Zari
ohodnotit

Léto s Monikou

Sommaren med Monika

Další název:
Summer with Monika; Die Zeit mit Monika; Monika; Leto s Monikou
Žánr:
Země:
Rok:
1953
Délka:
96 minut
„Krutá výpověď o světě tehdejších osmnáctiletých, kteří hledají nejen sami sebe, ale hlavně způsob, jak žít v nepřátelském světě“

Komentáře k filmu Léto s Monikou

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
nash
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.2.2007
Bergmanovo Léto s Monikou   bylo ve své době   považováno za generační   výpověď. Dva nepříliš   dobře situovaní mladí lidé   uniknou z města na ostrov,   kde chtějí žít jen spolu a   kašlat na okolní svět. Brzy   ale zjišťují,že žít jako   poustevníci není to pravé a   vracejí se zpátky do   města.Narodí se   dítě,objeví se existenční   starosti a láska pomalu ale   jistě uvadá. Velmi pěkně   vyprávěný, jednoduchý a   obyčejný příběh, a můj   první kontakt se slavným   Bergmanem.
hvezdyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.4.2007
Bergmanovské drama
Dramatický příběh o vztahu   dvou mladých lidí. Byl   natočen před více než   padesáti lety, ale jeho   příběh by se mohl   odehrávat i dnes.   Lehkomyslný život hlavní   hrdinky postupně střídá   romantické letní   dobrodružství a následuje   setkání s odpovědností, ze   které brzy utíká. Aktérem   příběhu je i   devatenáctiletý mladík,   který má v sobě přeci   jenom trochu více smyslu pro   odpovědnost. Film Léto s   Monikou se věnuje   partnerskému vztahu. Po   podobné tématice Bergman ve   svých filmech sahá často.   Léto s Monikou je zamračený   film a působí mnohdy   depresivně.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Vražedné šifry: San Francisco

23:10 - 23:55

7 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

ČT2 - Návrat Casanovy

22:25 - 00:00

52 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Vegas

23:10 - 00:05

7 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

Prima - Honeymoon - líbánky k nepřežit...

22:40 - 23:30

37 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Reklama