Duben
ohodnotit

Patologie

Pathology

Další název:
Patológia (SK)
Žánr:
Rok:
2008
Délka:
93 minut

Komentáře k filmu Patologie

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 24
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.1.2011
dokonalé
SEX-VÁŠEŇ-TOUHA-RIVALITA-Ž   IVOT-SMRT-KREV-LÁSKA-NENÁVIS   T-ZVÍŘECÍ   PUDY-NATURALISMUS...možná   jsem stejně zvrhlá jako oni,   i když tohle nepraktikuji,   ale mne to vzrušovalo...   neznám žádný jiný film,   co by mapoval, vše, co se   nám příčí, co je za   hranicí abnormality,   morální stránky slušnosti,   ale zároveň podvědomého   lidského chtíče, samotné   lidskosti, existence,   poznání sebe sama,   vzrušení, adrenalinu...tento   film dokonale prezentuje, že   v určitých chvílích jsme   stejní jako ta zvířata,   nebýt námi smyšlené   společnosti, do které se   zahrnujeme....takový   medicínský postup bych   schvalovala, studenti se   stejně na někom učit musí   a má to být nějáký   pasák, kterého zbaví   života pro své úchylné a   medicínské účely, nebo   někdo z naší rodiny, koho   po přirozené smrti bez   souhlasu vykuchají,a poté   nacpou hadrama a šoupnou nám   do rakve, jak se to   (přiznejme si) běžně   dělá?? mrzí mne zdejší   hodnocení, já lepší film   tohoto žánru neviděla...
sidheig
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.5.2009
davam 10 bodov,ani nevim preco   snad preto ze sa bojim   mrtvol,ale to co tam roba tak   klobuk dole...dost morbidny   film,
johnny-rk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.8.2008
vyborny hororovy kousek z   doktorskeho prostredi. Nekolik   zvracenych dusi si pridelava   praci a vzrusene si uziva   vedle svych obeti. Zvraty,   ktere by nikdo necekal, jsou   opravdu nekdy az desive. Konec   nam, jako vzdy, naznacuje   pokracovani
dzamutro
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.12.2008
Nedokážu říci, jestli je   tenhle film ještě v   pořádku. Každopádně   posouvá hranice až ke   snuffu. Jinak je to ale   vynikající thriller. Něco   podobného (jen ale téma)   jsem viděl před lety s   Frankou Potente, tuším, že   to mělo název Anatomie.   Patologie je ale mnohem   silnější kalibr, jde to v   otevřenosti a brutalitě s   dobou. Přesto natočeno   způsobem, že se vám (nebo   aspoň mně) nezvedá   žaludek. Doporučuji ke   zhlédnutí, ale jen   silnějším obrazovkovým   povahám.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.5.2010
Hodně zvláštní až divný   film o studentech medicíny,   kteří nemají co napráci s   vlastním životem a takk se   spou do životů jiných   lidí( tedy mrtvol abych byla   přesnější) Hrají hodně   přehnanou hru, která končí   pitvou. Celkem hnus   prostředí a hnusné praktiky   doktůrků. Ale Millo   Ventimiglia byl super, a   škoda jen té Alyss Milano,   že nedostala více prostoru
261972
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.8.2012
Tentokrát z lékařkého   prostředí.   \"Patologie\" může   nadchnout, ale i převrátit   žaludek naruby, což neni to   pravé ořechové.   Každopádně pro ty, kteří   se nebojí \"jen\"   vnitřností to může být   krásně strávený večer,   což je právě můj případ   ;-) Myslím si ale, že   několik stovek mrtvol   nemůže přece diváka od   filmu odradit, nebo se   mýlím? No řekněme, že   název odpovídá tomu, co   člověk očekává. To   znamená. Nečekejte nic   jiného, než mrtvoly,   protože to z filmu přímo   vyplývá, že všude budou   jen mrtvoly ;-) Pokud to   chcete opravdu risknout,   můžu Vám jen říct, že to   stojí za to a nebudete nijak   zvlášť zklamaní. To   znamená, že film určitě   nebudete proklínat a   obviňovat za jeho vznik,   protože vlastně není z   čeho ho obviňovat ;-) Mrtvol   se to na pitevním stole bude   jen hemžit. No a samotná   pitva zavražděné dívky je   opravdu jak skutečná ;-)   Samozřejmě musím ještě   nakousnout konec, který byl   opravdu šokující a   následná další pitva to   jen potvrzuje ;-) Takže, co   napsat závěrem? Milovníci   mrtvol vrhneňete se na   Pitevnu! Další mrtvola   čeká jen na Vás... ;-)
rankinfitch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.3.2009
Teda tohle byl hodně lítlej   film. Parta patologů hraje   hodně mazáckou hru, kdy si   sami vybírají, kdo bude   jejich oběť, usmrtí jí a   ostatní pak hádají   příčinu smrti. Tohle bylo   vážně na bednu a zahraný   to bylo parádně. Ač to   vypadá jako tuctovej   thriller, je to překvapivě   výborný.
payo1555
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.3.2012
Slušná krutˇárna. Je to   napínavé a má to určitý   stupenˇ atraktivity. Herci si   své role užívají, myslím.   Je to ponuré, ale horor má   takový být.
mironov
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.9.2008
Tak celkom slušný a   napínavý film, dalo sa na to   pozerať akurát celkom   jednoduchý scenár.Ale cez to   všetko celkom slušný a   strelený dej.
K3
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.9.2008
Je to spíš thriller, který   trochu připomíná Anatomii.   Moc sem od něj nečekal a o   to víc mě překvapilo, že   je docela dobrej. Dokonce i   konec je zajímavej a   netradiční. Možná někomu   bude vadit že je místy   trochu přehnanej a nechutnej.
terka69
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.8.2008
Ze začátku tenhle film byl o   ničem, ale pak se to rozjelo   .... a ten konec sem vážně   nečekala... doporučuju   jukněte ;-)
puol
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.1.2010
Jedná sa o riadnu zvrhlosť,   ale hlavne o zábavnú   zvrhlosť. Trochu sa za seba   hanbím, ale celkom sa pri tom   pobavil. Film samotný sa   neberie príliš vážne a i   samotný scénar je   pritiahnutý za vlasy. Vela   zachraňujú sympatickí herci   a krásne herečky s vysokou   úmrtnosťou odpovedajúcou   danému filmovému žánru.   Ako sa asi pri sledovaní   tohto filmu pobavia skutoční   patológovia?
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.9.2008
Podle názvu by se mohlo   zdát, že se bude jednat o   další z řady   vyvražďovaček   odehrávající se na   oddělení patalogie. To by   nebylo níc nového jelikož   jsme se do tohoto prostředí   mohli podívat už ve filmu   Anatomie avšak toto je něco   úplně jiného. Je těžké o   filmu napsat, jestli je dobrý   nebo špatný protože každý   v něm uvidí něco jiného.   Určitě se najdou tací,   kteří budou ujíždět na   hrabání se mrtvolách a nebo   při souložích přímo na   pitevně ve společnosti   čerstvých mrtvol ale na   druhou stranu tu bude druhá   skupina diváků, která bude   film považovat za sbírku   perverzních a nechutných   scén a nejspíš budou mít i   pravdu protože o tom film je.   Já se docela dobře bavil   jelikož se po dlouhé době   jedná o snímek, který   alespoň trochu vybočuje z   řad klasických   schématických hororů a   thrillerů jakých je teď   spousta.
goranchorvat
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.9.2008
7/10
Musím říci že docela   slušný koncentrát   nechutnosti ale zase dost   originální černý humor je   zde černější než kdekoliv   jinde a pro všechny Happy end   se nekoná!
Faustka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.5.2010
Drtivá medicínská   úchylárna. Páni doktoři si   myslí, že mají moc brát   životy druhých, když ví   jak na to. Rozehrajou hru, kdo   z nich spáchá dokonalejší   vraždu a pak si pořádně   zapitvají. A američtí   puritáni by si už mohli   odpustit ukazovat přikryté   mrtvé tělo rouškou přes   určité partie. Je to   nevěrohodný, až to bije do   očí.
martin.stusak.9
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.1.2017
Příběh z prostředí   patologie hodně vzývá ke   vstupu do hororového žánru,   ale zde jde pouze o obyčejný   thriller, jehož šablona byla   zpracována v různých   prostředích již mnohokrát.   Lékařští studenti si   kromě studia vymýšlí svůj   přístup k dané věci a jak   už to většinou bývá,   vždy se najde někdo, kdo   setsakramentsky ulítne.   Atmosféra dějství je   takřka bez napětí, temnosti   a vůbec nějaké perspektivy   k zaujetí. Vyobrazení   studentů jako podivínu bez   respektu a téměř k   fanatickému přístupu k   touze rozřezání lidí   nějak nefunguje, což   ztrácí zřejmě svůj   toužebný potenciál. Snímek   se tak stává naprosto   oddychovým, který v paměti   nijak zvlášť neutkne.
BinLADIN
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.9.2009
No co dodati k tomuto dílku   něco ušlo něco stalo za   starou bačkoru
v   celku slušné zpracování   jak na tom stojí i úhel   pohledu
thejduk
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.4.2014
Není to prostě můj šálek   kávy a prostě z   lékařského prostředí mám   raději jiné druhy filmů -   určitě to nejsou horory.   Mrtvol je v tom filmu více   než je zdrávo a tím film   splnil to, proč byl vlastně   natočen - horor plný   mrtvol. Odpovídající název   předem varující diváka, co   může čekat a co také   dostane vrchovatě.
lion71
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.6.2017
Dost nechutný, průměrný..   horor. Zvrácení   zdrogovavaní medici si hrajou   na boha. Zabíjejí a pak na   mrtvolách provádějí pitvu   a soutěží kdo přijde na   příčinu smrti.Jednou vidět   stačí.
Bundis
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.5.2011
Průměrný thriller...
Čekal jsem od tohoto filmu   více... Zvrácený thriller,   který je dějově slabší a   detailů pitev by mohlo být   také více... Toto není   horor ani náhodou...
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.4.2015
Sex, krev, mrtvoly, ujetá   zábava a vraždění,   patologie.Vše ve snímku je,   ale celkově tomu chybí   lepší scénář a hlavně   někteří herci mně   vyloženě iritovali. Nic   zvláštního, nápad se mohl   rozvinout lépe.
marci22
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.10.2014
Vskutku zajímavý film který   však není ani tak hororem   jako spíš krvavým   thrillerem. Jediné k   vytknutí jsou některé   nudnější pasáže a   občasné nelogičnosti.   Potěšila mě herecká   účast Alyssy Milano a i   těch pár vražd co se tu   objevily.
mss
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 10.3.2010
u filmu mě jako první zaujal   název..sice morbidní, ale   zaujal..děj je také   zajímavý, ale jinak mě film   nezaujal..
olgab
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 2.9.2013
Rozhodně to není horror.Je   to obyčejná   zvrhlost(soulože u   mrtvol,házení   vnitřnostmi-hnus) ,kterou   musel natočit nějaký   úchyl,svým námětem to ale   MOHL být zajímavý   film.Mohl,ale   nebyl.Ještě,že na konci   "všechno dobře   dopadlo".Divím se,že se   film vůvec daboval a   neponechaly se mu jen titulky.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih7231minih7231Ecce homo Homolka (1969) 
Ecce homo Homolka n
minih11415minih11415Lhář, lhář (1997) 
Liar, Liar n
minih47455minih47455Čtvery Vánoce (2008) 
Four Christmases n
minih34727minih34727Zločin je extrémní sport (2002) 
Riders n
minih46242minih46242Spálené vzpomínky (2007) 
Things We Lost in the Fire n
minih32823minih32823Jmenuji se Sam (2001) 
I Am Sam n
minih107034minih107034Jupiter vychází (2015) 
Jupiter Ascending n
minih47019minih47019Mejdan v Las Vegas (2008) 
What Happens in Vegas n
minih79964minih79964Grave Encounters (2011) 
Grave Encounters n
minih41698minih41698Klik - život na dálkové ovládání (2006) 
Click n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Máme rádi zvířata

16:45 - 17:15

27 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Bojovníci ze Západní a Východn...

16:40 - 17:45

32 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

NOVA - Odpolední Televizní noviny (20...

17:00 - 17:30

12 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

32 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190596
Osobností: 697894
Fotografií: 764078
Plakátů: 376740
Obsahů a biografií: 178319

Poslední komentáře

Young Catherine (1991) [TV film]

Young Catherine
Legendární historie o   mladičké pruské princezně,   která se měla stát   manželkou šíleného   následníka ruského trůnu a   nakonec se stala více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Strážmistr Topinka (2019) [TV se...

Aj na konci sveta sa niečo deje

Strážmistr Topinka
Seriál vychádza z Doktora   Martina, ktorý sa tu   sporadicky mihne. A aj keď v   origináli Topinka nebola moja   najsympatickejšia postava,   více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 7 / 10

Ukradené auto (1999) [TV epizoda...

Ukradené auto
Otec Ericoj veme klíčky od   auta kvůli škrábanci a že   není zodpovědný a tak Kelso   sežene jiné auto, ale to je   údajně kradené, tak celá   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

O těle a duši (2017)

O těle a duši
Musím se přiznat, že v   maďarské kinematografii mám   určité (a ne malé) mezery,   ale tuhle podívanou bych si   troufl doporučit každému   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Romantický víkend (1999) [TV epi...

Romantický víkend
Jede se na chatu, ale Kelso se   líbá s jinou holkou a tak ho   tam sebou Jackie nechce, ale   potom jí Kelso chybí. Eric   se dává dohromady více s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10