Duben
ohodnotit

Pod zemí [2k digital]

As Above, So Below

Další název:
Pod zemou; Katakomben; Smrtiace katakomby
Žánr:
Rok:
2014
Délka:
93 minut
Premiéra v ČR:
4.9.2014
„Jediná cesta ven vede dolů“

Obsah filmu Pod zemí

 
Kilometry zakroucených podzemních chodeb vedou pod ulicemi Paříže. Tyto katakomby jsou věčným útočištěm bezpočtu ztracených duší. Když tým průzkumníků pronikne do nezmapovaného bludiště zaplněného kostmi, odhalí tajemství tohoto města mrtvých. Je to cesta plná šílenství a hrůzy, snímek Pod zemí vstupuje do hloubky lidské psychiky a odhaluje osobní démony, kteří přicházejí, aby nás všechny pořádně vyděsili.

zdroj: CinemArt

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
CinemArt
 
 
Typ:
[2k digital]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Formát:
1:1,85
 
 
Jazykové verze:
anglická, francouzská
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital Datasat
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Pod zemí >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

peginka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.7.2022
Napětí, které vás pohltí. Není tam hluché   místo. A konec... vůbec jsem ho takový   nečekala. Bohužel se na film hned tak znovu   nepodívám, protože vím, jak to dopadne, ale   snad se mi podaří najít nějaký hodně   podobný snímek. Za mě - SUPER!!!
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.11.2017
Další hororový přírůstek ve stylu Found   footage a opět v plné parádě. Tentokrát se   skupinka mladých lidí vydá do pařížských   katakomb hledat legendární filozofický kámen   mající sílu přeměnit jakýkoli kov na zlato a   dát svému držiteli věčný život.   Pochopitelně se ve spleti chodeb ztratí a   zažijí něco, co ani ve snu neočekávali.   Temná hrůza z prvky náboženské a   mysteriózní dramatizace natočená místy za   použití vizuálních efektů, avšak bez   rozsekaných těl a potoků krve. Děj nemá   žádnou plynulost. Jakmile se vstoupí do   podzemí, neustálým rychlým vývojem se hbitě   žene kupředu z jedné hrůzy do druhé. A   protože se jedná právě o Found footage, není   to snímek pro odpůrce živé kamery. Outdoorová   kamera už prostě taková je. Snímek s vlastním   charakterem, atmosférou a pravidly. Slabé povahy   nechť se nedívají sami, po tmě a po   shlédnutí raději nejdou ani do sklepa.
PROCESOR
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Tak takhle to dopadne, když se rozhodnete   prozkoumat podzemí Paříže s cca. 20. letým   střívkem co má 3x doktoráty a umí 4x jazyky a   ovládá bojová umění. Na úvod bych řekl, že   vykrádačka filmu Záhada Blair Witch je do očí   bijící a bohužel co fungovalo tenkrát nemusí   nutně nyní. Jistě točení na amatérskou   kameru a čelovky dodávají snímku pocit   autentičnosti, ale opakovanej vtip není vtipem.   Takže k filmu, námět hledání kamene mudrců   není úplně blbej, a začátek je i celkem   slibnej, myslím malý dobrodružství v Iránu.   Potom se to celkem zasekne, tedy už v podzemí,   kdy jejich mrtvej průvodce vypadá dost živě.   Jak se snímek posouvá dál napadá mě   říkanka, chodí Pešek okolo nedívej se na   něho, kdo se na něj koukne toho   "LATUP" kousne. A i když tam bylo pár   vydařených lekaček, nemůžu se ubránit tomu,   že s přibývající délkou stopáže klesá   rapidně i mé hodnocení. S! -SPOILER-Jak to ty   amíci dělaj, že i horor končí happyendem. -S!   Takže jsem moc rád, že mají všechno pod   palcem, protože ať už nás v nejisté   budoucnosti potká cokoli, vždy budeme happy.   PS-"Svět je takový v jaký věřím"
wena
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.10.2015
Už ta kamera mě docela vadila. Děj se   odehrává v podzemí Paříže a tak to podle   toho vypadá. Málo světla ,stísněné   prostředí pro klaustrofobiky jako dělané. Ale   celek nic moc ani moc lekavé natož strašidelné   jen nelogické věci ale tak to v hororech bývá.
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.3.2015
Prvních deset minut stačí. Babice Scarlet si   dobrovolně volí smrt v jeskyni. Zabírá to   hlavně kamera ala Blair Witch, na kteroužto mám   kurevskou alergii. Hlavně pak v detailu její   hlavu, když ta koza vyleze z jeskyně, kde vše   exploduje a všude je plno prachu. Hle, mladá   Scarlet nemá na sobě ani smítko a ve vlasech   už vůbec ne. Booože. Boože. No, nebudu sem   vypisovat hromady nesmyslů, které jsme ve filmu   viděli, jako ihned uschlé šaty (v podzemí) ,   perfektní znalec, co je v podzemí stále   zabloudí hned za prvním rohem, atd.atd. Konec   mne sejmul úplně totiž probuzení, potažmo,   chcete li oživení polibkem. To jsem se s chutí   opravdu zasmál. Škoda že mu babice Scarlet do   toho ještě nezazpívala, jako blahé paměti   jiná žena Oldřichu Novému. Je to velká   škoda, protože film ambice rozhodně má a má i   potenciál, který ovšem pan scénárista   vysloveně prodrbal běháním po chodbách. To   už mi přišlo ke konci dost zdlouhavé. Je tu i   pár momentů na husí kůži, to se filmu také   nedá upřít. Také překvapení, pár lekaček,   malinko gore, ano, ten film má něco v sobě. Ale   právě ty scénáristické pitomosti z toho   dělají napůl béčko. A to nepíši o   blikající kameře na konci, to mně tak   naštvalo, že ubírám dalších dvacet procent.   Takže sečteno a podtrženo, těch pár výše   vypsaných plusů mi na vyšší hodnocení, než   dávám, prostě nevychází. A ono, kdyby to   tvůrci filmu situovali celé jinam, než do   francouzského podzemí, myslím, že by to   snímku také prospělo. A POZOR, případnému   divákovi radím, film je o akustice, takže   pořádné repro nebo sluchátka a trošku   nahlas!! Jinak budete o zážitek   chudší.201503228759/9308
Steawi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.2.2015
Když pominu půlhodinový rozjezd, tak jsem   právě zažil 60 minutovou jízdu strachu. Nemám   ani nejmenší tušení, jestli všechno co tam   povídali byla pravda, ale já jsem jim to věřil   a vzhledem k tomu, že alchymie byla, je a bude   věcí záhadnou, jsem na vážkách zda věřit   nebo nevěřit. Vyzdvihuji tedy originální   příběh. Herci/neherci mi nevadili, nemůžu si   stěžovat. Přímo k hororu musím potvrdit, že   jsem se bál a že jsem tam viděl momenty, které   lze označit jako   konečně-někdo-vymyslel-něco-jiného.   Pravděpodobně jsem nadšený a ještě chvíli   to budu zpracovávat. Velký palec nahoru.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.2.2015
Tak jasný, standartní chyby a nelogické věci   jako u většiny hororů/thrillerů, ale na druhou   stranu slušně natočeno s temnou zlověstnou   atmoškou a slušnou dávkou napětí a strachu.   Jedno shlédnutí na večer, ale na 60% to myslím   v pohodě dosáhne.
Omnibus
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 6.9.2014
Působivé a tísnivé katakomby, ale ten děj,   ten děj... Přeplácaný, chaotický a plný   scenáristických splašků. Blérwič bubáci   vylezli z lesů, nasadili si čelovky (s malými   kamerami - ty se hodí při natáčení své   vlastní smrti) a spustili se. Bohužel ne   sexuálně, ale jen do kanálů. Jako průvodce si   najmuli největšího místního machra přes   pařížské katakomby a podle očekávání s   ním hned za prvním rohem beznadějně   zabloudili. Moc to neprožívali, průvodci jen   suše oznámili, že je debil a lezli vesele dál,   aniž věděli kam...

Jedna z mála   zajímavých scén bylo to zašprajcování v   hromadě lidských kostí, ale většinu času   mládežníci jen v panice dusali chodbami tam a   zase zpátky, slaňovali do bezedných děr a   překonávali scenáristické oslí můstky. Při   tom průběžně hynuli, většinou při nějaké   humorné WTF scénce (baf na kameramana při   slaňování, hořící auto, nohy trčící ze   země). Nakonec proplavali podvodním tunelem až   k pokladu, ukrytému před staletími, ale dodnes   osvětlenému plápolajícími pochodněmi (tomu   říkám sakra výdrž :-)). Ve finále pak naší   hrabavé a okaté samici Scarlett došlo, že   ukrást nepravý léčivý kámen asi nebylo moc   košer, vrátila ho zpátky do ďury, pokecala se   svým oběšeným otcem a objevila, že do   katakomb lezla úplně zbytečně! Proč? No   protože ten hledaný artefakt, pravý suprčupr   léčivý šutrák, má vlastně ona sama v sobě.   Aha... Následně si naše čtyřnásobná   doktorka zahrála na inverzní Šípkovou   Růženku, polibkem probudila svého   umírajícího, kanálovými splašky smrdícího   prince a tím mu i zahojila krk, kvalitně   prokousnutý kamenným bubákem.

Mně bohužel   Scarlett léčivého francouzáka nedala, takže   sanici, vykloubenou při zívání nudou, jsem si   musel nahodit zpátky sám.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih14661minih14661Obrácení Ferdyše Pištory (1931) 
n
minih34381minih34381Válka (2002) 
Vojna n
minih94096minih94096Outpost: Black Sun (2012) 
Outpost: Black Sun n
minih36815minih36815Smrtonosná past 4.0 (2007) 
Live Free or Die Hard n
minih56904minih56904Rodina Bláhova (1959) [TV seriál] 
Rodina Bláhova n
minih48833minih48833Nová země (2008) 
Новая Земля n
minih13236minih13236Může to potkat i vás (1994) 
It Could Happen to You n
minih19945minih19945Svatba mého nejlepšího přítele (1997) 
My Best Friend's Wedding n
minih20880minih20880Lesní duch (1981) 
The Evil Dead n
minih80185minih80185Hostel 3 (2011) [Video] 
Hostel: Part III n


Hodnocení:n12345678910
Pod zemí (2014) [2k digital]katakombykatakombyPod zemí (2014) [2k digital]
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10