Zari
ohodnotit

Sněhový dort

Snow Cake

Další název:
Snowcake
Rok:
2006
Délka:
112 minut
Premiéra v ČR:
11.10.2007
„Příběh o lásce, přátelství a neortodoxním vztahu muže unikajícího své minulosti, autistické matky, která se musí vyrovnat se ztrátou své dcery, a vášnivé ženy držící si lásku dostatečně od těla.“

Komentáře k filmu Sněhový dort

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 15
Mary.Elwood
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.2.2008
Opravdu psychologický   snímek,který nutí každého   k zamyšlení a to i po celou   dobu kdy film   sledujete.Zoufalství a   šílenství autistické Lindy   ve vás probudí opravdu   smíšené pocity a v podání   Sigourney Weaver to platí   dvojnásob.Nadání Alana   Rickmana bylo jako vždy na   výbornou.Realistický   snímek-vřele doporučuju.
mumich.com
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.3.2014
Pěkný snímek se skvělými   herci, kteří do projektu   šli už jen kvůli projektu   samému. Je vidět, že ač se   tento snímek nestal hitem   roku, hit to rozhodně je.
Film určitě ocení   náročnější diváci i   fanoušci Allana Rickmana a   Sigourney Weaver.
Vřele doporučuji.
danymo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.8.2014
Úžasný film, s dobrým   námětem a nápadem..musím   říct, že Sigourney roli   autisty zahrála nadmíru   dokonale. Věřila jsem jí   každý pohyb, každou tvář,   věřila jsem jí celou dobu   že je autista, takže to   účel splnilo :)
Doporučuji a dávám 10 z   10..za dokonalou Sigourney.
Pitrisek20
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.10.2008
Tento film mě   uchvátil.Uchvátila mě role   Sigourney Weaver.Zahrála roli   Autistky dokonale.Dobře svou   roli zahrál i Alan Rickman a   Carrie-Anne Moss.Chvílema   jsem měla slzy na   krajíčku.Hodně doporučuji.
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.5.2010
Velmi zajímav příběh,   který opět ukázal excelení   možnosti herectví Sigourney   Weaver i Allana Parkera.   Každý z nich je jiným   způsobem vykořistěná   osobnost, přesto a nebo   právě proto jsou schopni   najít společnou řeč a   koexistovat lépe než   jiní.
Silný příběh   je podepřen kvalitním   scénářem a brilatním   obsazením. Díky naprosté   neformálnosti a obyčejnosti   vystoupí na povrch lidskost,   kterou podle mne tento film   hlásá. Lidskost a také   čistotu duše.
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.11.2011
SNĚHOVÝ DORT

Film jsem si vybrala   výhradně kvůli hereckému   obsazení. V hlavních rolích   účinkují Alan Rickman a   Sigourney Weaver. Film je   komorním příběhem o   tragické nehodě, o pocitu   viny, o setkání s podivnými   lidmi. Nejpodivněji působí   matka mrtvé dívky. Do   chvíle, než se dovídáme o   její nemoci. Matka trpí   lehkou formu autismu. Muž,   který byl v autě při smrti   její dcery, se snaží   osamělé ženě pomáhat a   přitom se i sám vyrovnává   se svými starými nočními   můrami. Film byl velice   zvláštní, takové komorní   drama. Zanechalo ve mně dost   námětů na přemýšlení.   Líbilo se mi to. A herecké   výkony jak S.Weaver tak   A.Rickman byly vážně   excelentní. To se jen tak   nevidí. To byl zase jednou   úžasný zážitek. Nelze   než doporučit.
collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.1.2017
Velice silný a lidský   příběh s vynikajícími   hereckými výkony, který   nás zavede do malého   městečka v Kanadě, kde   každý o každém všechno   ví. A právě tady prožije   pár nezapomenutelných dní   Alex, v jehož autě zahynula   dcera Lindy, která trpí   autismem.Víc není nutné   rozvádět, neboť tento film   se musí zažít na vlastní   oči a vychutnat si k tomu   výbornou hudbu, protože bez   ní by to nebylo celé.
Cash89
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.1.2008
Sněhový dort je film ktrerý   dokáže pohladit ale jsou tam   scény při kterých doslova   mrazí až na zádech.   Reálný příběh muže   který má v životě jen   smůlu...se dokázalo natočit   opravdově...Alan v roli   opravdu září a Sigourney   Weaver předvedla výkon na   Oscara...Tento flilm   doporučuji.
Milicent
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.7.2009
Paní Herečka
..film s celkem jednoduchým   dějem, ale ohromujícím   hereckým výkonem S. Weaver,   ostatně i vidět Alana   Rickmana je vždycky svátek,   na někoho může působit   jeho anglicky ironický škleb   negativně , jak jsem se   dočetla někde dole..no   booože, tak ať si pustí   Brada Pitta. Škoda, že   právě tihle dva hlavní   představitelé tak málo   točí..
lucymat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.12.2009
Není to světoborný film,   ale má v sobě skryté   kouzlo. Je pravda, že mi tu   Rickman v roli Alexe občas   neseděl, ale od toho tu je   ženský princip, aby   výsledek dotáhl k   dokonalosti. Sigourney Weaver   je v roli autistky skutečně   nepřekonatelná. Asi to pro   ni nebyl žádný med, ale   tohle ztvárnění autistické   ženy mě chytlo. Ve   scénáři se neobjevovaly   žádné prvoplánové akce   (no, i když zrovna to Alexovo   zabití řidiče "uhodil   jsem ho, spadl, rozbil si   lebku o kamennou zem..."   by se za něj označit dalo -   ale na druhou stranu chápu,   že ho scénáristi chtěli   mít prostě jako klaďase).   Takže s filmem celkem   spokojenost
petra244
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.10.2007
Príbeh o vine a   odpustení,ktorý vás hneď   chyti za srdce.Je to   príjemný film s dobrými   hercami.Vyzdvihujem hlavne   výber hercov.Alan Rickman ako   vždy veľmi dobrý ale tiež   Sigourney Weaver v úlohe   autistickej ženy a zvodná   Carrie-Anne Moss.Len   škoda,že nie je   podrobnejšie vykreslený   vzťah medzi Alexom a   Lindou.Zaujímave je sledovať   dva odlišné svety,ktoré   majú len tak málo   spoločného.Vyzdvihujem   krásne prostredie kde sa dej   filmu odohráva.Nájdu sa tam   aj nejaké nedokonalosti ale z   celkového filmu mám dobrý   pocit.
Takže ak si   chcete urobiť vlastný názor   treba si len tento film   pozrieť.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.11.2008
Ze začátku slušně   rozehraná drama s výborným   ale trochu odtažitým   výkonem Alana Rickmana. Ten   si zde zahrál Alexe muže,   který se snaží zařídit   pohřeb pro dívku, která   zemřela když s ní havaroval   v autě. Když se jde omluvit   její matce Lindě netuší,   že je autistka a zdrží se u   ní doma déle než by sám   chtěl. Celý film je o tom   jak se snaží zařídit   pohřeb a o sbližování s   autistickou ženou. Sice se   zde ještě odehrává   příběh kdy Alex prožívá   milostný vztah s Lindininou   sousedkou ale dalo by se   řící, že tento příběh   zde nehraje větší roli   stejně jako naznáky Alexova   tajemství spojeného se   smrtí jeho syna. Alan Rickam   je v roli Alexe velice dobrý   a rozhodně se nesnaží   nějak přehrávat ostatní   herce. To se však nedá   říct o autistce v podání   Sigourney Weaver, která se   snaží o nějaký   "velký" výkon ale   nezdála se mi moc   přesvědčivá. Ale i tak se   jedná o zajímavý snímek u   kterého jsem občas uvažoval   o vyšším hodnocení.   Nakonec se však jedná o   snímek, který zaujme,   neurazí ale rychle se na něj   zapomene.
korzybski
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.1.2008
Et in Arcadia ego
Omšelej rezignovanej chlápek   si vláčí svůj slušně   hořkej náklad napříč   Kanadou. Cestou mu naložej   další smůlu. Ale nezboří   ho to. Sice se nejdřív   tváří zkroušeně, ale to   se jednak společensky   očekává a jednak se tak   tváří i na konci. Nezmění   ho ani krásný počasí ani   to, že potká pár veselejch   pitvornejch lidiček. Hodný   vesničani mají doma uklizeno   a žádný starosti. Zlí   (nebo spíš obyčejní) asi   mají uklizeno taky a ze   starostí mají jen ty, který   si natropěj bezdůvodně   sami. Idyla. Arkádie. Smrt je   ovšem vždy přítomna, ale   všichni na to vlastně   dlabou.

Je to   milej film. Spousta   srandovních replik, jedna   velká pohoda. A jeho smyslem   asi je ukázat, že jsem to   já, kdo je konformní a   zkroušenej. Protože kdybych   se já šel omluvit matce,   které jsem zabil v autě   dceru, tak by mě opravdu   nenapadlo se hned nazejtří   vyspat s její sousedkou, se   kterou se nenáviděj. A to   možná ani bejt to Trinity.
kamicek
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.3.2009
docela jako drama, to bylo,   zase Alan Rickman jako   strašně protivný, ve   kterým filmu on není? Teda   tady moc nebyl, ale stejně...   jako... mě se ten film moc   nelíbil, byl to děj docela o   ničem... takže moje   hodnocení tohoto filmu je:   příšerná katastrofa..
roza3
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.9.2009
ano
Je krásné vidět jak velké   a opravdové STARs v podstatě   ve třech lidech na úplné   vesnici dokáží za pár   korun rozehrát takovou   krásu...jednoduché, čisté,   dojemné. Emoce jsou tady   doopravdy. Koukněte   se.Signourey W. mne   překvapila. Alan R. se nebál   nechat se navléct do   růžového svetru a není to   prvoplánové...pohladí   dušičku.Tohle je opravdovej   nízkorozpočťák a herci do   toho šli jen pro ty role...to   potěší.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih36674minih36674Mezi námi děvčaty (2003) 
Freaky Friday n
minih44757minih44757Východní přísliby (2007) 
Eastern Promises n
minih5211minih5211Stalo se (2008) 
The Happening n
minih46194minih46194Nula od Nuly pojde (2006) 
Big Nothing n
minih5614minih5614Četník a mimozemšťané (1978) 
Le gendarme et les extraterrestres n
minih43077minih43077Sejmi je všechny (2007) 
Shoot 'Em Up n
minih40724minih40724Dům u jezera (2006) 
The Lake House n
minih41428minih41428Moje sestra vlkodlak 2 (2004) 
Ginger Snaps: Unleashed n
minih14739minih14739Od soumraku do úsvitu (1996) 
From Dusk Till Dawn n
minih32592minih32592Chicago (2002) 
Chicago n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:15 - 04:45

14 minut již uběhlo
136 minut zbývá do konce

ČT2 - Přidej se (2004) [TV cyklus]

02:20 - 02:35

9 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Vegas

01:40 - 02:55

49 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

01:45 - 02:45

44 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Reklama