Zari
ohodnotit

Včera neděle byla

Žánr:
Rok:
1938
Délka:
93 minut
Premiéra v ČR:
11.3.1938

Komentáře k filmu Včera neděle byla

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
Frolíček
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.3.2013
Jak naivní služtička k   ženichovi přišla. Nicméně   chvílemi je film alespoň   vtipný, hlavně tam kde se   objeví duo Nedošinská -   Trégl. Nostalgicky jsem   prožívala scény z   maloměstského   hokynářství, vážení   rýže, balení zboží do   papíru, reklamní plechové   cedule, ale té naivity bylo   chvílemi až moc.
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.3.2006
Většina prvorepublikových   filmů se nám dnes zdají   velice naivní. A většinou   také takové jsou.   Převážně počítaly s   ženským a dívčím   publikem. Tento snímekpatří   k těm koukatelnějším. Snad   jej trochu nadhodnocuji, když   mu věnuji sedmičku.
Petra.Barbie
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.7.2008
Přeteklé naivitou...
...to je ostatně většina   prvorepublikových filmů, ale   jsou takové, kde Vám ona   naivnost a nasládlost vůbec   nepřijde, naopak ji berete   jako nezbytnou součást a   také jako kouzlo filmů té   doby. Film Včera neděle byla   je snad až naivně trapný.   Jiřina Štěpničková,   herečka velkých kvalit,   která dokázala zahrát   psychologicky náročné   postavy (Maryša, Šťastnou   cestu atd.) zde hraje poněkud   infantilní a velmi naivní   Anežku, jež   "baští" paní   Šetelové každé její slovo   a žije naprosto mimo reálný   svět. Také Otomar Korbelář   v roli jejího partnera je   jakoby nejistý a   nepřirozený, snad jen paní   Nedošínská v roli   Šetelové hraje postavu   charakterem sobě vlastní.   Celkově jde o slabší a i   dost nudný film.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Dobrodružství Daniela Boona (Daniel Boone, Trail Blazer)

Dobrodružství Daniela Boona
Daniel Boone, Trail Blazer

Américo Hollander

Hollander Américo

Naposled navštívené:
Dobrodružství Daniela Boona (Daniel Boone, Trail Blazer)

Dobrodružství Daniela Boona
Daniel Boone, Trail Blazer

Américo Hollander

Hollander Américo