Zari
ohodnotit

Vítejte v KLDR! [DIGIBETA]

Další název:
Dovolená v Severní Koreji; Welcome to North Korea!;
Žánr:
Rok:
2009
Délka:
55 minut
Premiéra v ČR:
26.2.2009

Komentáře k filmu Vítejte v KLDR!

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 7
MARi0
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.2.2011
Vítejte v KLDR!
Na jednu stranu velmi   zajímavé téma, které si   rozhodně zaslouží   pozornost, na druhou stranu   zpracování bylo nic moc.   Koukáme na Severní Koreu z   pohledu turisty, opravdové   reálie nám unikají. Trošku   mi to připomnělo lidi,   kteří se po dovolené v   Egyptě nebo Tunisku   chvástají, jak poznali danou   zemi a přitom neopustili   rekreační středisko. Ano,   čeští turisté neměli   šanci podívat se tam, kam by   ve skutečnosti chtěli, to je   skoro to jediné, o čem   Vítejte v KLDR! vypovídá.   Vidíme to nejlepší z   Korejské lidově   demokratické republiky, ten   zbytek si musíme domýšlet   sami.
Mnohem raději   mám snímky snažící se   zachytit pravou tvář dané   země, i když ty jsou mnohem   náročnější na   natáčení, jelikož   kameramani tam často riskují   svůj vlastní život, aby   ukořistili pár   naturalistických záběrů   vyobrazujíc krutý život.
Nedávno jsem byl v   Moldově, komunismus zde sice   už jakž takž vymýtili, ale   to co jsem viděl, se zcela   shodovalo s tímto dokumentem.   Prázdné silnice,   megalomanské stavby, chudoba,   kdybych si s sebou vzal kameru   a později vše sestřihal,   tak nechci se chlubit, ale   mělo by to daleko větší   vypovídací hodnotu...
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 18.8.2013
Panoptikum na zájezdě točí dokument o své cestě
Účelově natočený trapný   pseudodokument, který   komentují svými uděsnými   průpovídkami věčně   ožralí nebo aspoň   podnapilí   "cestovatelé"   "vyslanci"   kapitalistického   "svobodného" Česka   do světa KLDR komunismu, nebo   spíše do světa pokusu o   komunismus(dle mého názoru   nepovedeného přehnaně ultra   pokusu), který byl uvržen   okolními státy do izolace.   Otázka je jak by dopadly i   vyspělé země, kdyby byl   vůči ni uplatňován tak   bezohledně systém embarga   jak se tomu děje ze všech   stran vůči KLDR. Myslím že   např u nás, kdyby se   najednou uzavřeli hranice a   nebylo možno dovážet   potraviny tak do 3 měsíců   tu pomřem hlady neboť náš   stát není v současnosti   potravinově soběstačný. Na   tomhle dokumentu jsou nejvíc   šokující trapné stupidní   průpovídky účastníků   zájezdu např. paní, která   naivně říkala Korejce - /a   víte že kvůli vám budeme   mít v Česku americký   radar?/ No hrůza. Celý   dokument je účelově   pojatý pošpinit KLDR a   život tamějších lidí a to   za každou cenu - např. to   že se korejští průvodci   chovali vřele přívětivě k   opilým účastníkům,   kteří se jim neustále   snažili nalévat chlast...   Korejci jim chlebem oni po   nich chlastmem a urážkou a   opovržením.   Nejkomičtější snad byl   závěr ve kterém opět ta   paní říkala, lituji tu   průvodkyni Korejku, že tu   musí zůstat a že nemůže   jet s námi do svobody - a   vzápětí zájezd   překračuje ve vlaku hranice   do Číny. Jistě by tu   "chudinku" Korejku   ta paní vzala nejraděj k   nám do Česka, mohla by tu   pracovat v nějaké   jihokorejské továrně, za   10000 Kč čistého, jako tak   činí čeští dělníci.   Zásadní věc je ale ta, že   "je třeba"   natáčet stále nové   dokumenty podobného ražení,   které špiní komunismus a   socialismus, protože musí   být všechny komunistické   systémy ve světě postupně   svrženy, rozvráceny, aby   mohl být nastolen po celém   světě bordel kapitalismu se   všemi jeho nešvary. V   současnosti je totiž   poptávka a není problém   sehnat u těch správných   lidí peníze na natáčení   podobných filmů, a taky   hlavně si vydělat pro   tvůrce nějaký peníze, tak   se točí. Jenže lidi jim to   už nějak nejedí ty jejich   stupidní filmové výtvory.  

V tomhle   dokumentu dělali častníci   zájezdu ostudu našemu   národu, teď ho Korejci budou   považovat za národ   přihlouplých opilců. Ani   bych si před účastníky   neodplivl a vlastně ano -   odplivl a ba i před všemi   tvůrci tohodle filmu,   natočili film natolik   stupidní, jednostranně   účelově pojatý, že by se   za něj nemusela stydět ani   goebbelsovská propaganda v   německu za války.

Na závěr bych chtěl   poděkovat Volam.sa.pistik za   jeho komentář a zejména   jeho závěr, jeho úvahu o   štěstí. Děkuji Vám.   :-)

Ale jinak   zhlédnutí tohodle   "dokumentu"   nedoporučuju je to ztráta   času.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.6.2013
Cestopis o bielych miestach pre nás
Prečítal som si komentáre   aj inde a vidno, že sloboda   prejavu priniesla slobodu   všetkého. Komentáre typu   prečo sme ich všetkých   nepovešali alebo výzvy na   lynčovanie dnešných   komunistov dávajú najavo,   že v dnešnej spoločnosti   bude niečo choré. Sloboda   prejavu priniesla aj slobodne   prejaviť nenávisť, zlo a   chuť po krvi, či pomstu.   Zrejme to nás definuje ako   ľudstvo, zrejme tieto   vlastnosti nás definujú ako   človeka. Čakal som ťažkú   antikorejskú propagandu, ale   nebolo to také najhoršie.   Nebol to ani tak dokument,   skôr cestopis. Ale dobrý   nápad, z našich médií a   ich mýtov by tam človek   čakal skutočné peklo. Je mi   jasné, že za tými   betónovými stavbami a za   celkom čistom meste bude iba   bieda a chudoba, ale to asi aj   v Indii, Pakistane či   Afganistane, akurát tam vás   vládni nebudú sledovať a   počúvať, lebo im taliban   pokosom z kalašnikova dá   jasne najavo, že vládni   agenti tam nie sú vítaní.   Akurát, no neviem, ten   posmech zo socialistického   realizmu, oni majú   šablonovité stavby, stredná   Európa má zas plastiky   Davida Černého, oni majú za   hrdinku vojačku čo   zostrelila americké lietadlo,   my máme za hrdinov Rytmusa   alebo Martinku z Turca. Čo je   však dosť sila ten Kimov   kult, to už vážne   preháňajú. A to že stále   zbroja, no asi videli ako   dopadol Kadáfi a Líbya, tí   hore majú jednoducho strach.   Neviem čo si mám o tom   myslieť, až tak toho som sa   z tohto cestopisu nedozvedel,   ale asi to tam bude dosť   tvrdé. Ale nemôžem si   odpustiť, možno je chyba,   že na to nazeráme našimi   západnými očami, vzývajúc   iba ukojenie potrieb, konzum,   povrchnosť a neustály hon za   kariérou a peniazmi, ktoré   tu aj tak raz všetky   necháme, možno je ten   domorodec z Afriky alebo   severokorejský rolník   štastnejší a spokojnejší   so svojim životom, bývajúci   v chatrči obkopený   milujúcou manželkou a   peknými deťmi, tešiaci sa z   maličkosti a drobností,   ktoré prináša život, na   rozdiel od milionára, ktorý   má všetko, čo si zmyslí,   podvádzajúcu manželku,   drzé a namyslené deti,   ktoré ho nenávidia, majúc   všetko a bývajúc vo vile s   bazénom a flotilou ferrari a   nevedieť čo so sebou,   necítiť radosť, možno   necítiť už nič
ponorka.bary
Hodnocení:
Přidáno: 15.8.2013
Nevím,z koho jsem při   sledování tohoto   dokumentu,měl být zhrozen   více.Zda z neuvěřitelné   obludnosti systému,který   orwelovskou představu o   společnosti dovedl k   absurdní dokonalosti,či z   panoptikální skupinky   českých turistů,jejich   debat,uvažování a postojů.
sakro
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.11.2010
reportáž z tabuizované země
Strašný film. Ne jako dílo,   ale svou podstatou. Pohled do   skanzenu nejtvrdšího   stalinismu v praxi. A to si   musíme uvědomit, že film   ukázal jen to, co   severokorejští soudruzi   ukázat dovolili. Že vlastně   tohle mělo být to jejich   pozlátko, které se ukazuje   těm pár vyvoleným   zahraničním   návštěvníkům. Co se musí   dít tam, kde se není možno   podívat, si nechci, ale ani   nedokážu domyslet. Když si   uvědomím, že tohle je v   podstatě podobná cesta, po   které jsme kráčeli k   lepším zítřkům i my, tak   mě oblévá pot a svírá se   mi žaludek. Rád bych   podpořil ještě jednu   velkorysost ve státním   rozpočtu. Zakoupit   jednosměrné letenky všem   dnešním komunistům, jejich   příznivcům a voličům. Aby   se konečně dostali do svého   snu, za který tak urputně   bojují.
Lindě   Jablonské se prostě podařil   dost husarský kousek a   věřím tomu, že ne každý   si v pohodlí svého domova   uvědomuje, že to nebylo tak   jednoduché a tak bezpečné,   jak to ve výsledku vypadá.   Proto jí patří můj obdiv a   dík. Právě teď čtu nově   vydanou knihu „Ve službách   diktátora“. Jedná se o   výpověď emigranta ze   Severní Koreje, člověka   vysoce postaveného ve   zpravodajských službách a   majícího velmi blízko k   vládnoucí diktátorské   rodině. Přestože jsou obě   díla dost vzdálená, ve své   podstatě se vzácně   doplňují a vytvářejí   tajemnou mozaiku KLDR.   Jednoznačně doporučuji   všem. Získáte tím   paradoxně nový pohled na   svůj vlastní život a na   vše, co vás dnes obklopuje.
teta.Essie
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.1.2014
Dobrá
Dovolím si potvrdit kolegy   komentaristy,že projevit se   na návštěvě státu,který   je nejneinformovanejsim a za   chvili bude nejzaostalejsim   satem sveta,jako ožralci a s   tak hloupými poznámkami,to   opravdu je na poklep o   čelo.Navrhuji,pro všechny z   nás složit peníze,každý   dáme 10.000,-;do ruky kameru   a uděláme si výlet taky a   mohu každěho z vás   ujistit,že uděláme daleko   menší ostudu přicházeje s   daleko použitelnějším   materiálem.Zájemci   pište!
Leč vraceje se   k filmu nesmím opomenout   fakt,že jsou zde použity   opravdu zajímavé obrazy a   snímky,a já třeba osobně   jsem vděčný za to,že jsem   mohl alespoň na kusíček   toho zakázaného života   nahlédnout.
A   upřímně,bez piva bych to   asi nerozdýchal...
Pro   všechny koho toto   dokumentární téma   nadchlo,doporučuji film:
Secret State of North   Korea(2014)
Zachyceno   skrze skryté kamery....a to   je teprv mazec
Leč   tento film musím   ocenit,alespoň z úhlu   pohledu na nás jakožto   návštěvníky-delegaci.
Dobré vědět jakým   způsobem zachvází či by   zacházeli,s námi...
surfmeda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.1.2012
Myslím, že na označení   dokument to má velice daleko.   Ovšem se jedná o zajímavý   zájezd a pohled očima   turisty na tuto totalitní   zemi, od které nikdo neví,   co má čekat. Ale jak jsem   řekl, nejde o žádný   profesionální dokument, ale   spíš o zveřejněné   cestovní video, v němž   některé komentáře můžou   člověka neskutečně   iritovat.
PS: Já bych   na takový zájezd opravdu   nikdy nejezdil. To riziko mi   za to jednoznačně nestojí.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih58574minih58574Celebrity s.r.o. (2015) 
Celebrity s.r.o. n
minih58369minih58369Útěk ze Sibiře (2010) 
The Way Back n
minih27244minih27244Asterix a Obelix (1999) 
Astérix et Obélix contre César n
minih16941minih16941Princ Bajaja (1971) 
Princ Bajaja n
minih79905minih79905Rock of Ages (2012) 
Rock of Ages n
minih74405minih74405Wir sind die Nacht (2010) 
Wir sind die Nacht n
minih49014minih49014Krev mojí krve (2009) 
Le premier cercle n
minih25906minih25906Cleopatra (1934) 
Cleopatra n
minih55387minih55387The Hitch Hikers Guide to the Galaxy (1981) [TV seriál] 
The Hitch Hikers Guide to the Galaxy n
minih15199minih15199Otčina (1994) [TV film] 
Fatherland n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Z metropole

05:30 - 06:00

25 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

ČT2 - --

05:45 - 06:00

10 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

05:00 - 06:05

55 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Prima - Casanova (2005)

03:25 - 05:59

150 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Reklama