Jeden svět
ohodnotit

Smrtonosná past 4.0

Live Free or Die Hard

Další název:
Die Hard 4.0; Smrtonosná pasca 4.0 (SK); Stirb langsam 4.0
Žánr:
Rok:
2007
Délka:
129 minut
Premiéra v ČR:
28.6.2007
„Bruce Willis znovu zachraňuje svět...“

Obsah filmu Smrtonosná past 4.0

 
Detektiv John McClane má potíže se svou dcerou Lucy, a když ji vytáhne v noci z přítelova auta, jejich vztah se tím rozhodně nezlepší. Hned nato je John vyzván nadřízeným, aby vyzvedl hackera Matta Farrella a dopravil ho do Whasingtonu na oddělení počítačové bezpečnosti FBI. John najde Matta doma, ale než stačí byt opustit, jsou napadeni ozbrojenými muži a dojde k přestřelce...

Matt je počítačový génius, ale ze střelby je vyděšený. Navíc mu nedochází, že se někdo snaží zabít jeho. McClane mu to vysvětlí a dopraví ho na FBI do střediska počítačové bezpečnosti. Z médií se zatím hrnou zprávy o problémech s počítačovým systémem a padá jedno...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Len WisemanLen Wiseman  
hraje:
Bruce WillisBruce Willis.....John McClane [52]   
Timothy OlyphantTimothy Olyphant.....Thomas Gabriel [38]   
Maggie QMaggie Q.....Mai Lihn [27]   
Justin LongJustin Long.....Matt Farrell [28]   
Mary Elizabeth WinsteadMary Elizabeth Winstead.....Lucy McClane [22]   
Tim RussTim Russ.....Agent Summers [50]   
Jonathan SadowskiJonathan Sadowski.....Trey [27]   
Yancey AriasYancey Arias.....Agent Johnson [35]   
Cyril RaffaelliCyril Raffaelli.....Rand [32]   
Allen MaldonadoAllen Maldonado.....Goatee [23]   
Yorgo ConstantineYorgo Constantine.....Russo   
Chris O'BrockiChris O'Brocki.....rozhněvaný civilista [22]   
Chris PalermoChris Palermo.....Del   
Kevin SmithKevin Smith.....Warlock [36]   
Cliff CurtisCliff Curtis.....Bowman [38]   
Christina ChangChristina Chang.....Taylorová [35]   
účinkuje:
Lyndon B. JohnsonLyndon B. Johnson.....archívní záběry   
scénář:
Mark BombackMark Bomback  
William WisherWilliam Wisher  
námět:
John CarlinJohn Carlin.....článek A Farewell to Arms (1998, Sbohem zbraním) [50]   
Mark BombackMark Bomback  
Roderick ThorpRoderick Thorp  
David MarconiDavid Marconi  
hudba:
Marco BeltramiMarco Beltrami  
Marcus TrumpMarcus Trump.....dodatečná [33]   
kamera:
Simon DugganSimon Duggan  
střih:
Nicolas De TothNicolas De Toth  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Smrtonosná past 4.0 >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.12.2021
Návrat Bruce Willise v postavě nestárnoucího   Johna McClana, který je opět ve své skvělé   formě. Dobrá akce, má to spád a švih, dobrý   scénář, prostě vše co má v tomhle akčním   filmu být.
klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.5.2021
Čtvrté pokračování téhle série je po   technické stránce brilantní a co se týče   akčnosti velmi nadupané (až trochu   předimenzované) ale přes některé dobré   scénáristické nápady a inovace přece jen   trochu za předchozími díly zaostává.   Některé prvky jako hlavní ženská záporačka   s kamennou tváří a ještě tvrdšími údery a   kopy je jako kdyby se vyloupla z akčních   osmdesátek (úplně se mi vybavila Cory Everson).   Přišlo mi, že téhle velkoryse koncipované   akční podívané chybí trocha živočišnosti   na úkor vší té filmařské i obsahové   přetechnizovanosti.
POMOthy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.10.2018
Dej je našlapaný, akcie sú perfektne   nakrútené a občas dokonca scenáristicky   NÁPADITÉ (tunel), a starec Bruce Willis je -   prekvapivo - stále tým skvelým Johnom   McClaneom, ktorý to všetko drží pokope a   dodáva tomu správny nadhľad. Tretiu štvrtinu   filmu by som trochu prestihal a celok skrátil cca   o 5 min, ale ináč nemám žiadne výtky. Teda   až na ten spadnutý Capitol v traileri, ehm. V   každom prípade najlepší vysokorozpočtový   akčňák od M:I-3.
T2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.9.2018
║Rozpočet $110miliónov║Tržby USA   $134,529,403║Tržby Celosvetovo $383,531,446║   nakoniec sa Die Hard 4.0 stal komerčne   najúspešnejší diel série, obavy z neúspechu   sa rozplynuli už po prvom premietacom víkende,   keď film len na pôde USA zarobil $33,369,559 ▐   Tržby za predaj DVD v USA $104,775,181 //počet   predaných kusov 6,065,299║ __Režisér Len   Wiseman sa nám postupne rozbieha, po nie celkom   výraznom upírsko/vlkodlačom Underworlde (40%)   spravil aj pokračovanie Underworld: Evolution   (60%) a tam už bol cítiť pokrok v režírovaní   ale kto by čakal či aspoň dúfal že spraví u   Smrtonosnej pasce 4.0 také veľkolepé   vzkriesenie starej série a vo svojom rangu   veľký skok v schopnosti gradovať príbeh, by   musel byť neznalec jeho predošlých schopností   dosť kŕčovito vyprávať príbeh. Mňa osobne v   tomto prípade prekvapil ako len mohol a odteraz   mu môžem len fandiť a veriť že to čo nám   predviedol bude v jeho ďalšej kariére len   odrazovým mostíkom. __ „Len Wiseman sa   postupne stáva novou režisérskou akčnou ikonou   a tým pádom aj najväčší konkurent pre   Michaela Baya!“ __Herecké obsadenie je   postavené na základnom stavebnom „nezlomnom“   pilieri akým je Bruce Willis v jeho najlepšej   kariernej postave policajta Johna McClane v   podstate taký ľudský Superman, ktorého   nezastaví nič absolútne nič a k tomu si treba   prirátať jeho pestré hlášky, do zástupu   smutných padúchov na zozname McClane sa zaradil   už aj herec Timothy Olyphant ako novodobý   počítačový terorista Thomas Gabriel, McClaneho   chránenec sa stáva Justin Long ako hacker Matt   Farrell, spomeniem aj Maggie Q ako Gabrielovú   pomocníčku Mai Lihn a na koniec McClaneho   dcérenka Lucy McClane v peknom prevedení Mary   Elizabeth Winstead a len dodám že podala sa na   otca. __„Nápaditosť v nadupanej akcii tu   nepozná hraníc a prináša toľko zaujímavých   nových spestrení až nadšenie predčí   akékoľvek očakávania, čo všetko dokáže   zničiť z holými rukami John McClane.“ Na   dnešnú dobu nemôžem dať filmu menej než 90%,   jednoducho to nasýtilo moju chuť po dobrom   akčnom thrillery! ____/videl v kine 3x: 90%/
rimmerova-motorka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.10.2016
McLaine je můj oblíbený neprůstřelný   vrahounek. Ani ve čtyřce se nevyhne   mnohačetným zraněním, pádům, přestřelkám,   výbuchům a průpovídkám. Pořád je ve formě.
thejduk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.6.2014
Ani J.McClanovi se nevyhne počítačový   terorismus a ovládnutí všech možných   technologií řízených počítači, samozřejmě   se to neobejde bez zbraní a spousty mrtvol, jak   je v této sérii zvykem. Nesmrtelný hlavní   hrdina, který má za úkol dopravit geniálního   hackera do Washingtonu. Asi stejně reálné jako   akce z komiksu, ale přece jen realističtější.   Prostě je to návrat Willise ke scénám, které   ho proslavily, raději, ať se to nikdy nestane. V   Česku žádného MCClanea nemáme, aby nás před   kolapsem zachránil.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.2.2014
A máme ho tu zas. John McClane v dech beroucí   akci, jakou ještě nezažil. Tentokrát má proti   sobě protivníky vskutku netradiční.   Teroristický počítačový útok je něco, s   čím se ještě nesetkal. Snímek se odvíjí ve   zběsilém tempu, kde jedna akce okamžitě   střídá druhou. Čtvrté pokračování zkrátka   šlo z dobou a tak to podle toho vše náležitě   vypadá. Scéna odstřelování kamiónu   řídícího McClanem vojenskou stíhačkou je jen   vyvrcholením efektových akčních scén, jaké   tato série ještě neměla. Příběh je velmi   jednoduchý, ale na dvouhodinovou stopáž to   zcela vystačilo. Pravdou je, že je nadobro   ztracena původní koncepce 'Smrtonosné pasti',   ale ta už byla změněna v předchozím snímku a   to bylo jedině dobře. Série se tak vyvarovala   stereotypu a sebe vykrádání. Návrat Bruce   Willise ke své dosud nejslavnější roli, se   kterou také v Hollywoodu prorazil, byl tedy   velkolepý a s plnou parádou.
emdvojka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.3.2013
Žiť slobodne alebo ťažko žomrieť
Asi taký je voľný preklad anglického názvu u   nás legendárnej Smrtonosnej pasci s číslom 4.   John McClane o nejaké tie roky zostarol..a zmenil   sa. To, že je plešatý je len chybička krásy a   však náš drsný a "civilný" policajt   nefajčí, nepije a dokonca si dáva aj pozor na   ústa. John, John, John, kde sú tie časy kedy si   si nedával servítky a tvoje slová mali   väčší dôraz, ako tvoje päste?!
No treba sa   jednoznačne zmieriť stým, že starý dobrý   John McClane sa stratil vo víre nepodareného   scenára, ktorý nášho poliša núti riešiť   veci, ktorým vôbec nerozumie. Myslím, že keby   nebolo postavy mladého IT-(č)kára v podaní   Justina Longa, John by sa nepohol z miesta a ostal   by zaseknutý pri prvom kontakte s počítačom.   Preto si myslím, že pre hrdinu 80 rokov si mohli   vymyslieť niečo viac ikonické, ako ho hodiť do   víru moderných technológii, vírusov a   odborných výrazov. Ale tak stalo sa a my musíme   ísť ďalej.
Aby som však toľko nekritizoval,   pár pozitívnych vecí sa tu predsa len nájde.   Tým, že smrtonosná pasca má svetové renomé   je vidieť, že tvorcovia sa k tomu aj tak   postavili. Preto sa peniažkami nešetrí a John   opäť rozbíja skla výkladov, okien domov a   aút, ale čo sa budeme hrať, pritvrdíme a preto   John rozbíja so sklami aj celé autá a celé   budovy, vystrieľa nespočetné množstvo guliek,   rozdá obrovské množstvo úderov a aby toho   nebolo málo zalieta si na stíhačke,   vrtuľníku... . A čo mu bude stáť v ceste sa   otočí v prach. Takže sa pripravte na spleť   zničujúcej akcie ktorá nenechá kameň na   kameni...
Znie to výborne však? No nech je to   akokoľvek chýba mi...naozaj mi chýba John   McClane ako si ho všetci pamätáme. Pretože   tento hrdina je namyslený, sebaironický a   unavený poliš, ktorý už nieje len z mäsa a   kostí, ale bohužiaľ je pokvapkaný súčasným   americkým trendom nesmrteľnosti.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.2.2013
Film je už na můj vkus moc zmodernizovaný,   samý počítače atd.. Nejlepší akční pecky   byli natočeny v 80., 90. letech kdy nebyli ani   mobily. Ale moderní doba dala tvůrcům do rukou,   nespotečné možnosti co se týče efektů.
decepticon
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.7.2012
5 rokov trvalo nez som sa odhodlal pustit si to -   a nelutujem.
Chyba tomu logika, neznicitelny   hrdina, vsetko okolo pocitacov je spracovane   stupidne, nekonecne zasobniky zbrani atd. Napriek   tomu ako celok to funguje dobre a pripomina mi to   klasicke akcnaky - k tomu este dobry soundtrack,   hacker Kevin Smith a tak po dlhsej dobe akcnak u   ktoreho som sa nenudil.

/25.7.12/ cz dab Studio   Virtual 2007 [fs]
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih20715minih20715Volejte Northside 777 (1948) 
Call Northside 777 n
minih34288minih34288Jedna ruka netleská (2003) 
Jedna ruka netleská n
minih57422minih57422Willie Boy (1969) 
Tell Them Willie Boy Is Here n
minih39386minih39386Sin City - Město hříchu (2005) 
Sin City n
minih4831minih4831Byl jednou jeden dům (1974) [TV minisérie] 
n
minih22843minih22843Vražda v Ostrovní ulici (1933) 
Vražda v Ostrovní ulici n
minih39525minih39525Lustr (1979) [TV inscenace] 
Lustr n
minih24705minih24705Stupně poražených (1988) 
Stupně poražených n
minih45209minih45209Dědictví slečny Innocencie (2002) [TV film] 
n
minih24818minih24818Vyhrávat potichu (1984) 
Vyhrávat potichu n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Podobné filmy

Die Hardest (2015)

 Die Hardest (2015)
Die Hardest n
 
Žánr: akční / dobrodružný / thriller
Země: Spojené státy americké / Japonsko


(pokračování)

Smrtonosná past: Opět v akci (2013)

 Smrtonosná past: Opět v akci (2013)
Smrtonosná past: Opět v akci n
A Good Day to Die Hard
Žánr: akční / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: John Moore

(pokračování)

Smrtonosná past 3 (1995)

 Smrtonosná past 3 (1995)
Smrtonosná past 3 n
Die Hard: With a Vengeance
Žánr: akční / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: John McTiernan

(pokračování)

Smrtonosná past 2 (1990)

 Smrtonosná past 2 (1990)
Smrtonosná past 2 n
Die Hard 2
Žánr: akční / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Renny Harlin

(pokračování)

Smrtonosná past (1988)

 Smrtonosná past (1988)
Smrtonosná past n
Die Hard
Žánr: thriller / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: John McTiernan

(pokračování)

Smrtonosná past 4.0 (2007)Smrtonosná past 4.0 (2007)Smrtonosná past 4.0 (2007)Smrtonosná past 4.0 (2007)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190273
Osobností: 697372
Fotografií: 762979
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177914

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10