Duben
ohodnotit

Královna Viktorie

The Young Victoria

Další název:
Mladá Viktória
Rok:
2009
Délka:
100 minut

Obsah filmu Královna Viktorie

 
V tomto filme tu Viktória rozpráva o svojom detstve, prvé mesiace vlády, jej vzťah k princovi Albertovi až po sobáš s ním.

Princezná Viktória je vychovávaná za prísnych bezpečnostných podmienok v Kessingstonstkom paláci. Do plnoletosti jej nie je povolené čítať knižky, navštevovať len vopred určené názvy opier. Viktória nie je jednoznačné, že bude anglickou kráľovnou. Po smrti strýka - kráľa Anglicka, chce lord John Conroy vládnuť prostredníctvom Viktóriinej matky vojvodkyne z Kentu. Lebo jej matka je síce panovačná, ale ľahko ovládateľná lakomým Conroyom. Ešte žijúci kráľ chce, keď dovrší jeho neter Viktória 18 rokov, aby po ňom zdedila...
 
Související odkaz
 
Recenze: Královna Viktorie

Ještě předtím, než si přiblížíme stáří druhé nejdéle vládnoucí britské panovnice,... číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Gaia111
Hodnocení:
Přidáno: 5.3.2018
Milé překvapení. Sice pouze krátký úsek ze   života mladé Viktorie, ale příběh zaujme a je   ukončen konečným textem. Kostýmy, herci,   exteriéry i interiéry na úrovni, určitě se   dá vidět ještě jednou.
ras84
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.5.2013
Mladá Viktória (2009)
komorná romantická dráma zachytávajúca   nástup viktórie na britský trón vyznačujúca   sa skvelou remeselnou prácou a hereckým   obsadením. za zmienku stojí najmä emily blunt,   ktorá stvárnila mladú viktóriu dokonale (v   mojich očiach pochovala aj romy schneider, ktorej   sissi posiela do kúta) a vymazlená kamera.

+   herci, najmä emily blunt, ktorá je perfektná a   dáva svojej postave elegantnú silu, šarm a   krehkosť zároveň
+ kamera
+ kostýmy a vôbec   celá produkcia s výpravou
+ réžia
+ film   prekvapivo nenudí, dokonca by som zvládol aj   väčšiu porciu s lepším vykreslením udalostí   a motivácie jednotlivých osôb, najmä v druhej   polovici
+/- menšie historické nepresnosti (to   ako komu, mne sú ukradnuté, ak chcem historickú   presnosť, pozriem si dokument, nie film)
-   vizuál zadupal obsah
- v druhej polovici dej   stráca už tak slabú konzistentnosť a   preskakuje veľké časové úseky bez hlbšieho   podkreslenia motivácie ľudí. kto nepozná   historické súvislosti, stratí sa a z filmu   ostane len kostýmovo nádherná zmeť scén bez   obsahu (chcelo to cca hodinu scenára naviac)
Erkul
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.9.2012
Menší historické nepřesnosti zde nehraji   žádnou podstatnou roli roli. V tomto filmu jsou   to jen malé chyby jako odchylky v dodržení   správné intonace, přičemž interpret píseň   podal citlivě a s vnitřním procítěním.   Vezmu-li v úvahu, že bylo těžké udělat z   královny předmět romantické harmonie,i když   to tak zřejmě bylo s manželem Albertem,   řemeslně jde o film zcela   bezchybný,uvěřitelný a udrží diváka v   napětí.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.5.2012
Malá okružní jízda mladým viktoriánským   obdobím je poučná pro turisty z jiných   století a ještě potěší oko estéta, ucho   milovníka Strausse, Schuberta i Handela a kdo   ještě vlastní duši romantika, sedl si do   správného kočáru. Příjemný historický   kousek, co neotráví, Emily Blunt není   chvályhodně za krasavici, ovšem jako panovnice   má svou důstojnost a v nekrálovských   chvílích je půvabná jak porcelánová panenka,   Paul Bettany ve svém přirozeném projevu   rozsvítil každou scénu, ve které se zjevil,   obavy byly z Ruperta Frienda, který u mě   rozhodně neaspiruje na titul "Muž roku   2009" (ani 2010, 2011, 2012.......∞), ale v   roli okouzleného Alberta byl natolik milý, že   jsem o něm nakonec ani nevěděla:-).
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.11.2011
The Young Victoria
Historický film, který předčil má   očekávání. Film nasťinuje život mladoučké   Victorie, která se později stala královnou,   tohle každý zjistil na hodinách dějepisu, jako   několik málo dalších věcí, ale po   shlédnutí filmu jsem alespoň já zjistila, že   nevím skoro nic. Každopádně jsem ráda, že   jsem zabrousila do života mladé královny,   která byla naprosto úžasná žena. Co se týče   Emily Blunt, tuhle ženskou jsem viděla prvně v   Ďábel nosí Prada a totálně jsem jí propadla.   Je naprosto úžasná a horko těžko se na její   výkon dá zapomenout.
Film, který si zase   někdy ráda pustím.
azenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.6.2011
Film mě mile překvapil a určitě zaujme   všechny milovníky Anglické historie. Je to   také romantická love story, podle mě   romantičtější než ta o Williamovi a   Katherine.:)
usov
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.4.2010
usov
Tak od tohoto filmu jsem hodně čekala a byla   jsem hodně spokojená.
Film má skvělé   kostými a herci jsou naprosto úžasní.
Jinak   není co dodat film stoprocentně doporučuju a   já osobně se na něj ráda podívám znova.
gabikazavacka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.4.2010
Síce si mnohí ľudia myslia, že staršie filmy   sú lepšie, než nové. Ale v tom prípade ja sa   priklánam k názoru, že nový film o Viktoríi   je omnoho lepší, než ten s Rommy Schneiderovou.   Film okrem romantiky vystihuje i vzťahy na dvore,   Viktoriino váhanie medzi Malbournom a Albertom.   Je to veľmi super film.
Georgie2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.3.2010
Proti rakouské verzi z roku 1954 dvě velká   plus: Viktorie a Albert jsou víc podobní   "originálům", film je historicky   přesnější (jsem radši, když nemusím u   takových filmů pracně zjišťovat, co je pravda   a co fikce - i ten pes je historická osobnost:-))   a postavy jako lord M. (kterého omladili, aby   mohl konkurovat Albertovi, cha), hraběnka L. a   další nejsou tak černobílé, což taky   působí věrohodněji.
Nicméně i tak je   hlavně do druhé části nacpáno dost romantiky,   na mě chvílemi až moc. Abyste mi rozuměli,   není tam nic "pohoršujícího"   (královský pár v nočních košilích je   zjevně maximum, co si britští filmaři mohli   dovolit), ale při sledování líbánek jsem   měla pocit, jako by do mě někdo cpal další a   další kousky dortu - za chvíli máte sladkého   plné zuby...
Ovšem seznamování královského   páru jsem si vychutnala jak se patří:-).   Rozhodně můžu doporučit, je to určitě   větší zážitek, než si o mládí královny   Viktorie jen číst v encyklopedii...Oscara za   kostýmy nedostali pro nic za nic a kamera taky   stojí za to. A Ilan Eshkeri mě opět uchvátil -   nakonec jsem zjistila, že neslzím z děje, ale z   hudby...
kali.4
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.9.2009
The Young Victoria je v první řadě romantické   kostýmní drama, neboť je nejpůsobivější a   nejjistější právě v romantických   pasážích, kdy je souhra skvělých hereckých   výkonů (fakt, že je Emily Blunt jako Viktorie   naprosto přesvědčivá, jistě nikoho   nepřekvapí; ovšem zakřiknutý Rupert Friend s   ní poměrně překvapivě skvěle ladí, ačkoli   jej charismatická Emily v některých scénách   docela válcuje), hudby, kamery a prostředí   téměř dokonalá. Příjemné romantické   napětí, které tak v přítomnosti obou   hlavních postav vzniká, trošinku připomíná   usedlý měšťácký Biedermeier, o něco víc   potom ostýchavé, avšak ve správných   chvílích něžné a upřímné výjevy z děl   Jane Austen, ačkoli se tentokrát nejedná o   venkovskou smetánku, nýbrž vůbec o ty   nejvyšší myslitelné společenské kruhy. Také   postelové scény jsou velmi jemné a probíhají   spíš v nástinu a v duchu předchozích   námluv.
Nicméně příběh je docela prázdný   a je tudíž dobře, že se soustředíme   především na tu romantiku, přičemž film   před případnou nudou zajišťuje již   zmíněná velmi dobrá technická stránka a   Emily, která prakticky nezmizí ze záběru.   Naštěstí si Viktorie nehraje na žádnou   historickou fresku, do parlamentu poctivě   nakoukneme asi jednou či dvakrát a rychle ruce   pryč, což je dobře.   Společensky-ekonomicko-politickou stránku   příběhu zajišťuje v první řadě postava   lorda Melbourna v podání výborného Paula   Bettanyho, který je natolik přesvědčivý, že   mi jeho reference o současném stavu království   bohatě stačily.
Vítězství je tedy na dosah a   Viktorie asi suverénně vítězí u ženské   části publika, přičemž estét zaplesá a   slabší povaha si možná i pobrečí. Ale   leckterý „normální“ muž možná sem tam   zívne nudou, neboť Viktorie = námluvy vedoucí   ke svatbě + další sbližování manželů po   svatbě (film se dělí na část před svatbou a   na část po svatbě, což asi všichni   pochopili). Já osobně jsem docela spokojený,   protože jsem někdo mezi estétem, slabší   povahou a leckterým „normálním“ mužem ;-).

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih50769minih50769Muž a jeho pes (2008) 
Un homme et son chien n
minih46796minih46796Jindřich IV. (1968) [TV divadelní představení] 
Jindřich IV. n
minih32597minih32597Showtime (2002) 
Showtime n
minih30381minih30381Rok ďábla (2002) 
Rok ďábla n
minih20655minih20655Táta nebo milenec (1991) 
Mon Pere, Ce Héros n
minih28167minih28167Bratrstvo neohrožených (2001) [TV seriál] 
Band Of Brothers n
minih41644minih41644Silent Hill (2006) 
Silent Hill n
minih66857minih66857Barry Munday (2010) 
Barry Munday n
minih55998minih55998Láska v bílém pekle (2004) [TV minisérie] 
North and South n
minih22842minih22842Vražda v Orient expresu (1974) 
Murder on the Orient Express n


Hodnocení:n12345678910
Královna Viktorie (2009)Královna Viktorie (2009)Královna Viktorie (2009)Královna Viktorie (2009)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178293

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10