Zari
ohodnotit

Patrola prokletých

84 Charlie Mopic

Další název:
84C MoPic
Žánr:
Rok:
1989
Délka:
91 minut
„Bojová mise z vietnamské války zachycená reportážní kamerou“

Obsah filmu Patrola prokletých

 
Během vietnamské války se vojenská hlídka vydává plnit úkol, který by se možná stal jen jedním z mnoha zapomenutých válečných kroků, kdyby skupinu nedoprovázel válečný reportér. On a především jeho kamera se stávají svědky událostí, během nichž nejen bezprostředně zaznamenavá průběh plnění povinností, ale podaří se mu nahlédnout hlouběji do životů řadových vojáků...
Netradiční válečný snímek přináší filmařsky originální pohled na válku ve Vietnamu, za což byl nominován na cenu prestižního festivalu nezávislých filmů v Sundance.

Autor Kubajz dle přebalu DVD

Upravil Manicfilmdat dle shlédnutého snímku

Autor: Kubajz007
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
Řitka video
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 18 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Patrola prokletých >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.8.2015
Krapet netradiční snímek o jedné vojenské   hlídce ve Vietnamské džungli, na který je   třeba si už od samého počátku zvyknout. Celý   je jakoby nasnímán reportážní kamerou   reportérem, který jednotku v akci doprovázel a   vše tak patřičně zachytil. Jsme tak svědky   hlavně jejich debat při odpočincích   probírající takřka vše a k tomu pochopitelně   občasné boje, které tu samozřejmě nesmějí   chybět. Kamera je tím zcela záměrně jiná,   jakoby televizní a hlavně značně amatérská.   Z počátku může snímek nudit, neboť se jedná   hlavně o konverzaci, která v tomto podání   nemá tu patřičnou šťávu. Na druhou stranu   však z toho číší reálná situace oné   chvíle. Nejedná se tedy vyloženě o válečný   filmový snímek jakých je spousta, ale o takovou   jednoduchou rekonstrukci jednoho obyčejného   válečného dne.
charlie1612
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.11.2013
Film „84C.MoPic“ (známý též pod titulem   „84 Charlie MoPic“) je udělán formou   dokumentu, o 5denní průzkumné akci jednotky   Long Range Reconnaissance Patrol (LRRP) do   nepřátelského území. Název je odvozen od   vojenského označení specialisty –   dokumentaristy, v originále „military   occupational specialty, 84C20, Motion Picture   Specialist“. Proto je film nafilmován ruční   kamerou z pohledu tohoto specialisty – podobnou   technikou jako později „Záhada Blair Witch“   nebo „Paranormal Activity“. Děj je   „standardní“ – k jednotce zkušených   harcovníků dorazí dva nováčci, důstojník a   dokumentarista, a jednotka vyrazí téměř   okamžitě do akce, při které dojde k boji a   jednotka utrpí vážné ztráty.
Jde o   nízkorozpočtový nezávislý film, natočený ve   skromných podmínkách v Jižní Kalifornii a ve   své době byl docela dobře přijat veřejností   i kritikou, získal několik ocenění.
Právě   použitá metoda, i když z počátku působí   docela zajímavě, mně ke konci začala trochu   vadit už z toho titulu, že „dokumentarista“   filmoval i v situacích, kdy to bylo docela   nesmyslné. Výběr lokality filmování, nutný   nízkým rozpočtem, se samozřejmě rovněž   projevil docela negativně, protože některá   místa a porosty mi připomínaly podobné kdesi u   nás na Sázavě. Tvořený „dokument“ měl   sloužit k předávání zkušeností dalším   podobným jednotkám – ale jednotka pak v   průběhu akce udělala docela slušné množství   chyb a její jednotliví členové se chovají   takovým způsobem, že ty jejich   „zkušenosti“ by byly pravděpodobně těžko   použitelné. Nicméně film je natočen docela   poctivě a evokuje napětí, přibližuje různé   přístupy jednotlivých členů jednotky,   pocházejících z různých sociálních skupin a   ve Vietnamu se ocitnuvších z různých pohnutek,   popisuje zřejmě docela dobře nástrahy   podobných akcí a vytváří tak slušnou   představu o rámcových akcích probíhajících   ve Vietnamu.
FLA
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 24.11.2011
Natočeno z pohledu reportážní kamery, pokus o   něco nového a spousty sprostých slov a hlavně   dialogů o ničem. Tak to na mě působilo -   nuda,šeď, nic se neděje jen kecá a kecá.   Filmy z "Namu" mám rád ale tohle už   nikdy ne!!
BinLADIN
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.10.2009
Jako váleční film mohl ve své době oslnit  
ale dnes ani náhodou herci zde nic   nepředvedly a velké zklamaní je i z obrazem   toho to filmu
Reklama
řepešínský
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.6.2009
na svou dobu byla patrola prokletých jistě   zajímavým a neotřelým filmem, ale v dnešní   době se stává snímek poněkud fádním,   nudným a neobjevným. přes nesporé klady   námětové linie se ale patrola prokletých již   v čase realizace mohla vyšvihnout výš. mohl se   měnit animačně ohraničený obraz natáčený   reportážní kamerou za klasický filmový, aby   se z celkového hlediska snímek pro diváka   lépe zvizualizoval, také by tím vzniknul   větší prostor pro herecké vyjádření   charakterů postav a možností k lepšímu   výsledku by se našlo určitě daleko víc.   nápad sám o sobě totiž nestačí. díky   novátorskému pohledu na válku pro filmové   výrazové prostředky se patrola prokletých   dostala do středních kinematografických   příček, kde nakonec zůstala slabším lepším   nadprůměrem, i když měla rozdhondě na víc.
Chrustyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.6.2009
Nudný válečný snímek snažící se zaujmout   vizální stránkou, kdy je film ukazován   pohledem kameramana, který je spolu s vojáky   přímo ve válečném pekle. I přes svou délku   je film nepříjemně zdlouhavý a zaměřuje se   na nudné postavy více než na samotnou válku.
Thomax
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 7.8.2008
Film jsem neměl sílu dokoukat, takže hodnotím   první hodinu filmu. Případným nadšencům   filmu se předem omlouvám.
Nejdříve pozitiva   - film je natáčen reportážní kamerou, což   byl na svou dobu jistě originální počin. Konec   pozitiv.
Negativních věcí je trochu víc.   Naprosto toporní herci, bez špetky nadání.   Snaha namluvit divákovi že bukoví les je   vietnamská džungle. Absence děje,   "herci" jen pobíhají po lese a   vypráví o sobě. Nevím jak velký byl   rozpočet, asi moc ne, protože když dojde na   střílení z pušek, nebo dokonce na výbuch   granátu, jsou slyšet jen zvuky a kamera se   otočí někam jinam, takže není nic vidět.   Případné diváky předem varuji, jen na   vlastní nebezpečí.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih44694minih44694Bestie z hlubin (1989) 
Sangue negli abissi n
minih164304minih164304Hnüs (2019) 
The Dirt n
minih41453minih41453Vojákova dívka (2003) [TV film] 
Soldier's Girl n
minih65203minih65203Méďa Béďa - 3D (2010) 
Yogi Bear n
minih29766minih29766Battle Royale (2000) 
Batoru Rowaiaru n
minih7630minih7630Fifty Fifty (1992) 
Fifty Fifty n
minih28903minih28903Francouzova milenka (1981) 
The French Lieutenant's Woman n
minih30312minih30312Četa 317 (1965) 
La 317e section n
minih51749minih51749Rommel volá Káhiru (1959) 
Rommel ruft Kairo n
minih10716minih10716Králové Slunce (1963) 
Kings of the Sun n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Valérie Boisgel

Boisgel Valérie

Naposled navštívené:
Valérie Boisgel

Boisgel Valérie