Zari
ohodnotit

Moskytiéra

La mosquitera

Další název:
The Mosquito Net
Žánr:
Rok:
2010
Délka:
95 minut

Obsah filmu Moskytiéra

 
„Je to jeden ze tří nejlepších scénářů, jaké jsem kdy četla,“ hodnotí třetí autorský snímek katalánského režiséra Geraldine Chaplinová, která v něm ztělesnila němou roli ženy Maríi, trpící Alzheimerovou chorobou. Adresát uznání k tomu podotýká: „Chtěl jsem, aby ve filmu nepromluvila jediné slovo: jako její otec...“ Příliš toho nenamluví ani Luis, Maríin patnáctiletý vnuk, který se uzavřel do svého ticha před manželskou krizí rodičů a na ulici sbírá opuštěné psy a kočky. Otec Miguel by této výstřednosti rád učinil konec, ale láskyplná matka Alice drží nad Luisem ochrannou ruku. Množící se zvířecí přírůstky komplikují život v bytě a rodinné...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Agustí VilaAgustí Vila  
hraje:
Emma SuárezEmma Suárez.....Alícia [46]   
Eduard FernándezEduard Fernández.....Miquel [46]   
Martina GarcíaMartina García.....Ana [29]   
Anna YcobalzetaAnna Ycobalzeta.....Raquel   
Marcos FranzMarcos Franz.....Lluís   
Àlex BatlloriÀlex Batllori.....Sergi [18]   
Geraldine ChaplinGeraldine Chaplin.....María [66]   
Fermí ReixachFermí Reixach.....Robert [64]   
Àlex BrendemühlÀlex Brendemühl.....vydavatel [37]   
David VertDavid Vert.....veterinář   
Sonia CasademontSonia Casademont  
scénář:
Agustí VilaAgustí Vila  
hudba:
Alfons CondeAlfons Conde  
kamera:
Neus Ollé-SoronellasNeus Ollé-Soronellas  
střih:
Martí RocaMartí Roca  
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Moskytiéra >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.3.2013
Sedm psychopatů onehdá - břídilové! :-)   Nevím, jak správně uchopit výzvu, o kterou se   snímek pokouší, ale v podstatě na něm není   nic nenormálního, v životě je možno zajít,   kam až si dovolíme a vše zde zobrazené se   může stát, každý si svoje traumata léčíme   po svém a dovedeme si svou terapii racionálně   obhájit - třeba zásadovostí, s kterou matka   vychovává dítě, aniž by tušila, že mu   svými metodami ubližuje neporovnatelně více,   než kdyby ho pleskla přes zadek. Chladně   vykalkulovaná a bizarní, přesto zajímavá   studie lidského soužití.
karlosphonic
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.10.2012
Španělské Smukke Mennesker
Líbí se mi název filmu,protože je to názorný   příklad toho,že takovou moskytiéru mají lidé   před dveřmi domu,kde ostatní nevidí jejich   pravé já.Moskytiéra je tak trochu filmem o   hledání spřízněné duše a mezilidských   (potažmo rodinných) vztazích.V tomto snímku   nejsou všichni až tak "normální",jak   by se na běžnou rodinu slušelo.
Film mi hodně   připomíná dánský snímek Smukke   Mennesker,jenomže v dánském snímku šel děj   do větších extrémů a přitom nekřečovitě a   paradoxně mi přes všechny ty povahové   anomálie byly dánské postavy o mnoho   sympatičtější,než tomu bylo v Moskytiéře.I   závěr filmu (společné stolování) měla   Moskytiéra se Smukke Mennesker stejný.Zatímco   ale v Moskytiéře vše tak nějak vyšumělo do   ztracena bez nějaké pointy nebo faux pas (čekal   jsem třeba nějaký zvrat u mlčící paní,nebo   příchod mladého milence),tak v dánském   snímku jsem na konec koukal s otevřenou hubou a   to se ani moc nemluvilo.
Líbil se mi herec   Eduard Fernandéz,který stejně jako v   Argentickém snímku Metoda,zahrál svůj part v   tradiční bílé košili, výborně.
Mlapiska
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.10.2012
To, co na začátku vypadá jako tragikomický   obraz jedné naprosto šílené katalánské   rodiny, za kterou by se nemusela stydět ani   řecká kinematografie, vám v průběhu filmu   bude připadat stále více normální.   Svérázné řešení osobních i rodinných   krizí a hledání východisek režisér   zakomponoval do pestré galerie postav, z nichž   každá aplikuje trochu jiný přístup. Život   má s komárem společné to, že dokáže pěkně   bodnout, žádná moskytiéra proti němu však   neexistuje.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Agustí VilaMoskytiéra (2010)Moskytiéra (2010)
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Shot in the Dark

Shot in the Dark
Shot in the Dark

Naposled navštívené:
Shot in the Dark

Shot in the Dark
Shot in the Dark