Duben
ohodnotit

Sicario: Nájemný vrah

Sicario

Další název:
Sicario: Nájomný zabijak (SK)
Žánr:
Rok:
2015
Délka:
121 minut
Premiéra v ČR:
29.10.2015
„Státní hranice je jen jedna z hranic, kterou je třeba překonat.“

Komentáře k filmu Sicario: Nájemný vrah

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 15
Naomi21
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.12.2015
Měli jsme tu Traffic a   další dobré filmy o   drogách a nebezpečí, které   je s nimi spojeno. Tak proč   jít na Sicaria?
Akce   FBI se trošku zvrtne - v   místě zásahu najdou agenti   o trošku víc mrtvol než by   někdo do malého domku řekl.   Vzápětí následuje výbuch   s několika oběťmi. Agentku   Kate si pak pro svou akci   vybere drsňak v sandálech   Matt - přičemž ani ona sama   zpočátku nedokáže   rozeznat, pro koho vlastně   bude pracovat. Seznamuje se s   Alejandrem, který toho hodně   ví, ale stejně jako Matt   prozrazuje co nejméně. Akce,   která následuje ji víc   osvětlí boj proti drogovým   bossům - a je to akce, kde se   ti "dobří" nebojí   na dálnici plné aut   rozpoutat přestřelku a   eliminovat každou hrozbu.   Kate cítí, že už nelze   odejít, bude muset dokončit   rozdělanou práci, která je   jí víc než proti srsti.
Hlavní hrdinkou je   agentka Kate - idealistická,   omlácená životem a přesto   stále dodržující zákon,   který je pro ni vším.   Dostává se do konfliktu s   ještě drsnější realitou v   podobě Matta, který si   nehraje na gentlemana a jehož   mottem je "účel světí   prostředky" - zejména v   boji s drogovými kartely,   které nehrají podle pravidel   - pak pravidla nedodržuje ani   on. Právě Kate v podání   skvělé Emily Blunt je   hrdinkou z masa a kostí   (žádnou hollywoodskou   nastrčenou barbínkou) - a   právě ona její zarputilost   dělat vše podle pravidel se   může zdá ke konci až   otravná. Josh Brolin jako   Matt opět skvělý. Ale   přesto si celý film pro sebe   "krade" výborný   Benicio Del Toro coby   Alejandro - člověk, který   nepotřebuje mnoho slov -   postačí pohled, postoj,   gesto. Filmu navíc přidává   k dobru skvělá kamera a   přesný hudební podkres.
T2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.9.2018
║Rozpočet   $30miliónov║Tržby USA   $46,889,293║Tržby   Celosvetovo $84,872,444 ▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $6,410,125║ Tržby za predaj   DVD v USA $4,478,643║ dá sa   povedať že tu je precízne   klasický Denis Villeneuve(pre   tých čo ho už trošku   poznajú), ktorý sa   sústreďuje na postavy a ich   podfarbenie, nič dejovo   neprifarbuje, nechá nás   tápať spoločne z hlavnou   postavou v špinavých hrách   zvrhlých vypočítavých   agentov, dialógy na mieru,   žiadny zbytočný balast,   nič zvrátene nepridáva aj   keď by mohol pri daných   drogových zverstvách, skôr   to necháva na otvorenú   predstavivosť diváka, kde   stačí skôr o nechutnostiach   vyprávať než ich vidieť a   akcia tu ide na vedľajšej   koľaji, takže určite príde   pre niektorých nadšencov   akcie na mierne sklamanie,   lebo ide v určitom pohľade o   minimalistický snímok v   maximálnej hereckej   rozpínavosti ústrednej   trojice(Emily Blunt, Benicio   Del Toro, Josh Brolin), kde i   skôr o hru citov v   obkolesení dusnej atmosféry,   kamera a jej nálety sú dych   berúce v doprovode s   elektrizujúcou dynamickou   hudbou, niekedy je menej viac   /videl v kine: 95%/
pigal
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.2.2020
Lepsie ako Narcos...
Skvela gangsterka, ktoru som   videl pred par rokmi a doteraz   vo mne zanechala velky   dojem.Pokracovanie uz trochu   mensi, ale to si mozete   precitat v inej   recenzii.Vyborna rezia,   uveritelny scenar a perfektna   atmosfera tvoria takmer   dokonaly mix.Herecke vykony   /Brolin, Blunt, Kaluuya/   vyborne.Spomedzi nich najviac   vycnieva Del Toro, ktory patri   medzi top hercov svojej   generacie.Takuto charizmu ma   snad uz len Daniel   Day-Lewis...
Film   jednoznacne doporucujem a   osobne ho radim do zlateho   fondu minimalne vo svojej   kategorii.
olgab
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.10.2015
Film se mi líbil a určitě   se mi delší dobu v paměti   udrží. Jakoby   polodokumentární formou   natočená rekonstrukce   perfektně zmapovaného   policejního zásahu proti   drogovým bossům a   převaděčům. Film působí   skutečně autenticky. A   možná právě proto, že byl   natočen tak trochu jinak   (ostatně tak to Villeneuve   umí), byla to zajímavá   podívaná. Výborné výkony   hlavních představitelů -   Blunt, Brolin, DelToro.
Knell
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.9.2016
"Chcete vedieť ako   fungujú hodinky. Zatiaľ bude   stačiť, keď budeme len   sledovať čas." ...no a   presne to som tu celý film   robil.
Bezradná   Bluntová, cynický Brolin,   muzička, atmoška, emštyrky   v rukách, vyprahnuté pláne   mexickej hranice a Benicio,   ktorého meno sa môže   kľudne začať používať   ako synonymum slova charizma.
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.9.2017
PROCESOR!
Atmosféra je to, co posouvá   snímek dál než podobné   filmy. Místy je tak mrazivá,   že se bojíte pohnout. Děj   je jasný a přímočarý,   nejsou tam žádný zbytečný   kudrlinky vokolo. Film ukazuje   smutnou věc, že boj s   drogami a kartely se nedá   vyhrát.
POMOthy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.9.2018
Musel som si pustiť   soundtrack a   “fascinovaný” hodinu   streetviewovať Cuidad   Juárez. Majstrovsky   sfilmovaný, ultra   atmosferický výlet do menej   pohostinných   americko-mexických kútov.   Výborný Josh Brolin, po   dlhej dobe rola hodná talentu   a démonickeho rozmeru Benicia   Del Tora. Prvá polhodina   vtiahnutia do situácie,   prostredia a oboznámenia s   novými kolegami predstavuje   najdetailistickejšiu možnú   réžiu, presahujúcu talent a   perfekcionismus Davida   Finchera (áno, a za tým si   stojím). Preto škoda, že   počiatočný drajv a   prísľub niečoho   nevídaného kvôli scenáru   postupne oslabnú a výsledok   je niečím iným, že by sme   si priali. Hlavná postava   idealistickej FBI agentky má   reflektovať zhrozenie diváka   nad pravidlami džungle vo   vojne s mexickými kartlemi.   Byť šéfom teamu v tejto   vojne, okamžite ju vyhodím,   aby zbytočne nebrzdila   dejový vývin potenciálne   nezabudnuteľnej filmovej   jazdy a neodkláňala   pozornosť od toho   podstatného v nej. Ale   scenárista, ktorý ju vidí   ako menej znalú drsnosti   pomerov medzi Juarezom a El   Pasom než priemerného   diváka zo strednej Európy,   na nej postaví dramaturgické   jadro príbehu (!). Škoda,   Sicario malo vďaka   Villeneuveho réžii   nakročené na film roku.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.12.2015
Velmi netradiční a   zajímavý pohled do nitra   drogové války v Mexiku ve   které figurují i USA. Na   jedné straně Amerika patří   mezi jednoho z největších   odběratelů drog a na straně   druhé vráží nemalé   prostředky na boj s   kriminalitou s tím spojenou.   Sicario má solidní tah v   první hodině, ale pak se to   celé bohužel nějak   rozmělní a není to už ono.   Čekal jsem více zátahů,   více akce, zkrátka něco   jiného. Ano herci perfektní,   technická stránka   vynikající, výborná kamera   a způsob nasnímání celého   filmu a nervní zlověstná   hudba, to jsou jasné klady   snímku, takže nakonec   zaokrouhleno na 70%.
PORTER
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.3.2016
Akce v pohodě,herecké   výkony B.D.Toro,J.Brolin   výborný, zbytek herců   průměr až na hlavní   představitelku která mi tam   vůbec nesedla,příběh na   drogové téma dobře   propracovaný ,syrový a v   dobře vybraném   prostředí,hudební doprovod   výborný.
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.4.2016
Velmi zajímavý námět i   děj. Slušné zpracování a   scénář...rozhodně je na co   koukat, ale jednou stačí.
karlosphonic
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.10.2015
Podle traileru kdo by čekal   přímočarou akci bez   zapojení mozkových   buněk,bude velmi   zklamaný.Sicario je ale i tak   dobrým filmem od   Villeneuva,ikdyž po   Požárech už asi svou laťku   nepřekoná.
Nejvíc   musím zatleskat Emily Blunt v   roli policistky Kate   Macy.Žádná vykozená uměle   zašpiněná kráska,která   jedná vždy neohroženě a   hrdinsky,ale vystrašená   ženská,která jen chce   dělat dobře svojí   práci.Tohle mi vždycky na   jiných (většině)   amerických filmech   sralo.Doslova.
Kvalitně odvedená práce   na jeden večer.Dlouhodobě se   mi tento film v paměti   neudrží.
MildaX
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.4.2016
Benicio Del Toro v hlaví roli   zabijáka. I když asi měla   být role Emily Blunt stejně   hlavní, tak se to nepovedlo.   Ale to není na škodu. Temné   akční drama z prostředí   drogové války na mexické   hranici. Velmi drsný a   uvěřitelný příběh ve   kterém nejsou věci   černobílé, ale spíš   tmavě šedé.
Ostrovan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.12.2015
Celý film mi běželo hlavou,   jestli by té paní nebylo   lépe u malířského plátna   nebo v kavárně v Praze na   Karlíně. A trochu mi to   kazilo dojem. Jinak cajk.
goranchorvat
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.4.2016
Šlo i více
Pro mě rozporupulné pocity.   Na jedné straně skvělá   kamera , místy hutná syrová   atmosféra a naprosto   dokonalý Benicio Del Toro   (posledních 15 min je   jízda). Na straně druhá   chabá a nevýrazná a   nehodící se hlavní ženská   role Emily, spousta   oddechového času ve filmu,   který uměle natahuje   stopáž. Film každopádně   kvalitný , ale hodně táhne   charisma Benicia , a celkový   neřešitelný problém v   Mexiku. 65%
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 28.12.2018
Asi jsem viděl jiný film či   co než hodnotící kolegové.   Nepochopil jsem, co na tom   bylo mystery. A jestli tam   akce bylo tak na čtvrt   hodinky, tak to bylo hodně.   Jinak je to celé jedna   hluchota. A navíc mám   alergii, když kamera čumí   jinam, než tam kde se něco   děje. Tím myslím scénu   při výslechu, když kamera   hledí do kanálu či co to   bylo. Za ten umělý konec s   tím podpisem bych autory   nakopal někam. Byl zcela   zbytečný.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih167963minih167963Danger Close: The Battle of Long Tan (2019) 
Danger Close: The Battle of Long Tan n
minih94765minih94765Sinister (2012) 
Sinister n
minih43082minih43082Zlatý kompas (2007) 
The Golden Compass n
minih91099minih91099Neobyčejný Odd Thomas (2013) 
Odd Thomas n
minih160362minih160362Peppermint: Anděl pomsty (2018) 
Peppermint n
minih154404minih154404The Wall (2017) 
The Wall n
minih39484minih39484Ostrov (2005) 
The Island n
minih17909minih17909Rocky (1976) 
Rocky n
minih58505minih58505Garfield 3D (2009) 
Garfield's Pet Force n
minih158793minih158793Gotti (2018) 
Gotti n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Sicario 2: Soldado (2018)

 Sicario 2: Soldado (2018)
Sicario 2: Soldado n
Soldado
Žánr: akční / drama / krimi
Země: Spojené státy americké / Itálie
Režie: Stefano Sollima

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190604
Osobností: 697946
Fotografií: 764379
Plakátů: 376814
Obsahů a biografií: 178344

Poslední komentáře

Kapitán Fracasse (1961)

Kapitán Fracasse
Pěkná francouzská   historická romantika s   nezbytnou dávkou   dobrodružnosti a krásnou   výpravou. Typický film pro   Jeana Maraise v roli více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Svatyně (2022) [TV epizoda]

Svatyně
Pustil jsem se do sledování   druhé série seriálu HALO,   ačkoliv první řada byla pro   mně spíš lehký   nadprůměr. První díl   druhé série se více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Školní ples (1999) [TV epizoda]

Školní ples
Tenhle díl byl dle mého   spíše méně vtipný a o   něco vážnější. Blíží   se školní ples, Eric jde s   Donnou, Fez plánuje tanečky   a více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Fakjů pane učiteli 3 (2017) [DCP...

Fakjů pane učiteli 3
Jednoznačně nejslabší díl   a doufám, že je poslední.   Že to bude přehnaná   nereálná ptákovina člověk   čekal, ale že to bude až   takhle špatný, to jsem   nečekal....

Autor: Máša13 | Hodnocení: 3 / 10

Tři muži a nemluvně (1987)

Tři muži a nemluvně
Celkem příjemná rodinná   komedie, kde člověk nesmí   moc přemýšlet nad naivitou   a kýčovitostí, které   snímek doprovází od   začátku do konce.

Autor: Máša13 | Hodnocení: 6 / 10