Zari
ohodnotit

Vřískot 2

Scream 2

Další název:
Vreskot 2 (SK)
Rok:
1997
Délka:
120 minut
Premiéra v ČR:
14.1.1999
„Máte ještě pořád rádi strašidelné filmy?“

Komentáře k filmu Vřískot 2

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 25
Deviant_Girl
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.7.2022
Pozor na nebezpečí...
Druhý díl je dospělejší a   povedenější než první   film. Setkáme se tu se   stejnou partou herců i postav   a opět k tomu nechybí   maskovaný vrah a porce humoru   i popkulturních odkazů.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.8.2020
Navázání na předchozí   snímek nemohlo být lepší.   Napětí, humor a hlavně   pocta subžánru opět v plné   síle.. Pokračování   každého snímku je dosti   ošemetná záležitost,   která obvykle nekypí   originalitou či snad dokonce   i větší kvalitou. Režisér   Wes Craven si toho byl moc   dobře vědom a tak se právě   na tento filmový neduh s   plnou vervou zaměřil.   Scéna, ve které se o tom   studenti baví není žádná   náhoda. Wes na to postupně   diváky připravuje a dál po   vlastní ose rozjíždí   právě onu neoriginalitu. A   povedlo se. Byť má snímek   necelé dvě hodiny, dokáže   udržet diváckou zvědavost,   kdo že se skrývá v oné   masce a po odhalení si   krásně pohrává s   největším hororovým   kýčem, jaký může ve   slasheru být. Až neúměrně   natahovaný závěrečný   konflikt. Výborným tahem na   branku je už samotný úvod o   páru jdoucích do kina   právě na takový   teenagerovský slasher, během   čehož zábavnou formou   filozofují. Ano, stejně jako   u předešlého snímku se v   podstatě jedná o hororovou   satiru, která opět povznesla   veškerá klišé svých   slasherových předobrazů.   Filmový znalec tohoto   subžánru dokonce v   určitých scénách rozpozná   kterých. Co k tomu víc   dodat. Originální   pokračování s   neoriginálním příběhem   trefující se opět do   diváckého zájmu hororových   fanoušků.
Wiikii
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 9.12.2018
Horší začátek filmu jsem   zatím neviděl a nejspíš   ani neuvidím. .. A trochu se   až divím, že Vřískot 2   nepatří i do žánru   komedie. Protože sledovat   tohle je někdy až k smíchu.   .... HODNOCENÍ: 20%
mark120
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.6.2015
scream 2
vřískot 2 je dobry díl jako   všechny díly serie vřískot   ale jedno mě tam naštvalo   že rendy umřel ten se tam   hodil
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 27.2.2014
No pokud jsem se u jedničky   nudil jen místy a málo, tak   u dvojky už jsem film   posunoval, protože je v něm   dost zbytečných scén a   hluchých míst. Také nevím,   zda bylo dobře či špatně   navazovat na první díl. I   zde stejně jako v jedničce   se objevuje slavný hororový   svetr. Celkem by mne   zajímalo, zda se američtí   diváci tak chovají v kině i   ve skutečnosti jak to bylo   zahráno. Ve vedlejší roli   zaujal Liev Schreiber jako   Cotton. Celkové resumé,   ptákovina, ještě horší   než první film.
2012052710850/11229
Helled
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.9.2013
Hrozný díl atmosféra s   prvního dílu je pryč zbylo   jedině nudné pokračování   a i to zakončení my přišlo   blbé vůbec nejde zjistit   jestli v masce vraždil ten   teenager nebo paní Loomisová   tedy na zakončení se vrátil   teenager v masce a paní   Loomisová z pistolý stejně   to nevysvětlilo jestli   všechny vraždy vykonal   teenager v masce.
Omnibus
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.9.2013
Jednička mě příjemně   vystrašila, byla napínavá i   zábavná, to vše zabalené   do černého hábitu a s   působivou a originálně   vyšklebenou maskou. Čistě   technicky vzato dvojka odvedla   řemeslně slušnou práci a   nic moc nezkazila. Jenže   žádné z pocitů z prvního   zavřísknutí se už   nedostavily, kouzlo se někam   vytratilo. A napětí taky. Co   zbylo? Už jen ta maska. Tahle   překombinovaná vybíjená   byla pro mě koukatelná   hlavně díky tomu, na co   navazuje. Ale nic, co bych   musel vidět znovu (přitom   jednička na mě vřískala v   kině a pak ještě dvakrát   doma).
superfilmar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.2.2012
Super pokračování super hororu
Vřískot 2 mě opět dostal.   Super horor, který se může   výborně rovnat svému jen o   malinko lepšímu   předchůdci. Wes Craven   prostě opět zabodoval. U   hororové části jsem se   opravdu dost bál a zároveň   se i velmi dobře smál. Ten   mix je prostě opět   neskutečně zábavný a   svižný, bohužel to finále   bylo trochu slabší.   Potěšil mě návrat staré   známé party a malá role pro   Sarah Michelle Gellar a Jadu   Pinkett.
Prostě   další luxusní horor,   kvalitní a koukatelný. Opět   mě to potěšilo. Atmosféra   filmu je také velmi dobrá.   85%.
MARi0
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 9.5.2011
Vřískot 2
Oproti původnímu   "Vřískotu"   působí dvojka už téměř   jako amatérské dílko. Wes   Craven se tentokrát sekl.   Neschopnost zabijáka v   přímém boji, ale naopak   jeho téměř neviditelnost   už nepůsobí tak vtipně   jako před tím. Policie spolu   s celým městem, kteří nic   nezmůžou proti jednomu muži   v masce je až trapná a děj?   Radši nekomentovat. Původně   nám Craven vytvořil téměř   až parodii na horrorový   žánr, ale stylem samotného   strašidelného příběhu. O   to více bylo vše   působivější. Jelikož   sklidil velký úspěch, vzal   stejné herce, včetně   Courtney Cox z   "Přátel" a - moc   mu to nevyšlo.
Bohužel ani moc   nemůžeme hádat, kdo je tím   vrahem. Nechci nic vyzrazovat,   ale rozuzlení je tak   nelogické, že snad jediné   co můžeme, je zkusit hádat,   kdo jím určitě být   nemůže a toho poté označit   jako toho s maskou. A až bude   svůj čin nesmyslně   zdůvodňovat, raději si   zacpěte uši, ať slyšíte o   jednu mega hloupost méně.
Takže příště už snad   je "Scary Movie",   které je sice až moc   ztřeštěné, ale v   konečném výsledku působí   méně trapně než Scream   2...
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 2.5.2011
nechápu tak vysoké   hodnocení... naprostá nuda!   tenhle film zažil z mrtvých   vstání až ve své vtipné   podobě parodie na tenhle   snímek. Jinak nestojí ani za   zhodnocení.
Robinson
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.4.2011
Craven se opět vyřádil, a   že se mu to zase docela   povedlo. Až do finále mi   přišlo vše fajn, vrátila   se většina starých   známých a opět se   odkazovalo na známé filmy.   Jenže když se člověk   dívá na film s dabingem a   není úplně blbej, jednoho   vraha odhalí hned. To je   chyba blbýho českýho   dabingu, ale mě se to   závěrečný šaškování   stejně moc nelíbilo. Až   příliš a zbytečně   natahované. Ale jinak dobrý   film.
261972
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.4.2011
Druhý o trochu méně   povedený díl o vrahovi,   který napodobje vraždy podle   známých filmů.Děj neni   nejhorší, ani brutální   scény a hlavně nechybí   napětí a to je   důležitý.Rozhodně to už   neni tak zábavné a   zajímavé.
seagal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.2.2011
Druhé pokračovanie hororu   Vřískot ma akosi nenadchlo,   pretože vrah v čiernej maske   tu robil dosť málo vrážd.  
Ináč dvojka celkom   prijateľná.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.8.2010
Scream 2
Druhé pokračování   Vřískotu na sebe nenechalo   dlouho čekat a o rok později   přichází s novým   příběhem. Sidney je opět   hlavní hrdinkou příběhu,   bez ní by to ani jinak   nešlo, společně k ní se   přidává opět David   Arquette a jeho choť   Courteney Cox. Tentokrát   sledujeme Sidney na vysoké   škole, kde se opět stává   středem vrahovi pozornosti.   Velkým zklamáním v tom to   díle pro mě bylo úmrtí mé   oblíbené postavy! Jinak   Timothy Olyphant v roli   Mickeyho byl parádní. Dvojky   jsou odpradávna horší   pokračování, ale v tomhle   případě to bylo jen o chlup   horší než díl předchozí.
Steawi
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 20.6.2010
Vřískot ? Popravdě velké   zklamaní.Hodně   velké..Horší   "horor"   (nevím,jestli se tomu snad   dá říkat horor) jsem   neviděl.
LookE
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.9.2009
Vyjímka potvrzující   pravidlo,že druhý díl jen   těží ze slavného jména   předchůdce a kvalitami mu   nesahá ani po kotníky.
Dvojka Vřískotu je   důstojným pokračováním,ba   co víc - je lepší   (subjektivně) než její   starší bratříček.
netopir55
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.8.2009
Vřískot nikdy nepatřil k   mím oblíbeným hororúm,je   to jen další béčko o dvou   zabijácich,kterých prostě   baví zabíjet jiné   lidi.Vřískot 2 je i horší   pokračováni,jednička nebyla   taky búhvico,ale byla pořád   lepší.Pár napínavých   okamžikú tam je,například   jak zabijí Cooperovou,ale to   je asi vše.
BinLADIN
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.7.2009
Bohužel jsem viděl 2 jako   první ale i tak jsem se   docela pobavil šlo to vtipné   scénky první díl mně též   pobavil tak mohu oporučit
marci22
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.3.2009
dvojka se mi zdá taky   dobrá,není to sice   nejlepší horor,lae dá se   shlédnout.sem tam nudný děj   jinak dobrý
BiTch_
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.12.2008
V nečem lepší jak jednička   (nápady) v nečem horší   (atmosféra,strach) ve   vysledku stejně   dobré...tahle   "dvojka"
se   rozhodne nemá zaco stydet !
Endre-silentname
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.7.2008
Na dvojku Vreskot sa celkom   dá pozrieť, ale na druhej   strane sú rozhodne aj lepšie   filmy... a tento zrovna   nebudem na 100 %   doporučovať. Ale v pohode ak   ste zvedaví na pokračovanie   po jednotke, tak si pozrite.
Parvati
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.6.2007
Po skvělé jedničce   přichází zase skvělá   dvojka, která si utahuje z   druhých dílů, zase je zde   plno odkazů, plno krve a plno   dobrých nápadů(vražda v   kině) Herci jsou opravdu   kvalitní, jinak konec je dost   podobný prvnímu dílu, ale   to vůbec neubírá na kouzlu   tohoto dílu.
Koimisto
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.9.2006
Poměrně povedené   pokračování.Sice dost   předvídatelný konec, ale   jako napětí tam bylo a   dokonce i občas nějaký ten   vtípek.Takže já byl   spokojený - po prvním dílu   jsem nečekal, že by se mi   pokračování mohlo až   táááák líbit a navíc   můj dojem velmi umocňovala   překrásná a skvělá   COUTNEY COX ARQUETTE :@)
hvezdyn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.12.2004
Nevycházející z průměru
V druhé polovině   devadesátých let přišla   staronová móda tzv.   krvavých horrorů. Série   Vřískot mezi ně patří.   Tvůrci to jistě tak   nezamýšleli, ale už druhý   díl jsem pomalu musel   považovat za parodii.   Dopředu lze odhadnout, co se   stane. A mnohokrát   vypadávala logika ve vývoji   v ději, ale tu konec konců u   podobných snímků nečekám.
lebowski
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.10.2004
Vřískot 2.
Úžasný   horor moc se mi to líbilo,   hlavně v tom kině jak je tam   chtěl zabít.
No   prostě PERFEKT.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih27135minih27135Wild Wild West (1999) 
Wild Wild West n
minih54074minih54074Let číslo 713 (1962) 
713 prosit posadku n
minih140659minih140659Zachráněné Vánoce (2013) [Video] 
Alone for Christmas n
minih32755minih32755Zlatokopové z Arkansasu (1964) 
Die Goldsucher von Arkansas n
minih95516minih95516Městečko Eastwick (2009) [TV seriál] 
Eastwick n
minih21082minih21082The Front Page (1931) 
The Front Page n
minih80995minih80995Velká legenda Judo (1943) 
Sugata Sanshirô n
minih46169minih46169Otevřená rána (1969) 
Dito nella piaga, Il n
minih2662minih2662Air Force One (1997) 
Air Force One n
minih12087minih12087Masakr na svatého Valentýna (1967) 
The St. Valentine's Day Massacre n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Vřískot 6 (2023)

 Vřískot 6 (2023)
Vřískot 6 n
Scream 6
Žánr: horor / mysteriózní
Země: Spojené státy americké
Režie: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett

(pokračování)

Vřískot (2022)

 Vřískot (2022)
Vřískot n
Scream
Žánr: horor / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett

(pokračování)

Scream (2015) [TV seriál]

 Scream (2015) [TV seriál]
Scream n
Scream: The TV Series
Žánr: drama / horor / krimi / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Jamie Travis, Brian Dannelly, Kevin Kölsch

(pokračování)

Vřískot 4 (2011)

 Vřískot 4 (2011)
Vřískot 4 n
Scream 4
Žánr: horor / mysteriózní
Země: Spojené státy americké
Režie: Wes Craven

(pokračování)

Vřískot 3 (2000)

 Vřískot 3 (2000)
Vřískot 3 n
Scream 3
Žánr: horor / mysteriózní
Země: Spojené státy americké
Režie: Wes Craven

(pokračování)

Vřískot (1996)

 Vřískot (1996)
Vřískot n
Scream
Žánr: horor / mysteriózní
Země: Spojené státy americké
Režie: Wes Craven

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Strážmistr Topinka (2019) [TV ...

21:25 - 22:19

7 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

ČT2 - Poslední ostří hoši (1976)

20:30 - 22:10

62 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

NOVA - Policie Modrava (2011) [TV ser...

20:20 - 21:40

72 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Prima - Zrádci

20:15 - 21:35

77 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Reklama