Zari
ohodnotit

May

Žánr:
Rok:
2002
Délka:
93 minut
„Když nemůžete najít přítele... udělejte si ho sami!“

Komentáře k filmu May

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 12
topipig
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.3.2019
"Když si neumíš najít   přítele, udělej si   ho." Takový druh filmu   miluju!! Krásně bizarní,   morbidní a černohumorný,   zkrátka divně ujetý. Divně   myslím pro spoustu   "normálních"   lidí, kteří nechápou   poetiku zvrhlosti. Já se   neskutečně bavil již od   úvodních titulků a holčinu   May jsem si zamiloval na   první pohled. Dokonale   expresivním způsobem ji   zahrála Angela Bettis, která   by si za svůj výkon   zasloužila nějakou cenu!   Její postavu jsem žral se   vším všudy, jakoukoliv   grimasu, smutek, štěstí,   lesbickou scénu s Annou   Faris...May je opuštěná   dívka, která doma promlouvá   se svou zarámovanou panenkou,   šije si svoje oblečení a je   tak trochu švihlá. Pracuje   jako zvěrolékařka. Občas   má taky problémy s   očičkem. Jednoho dne potká   Adama, opraváře aut a   zamiluje si jeho ruce. Na   kolegyni z práce si zase   oblíbí krk, na její   přítelkyni nohy. Zkrátka na   každém se jí líbí něco a   tak si usmyslí, že si sama   vytvoří dokonalou   přítelkyni, jako byla celou   dobu její panenka z   dětství. Svým způsobem je   to i dost smutný příběh.   Výborný, ale opravdu   perfektní je soundtrack,   který tvoří různé   písničky atmosféricky   doplňující jakékoliv   scény a pocity, které May   prožívá. Tohleto je velká   paráda!! Tak jako celý film,   který drží pohromadě také   zásluhou luxusního střihu.   Už pokolikáté mě CSFD   přesvědčila, že podle   jejího hodnocení se nedá   objektivně vůbec řídit.   Taky to už nějakou dobu   nedělám a svoje komenty si   píšu hlavně pro sebe a svou   filmotéku. Převážná   většina místních   uživatelů a jejich   "chytré, důmyslné,   odborné a seriózní"   výblitky jsou mi u prdele,   (mimo pár mých   oblíbených). Když se budu   chtít znovu nevšedně, ale   zato kvalitně pobavit, sáhnu   ihned po May. U scény při   operaci kočky, když špatně   anglicky mluvícímu   zvěrolékaři vypadne skalpel   do jejího otevřeného   břicha a začne na May   křičet :"vytáhla ho   ven, ale honem honem",   jsem řval smíchy!! :D Nebo   rozhovor Adama s May :   "Co si to čteš?"   "O amputacích."   "To jako kvůli   práci?" "Ne, jen   tak ze zábavy."   Královskou korunu filmu   nasazuje Adamova záliba v   Argentových hororech!!
RwlBem
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.4.2016
Film, bez jehož shlédnutí
člověk o mnoho přijde, ale   (imho) nelze ho shlédnout   opakovaně. Esence všeho   příšerného, čím může   být zraněna duše diváka,   naprosto nečekaně vrcholí   doslova v posledních   vteřinách filmu, bez   kterých to celé naprosto   ztrácí smysl.
Naki
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Film + je kanál někdy   nezajímavých filmů, ale to   se nedá říct o snímku May.   Je pravda, že bylo vidět   mnoho filmařských   nedostatků, ani né tak   hereckých jako v některých   případech režijních. Film   vypadá, že má suchou   atmosféru, ale pokus   vyždímat z minima maximum se   myslím povedl. Není to ani   horor jako slušné psycho.   Cením si toho, že režisér   Lucky McKee neexperimentuje a   drží se žánru co ho baví.   Angele Bettis role velmi   sedla. (Ve filmu padlo docela   dost slušných hlášek)
Mlapiska
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.9.2012
Ten, kdo bude k May   přistupovat s konkrétní   představou hororu o duševně   narušené dívce, bude   pravděpodobně rozčarován   nebo přinejmenším zklamán.   Žánrová příslušnost May   je totiž poměrně   složitější. Jde o   psychologické drama s   životopisnými prvky, které   později přechází do   hororo-thrillerové roviny,   jejíž nezbytnou součástí   je výrazná morbidní   černohumorná složka.   Žánry se vzájemně nebijí,   ale šikovně se prolínají a   plynule na sebe navazují.   Hlavní představitelka Angela   Bettis, na které úspěch   filmu hodně závisí, je   výborná, sladce ďábelsky   dokonalá a dokázala svoji   roli efektivně dotáhnout až   do šíleného konce.
Větší přínos má pro   mě první polovina filmu,   protože takové to morbidně   humorné krvavé   vražděníčko mi opravdu moc   neříká a May tím pádem z   mého pohledu v závěru   ztrácí na atraktivitě. I   tak jde o velmi zajímavý a   kreativní počin, pro který   rozhodně ne každý najde   pochopení.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 11.8.2011
již nikdy víc...
to ale byla ohyzdná kravina!   připomínalo mi to   "Miluj mě prosím"   s Audrey Tautou, akorát že   Audrey byla daleko méně   je*lá, protože to už se   nedá jinak ani popsat! 2 body   za Annu Faris, za   zvěrolékaře z Borata a za   věčnou památku šedivé   čičinky :). Vaše vysoké   hodnocení mne šokuje,   doufám, že nejste podobného   ražení jako hlavní hrdinka   :)
marci22
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.6.2010
První polovina filmu je   jakýsi drsný romantický   blábol,ale poslední   půlhodinka se nadmíru   vydařila.Paže,krk a   trup,nohy,hlava,ruce...
Faustka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.4.2010
Pro mě to horor určitě je i   když dost nezvyklý ! May je   trochu "divná"   holka, která nemá žádné   přátele, jen svou panenku   Suzy. Potom potká Adama do   kterého se zamiluje,nebo   spíš do jeho rukou,které se   jí zdají naprosto dokonalé.   Její kolegyně a později   milenka má zase hezký krk a   další dívka krásné nohy.   Když si myslí, že už snad   nebude tak sama, přijde   velké zklamání. May si   proto stvoří dokonalého   kamaráda, který bude jen   její a proto mu daruje to   nejcennější co má, svůj   zrak. Teď je konečně   šťastná! A jestli se vám   někdy stane,že takovou   "May" potkáte   radši se jí vyhněte,   protože při líbání dost   kouše, a když je někdo moc   vlezlý tak mu vrazí nůžky   mezi oči (mimochodem moje   oblíbená scéna.)
gabikazavacka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.3.2010
tento hororik je podľa mňa   reálny. pravda, málokto zo   škaredých ľádi, alebo   sklamaných láskou, alebo z   nejakého neúpechu sa začne   chovať ako to dievča.
ukazuje to akých mala   praštených rodičov. skôr   sa jej deti báli, lebo je   divná, nie že má pásku cez   oko ako pirátka. tak mali jej   vybaviť operáciu na to   škúlivé oko. a nerobiť z   nej čudáčku - pitárku. a   vzťah s jeremy sitom may   krachol, lebo bola divná,   kúsla tomu chlapcovi to pery.   choré. v podstate mala i   atraktívne zamestnanie, bola   asistentka veterinára. a may   zrejme trpela schizofreniou,   lebo ju hlasí nabádali, aby   robila toto a tamto. nakoniec   sa i ľudom pomstila -   odrezala si z nich najkrajšie   kúsky tela. a nadprirodzené   v tom filme nebolo nič. skôr   to bol príbeh o   schizofreničke a masovej   vrahyni. a v tom filme   väčšina ľudí hlávne   žien vyzerala akoby boli   satanisti. čierno sa   obliekali, líčili. divný.
Kubee
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 11.1.2010
Byl sem zvědavý co to bude a   na konec se z toho vyklubala   pěkná nuda. Pořád sem   čekal, až se něco stane a   ono nic.
dobes.pavel
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.12.2009
May
Spíše průměrný horor,   který postrádal více   napětí. I když mám z   panenen celkem strach, tak se   našlo velmi málo situací, u   kterých bych se aspoň trochu   bál. Určitě se filmu nedá   upřít to, že byl svým   způsobem celkem morbidní a   zvrhlý, ale celkové   atmosféře něco chybělo.   Děj byl povětšinou nudný,   rozjel se až u konce, kde   příjde na řadu i trochu   krve.
Strength
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.5.2007
Tak jsem se zase jednou   těšila na horor typu Saw a   spol. ale očividně tohle byl   velký přešlap. U příběhu   se mi zdálo, že je hodně   natahovaný a docela líný.   Téměř mě to nezaujalo,   viděla jsem už dost hororů,   ale tohle spíš bylo k   pobavení a k přepnutí na   jiný kanál. Jediné   pozitivum bylo, že tam hrála   Anna Farris!
Ivett
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.3.2007
Ukřivděná holčička,   kterou nikdo nemá rád si   stvoří kámoše k obrazu   svému. Mrazivá atmosféra,   slušné herecké výkony,   skvělý scénář...co dodat.   Snad jen to, že tý   holčičky mi bylo celej film   upřímně líto.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih31953minih31953Cesta do zatracení (2002) 
Road to Perdition n
minih13658minih13658Návrat sedmé roty (1975) 
On A Retrouvé La 7éme Compagnie! n
minih22256minih22256Velká filmová loupež (1986) 
Velká filmová loupež n
minih119523minih119523Dárce (2014) [2k digital] 
The Giver n
minih7098minih7098Dva týdny štěstí (1940) 
Dva týdny štěstí n
minih70199minih70199Tchyně a uzený (2011) [TV film] 
n
minih34000minih34000Černí baroni (2004) [TV seriál] 
Černí baroni n
minih34442minih34442Z nových pověstí českých: Dívčí válka (1972) [TV inscenace] 
Z nových pověstí českých: Dívčí válka n
minih35428minih35428Nepodepsaný knoflík (2003) [TV film] 
n
minih186855minih186855Willyho kouzelný svět (2021) 
Willy's Wonderland n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Černé ovce (1992) [TV pořad]

05:15 - 05:30

1 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

ČT2 - Nedej se

04:50 - 05:20

26 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

31 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Prima - Rozpal to, šéfe!

04:40 - 05:55

36 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Reklama