Zari
ohodnotit

Komentáře k filmu Přežili jsme Ardeny

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 22
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.11.2007
Skvělý válečný film   zakládající se na   skutečných událostech   druhé světové války.   Nebýt události u Malmedy,   tak je to film o lidech   kteří se snaží přežít.
Jarda1420
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2011
Jeden z nejlepších   válečných filmů za   poslední dobu. Napětí,   akce, dobrý příběh.
Mohu jenom doporučit.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.7.2009
Špička mezi válečníma   filmama obsazení filmu je   také na velké urovni stojí   zato siho koupit nebo půjčit
Papaja73
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.8.2008
Takový trošku jiný   válečný film...Sledujeme   osudy skupinky čtyř   vojáků,přeživších   německý masakr a   bloudících drsnou zimní   krajinou za svou   jednotkou.Snímek místo na   bojové scény,sází na   psychiku postav a vykreslení   jejich charakteru.Je   osvěžující vidět   válečný film,ve kterém se   pouze nesmyslně nezabíjí,i   když válka samozřejmě o   nesmyslném zabíjení   je.Tvůrci se snažili   nahlédnout na problematiku i   z jiného úhlu pohledu a   každá snaha se přece cení.
janek85
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.4.2008
Krása, nádhera, takhle   definuji tenhle snímek,   naprosto dokonalé... z filmu   je vychází dobová bojová   atmosféra, skvěle provedené   dobové uniformy, zbraně,   okolí... celý flml měl   strašně napínavou   atmosféru, tichou...90%
jenda14
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.12.2008
jeden z nejlepších   válečných filmů co jsem   viděl neznámí herci   předvedli výborné výkony a   skvělí příběh
alfonzcepicka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.9.2007
mna uz vojnove filmy moc   neprekvapia. vytvori sa   skupinka vojakov s rozlicnymi   charaktermi a postojmi, da sa   par retrospektivnych   spomienok, spravi sa par   naturalnych scen, niekoho zo   skupiny zabiju a potom   pripadne dochadza u prezivsich   po vnutornom konflikte k   posunoch charakteru. take su   aj ardeny. nieze by to bol zly   film, ale je postaveny na   prototype filmu, ktory ma uz   az tak neoslovuje. keby bol   toto moj prvy vojnovy film,   dam aj 10. ocenujem najma   kameramana. s vycitkou   uvedenou vyssie len dodam, ze   je to vlastne dost dobry film
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.8.2009
Tak docela dost dobre udelany   valecny filmek z 2.svetove   valky.
Zadne velke   hvezdy......zadne velke efekty   a tom to asi mozna bylo,ze se   neco takoveho pekneho vubec   podarilo.
Stoji za to   to videt.
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.5.2009
Pomerne dosť dobrý vojnový   film z druhej svetovej vojny.  
Tento film dosť   podrobné opisuje skupinku   amerických vojakov
na   bojovom fronte. Dej je   pomerné dosť reálny,   dramatický a napínavý, nie   tam vykreslený žiadny   veľký hrdina, ktorý si   poradí s hocikým.
JVSoolen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.8.2008
Netradicni valecny film, ktery   misto velkoepych valecnych   scen sazi na psychiku lidi,   vojaku, vrzenych do nepekne   situace. a tomu vsemu pomaha   uzasna, vybledla kamera, ktera   pridava na syrovosti a   chladnosti uz tak syrovym a   chladnym zimnim zaberum.
Prasoid
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.7.2008
Slabší zobrazení válečné   vřavy, spíše zaměření na   charaktery a emotivní   složku. Takto film funguje   dokonale, i když sladké   tváře zúčastněných jsou   pro milovníky starých   ošlehaných ksichtů asi   trochu šok. O to úderněji   film působí na duši.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.7.2015
Chalan z Arizony
Treba uznať, že ten film má   dušu. Nie je to primárne o   bojovaní a nadupaných   scénach plných tankov a   lietadiel a más vojakov. Je   to komorná dráma a putovanie   preživších dostať sa do   bezpečia. Aj napriek   očividne nižšiemu rozpočtu   je to pekne natočené, farby   a strih majú šmrnc, i keď   zasa mnoho vecí mi nejde do   hlavy a pripadajú mi   prehnané (žena s deckom   niekde hlboko v lese, plno   jedla, krásna idylka, alebo   tie neskoršie prestrelky, kde   začne to klasické traja vs.   stovky, či niekedy príliš   náhod). Nemám rád ani   príliš to vojenské   filozofovanie, ale tu to bolo   prirodzené a nevadilo.   Zaujímavo desivé boli tie   jeho desivé vidiny. Tak   trocha iný vojnový film a   myslím, že aj celkom v   pohode
Akana
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.10.2011
Čert vem malý rozpočet. I s   málem se dá natočit   historický milník. Tím tedy   film Přežili jsme Ardeny   určitě není, ale úspornost   prostředků u něj nevnímám   jako vadu. K proniknutí do   černé duše války není   vždycky potřeba davy   komparsu a tuny výbušnin.   Aby byl ovšem tenhle snímek   něčím víc, bylo by   potřeba nedostatek kapitálu   nahradit nějakým   "miliónovým"   nápadem, originální vizí.   A ty tu postrádám. Komorní   vyprávění o anabázi   skupiny vojáků skrz   nepřátelské území se sice   celkem úspěšně brání   nudě, ale ani v obrazu ani v   dialozích ani v ideách   nenabízí nic překvapivého.
Peto508
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.1.2008
velmy pekne natočená,pekné   scéne skvelá akcia.Super   výkony hercov aj ked   neznámych.Scenár je trochu   pozadu,ale tento film je   veľmy zaujímavý,tí ktorý   majú radi vojnové filmy,sa   im bude páčiť.
huron
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.11.2006
Neobsažný, natáhlý   válečný film, ve kterém se   skupinka spojeneckých   vojáků pomalu plíží   monotónní zasněženou   krajinou. Navíc máte velký   problém jednoho od druhého   rozeznat. Ke konci se akce   trochu rozjede, ale film to   už nezachrání. Normálně   bych hodnotil méně, ale byly   tam dvě scény, které mi   přišly hodně silné, navíc   filmařina byla celkem   slušná.
eso
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.6.2007
PŘEŽILI JSME ARDENY - Je   čas stát se hrdiny.   Desátník Greer a jeho   přítel Gunderson se ocitnou   v pasti spolu s více než   stovkou amerických vojáků   na zasněženém poli. Hrstce   mužů se podaří uniknout   před masakrem a střelbou   Němců do blízkého lesa.   Bez jídla a zbraní se   vydávají do nemilosrdné   zimy apokouší se dostat   zpátky na spojenecké   území.
martin.stusak.9
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.1.2017
Nízký rozpočet, ale vcelku   charakteristický scénář.   Konverzační drama, která   atmosférou nemá v žádném   případě nic společného s   danou realitou, přibližuje   jednu zásadní událost   druhé světové války,   odehrávající se v   Normandii. Osudy několika   vojáků v době, kdy zbraně   byli zrovna v poklidu.   Válečné scény se tu sice   nějaké objeví, ale to jenom   z nutnosti s ohledem na dané   téma. Snímek se sice   výpravou tváří jako   válečný velkofilm, ale v   rámci žánru válečné   filmové nadšence nemá   šanci nějak nadchnout.
Warden
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.2.2008
Tenhle válečný film zůstal   někde na půl cesty.Uznání   hodné je to,že se tvůrci   rozhodli natočit   nízkorozpočtový film,který   nedopadl nejhůř(i když je   to hodně vidět)Co ale tento   snímek sráží do kolen jsou   otřesné herecké   výkony......Takže tak půl   napůl
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.12.2011
Každý má jiný vkus a já   zde celkem vysoká hodnocení   nesdílím. Pro mě to je film   na pomezí "B"   produkce a chybí mu   profesionálnější   zpracování. Viděl jsem   jednou, víc už netřeba.
red.mann
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.5.2019
Nízkorozpočtový film a   pohled na bitvu v Ardenách z   jiné strany. má to daleko k   válečným filmům, je to   spíš komorní drama.
enejčel
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 24.5.2014
Jedině hlupák může jít   natočit válečný film s   nízkým rozpočtem. Ryan   Little se toho nebál a také   se mu to navyplatilo. Tenhle   film je šíleně zpracovaný,   neakční, nezajímavě   obsazený neznámými herci.   Příběh ulítlý (popravdě   jsem ho moc nepochopil). Jak   se někam můžou pěšáci   dostat dřív, než   mechanizovaná jednotka? To   nedává smysl, ne?

Pak to, že se filmaři   snažili do filmu přidat i   prvky z hororového filmu o   dusích, kdy voják vidí   mrtvé dívky, které omylem   zabil, což jsem nepochopil.   Nebo závěrečná scéna s   autem, kdy po našich hrdiné   Američané páli   dělostřeleckými granáty a   jeden z hrdinů vytahuje   bílou vlajku, ale proč tu   vlajku pro Boha nevytáhl   dřív, než po nich začli   pálit?
Tento film je   prostě nesmyslný ve všech   bodech. Trapný, nudný,   příšerný.
likantrop
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 12.5.2009
Nemožem si pomocť ale je to   hanba. Ved čo je to za   logika,ked zajatci utekajuci   pred dolapenim maju čas   likvidovať nepriatela o 100   nasobnej presile ved ty by   mohli zničiť aj nemecku   armadu uplne celu keby nebol   byval ten film skončil.Ja   nechapem ako toto može niekdo   tim filmarom žrať.Pre mna   velmi zly vojnovy film   ukazujuci obrovske hrdinstvo   americkeho vojaka a   neschopnosť až sprostosť   nemeckeho vojaka .To je   nepripustna lož.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih4680minih4680Brubaker (1980) 
Brubaker n
minih11628minih11628Love Story (1970) 
Love Story n
minih44666minih44666Wolffův revír (1992) [TV seriál] 
Wolffs Revier n
minih23044minih23044Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 
The Shawshank Redemption n
minih47553minih47553Absurdistán (2008) 
Absurdistan n
minih18255minih18255Rychlejší než smrt (1995) 
The Quick and the Dead n
minih75465minih75465Hranaři (2011) 
Hranaři n
minih41664minih41664Tunel smrti (2005) 
Death Tunnel n
minih43104minih43104Kouzelná romance (2007) 
Enchanted n
minih17673minih17673Radúz a Mahulena (1970) [TV film] 
Radúz a Mahulena n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jít krást koně (Ut og stjæle hester)

Jít krást koně
Ut og stjæle hester

Christine Langier

Langier Christine

Henry Edwards

Edwards Henry

Naposled navštívené:
Jít krást koně (Ut og stjæle hester)

Jít krást koně
Ut og stjæle hester

Christine Langier

Langier Christine

Henry Edwards

Edwards Henry