrazené   péče o nemocného otce po realizaci nápadu s   otěhotněním za zdmi věznice. připočteme - li   k uvedeným jasným kladům snímku všechny   polohy lásky ještě elán celého tvůrčího   týmu k natočení filmu a nezvyklý námět   dostáváme se do zlatého středu všech děl z   dějin světové kinematografie. škoda, že všem   polohám lásky chybí dynamika, rytmus,   razantnější spád, vnitřní napětí i   otevřenější nahota buď v obrazech z   masérského salonu či z kontaktní místnosti ve   vězení, díky kterým by v konečném součtu   mohlo dílko vystoupat ještě o několik   příček výše.
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.6.2013
VŠECHNY POLOHY LÁSKY

Nevím, jestli film   odhaluje opravdu všechny polohy lásky, ale   zobrazuje nám jich opravdu hodně. Od lásky   milenecké, otcovské, bratrské, lásky   synovské, lásky tajné a nenaplněné, přes   lásku mezi homosexuály, přes lásku účelově   vynucenou, lásku mateřskou až po rovinu   přátelství mezi kamarády z dětství. Film   nabízí několik vzájemně se prolínajících   příběhů o vztazích v rodinách. Některé   motivy jsou pravda hodně nepravděpodobné, ale   přesto má film hlavu a patu a jednotlivé   příběhy jsou spojeny dohromady do jednotného   celku.

Hlavní hrdina Jorge urputně bojuje se   svým osudem, jenže ten mu na začátek namíchal   opravdu hodně špatné karty. Jorgeho život   není lehký. Stará se o těžce nemocného otce,   který potřebuje každodenní péči. Jorge   převzal po otci jeho práci ve vrátnici, aby   zajistil finanční potřeby pro oba. Přitom   všem dokázal vystudovat a teď se ze všech sil   snaží najít si lepší práci. Jenže všechno   je proti němu. To, že se stará o nemocného   otce nikdo neocení, naopak, všichni v tom vidí   přítěž, která bude bránit Jorgemu v plném   pracovním výkonu. Přesto je silná a nezdolná   touha Jorgeho po lepším životě hodně   motivujícím tématem filmu.

Taky   skutečnost, že Jorgeho bratr je ve vězení, mu   nijak nepomáhá. Díky bratrovi Antoniovi se   však seznámí s Paulou. Ta si prožívá své   vězeňské peklo, ze kterého se snaží uniknout   za každou cenu. Antonio by jí velmi rád pomohl,   ale sám nemůže. Proto prosí bratra Jorgeho o   pomoc. A tak se Jorge zamotává do složitého   spletence vztahů s bratrem, jeho přítelkyní   Paulou, se svou dávnou láskou Natálií, která   se nečekaně vrátí ze zahraničních studií   domů. Mozaiku vztahů doplňuje příběh   kamaráda Israela, který se baví tím, že ve   volných chvílích sleduje ze střechy práci   maséra v domě naproti: „Můj táta fotil   ptáky, v rodinných tradicích se má   pokračovat“. Jenže Izrael přitom objeví   nečekané tajemství, které změní celý jeho   svět. Prostě Azuloscurocasingero je netradiční   skládankou obyčejných lidských osudů, plnou   nesplněných životních snů. Přináší někdy   šokující, málo pravděpodobné a někdy   poněkud úsměvné situace. Jindy zase   překvapí silou příběhu inspirovaného   skutečným životem.

V každém případě   sledujeme opravdový příběh kluka, který   hledá své místo v životě, a který se musí   vyrovnat se svým osudem. Poznání svého údělu   a svého místa v životě z něj činí muže,   který se nemusí za nic stydět. I když jeho   budoucnost není ani nadále nijak růžová. Jeho   přerod v muže s jasným životním názorem je   moc pěkně a opravdově vyjádřený. V   americkém filmu by nejspíš nakonec s hromadou   štěstí přišel k vytoužené práci i k   vysněné dívce. Jorge se ale postupně smiřuje   se svým životním údělem a to z jeho osudu   činí uvěřitelný příběh ze života.

V   hlavní roli se představil mladý, pohledný a   charizmatický herec Quim Gutiérrez. Po jeho boku   se objevily Marta Etura a Eva Pallarés, v roli   Israela jsme viděli Raúla Arévala a jako bratr   Antonio upoutal pozornost Antonio de la   Torre.

Film Azuloscurocasingero získal v roce   2007 cenu Goya (národní španělské filmové   ocenění, udělované filmovou akademií) a to   hned ve třech kategoriích. Získali je Daniel   Sánchez Arévalo - cena pro nejlepšího   začínajícího režiséra za první   celovečerní film, Antonio de la Torre jako   nejlepší herec ve vedlejší roli a Quim   Gutiérrez za herecký objev roku.

Tento   nenápadný film mne rozhodně nezklamal.   Sympatická mozaika poskládaná z osudů   několika lidí, kteří hledají lásku a své   místo v životě, přičemž se potýkají s   nejrůznějšími ranami osudu. V tomto malém   vztahovém dramatu se podařilo velmi slušně   vystihnout realitu všedního obyčejného   života. Na rozdíl od tématicky podobných   filmů, které bývají studené, uměle zahrané,   vypočítané na efekt, působí Všechny podoby   lásky velmi očisťujícím a osvěžujícím   dojmem.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.7.2012
Celkem zajímavé drama o lásce a jejích   podobách?Láska ve vězení mezi   odsouzenými,láska mezi muži,láska otce a syna   atd.Chvílemi vážnější,tu   úsměvné.Sympatický film,který není vůbec   špatný.
vojtam
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.7.2012
láska je láska
Na tenhle španělský snímek jsem včera narazil   v nočním filmovém klubu na ČT2,ani mi nevadilo   koukat na film do tří do rana.Španělé stále   dokazují že vedle kvalitních hororů,thrillerů   umí točit i výborná dramata.Tohle byl teda   milostnej propletenec,který stvořil sám   život.Ve filmu je krom dramatických momentů i   pár úsměvných scén.Ač se mi to celkem   líbilo,opáčko se konat nebude.Dávám 7:)
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.5.2012
I když jsem všechny propletené osudy sledovala   se zaujetím, nic mě nezasáhlo hlouběji, při   sledování španělské kinematografie stále   častěji nedokážu vnímat pozitivní emoce,   navzdory jižanskému temperamentu - jakoby nic   nebylo myšleno vážně a vše bylo jen hrou na   život a figurínový projev Quima Gutiérreze   tomuto dojmu dává razítko.
kmasek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.9.2011
naprosto výjimečný film
...už dlouho se mi nestalo, že bych nemohl   odtrhnout oči, uši od obrazovky. Nechtěl jsem   přijít ani o jeden moment z tak neotřelýho a   barvitýho příběhu, se skvělým scénářem a   obsazením pro mě neznámými herci. Celý děj   nutil k přemýšlení, co znamená upřímnost,   láska, co sobeckost, před jaký situace nás   život kdy postaví a jak se sám zachovám.  
Dávali včera v rámci Filmového klubu na   ČT2,jen houšť takovým filmům!

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih11787minih11787Magická hlubina (1988) 
Le Grand bleu n
minih188057minih188057Čang ťin chu (2021) 
Čang ťin chu n
minih46022minih46022O vodníku Česílkovi (1968) [TV seriál] 
O vodníku Česílkovi n
minih17909minih17909Rocky (1976) 
Rocky n
minih4172minih4172Bitva v Ardenách (1965) 
Battle of the Bulge n
minih53682minih53682Jak se točil K - 19: Stroj na smrt (2002) 
n
minih51329minih51329Život za zdí (2007) 
La Zona n
minih40072minih40072Snílek (2005) 
Dreamer: Inspired by a True Story n
minih15547minih15547Patrola prokletých (1989) 
84 Charlie Mopic n
minih54852minih54852Bekyně mniška (2009) [TV film] 
Bekyně mniška n


Hodnocení:n12345678910
Všechny polohy lásky (2006)Všechny polohy lásky (2006)Všechny polohy lásky (2006)Všechny polohy lásky (2006)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190621
Osobností: 698000
Fotografií: 764509
Plakátů: 376916
Obsahů a biografií: 178381

Poslední komentáře

Neposkvrněná (2024)

Neposkvrněná
Opäť jeden náboženský   horor s tématikou počatia,   ktorý na to spočiatku ide   vcelku dobre, no konečným   vyznením rozdelí divácku   obec na více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 7 / 10

Poslední den (1999) [TV epizoda]

Poslední den
Red je poslední den v práci   a tak potom se sejdou s kolegy   v hospodě, kde skončí s   Redem i Eric, Hyde, Fez. Donna   "zlobí" Erica s tím kdy více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Bídníci (2018) [TV minisérie]

Bídníci
Cožpak o to, technicky téhle   nové televizní verzi slavné   klasiky nic nechybí i   výprava je určitě velmi   solidní, ale tahle věc   stojí a více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Muž z Toronta (2022)

Muž z Toronta
Zkopírovaná a ukecaná   blbost,takových filmů kde je   jeden ukecaný a druhý   drsňák už tu bylo a tenhle   nijak nepřekvapil spíš byl   nudný a místy byl ten   černoch se svými hláškami   trapný.

Autor: PORTER | Hodnocení: 2 / 10

ONEMANSHOW: The Movie (2023)

ONEMANSHOW: The Movie
!!!ZAHRAJEME SI POSLEDNÍ   HRU!!!

Je to tak, ať už je   to fake nebo ne, je to fakt   originálně natočený a děj   o lásce by mi jindy asi   více >

Autor: hvezdy | Hodnocení: 7 / 10